106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Engem is érdekelne hogy hol lehet hozzájutni. A trailer tetszett, és a kritikák is viszonylag jók. -
Nulla7 #82417 Na, ketten csak összehozzátok, csak az okokat kell kicserélnetek egymással, és akkor úgy okés.
Azért csinálják meg, hogy legyen min gyakorolni, de azért adják ki, mert van, aki még ezt a szart is megveszi.
Ennyi, nem olyan bonyolult ez, és jé, minden irányból választ ad, hogy miért vannak ilyen filmek. -
Nulla7 #82416 Nem, ezért adják ki. De nem ezért csinálják meg. -
"Viszont ha meg egy film elkészült nulla pénzből, akkor meg mi a tökömért ne adnák ki?"
Hát azért mert nem azért csinálják őket hogy bárki is megnézze.
Én ezen nem akadok ki de nem nevezném őket "annyira szar hogy már jó" kategóriának sem... ezek csak szimplán szarok, ennyi. :) -
Túl van ez spílázva, pedig egyszerű. Azért csinálnak ilyen rossz filmeket, amiért a Tesco-ban is kapsz kék-piros, kajának álcázott ipari hulladékot olcsón. Mert valaki azt is megveszi. -
ezen most felröhögtem, dobtam egy pluszt rá -
Nulla7 #82412 Nem fogod fel, látom. Roger Corman EZZEL foglalkozik. De egész életében. Hogy hulladékfos szar filmeket gyártat kezdőkkel, és közben keresi a tehetségeket, meg oktatja az új generációkat.
Egy ember nem kaphat egy stúdiónál ~400 filmnyi lehetőséget, ha szarul végzi a munkáját, már csak ez is lehetne egy ok, hogy gondolkozz egy picit. Az ember harminc+ éve szart gyárt, ami gyakorlatilag senkit nem érdekel, és a kiadónak mégis megéri, vajon miért?
A kiadó ezt kiadásnak kezeli, utánpótlásképzés.
Viszont ha meg egy film elkészült nulla pénzből, akkor meg mi a tökömért ne adnák ki? Hátha az "annyira szar hogy az már jó" effekt, meg a részegen rötyögős "höhö, láttadbaszdmeg, leharapta az égről a repülőt a cápa geccciiii" bevétel kitermeli a kiadásokat. Ha meg nem, hát nem, nem volt nagy veszteség.
Továbbá a kiadók rátukmálják ezeket a szarokat a mozikra, csomagban adják a filmeket, hogy ne lehessen őket kikerülni, le kelljen adni.
Én értem, hogy nem hiszed, de ez van. Felesleges azon kiakadni, hogy ha valami szarnak készült, akkor az szar is. -
Felpörgetve :D
Régen csíptem, mert Stallone és F1 tyűű, aztán sok sok évvel később jöttem rá, hogy mekkora ócska szar film az, minden perce hiteltelen. Egy Rush szintű film már úgy kellett, mint etiópnak a kenyér. -
jah sznobok vagytok szerintem is -
Nemtom mit olyan nehez ebben a temaban feldolgozni.
Az asylum es tarsai filmeket RENGETEG, totalisan alap IQ-val es izlessel biro emberkenek gyartjak, akiknek nem lenyeg mi megy a szemuk elott a dobozban, CSAK MENJEN VALAMI. Akarmi. Tompulni akar, beszivni a napi reklamadagjat, faradtan felrohogni parat a buta poenokon es stirolni a csocsoket. Sima ugy.
Es igen, a butaparaszt meg a redneck tonnanyit fogyaszt ezekbol havonta, vasaroljak a DVD-ket a costco-ban meg a tescoban vacsihoz. Kesz.
-
Igen tényleg nem azért készülnek hogy bárki megnézze, de azért mégis közkézen forognak... akkor miért nem rejtik el jó mélyre, miután elkészült?
És mi a franc köze van Roger Cormannek Cameronhoz? Attól hogy ő termelte ki attól ő még lehet egy balfácán, ez nem bizonyítja hogy Cameron kezdőként rossz lett volna, meg azt sem hogy Corman adta volna neki a tehetségét.
És még valami: én le*szarom a gyártási folyamatot, meg a technológiai sorrendet, ha nem akarják hogy bárki megnézze ezeket akkor intézzék is el hogy senki ne is lássa őket, de miután már fenn van mindenhol nekem ne mondd hogy nem azért készül hogy bárki megnézze. -
Nulla7 #82407 Az esetek nem 99, hanem 100 százalékában mindenki volt kezdő. -
Nulla7 #82406 Azt elmondanám, hogy a példaként felhozott Cameron éppen egy PONTOSAN ugyanilyen csókánál kezdte, Roger Cormannél. Na ő éppen nem Sharknado, hanem a Sharktopus 1-2, meg még kb 400 ugyanilyen hulladékfos fércmű. De ez a példa Cameronnal az öntökönszúrás tipikus esete volt.
Corman ilyen arcokat termelt még ki, hogy Martin Scorsese, Francis Ford Coppola...
Azt kell felfogni ezeknél a filmeknél, hogy MINDENKI tudja hogy szart csinálnak, de nem is szempont egyetlen fázisban sem a minőség. Azt tanulják meg, hogy élesben hogyan megy a dolog. Hogy vannak határidők, vannak a folyamatoknak technológiai sorrendjük és idejük, hogy hogyan viszonyul a felvétel és az utómunka egymáshoz, meg az ezer és egy technikai, technológiai és gyakorlati részét a filmgyártásnak. Hogy amikor egy ifjú titán speciáliseffektes arc megjelenik az első komoly filmjén, akkor ne nézzen bután, hogy "heööööee, miafaszt csinál egy vágó tulajdonképpen?"
Nem kell megnézned ezeket a filmeket, tényleg nem azért készülnek. -
bcrics #82405 Ez hazai torrenten fenn van vhol? -
De ott van Spielberg legelső filmje a Párbaj. Nem volt gyenge már az első próbálkozása sem, majd később jött a Cápa stb...
Sam Raimi: alig kapott némi pénzt a Gonosz halott első részére mint kezdő rendező, mégis siker lett a film és a sokszorosát hozta vissza.
Nekem senki ne mondja hogy ha valaki ilyen bénán kezd neki mint a korábban említett emberkék, akkor idővel majd über jó lesz... kutyából nem lesz szalonna az esetek 99%-ában. -
Ő már kezdőként is mérföldekkel jobb volt mint a mostani "tehetségek". Nekem nem volt különösebb gondom ezzel a filmjével sem... de tegyük hozzá hogy ez 1981, míg a mostani rendezőknek mennyi technikai cucc áll a rendelkezésükre egy filmhez... ő az akkori lehetőségeivel is jobban megcsinálta mint ezek a cgi szarjaikkal. -
-
Bocs, de aki ilyen filmet készít "gyakorolás" címén, annak nem vagyok kíváncsi a "rendes" munkáira sem... mert nem sokkal lesz jobb hidd el. Némi érzék is kell a filmkészítéshez. Ha ez nincs meg hiába kap a csóka dollármilliókat és használható színészeket.
Cameronnak miért siker szinte minden filmje? Ja, mert ért hozzá? -
Nulla7 #82400 Az nem azért készül, hogy bárki megnézze, hanem hogy a Hollywoodi kezdők "élesben" gyakoroljanak. Fillérekért készül, mert akik dolgoznak rajta, kb annyit kapnak, hogy a végén felírják őket a stáblistába és beírhatják az önéletrajzukba. -
viizo #82399 Pompeii
Csúnyácska főszereplőnő, néhol egészen vállallható, ám máshol (a vége felé) kifejezetten low-cost CGI, Havas Jon, bárgyú párbeszédek életszerűtlen történésekkel, hihetetlen gyenge főgonosz (Kiefer borzasztó a szerepben). A végefőcím előtti, meghatónak szánt jelenetem bevallom felnevettem - ez azért szintén gáz.
Teljesen lehúzni mindezek ellenére viszont mégsem akarom, mivel kevés hasonló film készül, és jó volt már látni valami római korban játszódó filmet, illetve a fekete gladiátor fickó is vitt egy kis színt a sztoriba - neki jobban szurkoltam, mint a főszereplőnek.
10/5
Snowpiercer
Sokak kikiáltották az év eddigi egyik legjobb filmjének, ami azért elég nagy merészség: faék egyszerűségű történet, közepes CGI (aki a Pompeii-nél jobbnak látja, sürgősen keresse fel szemorvosát), komolykodó Amerika Kapitány. Az ázsiai filmek rajongói biztosan üdvözítik, nekem viszont pont azért nem tetszett, mert a koreai rendező sem hollywoodira, sem ázsiaira nem akarta. Így lett egy sem ilyen, sem olyan szerelemgyerek, ami igazából semmiben sem kiemelkedő.
10/5
Rush / Hajsza a Győzelemért
Ha valami megérdemli az év eddigi legjobb filmje címet, akkor egészen biztosan ez a film. Nem gondoltam volna, hogy valaha is ilyen jelzőt akasztok egy Forma-1-es mozira (őszintén: látott már valaki jót?), de zseniális film lett: hiába van főszerepben a versenyzés, mégis az egész sokkal inkább szól a két pilótáról, mint magáról az F1-ről. Daniel Brühl annyira hozza Niki Laudát, hogy az már félelmetes, ráadásul Chris Hemsworth is méltó partner a játékához. Hab a tortán a szép fényképezés, a kiváló soundtrack, és az izgalmas vágás: erről szól a mozi!
10/9 -
Hoz_Hun #82398 Oculus (2013)
Utóbbi idők egyik legjobb kis horror sztorija. Ötletes, nyomasztó pszichológiai horror.
A sztori egy öreg gótikus fekete kerettel ellátott tükör köré épül. A tükör persze gonosz, természetfeletti entitás. Egy család (egy apa, anya, egy lánygyerek és az öccse) épp beköltözik a házba, ahol is az apa dolgozó szobájába kerül a frissen szerzett tükör. Hogy, hogy nem (ez csak később derül ki a filmben) eljutnak oda, hogy az anya meghalt és a kisfiú lelövi az apját, akit ezért elzárnak kb 10 évre. Itt kezdődik a film. A srácot szabadon bocsájtják, ám a nővére rögtön elrángatja a régi házukba. Sikerült szert tennie a tükörre és kamerákat, ilyen-olyan biztonsági rendszereket köré épít, hogy bizonyítsa a tükör gonosz voltát (tisztázva ezzel öccsét) és ha lehet valahogy elpusztítsa és bosszút álljon szüle haláláért. Az öccse eleinte nem nagyon akar részt venni benne, mert őt már az orvosok meggyőzték, hogy minden természetfeletti dolog, ami azon a végzetes estén történt, csak a képzeletük szüleménye volt, ám ekkor a tükör újra megmutatja valódi énjét és kezdetét veszi az újabb őrület.
Remek kis film. Ugrál az időben a múlt és a jelen között. Ez része a tükör gonosz játékának. Ám ez nem zavaró a filmben, jól hozza szereplők zavartságát, atmoszférát teremt, és a néző sem tudja pontosan mi a valóság és mi az, amit a tükör művel.
8/10
Bemutató
-
Elite Squad - 5/10
----------------------
Gondoltam megcsekkolom José Padilha korábbi rendezését is, hamár képbe kerult a robocop reboot során. Kicsit tobbet vártam, eléggé csapongó a film, kb. a feléig nem is volt tiszta, hogy mi lesz a sztori, kaptunk jeleneteket innen-onnan de egyébként nem volt rossz csak nem volt konnyu kovetni a torténéseket, hogy mi miért és foleg kivel torténik. Sok a szereplo, az én szememnek nagyon hasonlitanak is egymásra, és tényleg sokminden torténik.
A színészek rendben vannak, a fényképezés is baró, dramaturgia elmegy, a forgatókonyvon lehetett volna még dolgozni kicsit.
Akcióból viszont alig van, pedig egy ilyen cím után mást vártam volna. Isten városához lehet hasonlítani (annál is inkább, mert ugyan ott játszódik) de azért attol az alapfilmtol mérfoldekre van. Rossznak éppen nem rossz, nézheto kategória de azért nem tudom nyugodt szívvel ajánlani. Kiváncsi leszek a folytatásra, talán ott már felnott José a feladathoz és feszesebb filmet rakott ossze. -
Ha-ha :P -
A Banános? :P -
Joe 9/10
Remek dráma jó karakterekkel. A film atmoszférája azonnal beszipantott, a déli hangulat nagyon jól átjött. Nic Cage pedig hosszú idő után végre megint egy jó, minőségi filmben, remélhetőleg mostmár elindul felfelé és nem vállal el minden szart. Tye Sheridan óriási tehetség, már a Mud-ban is nagyon jó volt, de említésre méltó még Gary Poulter aki amatör színész létére nagyot alakított, és ahogy a filmben a való életben is egy egy alkoholista, hajléktalan volt, sajnos a film forgatása után 2 héttel elhunyt.. -
Vagy agymosás?
A VV is már a hatodikba jár, szánalom, gyártótól, a szereplőkön át a nézőkig.
-
Hát nem tom, de ha úgy vesszük ezzel a legkönnyebb nekik takarózni...
"Szar filmet csináltál? Nem baj, mondd azt hogy direkt ilyenre akartad és minden el van intézve..."
Legalább bizonyítanák hogy tudnak normális dolgot is letenni az asztalra, akkor elhinném nekik hogy direkt utaznak szar filmekben. -
Ööö legális pénzmosás?
-
nem tudom elképzelni mondjuk a sharknado íróit hogy direkt jónak akarták szánni... -
Akkor minden rossz film direkt rossz?
-
de megsúgom: ezt direkt csinálták ilyenre.
nézd meg a youtuben a kung fury trailerét :D -
Várj, mert bejelentették hogy a Sharknado 3 részes lesz. :D
-
Van más piranha film meg nemtudok mikor a repülöket meg helikoptereket bekapják a levegőben. :DDDDDDDDDDDDDDD -
A smiley az elején arra utal hogy valahogyan csak megnevettetett a film, talán 1 pontot ezért érdemelne, nem? :) -
Támad a lavinacápa (2013)
Hát na...
Mégis mit lehet erre mondani? Mert ezek valóban nem veszik egyáltalán komolyan magukat. És ez még nem lenne annyira baj, ha nézhető dolgot barkácsoltak volna össze. De ez csak amolyan "kínomban megnézem hogy gyalázó kritikákat írhassak róla" szintű dolog.
Mondjuk még negatív kritikát sem nagyon ér ez a film. Mármint nem érdemli meg hogy egyáltalán témaként felhozzuk. De mivel épp nem volt mit nézzek félve belekukkantottam.
A forgatókönyvet (ha volt olyan) mintha egy 6 éves gyerek írta volna két Spongya Bob rész között. A szereplők olyan fájóan dilettánsok hogy mindenki a cápának szurkol hogy nyírja már ki őket minél hamarabb, hogy véget érjen ez a vizuális retina-terror.
A költségvetés olyan alacsony hogy egy alsós iskoláscsoport egynapi ebédjét nem fedezné, de ez ne zavarjon minket, mert mire felfedeznénk milyen merényletet terveztek ellenünk ezzel a valamivel, a filmvégi szereplőlista már vigasztalóan csordogál végig a képernyőn, mi pedig megkönnyebbülve zárhatjuk be a lejátszóablakot hogy egy pohár víz kíséretében legurítsunk egy antidepresszánst és ledőljünk aludni, mert ezt máshogy nem lehet kiheverni.
0/10 -
Abban is a megszeppent noob-ot alakította, nem volt rossz, de azt hittem soha nem fogja kinőni ezeket a karaktereket. Az akkori Oscar jelölése szerintem érdemtelen volt, az igazi vízválasztó a karrierjében viszont a Wall Street lesz. Bár standupos gyerek ő is, úgyhogy nem fogja mellőzni ezeket az alpári szar vígjátékokat szvsz, de már lesz alapja a komolyabb szerepeknek is. -
a történettel mondjuk megleptek, nem számítottam, hogy ilyen dolgok kerülnek elő a vége felé ^^
Azt valahol láttam, hogy mondták elég sok mindent kivágtak belőle, mert a próbavetítéseken már kiderült, hogy 1-1 poén már nagyon sok volt.
Riddick: angolul néztem, és az is hozzátartozik az egészhez, hogy valami filmet már meg akartam nézni és ez ugrott be, ezért néztem meg (ergó lehet nem voltam hozzá hangulatban :) ) -
Én sokat röhögtem rajta, de nem nézném meg újra.
Mondjuk hallottam, hogy szinkronnal vállalhatatlan, de magára vessen, aki nem eredeti hangon ül neki egy ilyennek. -
Az egy szó szerint beteg film volt... :D Rohadtul alpári, de a jó fajtából. :D -
És a This is the End-ben? 
1-2 hete néztem meg, és még mindig nem értem azokat akik végigröhögték, szerintem béna volt :( egynek elment, de nem emlékszem, hogy nevettem volna valamelyik poénon.