106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
ugyanolyan fos szerintem, másnak még lehet hogy tetszik majd mint a ted -
Én se szerettem a Ted c. filmet. -
Nyilván a kissebbséghez tartozom, de engem kifejezetten taszít, rém gyenge film volt a Ted. -
nem tudom nem figyeltem. -
Szerintem a két tesó közötti kapcsolat nem volt túl jól kidolgozva.
Nem olvastam az Andersen mesét, de én máshogy képzeltem volna el a "jégszívű" királynőt.
TBlint elgondolása 2014-ből: van a Királynő (Elsa), aki elsőszülött gyermek volt, így rettentő módon elbabusgatták, megkapott mindent amire csak vágyott (Királyi felmenők miatt), majd mikor a húga (Anna) megszületett, a szülők Annára koncentráltak és már nem Elsa volt a "fontos". Így Elsa "féltékeny" lett a húgára és ezért nem szerette/nem állt szóba vele/nem fogadta el őt - amit Anna sem értett, viszont ő elfogadta és szerette nővérét. Ehhez még azt is hozzá lehetne venni, hogy Anna előbb talált férj jelöltet és ez szintén szemet szúrna a nővérének. Aztán a sztori nagy vonalakban a már ismert dolog lenne - úgy, hogy a végén Anna "feláldozná" magát a nővéréért és így olvadna fel Elsa jég szíve. De ez csak saját elképzelés, a Disney féle megvalósítás sem rossz, csak nem tűnik nekem a mesében annyira jégszívűnek Elsa. -
Ez a magyar fordítás megint pázzmeg... 
Muszáj volt a hülye magyarnak kiemelni a Ted-et egy fajta olcsó szójátékot gyártva belőle, hogy bemenjen a moziba, mert értelmes címmel ki megy manapság be egy vetítésre, nem? -
Hogyan rohanj a vesztedbe?
Tartalom
Kurvanagy! :D -
Grudge Match
Fos/10. -
Kéjutazás 3 (2014)
Rusty idén is visszatér és keményen móresre tanítja a fiatalokat Amerika porlepte útjain.
Az előző részek színvonalát nagyjából hozza a film. Parádésra sikeredtek a kivégzések is, nem volt unalmas a film, bár minél több rész jön ki annál inkább látszik rajta a rókabőr, de én elnéztem ezt a készítőknek mert szórakoztatott.
Azért is bírom a Joyride movie-kat mivel itt nincs különösebb motivációja a gyilkosnak sőt nem is lehet rá haragudni, mivel mindig az áldozatok kezdik a hepajkodást, ők kezdik szívatni a gyilkost ők kötnek bele mindig, aztán végül csúnyán ráfáznak.
A Wolf Creek második részéhez tudnám hasonlítani a filmet, és ha arra 7-est adtam ennek is jár ugyanennyi.
-
lehet nem neked szólt a jégvarázs.
szerintem egy dizni mesének elment, bár nálam a pocahontas és az oroszlánkirály az etalon (de én ezeknél voltam kisgyerek jó hogy másabb az érzés mint az újaknál) -
Egy nagyon jó barátom lánya is elénekelte. 
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!https://www.youtube.com/watch?v=eF7r0LQjszk -
Raadasul az allando kornyikalas, meginkabb nezhetetlenne tette az egeszet. -
akkor legalább nem vagyok egyedül a véleményemmel. pedig már felkészültem hogy leleszek ugatva, hogy márpedig mennyire istenkirály :D -
Mert benne volt a "Let it Go"
-
A Jégvarázs kurva gyenge valami. Egyszerűen semmi nincs benne, ami miatt csak kicsit is emlékezetessé vagy "karakteressé" válna, mint mondjuk a Shrek, vagy a Szörny Rt. Elképesztő és érthetetlen számomra, hogy vezethette hetekig a toplistákat világszerte. -
Nekem is jobban bejött az aranyhaj. A másik az uncsi volt és nyálas is. -
Mentol #83204 Ugyanezt akartam kérdezni. Nemrég megnéztük az Aranyhaj címűt, és az jobban tetszett a gyereknek is. -
Jégvarázs
Nem vágom miért volt ekkora hype körülötte. Voltak jó karakterek, meg jó kapcsolatok köztük, de kb ennyiben kimerül miért jó... -
Az csak klasszikus zs kategória, de hogy ez mi a búbánatos "szar", és miért csinálnak emberek ilyen filmeket, azt nem tudom
-
IXEMGabeo #83201 mondok jobbat
Lázadás a börtönbolygón
-
Demona
Jó volt, bár egy gyerek ezen összeszarja magát élve, nem véletlen tették be az egyik jelenetbe Jolie saját lányát, mert a többi kisgyerek szénné sírta magát, mikor meglátta! :D
Inkább afféle meseszerű dark fanatsy, némi giccsesnyállal nyakonöntve (szerencsére nem sok helyen). -
Ez nagyon így van. Ez tényleg folytathatatlan lett volna már így... annak alapján amit Morpheus a hajóban elmondott Neonak a kiválasztott képességeiről, azt is megtehette volna hogy egyszerre felébreszt mindenkit és kiürül a Mátrix... maximum csak a programok maradtak volna benne.
Tehát elvileg ezekkel a képességekkel neki már nincs kihívója, kvázi felesleges az ügynökök elleni harc, felesleges a repülés és úgy amblokk az összes kínlódás a Merovingivel az ikrekkel meg a többi hülyével.
(Az milyen már hogy a való világban is képes megállítani a gépeket? Pedig az a valóság és ő megállítja őket... akkor már nemcsak a Mátrixban az Egyetlen? De akkor minek megy el a gépek városába és minek kínlódik az elszabadult Smith-el mikor a gépek elkezdik támadni Zion-t? Pont ő az, aki képes lenne a gépeket a jobb mancsa felemelésével leállítani erre elmegy onnan hagy kínlódjon a sok baromarcú a harci robotokkal... á nagyon logikától mentes filmecske volt a 2 és a 3-dik rész, és akkor még finoman fogalmazok.) -
nekem az egész máátrix alapötletben az tetszett, hogy kellet a gépeknek a powa és egy olyan eljárás bizonylt a leggazdaságosabbnak amihez még több powa kellett
-
Prof William #83197 Azt meg már meg sem kell említeni hogy Neo az előző részben kb ISTEN lett. Megértette Mátrix lényegét és úgy manipulálta ahogy csak akarta. Nekem legalábbis ez jött le. Gondolom ezzel be is akarták fejezni, de csak kelett az a fránya folytatás.
Az alapján ami az előző részben történt Neónak még csak KÜZDENIE SEM KELLETT VOLNA AZ ÜGYNÖKÖKKEL! Egy laza intésére porrá kellett volna omlaniuk. Nem kellett volna repülnie mert egy adatvilágban ott teremhet ahol akar egy másodperc alatt stb...
Elméletileg BÁRMIT megtehetett volna miután kiválasztott lett de ő ehelyett papi reverendában vív hosszú unalmas csatákat és Supermanként rópköd helyi templomok felett... (a la Vektor)
-
WTF. Sikerült a korai verziót beillesztenem! 
Mindegy, a lényeg átjön! -
The Wolf of Wall Street - A Wall Street farkasa
Sok és felkavaró volt ez a film mindenféle szempontból, viszont mégis élveztem.
Leo, amit leművelt, az fantasztikus volt. Baromi hitelesen hozta mind a komoly részeket, mind a vicces részeket, mind a drámai részeket. Sőt a szerelmi szálakban látszott a szemében a "szikra" - míg a női karaktereknél nem - de ezt majd később.
Egyszerűen fantasztikus ez a srác. Már rég kijárna neki valami díj, de tényleg! Szegény srác a "legalulértékeltebb" színész az egész világon. Még a vergődős és totál beszívott részeket is hitelesen előadta - talán már van benne tapasztalata?
A szereplők fantasztikusak - még Jonah Hill is, talán ez az első "értelmes" filmje a srácnak. Persze alpári volt itt is, de elnézzük neki - mert a szerep kedvéért csinálta.
Jordan (Leo) karakterének a Faterja (Mad Max) mindent vitt. Azok a szövegek!!!
- Ki a faszom hív a kedvenc sorozatom közben?
- Ó, halló, jó napot, kezét csókolom! :D
A két fő karakter - Leo és Jonah - dramaturgiája is jó. Van karakterfejlődés, amit nagyon hitelesen és jól hoz mindkét srác, de ez kell is, hisz a film jelentős részében „kisgyerekeket” személyesítenek meg.
Pénz, kábítószer, szex és munkafüggők – akik később jelentősen megváltoznak. Legalábbis Jordan, hisz lemond a drogról (film vége fele már csak alkoholmentes sört ivott) és szexmentes életet is él 3 évig – ugye a börtön miatt. Donnie (Jonah Hill) pedig egy sunyi, hátba támadós gerinctelen üzletember lesz – ahogy ezt az üzleti életben már megszoktuk.
Viszont a függőség "menekülést" (is) jelent, és a film végéig a Leo által formált karakter is menekül minden elől (ezért az a sok függőség). De a végén már nem csak lelkileg akar menekülni, hanem fizikailag is. Le akar lépni a kislánnyal, de aztán meggondolja magát (mégsem megy el) és elfogadja sorsát (nem ellenkezik, amikor elkísérik a zsaruk). De ott volt az előjel - mondták neki, hogy Monnyonle, de mégsem mondott le - továbbra is vezetni akarta a cégét. Így aztán rácseszett - a sokat akar a szarka, de nem bírja a farka, tipikus esete. Pofára is esett a karakter.
A dialógusok nagyon jól vannak megírva. Leo-nak rettentő jó beszélőkéje volt - adott jeleneteknél tényleg lelkesítően adta elő a szövegét.
Én akkor nevettem, amikor - a Leo által formált karakter - Jordan kimentette Svájcba a pénzt (20 millió dolcsi) a Londoni kapcsolatával, aki a feleségének a mamája volt – aztán a kapcsolata hirtelen meghalt.
A feleség mondja: el kell mennünk Londonba a temetésre.
Jordan: előbb Svájcba kell mennünk, aztán majd elmegyünk Londonba is. A mama már úgyis MEGHALT, megvár minket, nem megy sehová. Az az arc, amit akkor a feleség lenyom. Ezen a jeleneten szakadtam.
A rendezés 10/10. Érezni, hogy az öreg már maga mögött tud jónéhány filmet.
Nem tudok belekötni, a képi világ, a vágás, a fényképezés és az operatőri munka mind-mind csillagos ötös!
És amiért mégsem tudom maximálisan szeretni ezt a filmet:
Túl sok volt a kábszerezés és a kefélés.
Egyszerűen egyik jelenetben vagy ez, vagy az volt. Unalmas és alpári volt már a film végére.
És a beszívott emberkék "haláltusája" is megér egy misét. 1x még elmegy egy rövid ideig, de hogy többször és KÖZEL FÉL ÓRÁIG Leo és Jonah vergődését és nyáladzását kell nézni az már sok!
Illetve Jordan "életében" is van nálam egy kérdőjel.
Az egyik pillanatban még nincs gyereke, a másik pillanatban pedig már van egy X éves kislánya. Ha már a betépettség mutogatására volt idő, akkor a gyermek születésére miért nem volt?
Főként úgy, hogy a gyerek a film vége felé "fontos" szereppel bír.
Nincs megfelelő női karakter. Vannak benne nők, de nincsenek rendesen kidolgozva. A dialógusuk megfelelőek, de összességében a karakterek semmilyenek.
És a film is úgy állítja be őket, hogy a nőket csak azért tartják a férfiak, mert csöcsösek és meg lehet kefélni őket - sok-sok pucérkodás volt a filmben. Ezt még Kovi is megirigyelné. És ez baromi rossz üzenet. Persze kell a buli, kell a lazulás, be kell tépni és kefélni is kell, de ebből álljon a film 80%-a!!! És ne ilyen üzenetet "hordozzon". Oké van más üzenete is, de ez a legszembetűnőbb! Basszus a nő, az nem egy kiló hús!
Megnéztem volna egy megfelelően kidolgozott női karaktert. Mert akiket a film felvonultatott egyik sem mutatott hiteles női képet - tényleg csak arra voltak jók, mint a filmben.
Jordan második felesége - Naomi - a filmben gyönyörű csaj, de üres a karakter. Az anyaszerep is "kimerül" annyiban, hogy védi a gyereket. Azért egy anya ennél sokkal többet tesz a gyermekéért.
De lehet, hogy direkt van így?
Először azt hittem arról róla, hogy egy 20-as éveinek végén, 30-as éveinek elején járó színésznőről van szó, de aztán megláttam, hogy csak 22 ÉVES!
Basszus a filmben teljesen úgy néz ki, mintha 30 éves lenne. Komolyan nem hittem el, hogy az a csaj a 20-as éveinek elején jár.
Ezek szerint ügyes volt a sminkes vagy a sok cigi a civil életben. Ráadásul a szemében egyszer sem lehetett látni a vibrálást – ami a szerelem szikráját jelentené a férje iránt. Oké, ez betudható annak, hogy még fiatal a csaj (talán emiatt is volt "semmilyen" az anyaszerep), bele kell tanulnia a dolgokba.
Viszont: Egyszerűen fantasztikus teste van a csajnak - azokban a ruhákban is amiket viselt - nameg pucéran főleg! Azok a mellek, azok a lábak - és amikor a két lábát szétette az EPIC jelenet volt. Férfiszemmel nézve 10/10. Best jelenet evör!
Összességében nem érdemes kihagyni, de mivel hosszú és vontatott - érezhetően nyújtott a film - sokan megunhatják és kikapcsolhatják idő előtt. Tudom ajánlani a filmet, mert nagyon egyedi alkotás, amilyenre még nem igazán volt példa.
Viszont azt is el kell mondani, hogy közel sem ez Leo és Scorsese kettősének legjobb munkája. Sőt, amilyen filmeket maguk mögött tud ez a páros, talán eddig ez a "leggyengébb” közös alkotásuk. Önmagában viszont korrekt film – csak „házon belül” nem az.
Ennek ellenére nagyon jó indulattal:
8/10 -
Na ez volt az egyik ami már rohattul hiteltelenné tette a szériát... hogy van az hogy a második részben a továbbfejlesztett szoftvereket gond nélkül legyőzik az emberek? Az első részben az ügynök még közelről megvizsgáltatta Morfeusszal a wc illatosítót a kagyló alján, de a második részre már leszamurájkardozza unokatesóstul az összes pofáját... és még a kulcsost is megmenti. Hát ilyet hogy lehet?
Az ügynököket nem tudja Neo-n kívül senki elintézni, itt meg már úgy megfordultak a szerepek mint a szar. Nagyon átestek a paci túloldalára a 2-ben már, meg külön ótópákyát építeni annak egy egy 5 perces jelenetnek, hát kész... legalább munkát adtak pár embernek. -
akinek nincs élete annak maximum.
Egyébként ezeket a dolgokat a troma már régen kimaxolta, csak manapság már a 9gag-en felnőtt nemzedék osztja az észt. -
Ezek művészfilmek. Sharknado, Szellemcápa,Temetőkapu,
Chupacabra vs the Alamo és a többi hasonló tripla zs filmmel karöltve.
Ezeket már csak a kivitelés miatt is érdemes végignézni.
-
Nekem ilyen filmekkel nincs bajom, mert a végét az emberre bízzák, ellenben vannak filmek/ szereplők akik érdemelnének egy rendes befejezést (bár ez inkább sorozatokban).
Engem legjobban egyébként játékokban szokott zavarni, ha alternatív endingeket is csinálnak, de az más tészta. -
Meg Birdemic 1-2. Remek filmek :D -
IXEMGabeo #83189 Kezdheted is nézni Megapiranhákat:D garantáltan kínzás az a film -
Hol olvastál te kimaradásról?
Egy szóval nem írtam csak hogy rühellem az ilyet. Én vagyok az az ember aki az imdb 0.1-es filmet is megnézem. -
Akkor gondolom nálad a Viharsziget is kimaradt. -
Trinity arcban volt picurkát kevés.
Minden másban helyén volt, szerintem.
//A Monica Bellucci-val közös jeleneteiknél azonban Carrie-Ann mintha a képen se lett volna - számomra :) -
Áhh nekem Trin volt véznácska. A képregény verzión, amiket a concept-ekhez csináltak ott minden szereplő hót baresz volt, aztán meg ilyen véznaidokat választottak élőben, áhhh... -
Matrix 2-3 egy mondatban:
"Tudni fogod mert tudnod kell"
The end. -
Mármint hogy legyen Neo-éknak legyen pár méltó ellenfele, akiktől még Trinity és Morpheus is fosott?!? Tudod, az ügynökök már nem voltak pálya, a sima halandók meg csak néztek ki a fejükből. -
-
juhuhuhuhú!
Vagyis tök értelmetlenül voltak benne...