1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • TBTPumpa
    The Wolf of Wall Street - A Wall Street farkasa

Sok és felkavaró volt ez a film mindenféle szempontból, viszont mégis élveztem.

Leo, amit leművelt, az fantasztikus volt. Baromi hitelesen hozta mind a komoly részeket, mind a vicces részeket, mind a drámai részeket. Sőt a szerelmi szálakban látszott a szemében a "szikra" - míg a női karaktereknél nem - de ezt majd később.
    Egyszerűen fantasztikus ez a srác. Már rég kijárna neki valami díj, de tényleg! Szegény srác a "legalulértékeltebb" színész az egész világon. Még a vergődős és totál beszívott részeket is hitelesen előadta - talán már van benne tapasztalata?
    A szereplők fantasztikusak - még Jonah Hill is, talán ez az első "értelmes" filmje a srácnak. Persze alpári volt itt is, de elnézzük neki - mert a szerep kedvéért csinálta.
    Jordan (Leo) karakterének a Faterja (Mad Max) mindent vitt. Azok a szövegek!!!

- Ki a faszom hív a kedvenc sorozatom közben?
    - Ó, halló, jó napot, kezét csókolom! :D

A két fő karakter - Leo és Jonah - dramaturgiája is jó. Van karakterfejlődés, amit nagyon hitelesen és jól hoz mindkét srác, de ez kell is, hisz a film jelentős részében „kisgyerekeket” személyesítenek meg.

Pénz, kábítószer, szex és munkafüggők – akik később jelentősen megváltoznak. Legalábbis Jordan, hisz lemond a drogról (film vége fele már csak alkoholmentes sört ivott) és szexmentes életet is él 3 évig – ugye a börtön miatt. Donnie (Jonah Hill) pedig egy sunyi, hátba támadós gerinctelen üzletember lesz – ahogy ezt az üzleti életben már megszoktuk.
    Viszont a függőség "menekülést" (is) jelent, és a film végéig a Leo által formált karakter is menekül minden elől (ezért az a sok függőség). De a végén már nem csak lelkileg akar menekülni, hanem fizikailag is. Le akar lépni a kislánnyal, de aztán meggondolja magát (mégsem megy el) és elfogadja sorsát (nem ellenkezik, amikor elkísérik a zsaruk). De ott volt az előjel - mondták neki, hogy Monnyonle, de mégsem mondott le - továbbra is vezetni akarta a cégét. Így aztán rácseszett - a sokat akar a szarka, de nem bírja a farka, tipikus esete. Pofára is esett a karakter.

A dialógusok nagyon jól vannak megírva. Leo-nak rettentő jó beszélőkéje volt - adott jeleneteknél tényleg lelkesítően adta elő a szövegét.
    Én akkor nevettem, amikor - a Leo által formált karakter - Jordan kimentette Svájcba a pénzt (20 millió dolcsi) a Londoni kapcsolatával, aki a feleségének a mamája volt – aztán a kapcsolata hirtelen meghalt.
    A feleség mondja: el kell mennünk Londonba a temetésre.
    Jordan: előbb Svájcba kell mennünk, aztán majd elmegyünk Londonba is. A mama már úgyis MEGHALT, megvár minket, nem megy sehová. Az az arc, amit akkor a feleség lenyom. Ezen a jeleneten szakadtam.

A rendezés 10/10. Érezni, hogy az öreg már maga mögött tud jónéhány filmet.
    Nem tudok belekötni, a képi világ, a vágás, a fényképezés és az operatőri munka mind-mind csillagos ötös!

És amiért mégsem tudom maximálisan szeretni ezt a filmet:
    Túl sok volt a kábszerezés és a kefélés.
    Egyszerűen egyik jelenetben vagy ez, vagy az volt. Unalmas és alpári volt már a film végére.
    És a beszívott emberkék "haláltusája" is megér egy misét. 1x még elmegy egy rövid ideig, de hogy többször és KÖZEL FÉL ÓRÁIG Leo és Jonah vergődését és nyáladzását kell nézni az már sok!
    Illetve Jordan "életében" is van nálam egy kérdőjel.
    Az egyik pillanatban még nincs gyereke, a másik pillanatban pedig már van egy X éves kislánya. Ha már a betépettség mutogatására volt idő, akkor a gyermek születésére miért nem volt?
    Főként úgy, hogy a gyerek a film vége felé "fontos" szereppel bír.

Nincs megfelelő női karakter. Vannak benne nők, de nincsenek rendesen kidolgozva. A dialógusuk megfelelőek, de összességében a karakterek semmilyenek.
    És a film is úgy állítja be őket, hogy a nőket csak azért tartják a férfiak, mert csöcsösek és meg lehet kefélni őket - sok-sok pucérkodás volt a filmben. Ezt még Kovi is megirigyelné. És ez baromi rossz üzenet. Persze kell a buli, kell a lazulás, be kell tépni és kefélni is kell, de ebből álljon a film 80%-a!!! És ne ilyen üzenetet "hordozzon". Oké van más üzenete is, de ez a legszembetűnőbb! Basszus a nő, az nem egy kiló hús!

Megnéztem volna egy megfelelően kidolgozott női karaktert. Mert akiket a film felvonultatott egyik sem mutatott hiteles női képet - tényleg csak arra voltak jók, mint a filmben.
    Jordan második felesége - Naomi - a filmben gyönyörű csaj, de üres a karakter. Az anyaszerep is "kimerül" annyiban, hogy védi a gyereket. Azért egy anya ennél sokkal többet tesz a gyermekéért.
    De lehet, hogy direkt van így?
    Először azt hittem arról róla, hogy egy 20-as éveinek végén, 30-as éveinek elején járó színésznőről van szó, de aztán megláttam, hogy csak 22 ÉVES!
    Basszus a filmben teljesen úgy néz ki, mintha 30 éves lenne. Komolyan nem hittem el, hogy az a csaj a 20-as éveinek elején jár.
    Ezek szerint ügyes volt a sminkes vagy a sok cigi a civil életben. Ráadásul a szemében egyszer sem lehetett látni a vibrálást – ami a szerelem szikráját jelentené a férje iránt. Oké, ez betudható annak, hogy még fiatal a csaj (talán emiatt is volt "semmilyen" az anyaszerep), bele kell tanulnia a dolgokba.
    Viszont: Egyszerűen fantasztikus teste van a csajnak - azokban a ruhákban is amiket viselt - nameg pucéran főleg! Azok a mellek, azok a lábak - és amikor a két lábát szétette az EPIC jelenet volt. Férfiszemmel nézve 10/10. Best jelenet evör!

Összességében nem érdemes kihagyni, de mivel hosszú és vontatott - érezhetően nyújtott a film - sokan megunhatják és kikapcsolhatják idő előtt. Tudom ajánlani a filmet, mert nagyon egyedi alkotás, amilyenre még nem igazán volt példa.
    Viszont azt is el kell mondani, hogy közel sem ez Leo és Scorsese kettősének legjobb munkája. Sőt, amilyen filmeket maguk mögött tud ez a páros, talán eddig ez a "leggyengébb” közös alkotásuk. Önmagában viszont korrekt film – csak „házon belül” nem az.

Ennek ellenére nagyon jó indulattal:
    8/10