106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Lucy 3/10 ezt is csak vegigporgettem mert olyan szar volt. A Morgan Freemanes reszek jok voltak benne, ahogy magyarazta az evoluciot meg a vegen ahogy a tudosokkal egyutt beszelgetett. A tobbi resze a filmnek hanyadek. -
Nem baromság, csak jól láthatóan nem érted. Ez pedig nem ugyanaz. -
Szóval ja, ha az utolsó fél óra nem lett volna az Interstellarban, akkor elégedetten állok fel. Komolyan mondom. De engem ez annyira megkavart, hogy nem tudok felülkerekedni rajta, hogy mekkora baromság. -
Nem lenne vége a jelenünknek, ha elmennénk a múltba, vagy a jövőbe, vagyis elméletileg nem. Az már más kérdés, hogyha valamit változtatunk a múlton, akkor milyen kihatással van a jelenre. Már ha visszatérünk egyáltalán a jelenbe, de ha azt feltételezzük, hogy az utazáskor a jelenünk megmarad, akkor valószínűleg vissza lehet térni... Kicsit Vissza a jövőbe módon tudom elképzelni ezt a múlt megváltoztatása dolgot, pl hogy eltűnik a fényképről egy gyerek, vagy ilyenek... :)
Ami az Insterstellart illeti
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Értem én, hogy a féreglyuk vagy feketelyuk az idő és a dimenziók felett áll, ezért is tudott a múltban megmozgatni könyveket. De a már fent leírt probléma éppen az, hogy ha gyakorlatilag ő mozgatta anno azokat a könyveket, akkor két énjének kellett hogy legyen, ami igen problémás! Egyik én a szobában, a másik én a féreglyukban, vagy nem?! Vaagy a másik lehetőség, hogy egy énje volt, és az a kép, amin ő van a lányával a szobában csak a múlt kivetülése. Ami viszont azért nem lehetséges, mert meg próbálta akadályozni, hogy a múltbeli énje elutazzon, ergo párhuzamosan volt a múlt és a jelen
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2014.11.10. 23:51:02 -
rövid és tömör kritikák:
Sin City: A Dame to Kill For - kalapszar/10. legyen mondjuk 3,5. kibaszottul unalmasak már ezek a mély hangon dörmögő tesztoszteronfilmek idiótáknak.
Autómata - 5/10. meh.
2 Coelhos - 8/10. brazil móka, iszonyatosan látványos, szórakoztató, pont ideálisan csavaros. ász.
Rosencrantz & Guildenstern Are Dead - 7/10. tökéletesen abszurd, határozottan szórakoztató. figyelmeztetés: Hamlet előismeret szükséges.
The Fall - 7.5/10. iszonyatosan jó vizuális élmény, története kielégítő, színészi alakítások szintúgy, megéri egyszer rápislantani.
Stretch - 6.5/10. egynek jó, Patrick Wilson-nak baromira jól áll ez a szarkasztikus geci szerep.
How to Train Your Dragon 2 - 6.5/10. megteszi, de közelébe sincs az első résznek.
...és ennyi jut eszembe az utóbbi időben nézett filmek közül. -
Eleg megoszto lett az Interstellar a kommenteket olvasva :D -
Az időutazás elmélete azt feltételezi hogy a múlt, a jelen, és a jövő párhuzamosan létezik. Valami olyan példával volt ez szemléltetve hogy 3 embert bekísérnek egy hatalmas terembe ahol 2 időgép van. Az egyik beleül egy időgépbe és visszamegy pár évet vagy évtizedet a múltba... a másik ember is beleül egy gépbe és előremegy a jövőbe. A 3-dik ember ott marad a teremben.
A példa abból indul ki hogy az időutazás létezik. A múltba érkező ember a múltban találja magát abban a korban és körülmények közt ahová indult. A teremben várakozó ember továbbra is ott van a jelenben, míg a jövőbe érkező ember szintén egy másik világot és környezetet lát. Ha az egyéni szemszögöket megvizsgáljuk akkor mindhárom ember esetében arra a következtetésre jutunk hogy másik kettő eltűnt.
De hogyha a jelen nem szűnik meg létezni ha valaki elindul a múltba vagy a jövőbe akkor a példából kiindulva a múltnak a jelennek és a jövőnek egyszerre kell léteznie... de itt jön a paradoxon, mert hogy létezhet az ami már elmúlt, vagy az ami még nem alakult ki? Én legalábbis nem tudom elképzelni ha valaki elindulna a múltba egy géppel akkor az egész jelenünknek velünk együtt vége lenne... csak az utazó szemszögéből lenne vége... ez is relatív.
Utoljára szerkesztette: extra sensory, 2014.11.10. 23:20:19 -
Az időutazás mindig paradoxon, és azért, mert nem létezik. Legalábbis nem tudjuk a módját. Ezért sántít az Interstellar is, vagyis hát próbálja magyarázni a dolgokat, de nem nagyon megy neki. -
Függetlenül a filmektől az időutazás eléggé sok megválaszolatlan dogot felvet amit addig nem lehet értelmesen megmagyarázni, mig egyszer valaki ki nem tudja próbálni (már ha lehetséges lesz egyáltalán)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mert ugye ha valakit vissza küldenek a multba, hogy változtasson meg valami nem kivánt eseményt és sikerrel ját akkor nem lesz értelme visszaküldeni .Illetve ha csak 5 percel elöbb vagy utóbb is jön vissza mint ahogy elment akkor már 2 ugyan olyan személy lenne és 5percenként "gyarapodnának" mivel aki visszajött már nem megy el ujra.Legalább is én ezért nem gondolnám , hogy bármilyen modon, normálisan be lehetne egy ür-időutazásos dolgot -
Az a durva, hogy az Interstellarban lévő legnagyobb paradoxon 1-1-ben megegyezik egy másik filmmel, csak akkor még nem volt internet, hogy szétcincáljuk azt. Ez a film nem más, mint a
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Terminator
Utoljára szerkesztette: ProGabe, 2014.11.10. 22:29:31 -
Na, éppen ez a probléma az Interstellarral.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szájbarágós mert mindenáron meg akarja magyarázni mi miért történt, hogy az utolsó falusi csizmatalp is megértse+ mindenáron erőltették a happy endet mindenki mindent túlél és boldogan élnek, amíg meg nem halnak.....kivéve a fekát, akiről már az elején lehetett tudni, hogy meghal mert ő az egyetlen fekete szereplő, ez valami filmes perverzió lehet.
Miért nem lehetett ezt az idegenek segítenek minket szálat továbbvinni, sokkalta elegánsabb lett volna, minthogy építettünk egy könyvtárat a fekete lyukba, hogy azzal manipuláld a múltat... -
Kicsit azért el van tévedve ez az érvelés, különösen, hogy az emberek többségének, akik szerint az Interstellar bezony nem lett azért annyira jó film egyáltalán nem a Sci-fi fi részével van baja benne.
Az mindenkinek, aki egy kicsit is értelmesen tekint a filmekre világos, hogy egy történetben a történet által lefektetett szabályok érvényesek a világra. A gond akkor van, ha a történet az általa vázolt, vagy az általa a valóságból átvett szabályrendszerhez sem igazodik. Ezt viszont semmivel sem lehet kimagyarázni, ez minden esetben hiba lesz.
Az interstellarban sem aSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!zavarják a legtöbb embert, hanem azok a dolgok, amik a történet belső koherenciáját érintik.fekete lyukban történtek -
Kimondottan jó amikor akár egy videójátéknál akár egy filmnél a - rendező, író - hagy megválaszolatlan dolgokat amin lehe agyalni, akár több féle kép értelmezni, úgy ahogy azt az ember egyénileg élte meg az adott produktum alatt. Nem kell mindig szájbarágni a dolgokat.. -
"Vannak öreg traktoros farkasok"
pazmek

-

Köszönöm - megnevettettél :) -
hiper KOCKA #86290 Wolves 2014
Ez egy Alkonyat, csak vérfarkasokkal. Mondjuk annyi nyálat nem lehet benne felfedezni mint a Csillámbuziaknál, de tény hogy a vonulat itt is megvan. Vannak tini vérfarkasok akik amerikai focit nyomnak, vannak itt tisztavérű übergecierős farkasok, és jól szituált farkascsajok akik italt szolgálnak fel a bárban. Vannak öreg traktoros farkasok, akik a földet művelik, meg vannak... húh hagyjuk.
5/10 -
Vagy mi van ha már most is szimulációban élünk? Múlt héten kétszer láttam ugyanott egy fekete macskát... kezdek félni. -
De a technika egyre fejlődik és fantáziában sincs hiány.
Mint ahogy mindenkinek megvolt általános iskolában, amikor még kék iskolásköpenyben ültünk a padban majd harminc éve, hogy de jó volna egy szemüveg, amivel mindent le tudnék fotózni, hogy ne kelljen a táblát másolni - ugye-ugye, Google Glass.
-
hapi #86287 Sajnos interstellar-t lenyomta bevételben egy rajzfilm. Nekünk az nagyon nem jó ha a scifik nem teljesítenek jól mindjárt az első héten...
-
Igazából pont erről beszélek, hogy bele lehet kötni, de nincs értelme, mert sci-fi, az a lényege, hogy olyan jövőt fest le, ami egy lehetőség. Lehet hogy jelentéktelen az esélye hogy megvalósuljon, de akkor is lefest egy jövőt amire lélekben "felkészülhetünk". Ilyen erővel az is megtörténhet, hogy rájövünk, hogy Interstellar spoiler: SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a szeretet tényleg több mint egy megfoghatatlan érzés. -
"De a technika egyre fejlődik és fantáziában sincs hiány"
Csak a sok hülyének nincs, ezért keresik a miérteket meg a logikát minden filmben, amiben van egy kis tudományos fantasztikum.
Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2014.11.10. 17:27:51 -
+ -
"Pl. a Matrix is oltári nagy baromság"
Mi lenne ha egy Mátyás király korabeli parasztnak magyaráznád hogy lehet emberekkel beszélni úgy hogy ő a föld másik féltekén van és mégis hallod a hangját... mi történne? Kiröhögne és menne disznókat etetni.
Akkor 50 vagy 100 év távlatában miért ne lehetne olyat csinálni mint a Mátrix? Lehetetlennek tartod hogy akár csatlakozón keresztül akár nanorobotok agytörzsbe juttatásával megvalósuljon a tökéletes szimuláció? A VR termékek egyre nagyobb szerepet kapnak már most is, egyre több játék készül VR támogatással és ez nyilván csak a kezdet. Egyre minőségibb megoldásokkal rukkolnak elő.
Nyilvánvaló hogy elkezdték feszegetni a virtualitás határait. Hogy meddig képesek eljutni, annak csak a fantáziájuk és a tecnikai lehetőségeik szabnak határt. De a technika egyre fejlődik és fantáziában sincs hiány. -
Rony94 #86282 "Az is Nolan, ez is Nolan. Direkt csinálja az ipse!"
Ezt magyarázom, ez a Nolan stílus. :D -
Emlékszem az Eredetnél is milyen nagy csaták mentek a fórumokon, hogy mi és miért és hogyan stb.
Az is Nolan, ez is Nolan. Direkt csinálja az ipse!
Utoljára szerkesztette: k0trapali, 2014.11.10. 16:03:13 -
nagyban -
A trollkodást ne vedd magadra ha nem érzed magadénak, de biztos vagyok benne hogy sok 6-7/10 lesz még itt rádobálva :)
Első spoiler: igen, ezek hibák, jó észrevételek, bár nálam nem rontották nagyon az élvezetet, bele lehet magyarázni megoldásokat.SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha kiszámítják hogy nem érdemes leszállni, akkor kimarad egy csavar a filmből, egy butus hatásvadász rész, ami nem áll távol a film lényegétől és ez így jó. A szobát lehet hogy nézték, kissrác mondja is hogy nem nyúlt semmihez, ill. lehet hogy egy darabig figyelték aztán mivel nem történt semmi 10 évig így hagyták a francba. Tudom, belemagyarázás, de ennyi belefér a suspension of disbelief-be nálam.
Csattanókról általában: lehet ott követted el a hibát, hogy olvastad a csapokat. Én annyit tudtam a filmről hogy Nolan,(már ez is zavart, hogy tudtam a rendezőt) scifi, és kb. jó. Szóval én azt se tudtam hogy van csattanó, így nem ezen járt az eszem film közben. Film után megnéztem a trailert, és sajnáltam akinek a megnézése után kellett végigülnie a filmet.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Gyakorlatilag az A és B terv hülyeségével is egyetértek, én is azon gondolkodtam a film közben, hogy egyik alternatív bolygó sem tűnt tökéletesnek, terraformálásra mindenképp szükség van valamennyire, akkor meg már a Földet is meg lehet gyógyítani. Az A terv csak akkor működik, ha tökéletes bolygót találnak, de ez elég kétséges és nem is volt kifejtve. A B terv mellett talán az szól, hogy tudnál rá alternatívát mondani? Ez egy utolsó kétségbeesett kísérlet. Rengeteg dolgot egyébként kihagytak a filmből, pl. az űrhajók sincsenek túlmagyarázva, abba mégsem fog senki belekötni. Ha minden ilyen apró technikai részletbe belekötünk akkor én már a fagyasztásos alvással kezdenék, belefekszenek egy láda vízbe mindenfajta oxigénforrás nélkül és ott alszanak? :)
Még mindig azt mondom, hogy ez egy baromi jó hatásvadász sci-fi, amibe bele lehet kötni, csak nem érdemes. Pl. a Matrix is oltári nagy baromság, mégis kevés ember mondja rá hogy rossz film.
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2014.11.10. 14:53:33 -
Mennyi szabadideje lehet egyes embereknek. -
Nem értem miért "hipster" az, hogy valaki szerint komoly hibák vannak egy filmben, ami ettől függetlenül még lehet jó.
"Az ilyenek szerintem hangsúlyozási okokból történnek, hogy emlékeztessék a nézőt a törvényszerűségre, azt is nézd, hogy nem minden néző expert a témában, és el is kell adni azért a filmet." Azért az kifejezetten zavaró amikor
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Percre pontosan kiszámolják, mennyivel több időbe kerül a leszállás az első bolygóra, aztán utána csodálkoznak, hogy az előttük levő kutató csak most ért oda. Ehhez nem kell expertnek lenni semmiből, a szereplők maguk kimondták, hogy mi történik ott, egy egyszerű ok->okozat összefüggéssel kitalálható, hogy mi a fene is van a bolygón, és hogy a leszállás értelmetlen ott emiatt.
A másik hajkitépős dolog, amikor kiderül, hogy a kislány szobájába valaki bináris kódban beleírta a porba a szupertitkos labor rejtekhelyét. Ezt mindenki elfogadja, mint a földet megmenteni akaró idegenek üzenetét, majd ezután harminc évig le se szarják azt a szobát.
"ez miért akkora baj?" - a csattanó úgy jó, ha csattan, ezt nem akarnám bővebben kifejteni. A csapból is az folyt, hogy mindenki úgy menjen el megnézni, hogy semmit ne olvasson el róla, mert úgy az igazi, ezek után frusztráló volt, mikor a film első 20 percében tudtam mi lesz a fordulat a végén.
"kifejthetnéd, érdekel" -SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A B terv teljesen életképtelennek tűnik. Kiküldünk öt embert (illetve amennyi megmarad belőlük ugye), akik egy életre épp csak alkalmas bolygón felnevelnek tíz nőt, akik aztán évekig csak szülik és nevelik a további gyerekeket miközben még a bolygót is lakhatóvá teszik? Az sem világos, hogy hol növesztik meg az első tíz gyereket, de mondjuk, hogy csak nem mutatták. Az emberiség jövője azon alapul, hogy egy maroknyi klónbébi felnő egy éppen csak nem halálos bolygón és semmi rossz nem jön közbe - miközben már a film időtartama alatt is kismillió gond előjött.
Az A terv valamivel értelmesebb, de ott pedig van egy hatalmas szakadék ami felett a film lazán elsiklik. Az egy darab múzeumos, bézbólpályás kórházas űrállomáson fért el a teljes emberiség? Vagy gyorsan építettek még több százezer ugyanolyant pár év alatt a semmiből? A Földön, ahol eleve mindenki csak kukoricát kapál? Mit esznek ezeken az emberek? Ha eleve képesek voltak létrehozni tökéletesen zárt, önfenntartó rendszereket (mert ezek az űrhajók elvileg ilyenek, különben pár év alatt mindenki kidöglik az űrben) akkor miért nem csinálták ezt korábban a földön is, ahelyett, hogy lestrapált huszadik századi tanyaházakban laknak, ahol még egy nyomorú porszűrő sincs? Hogy oldott meg mindent az az egy egyenlet, ami elvileg csak arra jó, hogy nagy űrállomások is könnyen elhagyhatják a Földet, de nem gyárt nagy, zárt önfenntartó űrállomásokat a semmiből. -
Úgy látom hipszter dolog lesz lehúzni az Interstellar-t, és belekötni. Persze nincs ezzel baj, minden jó film sorsa ez, és én is keresem benne a hibákat(van bőven), de ha ugyanilyen alaposak lennénk pl. a Mag című remekkel szemben akkor mi lenne az eredmény? :) Én is így jöttem ki a filmről hogy hát ez csalódás, de ahogy telnek a napok, utánaolvasok, gondolkozok rajta, úgy jött felfelé a pontszám, és meg is állt már 9-en. Jóez, bárcsak évente egy ilyen scifi kijönne. És érdemes nem elfelejteni hogy ott van a fi a sci után.
"Némelyik különösen szembeötlő, amikor a szereplők maguk fejtik ki az oda vonatkozó fizikai törvényszerűségeket, aztán meg meglepődnek, hogy azok érvényesek."
Az ilyenek szerintem hangsúlyozási okokból történnek, hogy emlékeztessék a nézőt a törvényszerűségre, azt is nézd, hogy nem minden néző expert a témában, és el is kell adni azért a filmet.
"A film nagy csattanója igazából akár a legelején kitalálható, de a közepénél mindenképpen" - ez miért akkora baj?
"A fő problémára felajánlott két megoldás egyike sem tűnik életképesnek." - kifejthetnéd, érdekel
"Túl hosszú" - ezt csak az elején éreztem, de ha valaki szereti az emberi drámázást(pl. lányok), az ezt pozitívumnak fogja tekinteni, nincs ezzel baj, még egyszer mondom, jöjjön ki évente egy ilyen hard-scifi ekkora büdzsével, és simán elnézek neki +1 óra "nyújtást"
Utoljára szerkesztette: zorrobomber, 2014.11.10. 13:42:30 -
-
Régen írtam ide, de most...
Interstellar
Ez bizony csalódás volt. Nem mintha rossz film lenne, az én olvasatomban ez egy jó közepes dráma, amit néhány kifejezetten jól sikerült sci-fi elem emel magasabb szintre. Ami működik benne - a hangulat, az űr bemutatása, az ismeretlen veszélyekkel teli űrutazás - az nagyon jól működik, de tele van zavaró dolgokkal, amik megakadályozzák, hogy igazán jó legyen. Túl sokat akartak beletenni, és túl keveset sikerült...
Ami kifejezetten zavaró volt:
- Túl hosszú. Főként a film elején, de a végén is vannak jelenetek,a miket simán ki lehetett volna hagyni, sem a film fő történetszálához, sem a karakterek megismeréséhez nem szükségesek.
- Zavaró logikai hibák vannak benne. Némelyik különösen szembeötlő, amikor a szereplők maguk fejtik ki az oda vonatkozó fizikai törvényszerűségeket, aztán meg meglepődnek, hogy azok érvényesek.
- A fő problémára felajánlott két megoldás egyike sem tűnik életképesnek. A film ezek felett szépen csendben el is siklik, és elvárja, hogy elfogadjuk azt, hogy a probléma valami varázslatos módon egyből eltűnik, a fordulópont után.
- A film nagy csattanója igazából akár a legelején kitalálható, de a közepénél mindenképpen.
Mindezekkel együtt nem bántam meg, hogy megnéztem, de összességében jóval többet vártam tőle.
7/10
-
Hát én scifiken és scifiklubbokban nőttem fel, szal. nekem az Interstellar scifi része kicsit harmatos volt (nem nyűgöztek le az biztos). Ez lehet az én hibám, már túl sok mindent láttam/olvastam, így ez nem ütött akkorát. Ellenben a lelkizős, moralizálós érzelgős genny és maszlag meg túl sok volt. A harmada is sok lett volna. Értem én hogy az egyik fő tétel pont erre épül (nem spoilerezem el), de kevesebből is megértettük volna. Persze nem egy rossz film ez, csak nem ilyen hosszban. Túl epikusra akarták csinálni, de így meg kicsit bealvós lett. Egy Űrodüsszeiát sem lehet ma már eladni moziban és ez nem feltétlen csak az emberek hibája. Más világ van. -
nem hiszem. Azt első részt se tudtam már értékelni, de adtam neki egy esélyt. Főleg, hogy ezt is ajnározták agyba-főbe. Nincsenek olyan hatalmas elvárásaim, én tudom értékelni, ha egy film a látványra, akcióra helyezi a hangsúlyt, de van ami ezt szarul csinálja (TF, Raid) és van ami jól csinálja (GotG, Taken) -
Prof William #86271 Igen éppen ezen csodálkoztam, hogy persze a TV-ben is van reklám, de manapság neten kb 2 másodperc alatt meg lehet tudni mindent az éppen moziban futó filmekről. -
Hát akkor tuti nem néztek trailer-t, vagy fogalmuk sincs Nolan munkásságáról. Nem éppen gyerekeknek szóló filmekben utazik.
-
Prof William #86269 Űrutazós -
Prof William #86268 Előttem egy anyuka ült a 2 olyan 12-14 éves forma gyerekével.
Nem tudom mire számítottak, amikor beültek az Interstellarra.
Lehet hogy a magyar cím alapján valami családi árutazós filmet vártak? Végül is... azt kaptak. :)
Ki is mentek olyan 30 perccel a vége előtt. -
Jézusom... Kiégtél. -
őőőőőő.... nem?!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Csak nekem ne próbálja bemesélni senki, hogy a féreglyuk PONT a saját kislánya szobácskájába mutat... és, hogy az idő felett áll, meg ilyen baromságok...
Csávókám a kijáraton ment ki egyből, nem a wc fele... :D
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2014.11.10. 10:25:39