[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Régen írtam ide, de most...
Interstellar
Ez bizony csalódás volt. Nem mintha rossz film lenne, az én olvasatomban ez egy jó közepes dráma, amit néhány kifejezetten jól sikerült sci-fi elem emel magasabb szintre. Ami működik benne - a hangulat, az űr bemutatása, az ismeretlen veszélyekkel teli űrutazás - az nagyon jól működik, de tele van zavaró dolgokkal, amik megakadályozzák, hogy igazán jó legyen. Túl sokat akartak beletenni, és túl keveset sikerült...
Ami kifejezetten zavaró volt:
- Túl hosszú. Főként a film elején, de a végén is vannak jelenetek,a miket simán ki lehetett volna hagyni, sem a film fő történetszálához, sem a karakterek megismeréséhez nem szükségesek.
- Zavaró logikai hibák vannak benne. Némelyik különösen szembeötlő, amikor a szereplők maguk fejtik ki az oda vonatkozó fizikai törvényszerűségeket, aztán meg meglepődnek, hogy azok érvényesek.
- A fő problémára felajánlott két megoldás egyike sem tűnik életképesnek. A film ezek felett szépen csendben el is siklik, és elvárja, hogy elfogadjuk azt, hogy a probléma valami varázslatos módon egyből eltűnik, a fordulópont után.
- A film nagy csattanója igazából akár a legelején kitalálható, de a közepénél mindenképpen.
Mindezekkel együtt nem bántam meg, hogy megnéztem, de összességében jóval többet vártam tőle.
7/10