106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Jim Morrison
    De szvsz olyan dologra eroszakoljak ra a paradoxont amire "nem lehet." Probalok nyitott lenni a dolgokra, belegondolni hogy lehetseges-e, de ha fel is talakjak az idoutazast hogy az uristenben fogsz letezni anelkul hogy anyukad (nem te) megszult volna.

DRFlames: elfogadom hogy masok elfogadjak (mert ilyen brainfuck filmre mondani, hogy ertem meg jo az meno), en csak megkertelek Titeket, hogy nekem is mondjatok el :)
    Az elso elet kialakulasa meg benne van bibliaban.. :) de az akkori kis 'bakteriumokbol' kialakult vilag az akkor volt, nem pedig 1984ben (+-15ev) egy idoutazasra teremtett embernel.
    Tudom hogy scifi, de ebben csak az idoutazas volt benne mint scifi elem (mert idoutazas nem lesz, mert Hawking idoutazos bulijara nem utazott oda senki a jovobol...)
  • Tikal #87310
    mi vagyunk kevesebben sajnos...
  • MrAndree
    Persze de oldalakat vitázni azon hogy ki hogyan pontoz szerintem röhejes.
  • DarkHorSe
    Fury

6/10, de csak azert 6 es nem 5 mert szeretem a masodik vilaghaborut. Hulye tortenet, nevetseges harcok, a szineszekkel nem volt kulonosebb gondom. Semmi maradando, egyszer nezheto, de csak akkor ha nagyon nincs jobb dolgod.
  • DRFlame
    Én elfogadom, hogy te nem fogadod el, de fogadd el, hogy ettől még mások ezt elfogadják :)
    A valóságban persze én sem fogadom el, ahogy az időutazást sem. De ez egy film.
    De itt egy másik kérdés... Az első élet hogy alakult ki a Földön mag nélkül? Ráadásul ez nem filmkérdés, hanem a valóság, csak hogy jobban fájjon a fejed. :)
  • IMYke2.0.0.0
    " én ezt nem fogadom el"

A paradoxon épp attól az, hogy ép ésszel fel nem fogható, el nem fogadható - eleve azért, mert üvegburában (Föld) nőttél fel, velem együtt...
  • Jim Morrison
    egy kör más. Ez az idő. Monoton megy előre, majd hirtelen lehetséges lesz, hogy hátra-előre ugorjunk. Nem tudom elfogadni, hogy az időutazással magadat ejtsd teherbe. még ha 80csilliótrillió párhuzamban megy a világ, akkor is meg kellett előbb születned mielőtt magadat teherbe ejted, mert ember vagy, nem pedig valami más ami képes lenne erre. Na mindegy, én ezt nem fogadom el :)
  • DRFlame
    Nézz rá egy szabályos körre és mondd meg hol kezdődik. Melyik az a pont, ami az eleje és kijelenthető, hogy a többi pont nem lehet az eleje, csakis az az egy.
    Mi egész életünkben úgy élünk, hogy van előzmény és van következmény és a következmény nem előzheti meg az előzményt, ezért teljesen természetes, hogy az ilyen filmen pislogunk. De amint elfogadod, hogy nincs első alkalom, emészthetővé válik a film. Márpedig ha az időutazást elfogadod, akkor ez már csak plusz egy lépcső ahhoz képest.
    De amúgy szerintem se volt akkora szám. Sőt nekem túl beteg volt a főszereplő családfája.
  • Jim Morrison
    tudom, elég sokszor elhangzott a paradoxon, hogy még én is felfigyeltem rá de ez már sok, most meg kéne néznem a dátumokat, de mielőtt felfedezték az időutazást, akkor főhősünk már élt, és akkor tuti nem magát csinálta fel és ... tudjuk.
    Időutazás ide vagy oda, mindig van első alkalom! de ha valaki rámutat, hogy nincs igazam, és megértem , akkor kaphat ez a film 5 pontnál többet, mert nekem a 8 az így most soknak tűnik (okos akart lenni a film, de nem :D).
  • DRFlame
    Egy jó magyarázat:

A lényeg, hogy nincs legelső alkalom, mert mindig van előtte. Egy végtelen körforgás, vagy paradoxon, ahogy a filmben is utalnak rá.
  • hagyimiklos
    Egy kozepes es jo kozotti filmre, ami nem kozepes,de nem is az igazabol jo, mit is adnal egy 5os listan , ahol van a rossz,elegseges,kozepes,jo es kivalo kategoria ? Na ezert nem igazan jo egy nagyon kis erteku skala, nem veletlen volt am az iskolaban is a negyes ala.

Mint irtam szvsz akkor jo egy skala, ahol az erezheto kulonbsegek rendesen merhetok es van eleg atmenet. Minnel szimplabb valami annal jobban halad a "fekete es feher" ertekeleshez, pedig ugye nem minden fekete es feher.

Talan akkor lenne jo egy 5os lista, ha az ertekeles tobb tetelbol allna, mint pl rendezes,story,szineszi jatekok,kameramunka stb. es kulon kellene ezeken az 5os skalakon ertekelni egy filmet, amit a vegen atlagolnanak. Na de ugye ez mar nem is otos skala csak a vegeredmeny, ahol raadasul a vegeredmenyek kozott tort szamok lennenek az atlagolas utan.

Amugy is eleve mar a pontozas is szubjektiv, de az teny, hogy nagyobb skalan mindig pontosabban lehet meghatarozni, barmilyen kis elterest, ezt viszont matematikai teny, ami nem szubjektiv.
  • Jim Morrison
    Mivel az itteni kommentekre alapozva megnéztem tegnap a Predestination-t, kérnék egy kis segítséget, mert
    a., Meg kéne néznem még egyszer, hogy megértsem
    b., A film hülye, nem én
    Mivel mindenki 8+ pontot adott rá, kérem valamelyikőtök magyarázza el nekem, hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    hogy pontosan mi is volt ez? Saját magát adta nevelőintézetbe, amit saját maga nemzett. miután 3szor visszamegy az időben talán még oké is lenne, de akkor legelőször kitől volt? És ne gyertek nekem a kakassal :D
    egyszerűen nem értem hogy lehet az, hogy saját magát adta otthonba, csinálta fel, szülte meg és ugyanezt újra. Legelső alkalommal nem hiszem, hogy a semmiből lett ő kétszer, hogy felcsinálhassa magát majd .. na mindegy már leírtam.

• IMYke2.0.0.0
    Már a "jó" és a "nem jó" is egy skála.
    Mindent mérünk, számolunk valahogy. Muszáj, mert másképp nem tudjuk közvetíteni a nekünk, számunkra jelentő értékét, és másoknak megmutatni, megvitatni azt.
  • MrAndree
    Semmilyen pontozás alapján nem lehet megítélni hogy egy film jó-e. Megnézem, ha tetszik akkor jó film, ha nem tetszik akkor nem jó. Ennyi, csak sokan ezt túlgondolják.
  • Banszien
    "Atya gatya! 1 ponttal elter masok izlese! Mindenki meg van orulve!!!!"
    (Habár nekem is megvan a véleményem az 5-ös, és a 10-es skáláról is, meg az egész pontozásról, most inkább már nem feszegetem tovább a témát, és inkább csak erre válaszolok)
    Nem ez a probléma. Úgy látszik nem értetted meg amit írt a két skála különbségéről, mert az valóban úgy van. Épp ez az, hogy nem 1 pontnyi az eltérés.Ez akkor lenne, ha két külön egyénnek a pontozása lenne ez. Mivel ahhoz, hogy imdb-n egy film 8-as körüli átlagot érjen el, nagyon sok 10-es pontszám kell. Mivel az a különbség a 2 között, hogy az egyik egy konkrét érték, a másik meg már átlagolás eredménye, ezért tényleg nagyon más a két pontozás. Nekem is számos film van, ami SZÁMOMRA 9-10-es, imdb-n meg kap 6-7 pontot. És vannak olyan filmek, amelyek bűnrosszak, kb nekem 2-3-4 pont, és mégis kapnak 6-7 pontot. Tehát igenis nagyobb a különbség, mintha csak két egyén pontozásaként tekintenénk rá. imdb-n egy 8-as osztályzás nagyon nagyon jónak számít egy filmnél, ahhoz már nagyon szeretnie kell rettentő sok embernek, és nagyon sok 10-est kell kapnia. Tehát ha az ő skáláján 7-es (azt most hagyjuk hogy neki a 7 még rosszabb, mint ahogy mi azt logikusan néznénk), de még a "mi" pontozásunkkal is csak jónak mondható, addig az imdb 8 pontja egy kiemelkedően jó filmet takar. Szóval nem pártoskodni akarok, de én is sokszor meglepődök imdb pontozásokon (még ha látszólag csak kicsi is a különbség). Pont ezért nem lehet egy imdb pontozás alapján megítélni, hogy most egy film jó, vagy nem.
  • DRFlame
    Olvasd újra az ő kommentjét, ahol "kiakadt", és utána ezt a tiedet.
  • IMYke2.0.0.0
    Csak mi - sokadszor - akik még (és szerencsére!) láttunk remekműveket... vagy azért, mert Chingachgook és/vagy Old Shatterhand volt már az oviban is a jelünk, vagy mert éjjelente elemlámpával Karl May, Max Brand könyveket lapozgattunk a takaró alatt, és alig vártuk az ünnepi köröket, vagy a vasárnap délutáni matinéket, western filmeket, amikor vadnyugati környezetben szemeztek a Nagy Öregek... John Wayne, Gregory Peck, Clint Eastwood stb. főszereplésével...
    Ah. Öregek vagyunk bazzer.
  • CSOCSO
    En mar evek ota mondom, hogy az 5 os skala sokkal baratibb lenne. Kevesebb lenne a fejcsovalas meg a veszekedes is.
    A ket kulon pontozasos duma egy vicc. Aki megles egy filmet es a negyedenel vagy kozepenel kikapcsolja a filmet mert biztos szar a tobbi resze is, nyugodtan megtarthatja a filmbeli velemenyet akar jo, akar rossz.
    Evenkivul akkora feszpalmot nyomtam le magamnak a 7 pontozasanal, mikozben kiakadt az imdb 8 pontjan hogy mai napig piros a fel pofam.
    Atya gatya! 1 ponttal elter masok izlese! Mindenki meg van orulve!!!!
    En altalaban azon akadok ki ha mondjuk egy film szerintem 4 vagy 5 os mikozben az imdb 8 as.
  • mégvadabbdisznó
    Hát a Bosszúállókon, Transzformerszen, meg Káll of Duty Modern Szarfár 2,3,4 6,8 10-en nevelkedett kockafejű gyíkok biztos nem.
  • Tikal #87292
    Ma ez már nem ütne, ki nézne ma meg egy 10 perc hosszú párbajt, ülne végig egy the good the bad and the ugly-t? ...
  • Synchronous
    Én maradok Sergio Leone jóöreg westernjeinél... ezek az újak majdnem mind bagatellek. Na azért a régiekben is volt hosszú nézés, de különbség van aközött ahogy Eastwood néz, meg ahogy ők néznek. Mert ha Eastwood néz ott már minimum 3 embernek el lehet kezdeni ásni a gödröt.

De ezek az új szerzemények még a gesztusaikban sem ütnek akkorát. Kiveszett már az a szellem, mikor még elég volt ha a főhős belépett egy kocsmába és a járásából láttad milyen durvulás jön mindjárt, vagy a többiek tekintetéből következtetni lehetett kb. mit gondolnak az idegenről. Szavak nélkül, és komolyabb akció nélkül is már akkorát ütött a jelenet mint egy ház. Ma már ilyesmit nem tapasztalok pedig megnéztem pár újabb westernt.

Ma csak a stukkerből kilőtt töltények számával, és a cgi naplemente panorámájával mérik egy ilyen film értékét. De kár... pedig tudott valamit az öreg Sergio, nem ártott volna az ő nyomvonalán maradni.
  • LasDen #87290
    The dark valley

Hűű bazmeg. Mózer nyomozó visszatért és közben kinőtt a bajusza. Tele volt a film hosszú, mély, nagy nézésekkel. Mindenki keményen nézett a másikra. Amikor épp nem néztek egymásra vagy a távolba, akkor meg lovagoltak. Városból ki, erdőbe, városba vissza. Aztán mikor történt valami és azt hinnéd, hogy végre beindult a történet, akkor még egy kicsit néznek és lovagolnak. De a végén aztán csak lövöldöznek egy sort, ha már western, de az is egy kicsit antiklimatikus...
    Minden pillanata arany.
    4/10
  • Kongy
    Mint mindig... Bezzeg a November Man-t nem fordították le NovEmberre....
  • StrikeFor
    kár érte!
  • extra sensory
    Dracula: Untold

lol, ennek a filmnek is hogy elszabták a magyar címét
  • hagyimiklos
    En hallgatok az elmenyeidre, hiszen te olyan tapasztalt vagy :) Ezert is toled kerdezek. Szoval te nagy bolcs melyik a jobb? :)
  • RatBaG #87285
    http://imgur.com/gallery/sarJn
  • davidka003
    Ma megnéztem két filmet is. (van belőlük 1080p)

Fury

Én nem éreztem annyira jónak mint amilyennek mindenki mondta.
    Egynek jó volt, nem rossz film de semmi maradandó.

7/10

Dracula: Untold

Vicces de nekem ez jobban tetszett. Más megközelítésből láthattuk Drakulát, CGI sem volt rossz.
    7.5/10
  • SzinesGeza
    Ha valamit nem értesz, jobb ha csendben maradsz. Vagy veszed a fáradságot és utánajársz mit jelent. ;)
  • hagyimiklos
    Es "van aki a szart is megeszi" es utana azt mondja milyen finom. Kerdezd meg magadtol vajon melyik a jobb. :)
  • tigeroo
    tudom hogy előzmény film. énis ezt fogalmaztam meg ,de sajnálom hogy ez lett belőle
  • IXEMGabeo
    Dumb es Dumber es a ketyo:D

Csaladi uzelmeken nevettem ennyit utoljara...ez a 2 szinesz egyutt zsenialis..

puki pokeres jelenet ahh:DDD

9/10 de csak, mert neztem volna tovabb:D:)
  • SzinesGeza
    Attól, hogy te nem vagy hajlandó tudomásul venni, akkor is előzményfilm.
    Ha pedig neked ez sem volt elég "kalandos", hát így jártál.
    Ahogy nagyfater mondaná: "van akinek a sz.r is ízetlen" :)
  • gombabácsi
    én sokkal egyszerűbb módszerrel pontozok pl imdb-n
    ami jó, azt nagyon felpontozom
    ami nem jó azt nagyon le
    tehát általában 8-10 pontokat adok a nekem tetsző filmekre, 1-et meg ami nem tetszik
    ritka kivétel a köztes állapot
    :D
  • Bokafix2
    Neked meg saját nyelvtani szabályaid lehetnek hogy az egyik szavadon van ékezet, a másikon nincs. Bocs a grammarnáciskodásért, de te is olyan dolgokba kötsz bele ami tök hülyeség. Mindenki olyan szubjektív skálát állít fel magának amilyet akar.
  • ForzaInter
    Nálam ez volt az év legvárósabb filmje, még sajnos nem tudtam megnézni, de örülök, hogy jókat írnak róla többen.

Gandolfini a kedvenc színészem volt, és Hardy és nagy kedvenc, a maffia téma pedig a gyengém..:) A film rendezője meg a Bikanyak-al már bizonyított, zseniális film volt. Matthias Schoenaerts-ra pedig tényleg nagy karrier vár, baromi jó színész.
  • Narxis
    Megnéztem a The Interview-ot, nagyon fain film. Ennyit az észak-koreai hekkerekről, lófaszt se tudnak cenzúrázni. Nem tudják még, hogy a tiltott gyümölcs a legédesebb.
  • Rony94
    Első és második részben nekem pont hogy a mesés kaland érzés jött át és pont ez tetszett benne hogy ez most végre nem egy epikus történet akar lenni, hanem csupán egy szimpla kaland. A harmadik részbe már bele lehet kötni, de összességében az is tetszett, érdekes és izgalmas volt.
  • tigeroo
    nem, NEM. a babó egy mese volt, ahol mennek a sárkány kincséért... nem volt beleerőltetve ennyi kapcsolat a gyu-hoz (pl. legolas stb.)

oké, kell a film miatt mert 3 részre ezt elosztani harmatgyenge lepkefing lett volna önmagában. én meg jobban örültem volna neki ha sokkal mesésebb, könnyedebb lett volna, ez így inkább tényleg gyűrűk ura 0. rész mintsem kaland a magányos-hegyhez
  • Jim Morrison
    Sírok között, the drop teljesen korrekt filmek :)
    Van még ehhez hasonló minőségű nem régi film, nem pedig valami agyatlan hülyeség?