1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Banszien
    "Atya gatya! 1 ponttal elter masok izlese! Mindenki meg van orulve!!!!"
    (Habár nekem is megvan a véleményem az 5-ös, és a 10-es skáláról is, meg az egész pontozásról, most inkább már nem feszegetem tovább a témát, és inkább csak erre válaszolok)
    Nem ez a probléma. Úgy látszik nem értetted meg amit írt a két skála különbségéről, mert az valóban úgy van. Épp ez az, hogy nem 1 pontnyi az eltérés.Ez akkor lenne, ha két külön egyénnek a pontozása lenne ez. Mivel ahhoz, hogy imdb-n egy film 8-as körüli átlagot érjen el, nagyon sok 10-es pontszám kell. Mivel az a különbség a 2 között, hogy az egyik egy konkrét érték, a másik meg már átlagolás eredménye, ezért tényleg nagyon más a két pontozás. Nekem is számos film van, ami SZÁMOMRA 9-10-es, imdb-n meg kap 6-7 pontot. És vannak olyan filmek, amelyek bűnrosszak, kb nekem 2-3-4 pont, és mégis kapnak 6-7 pontot. Tehát igenis nagyobb a különbség, mintha csak két egyén pontozásaként tekintenénk rá. imdb-n egy 8-as osztályzás nagyon nagyon jónak számít egy filmnél, ahhoz már nagyon szeretnie kell rettentő sok embernek, és nagyon sok 10-est kell kapnia. Tehát ha az ő skáláján 7-es (azt most hagyjuk hogy neki a 7 még rosszabb, mint ahogy mi azt logikusan néznénk), de még a "mi" pontozásunkkal is csak jónak mondható, addig az imdb 8 pontja egy kiemelkedően jó filmet takar. Szóval nem pártoskodni akarok, de én is sokszor meglepődök imdb pontozásokon (még ha látszólag csak kicsi is a különbség). Pont ezért nem lehet egy imdb pontozás alapján megítélni, hogy most egy film jó, vagy nem.