106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • extra sensory
    A Dumb és Dumber 2-t néztem közvetlen előtte... azért írtam hogy jobban tetszett, senki nem akar köztük párhuzamot vonni.
  • Rony94
    >Bad Grandpa
    >Dumb és Dumber
    >két külön világ a két film
  • extra sensory
    Bad Grandpa

Már az elején, mikor a nagypapi pöcse beleszorul a kólaautomatába, tudtam hogy ez jó vígjáték lesz. És be is váltotta reményeimet. Tényleg végigröhögtem majdnem az egészet. Egy poénzivatar a film. És bár a trash kategóriát képviseli attól még szórakoztató volt. A Dumb és Dumbernél nekem jobban tetszett.

8/10
  • Kongy
    Whiplash

Csak másokat tudok ismételni, ez a film kegyetlen jó volt! Baromira távol áll tőlem a jazz, meg bármilyen hangszer, mégis nagyon élveztem a filmet. Én is leginkább a Rush-hoz tudnám hasonlítani. Maximálisan megérdemelte az Oscar-okat, amiket kapott. 9/10
  • zorrobomber
    Azért Hawking pont tipikus Oscar material, "retard", de azért tett is le az asztalra sok mindent. Kb. Forrest Gump-nak az ellentéte.
  • Blasta
    Arra gondoltam, hogy a film címe konkrétan Hawking egyik konyvének a címe, aminek az alcíme az, hogy "The origin and fate of the Universe".
    Emiatt gondoltam én, hogy kicsit tudományosabb oldalról mutatja be az életét, az otleteit, elméleteit, stb. Igy is volt benne persze, de nem ez volt a fo vonal.
  • RatBaG #88187
    szerintem a cím nem félrevezető, főleg nem miután már láttuk a filmet, hiszen a család a MINDEN, nélkülük semmi sem lett volna az egészből, valószínűleg tényleg meghalt volna két év után egy elfelejtett senkiként...
  • QuippeR
    én simán bevállalom, hogy átlagember vagyok, és itt, ebben a topikban írtam, hogy nagyon tetszett. persze azt nem ígértem, hogy másnak is fog.
  • Blasta
    The theory of everything - 6/10

Kezdjük ott, hogy ez nem egy rossz film. 6 pont az bőven egy nézhető, kellemes szórakozást jelentő filmet jelent. De nem is Oscar film. Nagyon nem. Szerencsére nem lett díjazva, a jelölés velhetoen csak "politikai" okokból történt.
    Aztán említsük meg, hogy ez nem Hawking kutatasairol, munkásságáról szól, csak súrolja ezt a témát (ellentétben azzal amit a cím sejtet). Ez egy kvázi szerelmi dráma. Amiben ráadásul a feleség majdhogynem többet szerepel. Nem véletlenül, hisz az ő könyvéből készült a forgatokonyv.
    Ami miatt viszont tényleg nem mehetünk el, az Eddie Redmayne alakítása, illetve a díjazás.
    Meg vagyok győződve arról, hogy Hawking feleségét játszó színésznő LEGALABB annyit, ha nem többet mutatott a vásznon mint Eddie. Hawking a film harmadától lényegében felveszi a tipikus Hawking pózt, igy sem az arcával sem a testével kb lehetetlen bármit is csinálni. Nem mondom, hogy amit látunk az nem tökéletes. Igen, magát Hawkingot láthatjuk a vásznon a maga szerencsétlenül megnyomorodott valójában. De ez nem egy Oscar alakítás! Nagyon nem az! Egyszerűen a karakterben nem volt meg a lehetőség arra, hogy szineszkedjen,hogy érzelmek garmadajat mutassa be, hogy játsszon a hangjával a testével és az arcával. Marginális jateklehetoseget kapott, amit jól oldott meg, nade na.
    Úgy tunik idén elfelejtetkeztek Robert Downey Jr. aranybetus mondasarol, miszerint "Never go full retard". :)
  • Jim Morrison
    Nagyon szépen köszi, azt hiszem akkor be is szerzem :)

Kísérletet láttam, nagyon jó lett szerintem.
  • hiper KOCKA
    The Wave

Kemény emberi dráma és társadalomkritika is egyben. Az akció nagyon kevés benne, nem is erre van kihegyezve a történet, szóval aki popkorn mozit szeretne nézni az ne ezt válassza.

Az iskolában a diákok az autokráciáról tanulnak (egyetlen ember vagy kisebb csoport önkényuralma a többiek felett a demokrácia látszatának fenntartásával) és mivel a diákok úgy gondolják hogy az a demokratikus elvű társadalmi rendszer amelyben élnek sosem tenné lehetővé diktatúra kialakulását, a tanár ráveszi őket hogy csináljanak belőle kísérletet hogy jobban megérthessék az autokrácia mechanizmusát, azaz viseljenek egyenruhát, alkossanak egyenlő közösséget, álljanak ki egymásért minden körülmények között, legyen saját logójuk és nevük, valamint saját köszönés ami karlendítésben nyilvánul meg.

De a kísérlet túl jól sikerül, és ami játéknak indult komoly drámává alakul. Lényegében ez a film célja, hogy bemutassa az egyén individualizmusának elhatalmasodását a társadalmi normák felett, amikor mindenki felett egyvalaki akarata és ambíciója áll. De a diákok is átveszik ezt a szellemet és hamarosan összeütközésbe kerülnek a törvénnyel.

Végül is az általános elégedetlenség, egy közösséghez való tartozás vágya, illetve annak az igénye hogy valaki megbecsült tagja legyen egy rétegnek akik elfogadják, mindez arra indíthatja hogy merőben megváltozzon az egyénisége és a fogaskerekévé váljon egy etikátlan alapokon nyugvó rendszernek ahol minden alattvaló egyetlen öntőformába van préselve és szolgai módon, átmosott aggyal élteti a rendszert amely rávette hogy dobja el a saját elveit, a szabad akaratát, az egyéniségét és egy ordas eszme képviselője legyen ami egyetlen személy érdekeit és hatalmi pozícióit szolgálja.

Nekem tetszett a film mivel komoly kérdéseket boncolgat, és rámutat hogy mennyire könnyen el tud harapózni egy társadalom ha a diktatúra ilyen alattomosan, elbújtatva fertőzi meg a gondolkodást. Ezenkívül a film kísérletének eredménye is megerősíti azt a történelmi tényt hogy a valódi diktatúrák nagy része nem úgy indult hogy mindenki egyből jogaitól megfosztott rabszolga és kuss a neve, hanem a közösség ereje, a nemzeti öntudat és a természetes emberi vágyak/igények kihasználásával legitimálta és fogadtatta el magát a tömegekkel.

Hasonló egyébként a Kísérlet c. filmhez ami börtönben játszódik és az is igaz történet alapján készült.

én egy 8/10-t mindenképpen adok erre a filmre

• Jim Morrison
    The wave et látta valaki? Imdb n is elég jól szerepelt, de egy kis itteni vélemény (is) érdekelne.
  • Bokafix2
    Itt ebben a topikban láttam hogy több komment is méltatja a filmet és ezért döntöttem úgy hogy megnézem, de most csalódnom kellett... nincs ezzel gond, attól még másnak tetszhet.
  • Kongy
    Érdekes, én netszerte csak negatívat látok :D ncore-on a kommentek 99%-a fikázza a filmet, nem tudom hol olvastál méltató írást átlag emberektől :) kritikusoktól már annál inkább. A legjobb, amikor azt kifogásolják, hogy szar volt a háttérben az a dobolás..... :DDD Annak kb értelme sem volt megnéznie a filmet, akinek nem esett le az miért volt :)
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.02.24. 20:25:11
  • VinylToy #88179
    Pontosan, nem hiába olvasom én sem ezt a topikot, rengeteg filmet emiatt néztem meg, de ez most "mellément", viszont jó volna, ha ezt itt elfogadnák páran.
  • Blasta
    "hogyan próbálja a legjobbat kihozni, és ösztönözni szép és jó, de ennyi?!"

A helyzet az, hogy nem. Alant a kotozkodo megjegyzes is azert jott, mert az a film nagyon nem ennyi. Es raadasul ezt eleg egyertelmuen kimutatja.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Az oktatas egy olyan kategoriajat mutatja be a film, ami kurvara veszelyes es helytelen -es erre kapunk kello igazolast es ellenigazolast is.
    Lathatod a filmben, hogy a lehetseges tehetsegek verbalis es fizikai kinzasa hova vezethet (depresszio, ongyilkossag), ugyanakor a legvegen azt is megmutatja a film, hogy bizony elkepzelheto, hogy ez a modszer -annak ellenere amilyen karos- megis hatasos LEHET.
    Nade helyes vagy helytelen? A cél tenyleg szentesiti az eszkozt?
    Errol szol a film, es ezt nagyon hatasosan, tisztan es ugyesen abrazolja.
  • Bokafix2
    Én pl. nem az 'Ockádíí' miatt ültem be egekbeli elvárásokkal a film elé... hanem mondjuk a számtalan tömjénező komment miatt, s hogy mindenki agyonra dícsérte. Aztán nem is tetszett annyira mint elvártam volna, de ettől még másnak tetszhet persze. Nem is azt mondom hogy ők hazudtak, hanem inkább én szopattam meg magamat hogy mások ízlésére alapoztam ezen film kapcsán.
  • Tyler1
    Ez nem leszólás volt, az az ultra, amitől mindenki odáig volt, nálam már az sem ütött. De ezen nem múlott a megítélése, pusztán megjegyeztem az értékelésnél.
  • VinylToy #88175
    Bírom, hogy ebben a topikban mindig annyira okos emberek vannak, ha valaki nem az ő elképzelésüknek megfelelően nyilatkozik egy filmről, akkor jönnek a "személyeskedő, sértegető" dumák. Próbáljuk már elfogadni a másik véleményét, belőlem ennyit váltott ki ez a film, ettől még nem leszek egy olyan alak, aki csak a csihi-puhit bírja. Szóval kérlek továbbiakban inkább ne ítélkezz, és minősíts.
  • Tikal #88174
    végül is nem :)
  • Kongy
    Az a durva, hogy nem is hazudsz :DDD
  • Tikal #88172
    "Az hogy egy tanár a diákból hogyan próbálja a legjobbat kihozni, és ösztönözni szép és jó, de ennyi?!" LOL

Nézd meg a Birdman-t, az szuperhősös, lesznek benne szörnyek meg robbantás piff puff minden
  • VinylToy #88171
    Nekem nem voltak elvárásaim, sőt a doboláshoz, és a zenéléshez sincs sok közöm. Az hogy egy tanár a diákból hogyan próbálja a legjobbat kihozni, és ösztönözni szép és jó, de ennyi?! Többet nem nézném meg, és ez jelent valamit.
  • Kongy
    Az a baj ezekkel az Oscar-díjas filmekkel, hogy mindenki egekbeli elvárásokkal ül be eléjük....
  • VinylToy #88169
    Whiplash-t néztem, én nem ájultam el tőle, sőt, volt amikor untam is.
  • Nyiri
    Megnéztem a Rovert, mert sok jót olvastam róla. Aztán megnéztem a John Wick-t és rájöttem, hogy ugyanaz a két film csak míg a John nem akar több lenni mint ami ezért az jó. :D
  • k0trapali #88167
    Birdman

Nagyon pörög, nagyon jók a színészek, nagyon jó minden! Végig lekötött és elveztem minden percét!
  • Tikal #88166
    pár hónapja láttad és máris hogy leszólód más rendező hasonló munkáját :)

(nyilván láttunk már ilyet, de attól még ütős volt...)
  • Kmarha
    The Rover

Anno a Foxcatchernél panaszkodtam, hogy nem értem a filmet létjogosultságát, sem a karakterek reakcióját. Pedig az ehhez képest színes szagos képeskönyv volt. A "zene" hasonló szinten mozog, ha van, akkor idegesít. Nem tudod hol játszódik, mikor játszódik, kikkel történik és hogy miért így (sokszor rezignáltan) reagálnak. Nem mondom, bele lehet magyarázni, dolgokat.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a végén konkrétan megmutatják, hogy ebbe a világban már a kutya élete is többet ér, mint az emberré
    . De ez akkor is erőltetett.

És nem művészi, mert itt meg se próbálja mondanivalónak álcázni magát a cselekményt vagy legalább egy-két jelent. Vagy csak bennem nem talált jó hallgatóra/nézőre. Konkrétan, mintha 5-6 db 20 perces színészi jelenet gyakorlatot nézne az ember.

A színészek kitűnőek. De tényleg, le a kalappal. A többi.. nem nekem való. Nem mondom, hogy teljesen kár volt megnézni, de újra nem fogom, az egyszer biztos. Pattinsont viszont többször nem írom le előre a múltja miatt, várom a következő alakítását.
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2015.02.23. 22:59:17
  • tommygear
    lel
  • morcosqtya
    Ezért sajnálom a White God-ot is, mert nem is hiszem, hogy meg fog jelenni..
  • morcosqtya
    Nem megyek moziba, nem is fogok.
    Nem azért mert nem fizetném ki szívem szerint a filmért az 1500 ft-ot hanem mert rossz élmény nekem a mozi. Érzékeny vagyok a nagy hangerőre és rosszul leszek tőle (konkrétan összeesek).
    Így marad az otthoni TV és a saját fülhöz szabott hangerő.
  • Bokafix2
    mivel az egy ízlésficamos tinitaknyoknak gyártott bazárimajomkodás volt... poén, de még a róla készült paródia is hitelesebbnek hatott
  • Kmarha
    The Rover - első 15 perc, Pattinson 30 másodperce szerepel. Már most több (hihető!) érzelem van a játékában mint az egész csillámpónivámpiros film sorozatban.
  • genndy
    Menjenek moziba, nézzék ott ha annyira türelmetlenek. Főleg olyat mint az Interstellar (bár a Whiplash is megérte volna, abból nekem is kimaradt a mozi).
  • Jim Morrison
    mert camos verziót nézzenek? na de kérem
  • LasDen #88157
    Lassan ott tartunk, hogy a megjelenés másnapján már HD-ben akarják otthon nézni az emberek....:D
  • genndy
    Whiplash igen, Interstellarból még csak DVDSCR van.
  • Rony94
    Meg se jelent még. Hova kérjék?
  • Mentol
    Sziasztok,
    A Whiplash, és az Interstellar kölcsönözhető már jó minőségben? ;)