106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Mentol #88231 Ezek közül melyik az?
-
Akkor rossz helyen keresed. Megtalálható, mert már nekem is megvan (pont a vélemény miatt). -
Mentol #88229 Na, azér'! Már kerestem is a kolléga felcsigázó írása alapján, de sehol semmi... -
Hogyne lenne benne üldözés. Az elején is van és a végén is a csajt és a fickót is egyaránt üldözik. A végében kifejezetten ötletes volt az hogy
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a forgatókönyv folyamatos átirkálásával változott a környezet és az események... hiszen a forgatókönyv az "szent"... ami le van írva benne az történik meg -
Polkorr kedvéért: The Frame (2014) -
Inquisitor #88226 A többség soha nem fogja kedvelni, nincs benne eye-candy rész, robbanás, üldözés, akció se sok, fingós poénokról nem beszélve. :D
Azért az INK zenei része kiemelkedőbb volt. A storyban meg volt egy csipet Philip K. Dick, egy kis paranoid skizofrénia (ami előző embertől sem állt messze), meg talán pici a jó öreg Avalon filmből. Nekem megérte megnézni. -
Ezentúl félni fogok bekapcsolni a tv-t. Ez van mikor egy rendező/stúdió nem pusztán a profitra játszik hanem valami igazán eredetit és értékeset ad ki a kezei közül. Jó film, nagyon is. -
Inquisitor #88224 "From the writer/director of INK Jamin Winans."
OMG! Megyek és megnézem bármi áron. :D
Remélem a zenét is ő írta, ahogy szokta. -
It Follows
Megnéztem ezt az új fenomént - kritikusok imádják, közönség is, ahogy nézem - és igazság szerint... tetszett! Nagyon lassú film, hülye zenével :D De a lényeg a hangulat! Ebből a szempontból a Körhöz tudnám hasonlítani.
Nagyon pici, sokszor nüansznyi dolgokkal teremtettek benne atmoszférát, néha meg egészen egyértelmű módon (írtam már, hogy nagyon hülye a zenéje, ja igen, de lehet leírom még egyszer, annyira elvont :D). Kortalan film egyébként. Mármint szó szerint, nem tudod, mikor is játszódik, ez tök jó benne. Aztán nem akar sok lenni, semmilyen téren. Tehát nem akar semmit az ember szájába rágni és nem akar több lenni, ami.
Szóval lassú, talán egy ici-picit diktálhatott volna feszesebb tempót is, de akkor meg talán oda a hangulatnak? Fene tudja, jó volt és kész.
Hozzáteszem, nem vagyok horror-rajongó (vagy mi a fene ez a stílus, mert számomra a horror az trancsír, itt meg ijesztegetnek /próbálnak/), így nekem nem nagyon jön át, amikor valaki valami olyat csinál, ami nem megszokott, vagy utal régi filmekre, stb. -
hiper KOCKA #88222 FRAM∃ 2015
Ritka az ilyen film... ezt most nagyon jól megfogták, legyen áldott a forgatókönyvíró keze. Mekkora ötlet. És a megvalósítás is remek volt. Spoiler lenne bármit is írni róla, a lényeg hogy előzetest sem néztem és tartalmat sem olvastam róla és így ütött igazán. Nem sok filmben lőttek még el ilyen poént és ahol ellőtték is ott sem ebben a formában... egyáltalán nem ilyen formában.
9/10 -
Time lapse
Ez elég nézhetőre sikeredett. Bár itt-ott gondolkodni kell hogy összeálljon a kép, de nem éreztem úgy hogy vontatott lenne a sztori. Miss Panabaker egyre jobban nyomja a színészkedést, ha így folytatja fel fog avanzsálni a kedvenc színészeim közé. Van tehetsége, nem lenne jó ha elkallódna, vagy megmaradna a filléres low budget filmeknél. -
Varsó 1944 (2014)
Remek háborús dráma. A lengyelek Hollywood-ot megszégyenítő látványt és sztorit hoztak ki belőle. A színészek is meggyőzők és bár ismeretlenek jól hozták a formájukat.
8/10
-
eddaniel #88219 Cold in July
8/10
Don "Big Daddy" Johnson állat -
John Wick
Igazán jó, badass film volt. Sokkal jobban megteremtette a hangulatot, a legendát Wick körül, mint más filmekben szokták. Ez az ami igazán tetszett. Jó volt, hogy láttam is akciót nem volt epilepsziás a kamera. Ha a folytatásokban is tartani tudják v emelni ezt a minőséget, akkor jöhetnek...
6+/10 -
Piszkos pénz. 3/10
unalmas , zagyvaság felsleges körökkel ami csak az idöt huzzák .
A biró: 6/10
Tetszett ,de nem az a pörgős film, viszont az emberi kapcsolatokat nagyon jól visszaadja.
John wick: 6/10
Tényleg ugy tünik mint az equaliezer koppintása lenne egy kicsit durvább és hihetetenebb kivitelben,de egy jól felépitett sztori , igaz a már számtalanszor látott klisékkel. -
Nihgtcrawler
7/10 - gyönyörű fényképezés, tökéletesen beállított snittek, érdekes alapötlet és jó befejezés, de valahogy az egész mégsem ütött akkorát nekem. Ettől függetlenül jó film, ajánlott. -
Az éhezők viadala: A kiválasztott 1. rész kritika
4/10
Valami katasztrófa....
-
Old, but gold: 
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Time Lapse 2014
Sci-fi thriller a jobb, gondolkodós fajtából. Ki ne szeretne olyan fényképezőgépet ami nem a jelent hanem a jövőt fotózza? Szereplőink is rácuppannak a lehetőségre, mint harcsa a horogra. A stratégiai előnyöktől kezdve a szerencsejátékon való nyerésen át a gazdagságig mindenben részük lehet.
Na de az a rakoncátlan gépecske mutat ám csúnya dolgokat is, aminek az előre tudása megváltoztathat egyéneket és véget vethet tartós barátságoknak, vagy még durvább.
Tetszett a koncepció, volt itt ötlet és kreativitás, és sajna ez az ami a mai sci-fik nagy részéből hiányzik. A látvány zéró... nincsenek puccos űrhajók, fekete lyukak vagy baró térugrások: a történet a lényeg és az emberi jellemben/életben bekövetkezett drámaiság, ami annak a következménye ha valaki 24 órával későbbre szelfizik mint ahogy lenyomja a gombot.
8/10 -
Fear Clinic
Egy félelemről szóló horror ami sajnos egyáltalán nem lett félelmetes, inkább bárgyú.
Egy jó jelenet van benne.
5/10 -
Under the skin
Scarlett Johansson az ufó... végül is értettem a koncepciót és a rendező célját a filmmel, de túl művészire vették a figurát. Már sok volt. És unalmas is volt az egész film. Nem volt történet, nem vitte előre semmi a filmet, csak mindig az újabbnál újabb balekok csapdába ejtése volt a cél. A mondanivalója viszont nem felszínes. Egyszer talán végig lehet kínlódni, de akciópistikék kerüljék.
4/10
-
Whiplash
Jó film lett. Ódákat nem tudok zengeni róla, mert nem áll közel hozzám ez a téma, így annyira nem is nyert meg, viszont végig le tudott kötni (bár azt azért viccesnek tartottam, hogy egy zeneiskolában úgy rettegnek és vannak megtörve a diákok, ahogy guantánamóban a foglyok). A színészi alakítások nagyon jók voltak, mind a srác részéről, mind Simmons részéről. Az külön öröm számomra, hogy végre igazán jó filmben, igazán jó karaktert kapott Simmons, és lám meg is lett az eredménye. Bízzanak már rá komoly munkát is, mert rohadt jó színész, és többet ér annál, hogy szinte statiszta szerepeket vállaljon. -
Ő, McCoy és Kirk meghatározói voltak az életemnek és már azok is maradnak, történjék bármi. -

-
leonard-nimoy-spock-of-star-trek-dies-at-83 -
Alien vs Predators
Jól szórakoztunk az összes faszsága ellenére. Komolyan a Prometheuson unatkoztam, de ez vicces volt. -
hiper KOCKA #88205 Ha annyira kedvet kapnál rá: jövőre jön a folytatás. Ott folytatják a sorozatot ahol abbahagyták. -
igen, akkor látni biztos más élmény lehetett. Azért egy-két részt megadok neki, mert beleolvastam itt lent a spoieres összefoglalóba, és a történet (még ha bele is kell magyarázni :D) végül is nem tűnik rossznak -
Lynch meg a zavaros humbugjai. Nagyon nem bírom a filmjeit.... -
nem csak neked, Lynch-nek is az volt :) -
Csak a nosztalgia miatt tűnhet jó filmek. Ma már teljesen más az emberek igényei és ingerküszöbe, megértem, hogy ha valaki most látja először, akkor nem tetszik. Én is belenéztem amikor újra leadták, és hiába őrültem meg érte gyerekkoromban, most már marhára nem kötött le. -
Köszi én is gyerekfejjel néztem annó,de most már nem lenne erőm ujranézni az egészet .Annyira nem jönnek be az elvont dolgok már. -
Nem árt ismerni a rendezőt mielőtt valaki belekezd a sorozatba.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Lynch-re jellemző hogy általában egybegyúrja a természetfelettit az abszurditással és a humorral. Ez a Twin Peaks-t is jellemzi. Nem zavaros egyébként ha figyelmesen nézed. Én gyerekkoromban néztem először, akkor túl sok minden nem jött át, csak mindig féltem mikor mutatták a baglyokat és a törpét.
Majd újranéztem pár éve és sztem meg lehet érteni. Dióhéjban annyi a lényege hogy a gonosz eljött Twin Peaks-be és az emberek negatív jellemvonásaiból és rosszindulatából meríti az erejét. Végül is ahogy halad előre a sorozat mindenkiről kiderül valami negatívum. Mindenkinek van valami stiklije, piszkos ügye. Ez táptalajt jelent a gonosz természetfeletti erőknek akik megszállják annak a Laura Palmernek az apját aki a sorozat legelején meghal. Az apja ölte meg de nyilván megszállás alatt volt így nem volt ura a tetteinek.
Élt anno egy perverz pszichopata Twin Peaks-ben, akit Bobnak hívtak. Nőket erőszakolt, gyilkolt, becstelen volt stb... miután meghalt, a lelke a gonosz szolgálatába kényszerült, mondhatni ő lett a gyűjtő. A romlottá vált egyéneket meg tudja szállni és el tudja venni a lelküket és elviszi a gazdájához. Ő a törpe. Ő a főgonosz. Ártalmatlannak látszik de igazi kis g*ci.
Cooper ügynök pedig a gyilkosságok utáni nyomozás miatt érkezik Twin Peaks-be. Ő derít fényt arra mi zajlik a háttérben. Vannak jóságos természetfeletti lények is akik próbálják figyelmeztetni Coopert a gyilkosságokra, de legtöbbször elkésik. Ugyanakkor az idióta humor is megvan ezzel mintegy oldja a hangulatot a rendező, mert egyébként elég nyomasztó atmoszférája van a sorozatnak.
Ami érdekes hogy Bob figurája eredetileg benne sem lett volna a sorozatban, mivel az őt játszó színész csak egy díszletmunkás volt aki véletlenül bennmaradt Laura szobájában mikor vették fel az egyik jelenetet és hogy ne legyen benne a képben elbújt az ágy mellé. Lynch-nek megtetszett a marcona karaktere és azonnal átírták a forgatókönyvet. Végül is jól döntött mert kultikus figura lett belőle.
-
Amugy ha spoilerbe is valaki leirná, hogy mégis mi volt a története a twin pesaksnek,mert régen majdnem minden részét láttam a TV-be,de nem jöttem rá annyira zavaros volt az egész. -
szerintem ha tovább néznéd rájönnél, hogy a színészek direkt játszák túl magukat :) -
A tuskó lady-ig nézd meg azért. :-) -
[fél off]
Félig film, félig sorozat.
Elkezdtem bepótolni egy újabb régi elmaradásomat, a Twin Peaks-et. Ha jól tudom, az első komolyabb sorozat volt, ami átmenetet képzett film és sorozat között, David Lynch rendezésében ráadásul.
Emberek, én még ilyen szörnyűséget régen láttam. :) Lehet csak az első rész, és később javulni fog, de eddig fájdalmas. A képi világ, zenék, tényleg filmes hangulatot idéznek, de a "színészek"... Egy Dallas fél epizódból is kilógnának, annyira túl játszák a szerepüket.
Nem is tudom, a vértelen zenére lejátszott kocsmai "verekedés", az anyuka esztelen sikoltásai, a börtön rácsai mögötti ugatás, a kamionos "kemény" legény beszólása, vagy szegény Muad'Dib értelmetlensége zavart jobban.
Egy régi rajongó nyugtasson meg, hogy azért érdemes tovább néznem.
[/fél off]
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2015.02.26. 23:29:23 -
dzsagon #88194 orbán a g@ci -
A Dumb és Dumber 2-t néztem közvetlen előtte... azért írtam hogy jobban tetszett, senki nem akar köztük párhuzamot vonni. -
Rony94 #88192 >Bad Grandpa
>Dumb és Dumber
>két külön világ a két film