[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
It Follows
Megnéztem ezt az új fenomént - kritikusok imádják, közönség is, ahogy nézem - és igazság szerint... tetszett! Nagyon lassú film, hülye zenével :D De a lényeg a hangulat! Ebből a szempontból a Körhöz tudnám hasonlítani.
Nagyon pici, sokszor nüansznyi dolgokkal teremtettek benne atmoszférát, néha meg egészen egyértelmű módon (írtam már, hogy nagyon hülye a zenéje, ja igen, de lehet leírom még egyszer, annyira elvont :D). Kortalan film egyébként. Mármint szó szerint, nem tudod, mikor is játszódik, ez tök jó benne. Aztán nem akar sok lenni, semmilyen téren. Tehát nem akar semmit az ember szájába rágni és nem akar több lenni, ami.
Szóval lassú, talán egy ici-picit diktálhatott volna feszesebb tempót is, de akkor meg talán oda a hangulatnak? Fene tudja, jó volt és kész.
Hozzáteszem, nem vagyok horror-rajongó (vagy mi a fene ez a stílus, mert számomra a horror az trancsír, itt meg ijesztegetnek /próbálnak/), így nekem nem nagyon jön át, amikor valaki valami olyat csinál, ami nem megszokott, vagy utal régi filmekre, stb.