[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Nem árt ismerni a rendezőt mielőtt valaki belekezd a sorozatba.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Lynch-re jellemző hogy általában egybegyúrja a természetfelettit az abszurditással és a humorral. Ez a Twin Peaks-t is jellemzi. Nem zavaros egyébként ha figyelmesen nézed. Én gyerekkoromban néztem először, akkor túl sok minden nem jött át, csak mindig féltem mikor mutatták a baglyokat és a törpét.
Majd újranéztem pár éve és sztem meg lehet érteni. Dióhéjban annyi a lényege hogy a gonosz eljött Twin Peaks-be és az emberek negatív jellemvonásaiból és rosszindulatából meríti az erejét. Végül is ahogy halad előre a sorozat mindenkiről kiderül valami negatívum. Mindenkinek van valami stiklije, piszkos ügye. Ez táptalajt jelent a gonosz természetfeletti erőknek akik megszállják annak a Laura Palmernek az apját aki a sorozat legelején meghal. Az apja ölte meg de nyilván megszállás alatt volt így nem volt ura a tetteinek.
Élt anno egy perverz pszichopata Twin Peaks-ben, akit Bobnak hívtak. Nőket erőszakolt, gyilkolt, becstelen volt stb... miután meghalt, a lelke a gonosz szolgálatába kényszerült, mondhatni ő lett a gyűjtő. A romlottá vált egyéneket meg tudja szállni és el tudja venni a lelküket és elviszi a gazdájához. Ő a törpe. Ő a főgonosz. Ártalmatlannak látszik de igazi kis g*ci.
Cooper ügynök pedig a gyilkosságok utáni nyomozás miatt érkezik Twin Peaks-be. Ő derít fényt arra mi zajlik a háttérben. Vannak jóságos természetfeletti lények is akik próbálják figyelmeztetni Coopert a gyilkosságokra, de legtöbbször elkésik. Ugyanakkor az idióta humor is megvan ezzel mintegy oldja a hangulatot a rendező, mert egyébként elég nyomasztó atmoszférája van a sorozatnak.
Ami érdekes hogy Bob figurája eredetileg benne sem lett volna a sorozatban, mivel az őt játszó színész csak egy díszletmunkás volt aki véletlenül bennmaradt Laura szobájában mikor vették fel az egyik jelenetet és hogy ne legyen benne a képben elbújt az ágy mellé. Lynch-nek megtetszett a marcona karaktere és azonnal átírták a forgatókönyvet. Végül is jól döntött mert kultikus figura lett belőle.