106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Nyilván. Igazából 10 éves korom óta utálom, akkor láttam először a Happy Gilmore-t vagy mi a címe annak a szarnak. -
én igen. Hisz, aki nem azt szereti, amit én, annak csak szar ízlése lehet. Természetesen.... -
Rambo 2. :) -
Fake, csak azért utálod mert hipster vagy
btw én sosem ítélek el senkit azért mert ő más filmet/színészt/zenét/ciciket szeret mint én -
karajjj #90198 Azért utálod, mert nem láttad még az Üres várost. -
Én is utálom adam sandlert, akkor én is csak divatból?:( -
divat-Adam Sandler-utáló vagy -
Nekem a Taxi Driver
Nem rossz ;) -
De én utálom Will Smith-t :( Nálam Adam Sandler-rel kb egy szinten van. -
miért? az jó :)
nekem robocop. -
Részvétem :) -
Pretty woman :D -
Nekem Bad Boys. :( -
home alone:D -
Poetic Justice :/ -
82 - E.T. :) -
"Death Wish" - Charles Bronsonnal.
Egészen pontosan:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.08.04. 13:42:28 -
karajjj #90185 Nekem a következő nap a Tim Burton féle Batman. :D -
Find no.1 Movie on Day You Were Born
Nekem 89 - Szellemírtók 2
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2015.08.04. 12:49:56 -
hiper KOCKA #90183 Az a bogár maga Freddy volt... azért mászott a fickóba hogy átvegye a teste felett az uralmat és telepumpálhassa Jasont altatóval... mikor pedig elaludt úgy elpicsázta mint Superman Zod-ot. Az álmok világában ő tényleg legyőzhetetlen. Csak pechjére kihozták a való életbe ott pedig már a Vorhees gyerek van előnyben.
Tényleg nem érte volna meg több részt csinálni mint a Rémálom folytatását de Amanda Kruegerről (Freddy anyja) egy spinoff simán belefért volna. Ez csak érintőlegesen szerepelt a sorozatban de érdekes mellékszál volt, mert kb. 100 elmebeteg erőszakolta meg Amandát egy intézetben és ebből született Freddy. Előzményfilmnek jó lenne. -
Szerintem Haley egész fasza Freddy volt. Kihozta a legtöbbet belőle. De Englund meg összenőtt a szereppel ennyi rész és idő után. Persze, hogy nehezen elfogadni, hogy más volt... -
Egyetértek, újra kéne nézni jó hogy felhoztad.
Azóta se csináltak sok értelmes horrort csak a gore meg a jumpscare-es baromságok mennek, Freddy-nek legalább volt egyénisége a nevetése meg felejthetetlen.
Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2015.08.03. 23:48:47 -
Rémálom az Elm utcában 1-7 (1984-1994)
Ahogy gyarapodnak a részek úgy csökken a színvonal. Na nem olyan drasztikus mértékben de ez velejárója szinte minden sorozatnak. A lényeghez hozzátartozik hogy full HD-ba sikerült megnézni az összest, mert ugyan fenn van magyarul is, de ki a rongy akarja 240p-be nézni a fos magyar szinkronnal?
Úgyhogy inkább néztem idegen nyelven, de kiváló minőségben... és meg is érte azt gondolom. Craven nem aprózta el, sok jelenet még mai szemmel is ütős, pl. Depp ágyban eltűnős jelenete a feltörő véráradattal, vagy az első tini kinyírása mikor Freddy végighurcolja a szoba plafonján.
Ami poént lehetett mindent ellőttek, nem is érte volna meg ennél több részt csinálni. Egyedül az állandó visszatérések voltak kicsit erőltetettek, nem is értem minek kellett majdnem minden rész végén kinyírni Freddy-t.
7/10
Rémálom az Elm utcában (2010)
A remake nyomába sem ér az eredeti résznek amiből készült, a CGI ott van, meg pár jelenet látványosabb, de az a fickó aki Freddy-t alakítja jobb lett volna ha nem is áll kamera elé. Ezt a karatert Robert Englund-nál senki nem tudja jobban eljátszani... a karakter már összeforrt a nevével.
Ami viszont kárpótolt hogy Kellan Lutz-ot már a legelején kinyíratták, és nem hagytak neki 2-3 percnél többet "színészkedni". Sajnos a többi szereplő sem volt valami ász... pl. az új Nancy Thompson.
A pár jó effekt és az eredeti miatt: 4/10.
Egyébiránt, 1 pontot kapna.
Freddy vs. Jason (2003)
Volt ebben kakaó, szépen elgyepálták egymást, az álombeli és a való életbeni harcok is jók voltak... többet is ki lehetett volna hozni belőle nyilván, de a műfaj miatt nem vártam többet egy átlag horrornál ettől sem. Pozitívum hogy Englund volt Freddy, és remekül hozta az ügyeletes szemétládát... irtó gonosz volt ahogy azt kell.
A legjobb álombeli jelenet a füvező mutáns bogár volt aki egy-két slukk után úgy beállt hogy öröm volt nézni... majd lemászott a drogos idióta torkán aki álmodta ezt az egészet.
A vége nem lett egyértelmű, dehát az ilyen filmeknél szinte soha nem lehet egyértelműen megállapítani hogy ki nyer. Lehetett volna csinálni egy második részt.
7/10 -
hvitya #90179 Halálos iram 7
Ha csak a fizikailag képtelen blődségeket nézem akkor 7/10, de mínusz fél pontot még levonok mert ennyi béna egysorost se láttam még filmben. Annyira erőltetettek annyira kínosak mint inkább poénosak. Szóval 6,5/10 -
[2008] - (imdb) - "Joheunnom nabbeunnom isanghannom" (The Good, the Bad, the Weird) - 6/10
(2015.08.03) (136 perc, dél-koreai)
A múlt század 40-es évekbeli Mandzsúria területén járunk, a Japán megszállás és terjeszkedés idején - amolyan westernes miliőben -, és egy különleges térkép kalandos útját követjük, amint kézről kézre jutva egy meglehetősen fura szerzet kezében köt ki, akit ezután üldözni kezd az égvilágon mindenki... egy fejvadász, egy gyilkos, a feketepiaci zsoldosok, és a japánok is.
Két koreai színész nagyágyú is szerepel az eposzban, ami nyíltan hódol a western filmek oltára előtt, számos kikacsintást is kapunk... talán mindenkinek ismerős a "felvehetetlen kalap" jelenet innen-onnan. Kapunk klasszikus vonatmegállítást, párbajt, lovas üldözést [megfejelve motorizált egységekkel, és tüzérségi sortűzzel], humort, sok-sok lövöldözést, szép (kies) tájakat, lányokat is.
S közben mindvégig nem tudjuk, mihez is vezet el az a bizonyos kincses térkép?
//Szerk. az évjárat.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.08.03. 13:20:36 -
Viszont a filmnek hála gazdagodott a kultúraa a "jump the shark" on túl egy "nuke the fridge" kifejezéssel:D -
Atesznek az Eddából biztosan tetszett.
-
-
Indiana Jones és a kristálykoponya királysága
Egyértelműen a széria leggyengébb darabja. Hiába Spielberg, hiába Lucas, és hiába Ford is... ezt a keretsztorit nem tudom megemészteni. Az egy dolog, hogy SiaLabuff-ot minden második jelenetnél péklapáttal csaptam volna tarkón, (annyira nem illett ebbe a filmbe), de hogy egy alapvetően misztikus/okkult stílusjegyeket magán hordó filmbe minek kellett belezavarni az ufókat, az a legnagyobb talány.
Teljesen felesleges volt erre a sci-fi vonalra átváltani. Mivel a sztori az 50-es években játszódik, nem sokkal a nagy port kavart Roswell-i incidens után, gondolom ez is szerepet játszhatott a sztori fővonalának a kiválasztásában. Ez az időszak már a szürkék/zöldek/sárgák/vörösek/hupibarnák, egyszóval a földönkívüli lények asztala, ráadásul az 51-es körzet létrehozása is az 50-es évekre tehető, így Spielberg az idők szavára hallgatva fogta kacér főhősünket, és nyakon öntötte egy nagyadag élien fekáliával.
Az eredményt mindannyian ismerjük. Hát, keserű szájízzel néztem meg most így másodjára a filmet... gondoltam az a pár év feledteti a negatív élményeket, de ugyanazokat az érzéseket generálta nálam, mint akkor. Mert ez egyszerűen nem Indiana Jones történet... hanem valami olcsó 50-es években játszódó sci-fi.
Apropó: említettem már, hogy SiaLabuff-ot legszívesebben egy péklapáttal...
3/10 -
Inquisitor #90173 A manus legjobb filmje nem csak szerintem a Crying Freeman volt, nem? Persze az nem volt harcban látványos, viszont ott említett úriember színészkedett is. És meglepően jó volt. -
biztos van, de nem tudok ilyet fejből. Kidolgozottság szintjén biztos, szövegkönyv nem tudom. Bár lehet vitatkozni rajta, hogy melyik blockbusterben elsődleges a szövegkönyv.... -
Insurgent
Összességében jobb lett szerintem mint a Divergent (első rész), de ez talán annak is betudható, hogy az első részben csak az alapokat tették le.
Mindenesetre fogalmam sincs, hogy miért kell még két film hozzá (Allegiant/A hűséges part 1 és 2), de gondolom ez majd úgyis kiderül... A lezárás mindenesetre olyan, hogy nem kíván még két filmet :) -
SzinesGeza #90170 Eltérőek az igényeink.
Bár kíváncsi vagyok tudnál-e mondani hasonlóan kidolgozott akciófilmet (amiben ugye baromira nem a szövegkönyv az elsődleges). -
[2013] - (imdb) - "Yeonaeui Wondo" (Very Ordinary Couple) - 7/10
(2015.08.01) (112 perc, dél-koreai)
A munkahelyi szerelmek valahogy mindig veszélyesek - ha az ilyen kapcsolatok szakítással végződnek, akkor a közös légkör csupán a bajok forrása. Nincs ez másképp a teljesen hétköznapi pár, Young (Kim Min-Hee) és Dong-Hee (Lee Min-Ki) esetében sem, akik egyazon bank munkatársai.
Történetünk legelején, a titokban - csak egyetlen munkatársuk tudta - 3 éve már együtt járó pár szakításakor kapcsolódunk bele a nem mindennapi bank és dolgozóinak életébe. Young és Dong-Hee tobzódásán keresztül pedig remek keresztmetszetét kapjuk a "se veled, se nélküled" kapcsolatoknak.
A sokadik szakításuk után környezetüknek, és önmaguknak is azt hazudják, hogy túlléptek a másikon, szabadon keresik a következőt, élik az életüket, de valójában hiányzik a másik. A lány egy ismerkedő randijára elmegy a még mindig féltékeny Dong-Hee, és látványos balhét csap, mely révén mindenki megtudja, hogy korábban a lánnyal járt. Ezt követően elszabadul köztük a pokol... a hab a tortán, hogy közben dokumentumfilm forgatása is zajlik velük és körülöttük.
-
A Hangya számomra is egy pozitív csalódás volt. 
Utoljára szerkesztette: Lelouch, 2015.08.02. 03:44:12 -
3 Headed Shark Attack (2015)
0/10 -
"Fantastic Four" "We're Good" Clip [HD] | 20th Century FOX:
-
StrikeFor #90165 TED 2 és a testnedves poénjai---> kotványszar -
Nem hittem volna, hogy jó sülhet ki ebből a filmből, a zsugorodásos témát mindig is utáltam, de ez szerintem baromi jól sikerült! A poénok is ültek, többet nevettünk rajta, mint a Ted 2-n. Viccen kívül. :D Szóval jó volt, jó volt, ilyen jöhet még. -
[2014] - (imdb) - "Yeok-rin" (The Fatal Encounter) - 8/10
(2015.07.31) (136 perc, dél-koreai)
Jeongjo király életére hercegsége óta folyamatosan bérgyilkosok törtek, ezért éjjelente folyamatosan trenírozza a testét és az elméjét - királyságának fordulópontját jelentheti, hogy miként tudja Noron és Soron frakciók közti feszültséget megoldani, és saját életét megóvni... mert csak idő kérdése, hogy a halálát kívánók, és a beépített bérgyilkosok mikor lépnek akcióba. A király egyetlen bizalmasa, már-már barátja a vele együtt felnevelkedett írnok-szolga.
A visszaemlékezésekkel tarkított történet során mindenre választ kapunk, és úgy adagolják nekünk a feszültséget, hogy még a nyilvánvaló dolgok mellett is okozzon meglepetéseket az erősre, akciódúsra sikerült végkifejlet.
Külön felhívnám a figyelmet a szolgálólányra... minden szempontból. Dowager királyné (vagy ahogy a király nevezi: Nagymama) is egy fincsi, ugyanakkor ármánykodó fiatal hölgy. S a könyv idézet is jó.