1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • vérpocok
    Indiana Jones és a kristálykoponya királysága

Egyértelműen a széria leggyengébb darabja. Hiába Spielberg, hiába Lucas, és hiába Ford is... ezt a keretsztorit nem tudom megemészteni. Az egy dolog, hogy SiaLabuff-ot minden második jelenetnél péklapáttal csaptam volna tarkón, (annyira nem illett ebbe a filmbe), de hogy egy alapvetően misztikus/okkult stílusjegyeket magán hordó filmbe minek kellett belezavarni az ufókat, az a legnagyobb talány.

Teljesen felesleges volt erre a sci-fi vonalra átváltani. Mivel a sztori az 50-es években játszódik, nem sokkal a nagy port kavart Roswell-i incidens után, gondolom ez is szerepet játszhatott a sztori fővonalának a kiválasztásában. Ez az időszak már a szürkék/zöldek/sárgák/vörösek/hupibarnák, egyszóval a földönkívüli lények asztala, ráadásul az 51-es körzet létrehozása is az 50-es évekre tehető, így Spielberg az idők szavára hallgatva fogta kacér főhősünket, és nyakon öntötte egy nagyadag élien fekáliával.

Az eredményt mindannyian ismerjük. Hát, keserű szájízzel néztem meg most így másodjára a filmet... gondoltam az a pár év feledteti a negatív élményeket, de ugyanazokat az érzéseket generálta nálam, mint akkor. Mert ez egyszerűen nem Indiana Jones történet... hanem valami olcsó 50-es években játszódó sci-fi.

Apropó: említettem már, hogy SiaLabuff-ot legszívesebben egy péklapáttal...

3/10