106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • tigeroo
    F4 tényleg ilyen szar lett? kritikákat kérek!
  • Totti5
    Sőt limitált lesz. Szobros.
  • ElNano
    Terminator Genisys

Istenkém az égben… Ekkora szart régen láttam – na jó, nem, a Jupiter felemelkedése említhető még egy lapon ezzel a mocsokkal. Egy merően infantilis, az előző részeket amatőr és egészen pofátlan módon semmibe vevő katyvasz az egész, amit simán le lehet követni, de hogy különösebb értelme nincs, az egészen biztos. Szerintem egészen felháborító, amit ezzel a szériával művelnek.

A nonstop picsogó, hisztérikus Kyle Reese-t akár Eddie Murphy is eljátszhatta volna, sőt, neki még jobban is állt volna ez a totál fossá tett karakter. A kiscsaj a kacsa szájával és gumi arcával egy merő tragédia, besírtam, amikor ezt akarták eladni Sarah Connornak. Teljesen alkalmatlan mindenre. Skynet, mint önmagát kereső, a szülei ellen lázongó tini egészen paródiszitkus volt.

A történet meg… :D Nullázunk le mindent, csináljunk belőle egy idővándoros, tétnélküli faszságot – max még valakit visszaküldünk még előbbre az időben, vagy ilyesmi -, nullázzunk le egy ikonikus alakot – John Connor -, pattogjunk az idősíkok között mint a Sliders sorozat hősei, jópofizzunk az öreg termivel, sok robbanás, jó sok bunyó, idiótizmus a köbön – pl. lánggömbből sértetlenül felbukkanó helikopter… hát én beszartam… :DDDD -, és kész. Ez mi???

A 90. percben már annyira felbaszott ez a totális igénytelen, nulla, ostoba hülyeség, hogy megállítottam a filmet és kimentem cigizni. :D Aztán valami teljesen apatikus fejjel, szánakozó tekintettel szenvedtem végig a finálét, ami akkora büdös nagy szégyen, hogy életemben nem láttam fél tucat ekkora mocskot. Ebben a filmben semmi nem működik, sem a karakterek, sem a színészek, sem a sztori, sem a képi világ (90%-ban sötétben és félhomályban játszódik, szánalom faktor 100/100), sem semmi.

Ez elégtelen, méghozzá nagyon-nagyon vastagon és teljesen egyértelműen. Dilettáns fos banda aki ilyet képes kiadni a kezei közül. Felháborító, émelyítő, elszomorító, gusztustalan. Simán Jupiter felemelkedése szint, vagy még annál is rosszabb, mert ennek legalább vannak méltó elődei, amihez minimálisan illett volna felnőni.
    Utoljára szerkesztette: ElNano, 2015.08.09. 10:55:52
  • Blasta
    Pont ennek a filmnek való minoség, megrendelni lemezen? égetted volna el azt a pénzt :)))
  • Totti5
    Látom a képeket. Rossz minőség. Majd BR lemezen. Elő van rendelve.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.08.09. 10:21:33
  • Blasta
    Sosem nézek kamerást, hdrip van ahogy StrikeFor mutatja
  • Blasta
    Sorry, most látom, hogy egy lényeges részt kitorolt a tabletem valahogy, és már nem tudom átszerkeszteni, íme:

"Egyszerűen minden rossz ebben a filmben Arnie-n és az egysorosain kívül. A CGI -igen, még az is kilóg-, a "színészek" már-már bántoan szarok, a sztori pedig..."
  • StrikeFor
    https://kat.cr/terminator-genisys-2015-1080p-hdrip-korsub-x264-aac2-0-rarbg-t11060045.html
  • Totti5
    Van már kamerás verza?
  • StrikeFor
    én ugyanígy jártam,de én csak a feléig jutottam el :D
  • Blasta
    T - Genisys
    Tegnap este kezdtem el de a 3/4-énél bealudtam rajta és erős a kísértés, hogy ne folytassam ezt a címeres mocskot. Egyszerűen minden rossz ebben a filmben Arnie-n és az egysorosain kívül. Igen, még az is kilóg, a "színészek" már-már bántoan szarok, a sztori pedig... atya úr isten, ez a sztori ez... EZ NEM SZTORI!
    Remélem, hogy mindenki aki részt vett ebben a gyalázatban, ott fogja végezni a sikatorban a homeless csávó mellett és Jay Courtney minden nap elveszi a nadragjukat.
  • IMYke2.0.0.0
    [2003] - (imdb) - "Janghwa, Hongryeon" (A Tale Of Two Sisters) - 8/10
    (2015.08.08) (114 perc, dél-koreai)

Kezdjük a tényekkel: a filmet egy Joseon dinasztia kori népmese ihlette - és kapott már néhány filmes feldolgozást. A 2003-ast Kim Jee-woon jegyzi. 2009-ben pedig az amcsik is elkészítették a magukét belőle ("The Uninvited")

Egy hosszabb pszichiátriai kezelés után, az apjukkal érkezik haza a két lánytestvér egy vidéki, tó közeli, ütött-kopott, hatalmas és sötét házhoz, ahol a mostohaanyjuk várja őket. A fiatal lányok és a felnőttek között tapintható a feszültség, éjjelente meg különös zajokat hallani, és Su-yeon - a kisebbik lány - rémálmokkal küzdve inkább nővérénél alszik, ahol védelmet és nyugalmat remélhet.
    Napközben azonban a mostohaanya nem kerülhető meg, és az apa nem szándékos asszisztálásával, a régi emlékek, sebek felszakadásával a feszültség annyira robbanásig fokozódik a nők közt, hogy csakis az erőszak lehet a katalizátor...
    A kérdés leginkább az, hogy ki fog jobban megsérülni?
    Mondanom sem kellene: semmi sem az, aminek látszik...

//Dráma, misztikum és pszichológiai horror - meg kell hagyni, kétszer rendesen végig futott a hideg zsibongás rajtam -, a "kollektív bűntudat" jobb kategória lenne a filmre, szerintem.
    //A két hölgy és a forgatókönyv, rendezés mesteri volt. A 8 pont jár.
    //Apropó a végével kapcsolatban ezt csak akkor olvasd el, ha már megnézted, vagy ha amúgy nem akarod látni a filmet, de kíváncsi vagy:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az "Amerikai szépség" végkifejletéhez hasonlót is kapunk.

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2015.08.09. 08:59:14
  • tigeroo
    Fox*
  • zaki
    A Fantastic Four jokora bukta, alig fog 27m-on nyitni az elso hetvegen. Szoval itt az elso oriasi Marvel cumi hosszu ido ota.
  • LasDen #90270
    Haláli Iramban 7

Nem volt nagy szám. Az endgame a végén egész jóra sikerült. De az univerzális "ma famili" üzenet elég uncsi volt. E mellett a Dom-Letti jeleneteket untam még borzasztóan. Maradt volna halott inkább. Amúgy simán folytathatja a sorozat ezen a szinten és akkor tök jó akció komédia lesz belőle. Tök jókat röhögtem, mikor az abszurdabbnál abszurdabb dolgok után egy kis nyak fájással szálltak ki a kocsikból :D
    A másik amire kíváncsi voltam, hogy James Wan, mint leendő Aquaman direktor, milyen akció rendező. Hát nem vágtam hátast tőle. Sok shaky cam és gyors vágás. Meg persze az elmaradhatatlan pedál+váltó kombó. Bár a 1-on-1 harcoknál mutatott 1-2 érdekesebb kamera kezelést. Reméljük a legjobbakat :D

5/10
  • IMYke2.0.0.0
    Szívesen, és örülök, hogy sikerült kedvet csinálnom hozzá :)
  • DarkHorSe
    meg is nezem, koszi szepen
  • grebber
    Háromfejű cápa
    A cápavadász

Szokásos kötelező nézős művészfilmek "ezeket látni kell" kategória!
  • IMYke2.0.0.0
    [2010] - (imdb) - "Yongseoneun Eupda" (No Mercy) - 8/10
    (2015.08.07) (124 perc, dél-koreai)

Kang professzor Dél-Korea legnevesebb törvényszéki patológusa, és sok éve híres kiváló előadásairól, alapos boncnoki munkájáról; elemzéseire, jelentéseire mindig is adtak. Történetünk idején visszavonulni készül az előadásoktól, és sok év után Amerikából hazatérő lányával szeretné a legtöbb idejét tölteni.
    A munka ugyanakkor közbeszól. Egy gyönyörű női testtel indul minden.

A történet az alap feszültségről már viszonylag az elején magasabb fokozatra kapcsol - és kábé fél óra után az embernek olyan érzése támad, hogy a sztorit már látta valamelyik amerikai hasonszőrűben, amiben a hőst kompromittálják és versenyt kényszerül futni az idővel... viszont, jó koreai szokás szerint, az utolsó pillanatokig (tényleg!) leköti az embert, és azok a pillanatok...

Ezt csak akkor olvasd el, ha már megnézted, vagy ha amúgy nem akarod látni a filmet, de kíváncsi vagy:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ha valakinek - bizonyos szempontból - a szintúgy dél-koreai, 2003-as "Old Boy" jut eszébe a végén, az nem téved.
  • LasDen #90265
  • Jim Morrison
    Need for Speed
    'Kicsit' klisés, de teljesen jó kis popcorn film.
    Fast and Furious: tuning kocsik + lövöldözés. Need for speed: gyári kocsik + autóversenyzés.
    Ha a kettőt össze kéne hasonlítani akkor kb ez a lényeg.
    Egynek jó ha valaki ilyen tipusú filmet akar nézni akkor ezt nézze.
  • tigeroo
    engem érdekel, csak legtöbbször read-only vagyok.
    inkább azt olvasom mint ezt a szar trollkodást
  • repvez
    Föleg úgy, hogy a koreaiak között vanank eléggé jó filmek amik akár meg is elözik a nagy CGI--+os látványorgiákat.
    Mint például az Assembly (2007) vagy a Braderhood of war (2004) és még van egypár ilyen háborus film aminek a létezéséről nem is hallunk
  • Wayne Gace
    Lehet vannak olyanok, akiknek értékesebb néhány ázsiai filmről vélemény, mint pl. a sokadik a jurassic worldről.
  • vérpocok
    Ne háríts vissza rám... ne legyél etikátlan. Te kezdted a megmondást, nem én. Azzal jössz hogy téged zavarna ha beírnál filmeket és nem írnának vissza rá... ugye? De itt nem a te kommentedről van szó hanem az övéről. Szóval továbbra sem értem hogyha az ő posztjára nem érkezik válasz akkor neked miért kell szóvá tenni hogy őt nem zavarja-e... nem hiszem hogy itt ilyet bárki is kérdezett volna mástól akinek a posztjára nem válaszoltak. Másrészt ha egy ilyen kérdést feltesznek az minden esetben olyan jelentést hordoz, hogy "minek posztolod ide ezeket a tök érdektelen filmeket?" Nekem ebből ez jön le.

Nálam is hány film van amit beírok és nem jön rá válasz... és akkor mi van? Nem azért írom be mert választ várok rá, hanem azért hogyha valaki benéz és filmet keres magának estére akkor itt is tud tájékozódni egy rövid leírás alapján. Én is szoktam így filmet választani.
  • nyikhajjj
    Tőled idéznék neked: "Van az egereden egy kis görgő és azzal szépen átgörgeted azokat a szövegeket amiket nem akarsz elolvasni... és akkor most megkímélted volna magad ettől a tök felesleges poszttól"
  • nyikhajjj
    Engem nem zavar hogy beírja. hol írtam ilyet hogy zavar? Egy sima kérdés volt. Engem zavarna ha írnék filmekről és senki nem írna hozzá.
  • vérpocok
    Van az egereden egy kis görgő és azzal szépen átgörgeted azokat a szövegeket amiket nem akarsz elolvasni... és akkor most megkímélted volna magad ettől a tök felesleges poszttól, nem beszélve a kibiceskedésről amit lenyomtál. Tudod hány read-only felhasználó van itt is aki nem szól hozzá csak benéz elolvasni a kommenteket?
  • LasDen #90256
    már miért ne érdekelne másokat? Engem is érdekelnek. Még ha nem is válaszolok, attól még elolvasom őket. De ha nem így lenne, akkor sincs semmi ellene, hogy beírja. Amúgy meg nem csak japán, hanem kínai, koreai is volt köztük....
  • nyikhajjj
    téged nem zavar, hogy senkit sem érdekelnek itt a japán filmek rajtad kívül?
  • LasDen #90254
    nem hiszem. Azóta már a Wachowskiék is túl vannak rajta. Ha kap 2. évadot Sense8, akkor úgyis azzal lesznek elfoglalva.
  • Dynamic
    Simán látszik, hogy szarrá van vágva. Ahhoz túl komplexnek tűnt a felépített univerzum, hogy másfél óra alatt le lehessen zavarni. Én azért kíváncsi lennék egy vágatlan, rendezői változatra. Hátha egyszer megjelenik.
  • cylonflatus
    Lehet, de nem tudjuk mennyi pénzt toltak már bele előzetesen, vagy milyen szerződés köti a W. tesókat.
  • LasDen #90251
    Ezt tudom, erre emlékszem. Amúgy nem kell őket védeni, én bírom őket sokakkal ellentétben. De ez azért nem menti fel őket teljesen a szar történet alól őket. Persze azt nem tudjuk milyen lett volna, ha trilógiának készül, de bizonyos pontok maradtak volna ezek. Mindkét fél hibázott úgy gondolom....
  • Tikal #90250
    Akkor lehet meg sem kellett volna csinálni inkább?? ...
  • cylonflatus
    Nem Wachowskiékat akarom mosdatni, de muszáj megemlíteni egy-két dolgot az igazság kedvéért. A legelején egy trilógiában gondolkoztak és meg is írták, csak aztán közbeszólt a kiadó, ami nem adott annyi pénzt, hogy úgy csinálják meg ahogy tervezték, ezért kényszeredetten megvágták rövidebbre a sztorit. Ezután elkezdtek forgatni, viszont ez az eredeti ötlet 2.0-ás rövidített verziója is túl hosszúra sikeredett, ezt kellett még jobban lerövidíteniük a kiadó kérésére. A 3.0-ás változat amit aztán a moziba küldtek, kb 2 órányi anyagot hagyott ott a vágóasztalon... szóval nincs min csodálkozni. (már korábban leírtam ezt, pár mondat ctrl-c, bocsánat)
  • IMYke2.0.0.0
    [2014] - (imdb) - "Kawaki" (The World of Kanako) - 8/10
    (2015.08.06) (119 perc, japán)

Mindenek előtt: Akikazu - (volt nyomozó, drog- és alkoholfüggő), azaz az apuka - rettentő mód idegesítő, és esendő figura. Miatta az egész filmet csak 2 részletben tudtam megnézni, két egymást követő napon átívelve.
    S épp ezért mesteri, felkavaró, nyers és brutális az egész. Nincs benne semmiféle "szuperhős" főszereplő (ha csak az élni akarást nem tekintjük annak).
    Elvált hősünk megtudja, hogy gyönyörű, majdnem 18 éves kislánya nyomtalanul, mindenestül eltűnt. A férfi mindent el akar követni, hogy visszakapja a lányát, és a családját, azt az álomképet, amit saját összeomlása üldöz.
    Azonban a nyomozás során belebotlik lányának múltjába, barátaiba, ellenségeibe és rajtuk keresztül szembesülnie kell a ténnyel, hogy voltaképp azt sem tudja, ki/mi/milyen volt, mivé lett a saját lánya.
    Ahogy felépül a film, álom és valóság határán zajlanak az események, együtt zuhanunk Alice-szel "Csodaországba", érezhetővé válik, hogy a végkifejlet csakis sötét tónusú lehet...
    Nehéz, nem délutáni sziesztához ajánlott film.
  • IMYke2.0.0.0
    [1997] - (imdb) - "Kyua" (The Cure) - 7/10
    (2015.08.06) (112 perc, japán)

Tokió. Különleges gyilkosságok sora történik egymást követően a városban: az áldozatok nyakát X alakban felvágja gyilkos, aki ezt követően áldozata körül meg is található marad, miközben az ég világon semmire sem emlékszik a gyilkosságot illetően, vagy ha mégis, akkor meg természetesnek tekinti a tettét.
    Takabe nyomozó, és Sakuma hatósági pszichológus nyomozása - úgy tűnik - sehová sem vezet. Sőt, amikor egy fura fickóra bukkannak, aki bizonyíthatóan összefüggésben lehet minden esettel, akkor az események belendülnek. De mindkét nyomozó túlságosan is mélyen érintetté válik...
    Lassú a tempó, érdekes a főhős, de egyben idegesítő is - a lezárás meg amolyan japános, gyors és fura.
  • hiper KOCKA
    wut?

90 perces szuperhősfilm, 40 perces felvezetéssel? Belegondolva az előző F4 filmek sem a hosszukról voltak híresek. Az Ezüst Utazó is 90 körül volt. Én úgy vagyok vele hogyha beülök látványfilmet nézni, ne szúrják ki a szemem két darab 3 perces akciójelenettel... se a szuperhős hosszas moralizálására se a vívódásaira nem vagyok kíváncsi... azt akarom hogy haladjon a sztori, legyen fordulatos, izgalmas és legyen benne sok zúzás és látvány.
    Mert nem hiszem hogy ennél több rejlene egy képregényfilm receptjében. Ha velős megmondásokat, érzelmeket vagy nagy életbölcsességeket akarnék, akkor drámára ülnék be.
    Egy popkorn mozitól én nem ezeket várom, de amit elvárok azt legalább adják is meg. Vagy akkor az akció arányában csökkentsék a jegy árát. Tény hogy az F4 széria ezen elvárások teljesítésében sosem remekelt. Legalább Lény néz ki valahogy, mert az előző jelmeze még egy farsangi buliba is kevés lett volna.
  • LasDen #90245
    Jupiter felemelkedése

Az utóbbi évek legjobb sci-fije....... lehetett volna. MInden adott volt hozzá, erre egy ilyen szar, egyéniséget, önállóságot nélkülöző forgatókönyvön bukik el az egész. Úgy nagy egészre gondolok, mert vannak benne jó dolgok. Ezt a kerettörténetet valószínlűeg a Forgatókönyvírás 101-ből írták ki. És aztán semmit nem adtak hozzá, ami érdekessé vagy bármit csinált volna vele. Oké, hogy Jupiter egy élő MacGuffin, aki belecsöppent ebbe az egészbe, de legalább próbálnák azt mutatni, hogy csinál valamit. Ha egy darab kavics lett volna, akkor annyiban lett volna más, hogy Balem a végén nem hal meg. Felesleges volt a karaktere.

Viszont ezen az 1 nagy hibán túl a lore, az akció, a látvány, a karakterek (Jupitert leszámítva), szinte minden spot on volt. Kurva jó világot teremtettek, de a legszarabb storyt választották, hogy bemutassák. Bármilyen story, ahol a 3 testvér harcol a Föld megszerzéséért, 100x jobb lett volna ennél.
    Úgy mellé lőttek ezzel Wachowskiék, hogy nem tudom elképzelni, hogy Warner újabb esélyt adjon nekik a közel jövőben nagy költségvetéssel. Esetleg más stúdió..... szomorú.

5/10