106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Nyiri
    Coen tesók mindig a karakterekre mentek rá. Nem egy filmjük történetileg necces, de a karakterek kidolgozása pazar.
  • Dynamic
    Szerintem már a második rész is mélyrepülés. Mivel ez is Tim Burton mozi akárcsak a kultikus első rész, csak kevesen vallják be maguknak, hogy ezt nem kellett volna.
  • IMYke2.0.0.0
    Trailer alapján: túl sokat fog, keveset markol.
    Meglátjuk.
  • Tyler1
    O-oo-ohh-szká-háááár...

• LasDen #90799
    Most el leszek átkozva, de mikor először láttam, 9-10 évesen, én akkor tudtam értékelni a gyerekes baromságot....:D
  • Prof William
    Kevés film olyan filmet láttam eddig aminek nézése közben kedvem lett volna kitépni saját gerincemet, hogy aztán azzal verjem agyon azt aki ilyen mocskot a vászonra okádott... A Batman és Robin ezen kevés filmek egyike...

Tényleg minősíthetetlenül rossz.
  • CalebJoe
    A harmadikban a neon bandás rész faszán nézett ki tetszett a design, amúgy kaka, Burton-al kíváncsi lettem volna a többi részre hogy oldotta volna meg.
  • LasDen #90796
    B&R a Silver age és Adam West féle Batman korszakkal rezonál erősen. Teljesen full retardba nyomták...
  • k0trapali #90795
    Pont nemrég néztem én is meg a régi Batman részeket vagyis csak a harmadik részig, mert a negyedikbe már csak bele-bele kezdtem, tekertem azt már nem bírtam. Egy véleményen vagyok amúgy veled.
  • LasDen #90794
    De hát így úgy érezheted, mintha te is ott lennél a forgatagban, kapkodod a fejed és alig látsz valamit az összképből. Mindenki dicséri Greengrasst, hogy a Bourneban milyen kurva jó a rángató kamera. Pedig leginkább hányni tudnék tőle. De úgy gondolom, mint sok mindent a filmekben, ezt is lehet jól csinálni, csak okosan meg mértékkel. Mondjuk szerintem a JW-ben ez éppenséggel nem volt probléma.
    A repülő dinók meg magyarázhatók azzal, hogy nem kifejezetten vadásztak az emberekre, hanem inkább csak elrepültek. Szóval volt aki támadta az embereket, volt aki nem. Ezzel védhető a dolog, de a felvetés helytálló. Lásd Marvel...
  • Bokafix2
    Batman 1989

A reboot előtti széria legjobb filmje. Jól összerakott sztori, jó szereplők, és mindenekelőtt nem a látványra építettek mindent. Lehetne vitatkozni hogy Nolan Batmanje jobb-e vagy Burtoné... szerintem mindkettő máshogy jó, és nem érdemes őket összehasonlítani. Míg az új Batman a realizmusra épít jobban addig Burton a rá jellemző remek fantáziavilágot építi fel és kellő kohézióval tartja benne össze a dolgokat. Nem ízléstelen, nincs túlcsicsázva (lásd: B&R) és hozza a kellő hangulatot is. Az akkori kor lehetőségeiből kihoztak amit lehetett.

9/10

Batman visszatér 1992

Tartja magát az első részhez, itt sem lett rossz a kivitelezés, de a Pingvin számomra közel sem annyira kultikus ellenfél mint Mr. Dzsé... a catwoman karaktere kissé giccsesre sikerült, de csak néha észrevehető, az összhatás szerencsére elnyomja. Akcióban itt sincs hiány bár nekem ez a jeges képi világ nem jön be annyira mint az előző filmé.

7,5/10

Mindörökké Batman 1995

A váltás érzékelhető: elkezd a teljes komolytalanság, a ripacskodás, és az ízléstelen látványorgia irányába billenni a sorozat, de még csak kezd. A rendező ezt egy előételnek szánta a mindent tönkretevő 4-dik részhez, amely után méltán jegelték a Batman kosztümöt majdnem 10 évre, és szórták méltán az arany málnát a tehetségtelen brigád arcába. Bár már itt is van túljátszott szerep, blőd képi világ és logikátlanságok a sztoriban. A szerelmi szál teljes eligénytelenedése itt veszi kezdetét. Ami csak rosszabb lesz a következő résszel.

5/10

Batman és Robin 1997

Uma Thurman-t jó színésznek tartom de itt borzalmas. És borzalmas George Clooney, Chris O'Donnell és Alicila Silverstone is. Ja és Arnold is.
    A képi világ egy olcsó vásári komédia... ízléstelen színkavalkád, táncoló buzik, vonagló farsangi jelmezes képződmények, ordenáré zene... és mindezek közepén Batman és Robin aki Méregcsókra licitál és közben bénán poénkodik. Batman akkora sztárvendég lett hogy Gálaműsorok és Fesztiválok díszvengéde Robinnal... [facepalm]
    Ezzel mi volt a rendező célja... milyen Batman ez bassza már meg? Ez az egy jelenet tökéletesen elmond mindent a filmről. Alfredről meg kiderül hogy profi programozó, mérnök és ruhatervező.
    Idióta történet, idióta motivációk, hatásvadász ízléstelen jelenetek és párbeszédek... ez megy 2 órában... és a szerelmi szál.

Minek erőltetik?? Miért van ott egy nő Bruce mellett aki kb. 2-3 jelenet erejéig szerepel és semmi súlya nincs a történetben és nem kezdenek a karakterével semmit... csakúgy levitál ott magában a nagy semmiben. Egy zsákutca volt ez is, felesleges volt azt a nőt beletenni, nem értem minek kellett erőltetni ezt a vonalat.

A Bruce gyerekkoráról szóló 3 másodperces flashbackek tökéletesen feleslegesek és súlytalanok, érthetetlen miért került ez is bele. A seggre zoomolós suit up-ok meg egyenesen röhejesek voltak. Szóval ezt az embert örökre tiltsák el Batman film rendezésétől.

pontozhatatlanul szar
    Utoljára szerkesztette: Bokafix2, 2015.10.09. 22:54:21
  • repvez
    Ha agyatlanul nézi az ember akkor még csak el is menne a film,de miért kell a sok clisével megoldani a storit? a munkamániás nyámnyila csaj 2 mondat alatt átváltozik egy családját védő amasonná. A harcedzett katonák semmirevalók mégcsak el sem találnak semmit.

A dino spec képességei csak egyszer aktiválodnak aztán soha többé nincs rá szügsége.
    ÉS még lehetne sorolni,de ami a legtöbb uj mozinál megfigyelhető az a túlzás mindenben , ha jön valami veszedelem vagy a felmentő sereg abból annyit kell a vászonra tenni, hogy ellepje minden részét.

Itt is a repülö madarak egymást érték mig hajkurászták a népet aztán meg ugy eltüntek mintha egy szem se lenne belőlük.A transformerszbe is egymás valógába értek a vadászgépek .

Sokkal jobb lenne ha a menyniség helyett a minőségre mennének rá és a kapkodásos kamerás jelenetek helyett egy hatásosabb jelenetet raknának össze .
  • LasDen #90791
    ja és a film elején a zene egyes taktusai tuti, hogy a Star Warsból vannak....
  • LasDen #90790
    Jurassic World

Nem volt ez olyan szar, mint mondjátok. Persze nem volt jó, legjobb esetben is totál közepes. Sok helyen kilógott a CGI dinóláb. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen kaliberű film ezt megengedi magának. Volt ahol jó volt, de sok helyütt nagyon átlátszó. Sőt, az egyik jelenet, mintha egyenesen egy játékból lett volna. De nem is ez volt a legnagyobb baj. Egyszerűen a sztori nagyon meh volt.
    A gyerekek elsőre elég idegesítők voltak, de a végére azért elég tűrhetőek lettek. Pí vezérigazgató karaktere is tetszett, elég korrekten állt a dolgokhoz. Tetszett, hogy nem valami tipikus pénz mániás bizniszmant csináltak belőle. A sok homage is bejött, amivel tisztelegtek az első rész előtt. És Chris Pratt és Bryce Howard is kapnak jó pontot. Az előbbi, mert jól hozta a badass csávót, az utóbbi meg, mert nagyon dögös :D

5/10 ... lenne, de a T-Rex belépője a végén megér még 1 pontot...
  • Riddick21
    Mitől számít valami horrornak?
  • LaposElem
    Szerintem sem horror, de mindehol az írják, és hát ki vagyok én...?
  • Nyiri
    Én is imádom, de szerintem nem horror :)
  • LaposElem
    Az Álmosvölgy legendája - (1999)
    Horror

Ez a film még évek elteltével is fantasztikus. Színészi játékok, látvány, mind-mind parádés. Burton rendezése, látásmódja nagyon érződik a filmen. Imádom.
  • Katalizátor
    Najó, belegondolva az első rész is elég sötéten végződött. De legalább túlélte a punci! :D
  • Katalizátor
    Te jó ég! Mikor ült ennyit utoljára a topic?

Szal a lényeg, hogy annyi negatív visszhang és rossz előérzet után, most megtekintettem a Terminator: Genisys-t!
    Baszki srácok nekem bejött!!!
    De tényleg! Magam is meglepődtem a film nézése közben, hogy kifejezetten élvezem! Tetszettek az újraforgatott jelenetek is, kibasokszor láttam az eredetiket és pöccre úgyanúgy adták elő. Tetszett a pozitív vég is, tudom ez a legnagyobb sallang, mégis a Terminator filmeknél csak a sötét végű részek voltak szarok.
    Maga a film persze nem szárnyalt cameroni magasságokon, a tálalás kb a The Avengers szintű hollywoodi blockbuster, mégis volt bennem egyfajta nyitottság most efelé. Talán öregszem, de úgy éreztem, ha már nem kaphatok manapság a 80-as, 90-es évekre jellemző stílust, akkor talán próbálhatok kibékülni ezzel az újjal. Persze nem volt akkora mennyország, mint az 1-2, de nekem abszolút hozta a Termi-fílinget, para volt ez a sok robot is és nem baszott fel az időugrálósdi sem. Nyál, csöpögő rágógumi, szar CGI, de tűrhető sztori, tűrhető színészek, na és persze Arnold Schwarzenegger!!! Pontozni sajna nem tudom a filmet, mivel a filmesztéta és a kisgyerek sarkalatos pontjai között érzem magam, totál lehetetlen!
    Lényeg: nekem bejött, tuti újra is nézem!
  • Bokafix2
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Már a Trójában is megúszta... ott sem hal meg.
  • LasDen #90782
  • LaposElem
    Nyuszi és Őz - (2013)
    Animációs

Semmit nem tudtam erről a rövidfilmről (szánom-bánom), utólag elmondhatom, hogy vétek lett volna kihagyni.
    Egy mestermű, egy remek. Kötelező.
  • LaposElem
    Tükrök 2 - (2010)
    Horror

Sajnos szinkronosan néztem. Ez nagyon nagy hiba volt, mert minősíthetetlenül szar (bocsánat, finomabban nem tudom jellemezni). Igaz az is, hogy nagyon nem tudta lejjebb húzni a filmet annál, mint ahová került.

A horrorfilmekben, én jobban szeretem, ha régi, ódon, sötét környezetben játszódik a mese.
    Itt ezt elvették tőlünk, és van helyette kivilágított luxusszoba, fényárban úszó irodaépület, aminek még az alagsora is csak jó indulattal szürkés.
    Egyébként pedig a szürke mint árnyalat jellemző a film minden egyes elemére, az előbb említett környezetre, a történetre, a karakterekre (akik csak vannak a jelenetekben, a legkisebb motiváció nélkül sodródva az egyébként is sekélyes történetben).

A történet teljes hiánya, az elbaltázott szereplőválogatás, a sekélyes karakterek mind-mind indokolttá teszik a Zs kategóriás horrorfilmek alapkövének használatát, a Csöcsöket. Használják is, a film első harmadában, hátha feledteti a gyenge kezdést, és továbblendíti a kedves nézőt a történetben. Ami ugye nincs. Kapufa.

Sajnálatos módon amennyire nézhetőnek tartottam az első részt a második annyira vállalhatatlan lett. Kár érte.
  • IMYke2.0.0.0
    Ne haragudj kérlek...
  • Jim Morrison
    spoiler :(
  • Prof William
    Úgy tűnik Sean Bean -nak lassan véget ér a meghalós korszaka. :)
  • IMYke2.0.0.0
    [2015] - (imdb) - "Pixels" - 4/10
    (2015.10.05) (106 perc, amerikai)

Az első ending zene jó volt (Waka Flocka Flame feat. Good Charlotte...Game On). És Lady Lisa is.
    Ja és Sean Bean nem halt meg.
  • hiper KOCKA
    Nyilván nagyon kevés ember lenne képes arra pszichésen, hogy egy ekkora váltást mint egy másik bolygóra költözés vagy hosszabb távú tartózkodás képes legyen feldolgozni és nem megőrülni egy idő után. Legalábbis azok az emberek akik a Földön nőttek fel és éltek nem valószínű hogy meg tudnák szokni. Csak talán nagyon limitált számú ember.

Ezért lenne az egyetlen megoldás csecsemőként odaszállítani a leendő lakókat, mivel ha ott nő fel, és azt tekinti az otthonának nem lesz depressziós meg nem esik letargiába mint sokan egy idő után. Vannak gyerekek akiket eldobtak a szüleik, lelencbe adták és nem kellenek senkinek. Ezek közül kell elvinni gyerekeket és ott nevelni fel, majd ha felnőnek és mindent megtanulnak már ők is képesek lesznek felnevelni a következő generációt ami majd oda érkezik.

Egy másik bolygón létrehozni egy komplett kolóniát hosszú távú tartózkodás céljából csak így lehetne... mert így el lehetne kerülni a lelki nyomásból eredő gondokat, a depressziót, a letargiát, az antiszociálissá válást és a személyiség különböző torzulásait.
  • Katalizátor
    Nanáhogy! Ezt nem is vitatom, ez a szép ebben a nemes szakmában! De azt se lehet mondani, hogy nem fordulna meg a fejedben a családod, a barátaid, az otthonod, A FÖLD!!!
    Mert látszólag náluk ez nem történt meg, csupán volt pár másodperc csönd.
  • Sequoyah
    Ha a sajat tarsam eleterol lenne szo, meg se fordulna a fejemben h ne forduljak vissza erte ha megtehetem. Sot, orulnek is neki, hogy meg el es megmenthetjuk. Pedig en nem vagyok egy kulonosebben nemes jellem...
  • Katalizátor
    Igaz, amit leírtál, de (ahogy le is írtad!) "lelkileg megterhelő" szituációkra vannak ezek az emberek kiképezve. Viszont még mindig emberek, nem pedig automaták, hogy ne is tükröződjön semmi a szemükben/gondolataikban. A történet NAGY részét pedig nem az éles helyzetek teszik ki, hanem a magány, utazás, hosszú tervezések, bizonytalanság.
    Írtam már, nem azt vártam, hogy mindenki bömbölve, pánikolva éreztesse a drámát, hanem, hogy a film éreztesse az adott szituáció súlyát, a magányosság nehézségeit (nincs az a szakképzett ember, aki gyakorlatiasan végigvinné ezt a hosszú tortúrát!), egyáltalán azt, hogy emberekről szóló filmet nézek. Ehelyett inkább olyan érzést keltett a "dramaturgia", mintha valami szakkönyvben olvasnám, hogyan húzzunk meg egy csavart helyesen.
    Pont emiatt a rideg cselekményvezetés miatt nem tudtam jóízűen nevetni a poénokon, vagy együtt érezni a csapattal. Ez persze nem tette unalmassá a filmet, csak üressé.
  • IMYke2.0.0.0
    [2015] - (imdb) - "Southpaw" - 7/10
    (2015.10.05) (124 perc, amerikai)

A kigyúrt Jake Gyllenhaal amolyan "Tomboló ököl"-ösen megküzd a családját megbontó erőkkel, és a saját démonaival, Forest Whitaker segítségével, Eminem (és más madafakka) zenére.
    Meglehetősen sablonos a sztori, de a forgatókönyvírók igyekeztek okozni és fenntartani a feszültséget, kisebb-nagyobb sikerrel - ami leginkább [nyilvánvalóan bekövetkező] végső összecsapás hangulatának köszönhető.
    Csak ez utóbbi miatt tudtam 7 pontot adni.
  • RatBaG #90770
  • Cuchulainn
    Az Interstellarban Cooper konkrétan NASA pilóta.

"Nahát, itt vagyok ezen az űrhajón, és megtörtént velem az amiről nagyjából nyolcszor mondták, hogy meg fog történni. Szerintem meg sem próbálom elfojtani az érzelmeimet és a küldetésre koncentrálni, végülis csak az egész emberiség jövője múlik rajta. Szerintem a többi emberre akik velem együtt össze vannak zárva ebbe a kis fémkapszulába sok száz fényévre a haldokló bolygónktól biztos nem lesz rossz hatással, ha hirtelen idegösszeroppanás jellegű tüneteket produkálok.
    MÖÖÖÖÖÖRF!!!!"
  • genndy
    Interstellar mondjuk pont nem az igazi példa, amikor ott már régen nem volt NASA. Azok ott mind csak lelkes, önkéntes tudósok voltak, akik kaptak valamilyen kiképzést. Amúgy melyik részre gondolsz, mert hirtelen egyet sem tudok mondani (pedig láttam négyszer )
    Az tény hogy a kiképzett űrhajósok még a legdurvább helyzetben is higgadtak és mérlegelnek, nem igazán esnek pánikba (mondjuk amíg tényleg fellövik őket addig minden elképzelhető vészhelyzetet végigpróbálnak orrvérzésig).
    Utoljára szerkesztette: genndy, 2015.10.06. 13:07:11
  • Cuchulainn
    Azok az emberek ott elvileg az emberiség krémje, sok-sok ezer jelentkezőből kiválasztva, minden létező pszichológiai és egyéb szűrésnek alávetve, és kiképezve minden elképzelhető stresszhelyzetre.
    Kiemelkedően intelligens, bátor, áldozatkész és magas monotóniatűrésű emberek, akik a létező legmodernebb tesztelési rendszerek alapján a lehető legoptimálisabban tudnak együttműködni akár évekig tartó testileg, lelkileg megterhelő szituációkban is. Nem Jancsi bácsi ment a hatodikról.
    Szvsz az itt látott kép a vészhelyzetről messze reálisabb mint a hagyományos hálivúdi ordítva bömbölés minden felmerülő probléma láttán. (khm. Interstellar)
  • Riddick21
    Hát ebben meg mi a sznobság? :O
    Történet: értékelhetetlen hülyeség.
    Színészi alakítások: kell ezt részletezni?
    Látványvilág: filléres szar, mindent CGI-vel oldottak meg, szánalom.
    Hangulat: ezekből eredően nem rossz, hanem egyszerűen nem létezik.
    Egyedül Arnold néhány megmozdulása volt olyan, hogy eszembe juttatta, mennyire jó film az első két rész, ezek miatt bírtam végignézni, plusz nem tartom teljesen értékelhetetlennek. Ugyanis legalább újranéztem miatta az elsőt (a másodikat néhány hete néztem meg megint), és az viszont kiváló.
    Ez a film viszont egy szar. Ha ezt kijelenteni sznobság, akkor kurva nagy baj van a világgal.
  • Katalizátor
    Szerintem nincs annyi sem!
    Legalábbis nekem ez volt a fő problémám a filmmel. Persze nem arról beszélek, hogy sírás-rívásra, hős kutyákra, meg meghitt szerelmi szálra vágytam volna. De igazán belemélyedhettek volna a szereplők lélektanába! Hogyan is hat az emberre ennyi magány a Marson, nem beszélve a csapatról, akik hosszú utazás után sem térhetnek haza, hanem még egy kört kell tenniük, mindezt úgy tudván meg, hogy az otthonuk már karnyújtásnyira van. Ehhez képest mindenki a leglazább pökhendiséggel egyezik bele a folytatásba!
    Ezek hatására inkább volt a film számomra egy technikai szemlélése a dolgoknak, de beleélni nem tudtam magam, pedig arra fogékony vagyok.
    Igazából ez is volt az egyetlen problémám a filmmel.
  • cobol
    2/10 a Termintator Genisys . Valaki nagyon sznob akar itt lenni!