[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Katalizátor #90772 Igaz, amit leírtál, de (ahogy le is írtad!) "lelkileg megterhelő" szituációkra vannak ezek az emberek kiképezve. Viszont még mindig emberek, nem pedig automaták, hogy ne is tükröződjön semmi a szemükben/gondolataikban. A történet NAGY részét pedig nem az éles helyzetek teszik ki, hanem a magány, utazás, hosszú tervezések, bizonytalanság.
Írtam már, nem azt vártam, hogy mindenki bömbölve, pánikolva éreztesse a drámát, hanem, hogy a film éreztesse az adott szituáció súlyát, a magányosság nehézségeit (nincs az a szakképzett ember, aki gyakorlatiasan végigvinné ezt a hosszú tortúrát!), egyáltalán azt, hogy emberekről szóló filmet nézek. Ehelyett inkább olyan érzést keltett a "dramaturgia", mintha valami szakkönyvben olvasnám, hogyan húzzunk meg egy csavart helyesen.
Pont emiatt a rideg cselekményvezetés miatt nem tudtam jóízűen nevetni a poénokon, vagy együtt érezni a csapattal. Ez persze nem tette unalmassá a filmet, csak üressé.