106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Kongy
    Rendezői változat extra Jar Jar-os jelenetekkel :)
  • IMYke2.0.0.0
    Na, az izgat, kíváncsi leszek rá.
  • IMYke2.0.0.0
  • LasDen #91683
    1 év múlva jön az új sorozat. Abrams keze nincs benne, de Kurtzmané igen...
  • Tikal #91682
    Ennyi erővel azt is mondhattad volna, hogy Transformers rajongóként nem vonz az SW, mert kb ennyi köze van a két filmes világnak egymáshoz, azon kívül, hogy vannak benne űrhajók...
  • IMYke2.0.0.0
    Az összes korábbi Star Wars filmet láttam - többször is -, az animációs sorozatot is követtem jó sokáig. Mégis sokkal-sokkal jobban szeretem a Star Trek-világot [otthon a Voyager-t nézem immáron negyedszer vagy ötödször, előtte szépen Original, New Generation, Deep Space 9 szintúgy sokadszor], és örömtáncot lejtenék, ha abból jönne valami normális sorozat [nem, nem Abrams-féle lens flare orgia-egész-estés-film], és JJ keze nélkül.
  • LasDen #91680
    Hitetlen!!! Találjon meg a George Lucas a Baljós árnyak rendezői változatával.....
  • IMYke2.0.0.0
    Star Trek rajongóként engem sem mozgat meg a Star Wars . "ahogy esik úgy puffan" alapon majd '1ccer' megnézem, de nem vágok eret akkor sem, hogyha majd 2023-ban látom egyszerre az addig kiadott nagyvásznas-sorozat epizódokat...
  • Tikal #91678
    Mondom hogy nem vagy vicces :)

Ha SW fan lennél, akkor már megnézted volna és utána mondanál véleményt... még hogy nem mozgat meg :)
  • BaliBoy
    A Hobbit - Az öt sereg csatája (kibővített változat)

Habár nekem a mozis verzió is tetszett, de a kibővített verzió mindent visz! :) Külön jót tett a korhatár besorolás felemelése,

9/10
  • Katalizátor
    Komolyan kérdeztem! Sat Wars fan voltam mindig is, de ez most valahogy semmit nem mozgat meg bennem.
  • Tikal #91675
    igen, az hogy nem vagy vicces...
  • Kongy
    Na megnéztem másodjára az Ébredő Erő-t. Kb annyira élveztem, mint elsőre, nem véltem felfedezni benne újabb "hibákat", vagy hiányosságokat. Jól sikerült a film, ez van..
  • hiper KOCKA
  • SzinesGeza
    Biztos van, mert ha tényleg nem érdekelne akkor még ezt sem írtad volna ide. ;)
    Utoljára szerkesztette: SzinesGeza, 2015.12.22. 20:57:22
  • Katalizátor
    Srácok!A segítségeteket akarom kérni! Még nem láttam az új Star Warst, de ugye internet van! Belebotlottam a spoilerbe! Persze most kiakadhatnék, de rájöttem, tök leszarom a Star Warst! Egyáltalán nem érdekel!
    Valami para van velem?
  • Synchronous
    Elefánt Dal 2014

Egy eltűnési ügy felgöngyölítéséről szól a film, tulajdonképp egy beszélgetés, amolyan kamaradráma szerűség. A szereplők egy pszichiáter és a betege. De a "beteg" egy félelmetesen intelligens fiatal srác, aki úgy játszik a tanult elmeorvossal mint macska az egérrel.
    A történet részleteit visszaemlékezések formájában kapjuk. Végig azon gondolkodtam hogy na mi fog kisülni belőle, mi lesz itt a csattanó de szerencsére a film nem leplezi le magát, nem lehet kikövetkeztetni idő előtt hogy mire megy ki a játék... ennek örültem is. Mert így annál meglepőbb volt a vége. Ennek legalább van tanulsága és lehet rajta gondolkodni.

8/10
  • Bokafix2
    Megvan vhs-en ugyanez a rész hangalámondással. Sírni lehet rajta. :D
  • tommygear
    1:19:55 :DDDD
  • Rhonin7
    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :D

• gombabácsi
    south park/reklámokká váló emberek
  • LasDen #91665
  • CalebJoe
  • IMYke2.0.0.0
    [2004] - iMDB - "Crash" (Ütközések) - 10/10
    112 perc - amerikai

2004-ben még én vetítettem le szűk filmes klub körben, egyetemista társaimnak, és azóta imádom ezt a filmet. Az elmúlt 11 év során fél tucatszor biztosan láttam már, és még mindig elementáris erővel hatnak rám egyes jelenetek. Hibátlan (emberiség és) társadalom kritika.
    Ha valakinek valamilyen csoda folytán kimaradt, szinte kötelező pótolnia.
  • Bandicoot
    Mi holnap újrázunk, nekem tetszik az egész de tartok tőle hogy a zenével kapcsolatos véleményem nem fog változni. A jelenet amit lentebb beraktam spoilerbe tökéletesen szemlélteti. Annál a résznél eredetileg az ost Torn Apart száma szòlt. Finoman szòlva is harmatgyenge és hatástalan az eredeti...:/
  • Rhonin7
  • tommygear
    azért a 3. rész a 4. között eltelt 20 év, ami idő alatt igen komolyan kiképezte magát Vader
  • xido
    teljesen rendben van,csak hiányoznak ugye a klasszik motívumok,szokni kell és új hangzás és túl Indiana stílus néhol,de önmagában egy sokszor hallgatható darabja a Mösternek :)
  • Bokafix2
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Solo-t nehezen tudnák visszahozni a rajongók, mert az hogy leesett egy dolog, de előtte Ren át is szúrta a fénykarddal abból meg biztos nem gyógyul fel... Luke is leesett, de neki csak a keze lett levágva. Szóval közel sem azonos módon bántak el velük.
  • Kmarha
    mondjuk tény, hogy nekem sem ez a film zene lesz a kedvenc munkám tőle, de pl ennél a számnál erősen visszajött az átélt harc jelenetek:

Kylo Ren Arrives at the Battle
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2015.12.22. 01:27:58
  • Kmarha
    hát én egy teljesen más filmet láttam, mint a forumozok 80%. Örülök neki, mert így már alig várom a jövő hetet az újrázással.

Addig is hallgatok némi amatőr zenét (nem sértés képen, tudom, hogy a filmben nem találtad csak a helyüket.. egy megnézés alapján én sem szoktam találni, most sem volt sok időm a zenével foglalkozni annyira egybe volt a látvánnyal, hogy csak átéltem a hangulatot. Jövő héten figyelek rá): Star Wars The Force Awakens Soundtrack - Rey's Themes Medley

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2015.12.22. 01:14:10
  • Bandicoot
    Nagyjából egyetértek viszont a dübörgés résszel nem, nekem baromira hiányzott a jó zene a filmből ami az SW filmknek mindig is alapja volt... Ebben egy nulla semmi amit Williams leművelt. Az a vicc hogy a netre is felkerült jópár jelenet aminél a fanok "újrakeverték" a zenét (értsd régi SW részből kivett zenét tettek a jelenet alá) és így jóval hatásosabbak ezek a részek.
    Rögtön a film elején is amikor befut a csillagromboló vártam milesz hogy végigfusson az érzés ami eddig minden SW mozinál vitt a kiválóan eltalált zenével...És semmi... Nem is igazán értem hogy tudtak így mellé lőni,elhiszem hogy újat akartak (MINEK???),de az előzménytrilógiánál is újra és újra belekeverték a zenébe a jellegzetes dallamokat, és megfelelően volt adagolva a zene,volt hangulata a karakterek a seregek és egyéb dolgok zenéinek. Ebben az új részben ez szinte nulla. Az egész film alatt nagyjából 3-4 alkalommal keverik be az eredeti zenét abba az összevissza zenélgetésbe ami végig megy...
    És ez érthetetlen mert közben amit a trailer alá csináltak, az az ütemesebb erőteljesebb SW zene a film zenéivel ellentétben rendesen durván jóra sikerült....Míg a filmben olyan mintha Williamset próbálná valami amatőr koppintani...
    Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2015.12.22. 00:57:56
  • Bandicoot
    Solot szerintem mindenki sajnálja és tényleg érvágás, de Ford már a Jedi visszatérnél iki akart szállni az egészből, és szerintem most is ő erősködött hogy nyírják ki karakterét.
  • k0trapali #91653
    Vader sem képzetten vette át úgymond a vezetést, ha emlékszel a 3. rész végén éppen, hogy összerakták és lábra állt, már az épülő halálcsillagot figyelte az ablakon keresztül Darth Sidious oldalán, mint vezető. Nem volt annak semmi képzése, csak amit Obi Wan tanitott neki. Itt is hasonló lehet a helyzet. Valószínű, hogy Luke volt a mestere, de aztán Kylo is átállt a sötét oldalra és Snoke megtette vezetőnek vagy valami ilyesmi... Biztos ő is kapott elég fejmosást, mint anno Anakin a sötét nagyúrtól. Bár akkor ez is elég másolás szagú lenne.
    Solo pedig már a The New Hope után ki akart szállni a szériából, de Lucas erősködött, hogy maradjon, mert jó karakter. Aztán gondolom most öregségére való tekintettel imája meghallgattatott és ezért őt írták ki az SW birodalomból.
    Kérdésekre meg majd biztos megkapjuk a választ a következő részekben, mert van bőven!
    A filmben pedig kiderül, hogy a rohamosztagosok mostanra már normális emberek és nem klónok. A '77-es részben is már besorozott katonák voltak a rohamosztagosok.
  • tigeroo
    star wars ep 7

na most sikerült megnéznem még egyszer.
    így levonom a következtetést: igen, néha túl darálós volt, túl gyors, túl pörgős. sok az elvarratlan szál. de könyörgöm! ez a film 10/10!

a hangok, a dübörgés, a látvány sokat hozzátesz. gondoljatok az előzmény trilógiára. ott milyen kameraállások voltak.... gondolj egy random jelenetre az előzmény trilógiából! megvan? mennyire messze voltál a jediktől, a csatáktól? mennyire steril szar volt az egész, nemde?

itt meg, baszki, fél méterre zajlik minden tőled. minden karddal vágásnak, minden lesújtásnak bődületes ereje van.
    (nem 3D-ben néztem), ahogy perzsel az energianyaláb, ahogy vagdossák egymást, de tényleg, OTT VAGY.
    leszarom hogy már megint egy halálgömb van benne, stb stb. ahhoz képest, hogy 3 generációnyi SW fant kellett "kiszolgálnia", nagyon jól működött a film. gon
    és ez a lényeg. ez még anno a legelső SW élményemnél sem volt meg így, ennyire. ez a film megcsinálta. J. J. Megcsinálta!
    hiába egy trilógia harmadát láttuk, a cselekmény 5%-a sem volt benne.

aki azzal jön, hogy gyengusz a főgeci és vader nyomába se ér. nahát, szerintem ezzel a készítők is tisztában vannak, ez csak egy durcás fiatal srác aki nem találja a helyét, és manipulálható, nem tudja kontrollálni a szeszélyeit. vívódik magával is, megölte az apját, nem 100-as a csávó. de szerintem nem is ő a legnagyobb veszély, a vörhenyes csávó aki a szónoklatot mondta, és piszkálta kylo ren jelenléte.. meg a misztikus mester a hologramról... kíváncsi leszek a folytatásra, hogy milyen erőviszonyok uralkodnak, a két fél háborúban áll-e, stb. semmit sem tudunk a jelenlegi politikai helyzetről.

olvasok itt a fórumon olyan baromságokat, hogy kylo hogy lehet a birodalom vezetője ... atyám... látszik hogy a kihelyezett parancsnoknak szúrja is a srác a szemét, feszül a két fél. ő csak egy srác, akit az ereje miatt kell elviselni, mert a jelenlegi uralkodó ölebe

Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2015.12.21. 23:52:28
  • LasDen #91651
    azért ez így nem teljesen igaz.
  • Nagydög

Csak ket eszrevetel.

Snokerol az Elso Rendrol, meg az egeszrol amit most lattal egy budos betut sem tudnal meg a konyvekbol, es egyebekbol, ugyanis azokat kukaztak. Ez mind uj.

A rohamosztagosok nem klonok. Klonokat utoljara a Klon haboruban hasznaltak. (Akit erdekel a tema, es hogy miert volt olyan sima ugy a 66-os parancs, az olvassa el a Republic Commando sorozatot. A bio-chip sztorit szerintem utolag eszkabaltak, hogy ne kelljen komplikalt ugyekkel foglalkozni a nezoknek.)

• repvez
    SW VII

MEgtekintettük a müvet, hát hogy is mondhatnám ,ugy vagyok mint ahogy kylo mondta, ugy érzem ketté szakadok
    Kezdem a jó oldallal
    A látvány végre realista megközelitéssel van minden megcsinálva nincs agyon CGI-ozva vagy legalább is ahol azt használtak nem nagyon tünik ki , nincs ugrabugra mint az első részekbe.(Annál nagyobb halálom nem volt mikor azt megláttam ott)
    A hangok , mármint az apró hangok, hogy végre emberek voltak a karakterek hallani lehetett hogy lélegzenek ahogy a tárgyakhoz hozzáérnek vagy csak interakcióba kerülnek egymással
    A karakterek mozgásai is tetszettek, végre a rohamosztagosok is normális emberi lényként mozogtak és beszéltek, megmondom öszintén én amig a clonok támadásában nem mutatták meg, hogy clonozott emberek én azt hittem, hogy robotok , mert csak sarkosan tudtak fordulni és mint aki karót nyelt ugy mozogtak

Na és jöjjön a sötét oldal
    Ahogy már rengetegen leirták szinte ugyan az a film története mit a régié csak mai technikával ujraforgatva. Kiváncsi vagyok ki lesz az első aki unalmávan összevágja az előző részek jeleneteiből a VII-ediket.
    Komolyan mondom, hogy ennyi kreativhiányos dolgot nem tudtam volna elképzelni ha megkérdezték volna elötte,hogy milyen történetre gondolok ez lett volna az utolsó, hogy ennyi koppintás lesz.
    Gondolom már ök is érezték és nem merték meglépni , hogy Solo azt mondja Kylonak, hogy gyere a fény oldalára mert én vagyok az apád.

Egyébként értem, hogy 30 év kimaradt, de azért nem kellett volna egy kicsit felvezetni a dolgokat, hogy akkor most ki merre hány méter
    Mert a söét nagymester csak lóg a levegőbe semmit nem tudni róla,csakugy mint erről az első rendről, legalább is aki nem járatos a könyvek és animációk történéseiben.Az meg, nem értem ,hogy ha Kylo még csak tanonc akkor hogy lehet a birodalom vezetője,Darth vader már legalább képzetten vette át az irányitást.
    Egyébként meg nem tudom, honnan gondolják, hogy Sith senki nem mondta egy szóval sem.
    Sőt azt sem, hogy miért kellett az álarc neki? Vader is csak azért használta mert az tartotta életben
    Amugy maga a karakter nem lenne rosz csak aki játsza, nagyon nem idevaló az a csávó.Csak ugy mint a néger gyerek.
    Komolyan mondom a filmekben a négerek vagy meghallnak vagy csak poénkodnak, ami nem mindig baj,de már egy kicsit uncsi és sztem nem is való a filmbe, hogy vigjátékot csináljanak belöle.
    Az meg , hogy egy néger rohamosztagos megint nem lett megmagyarázva.Mert azok egytöl egyig klonok, kiölve belölük a szabad gondolkodást és aolyan bio robotként funkcionálnak.

Azt meg végkép nem értem, hogy miért Han solot kellett kinyirni, Lei kb az összes rész alatt semmit nem tett hozzá a történethez csak a hadiszállásról dirigált, mint most is.MEg Fordot még mindig jobb kondiban érzem ,mint a Leiát és Lukot játszó szinészeket akik ne adj isten ,de lehet meg sem érik a folytatást.
    Még abban reménykedek, hogy nem hagyják annyiban a rajongók és visszahozzák , mert ha jól rémlik akkor Luke is leesik ,de nem halt meg az apjával vivott harcnál.
    Reyről sem tudunk sokmindent meg és tényleg eléggé kiábránditó a mostani filmekben ahogy itt is, hogy az osszes hős a csata hevében egyszercsak varázsütésre kitanul minden fortélyt az erejével kapcsolatban
    Egyébként szimpi karakter jobban áll a kezében a fegyver mint amidalának
    Az első 3 rész nekem nagyon gagyinak hat a rengetek CGI és az ugra bugra jedikkel, olyan mint ha az animációs sorozat lenne.Szivesen megnézném egy ugyan ilyen realisztikus megvalósitásban az első 3at is

Mindazonáltal tetszett a film, de sajnos ezt a filmet már egyszer leforgatták, ugy 77-ben és sok fehér folt maradt ami nem ugy maradt nyitott hogy mivel fog folytatótni a sorozat hanem , hogy egyáltalán , hogy kapcsolódik ez az előző 6hoz.
    ÉS sztem ez a legnagyobb baja, hogy a kapcsolatot nem látom a részek között,de a folytatást sem
  • Kongy
    Na majd holnap ha megnéztem újra, akkor tudok biztosat mondani. :)
  • Bandicoot
    Igen, ebben a trailerben például kifejezetten durván és jól van újrakeverve a régi dallamok java.
    A filmben viszont alig van valami....Oké nem vártam birodalmi indulót, sem a robothadsereghez haosnló zenét...De mégis valami hasonló ütős zene kellett volna. Ráadásul "akció" közben sem keverték be a jellegzetes zenéket pedig ezt megtették eddig minden részben.
    Linkelte másik fórumon valaki a film legnagyobb jelenetét amit felpattintottak youtube-ra. Csak nem az a zene megy alatta ami a filmben volt hanem a Jedi visszatér végéről egy rész. A filmben lévő zenével is hatásos volt a jelenet,de normális SW zenével rendesen sokkoló.

Na ezt csak az nyissa meg ismétlem CSAK AZ NYISSA MEG aki már látta a filmet!!!