106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • morcosqtya
    Sose fogom ezeket megnézni de ha már SPOILER akkor miért nem teszed SPOILER tagba? :)
    Nem kötekedés, no offense csak na.. :)
  • bexinho
    Kicsit csajos-filmezősre fogtam a vasárnap délutánt párommal. Ez volt a termés:

Carol

Nagyon jó pontokat kapott Metacritic-en, és IMDB-n sem áll rosszul. Gondoltam teszek vele egy próbát a párommal karöltve, bár bevallom őszintén, engem a leírás alapján nem hozott lázba a film annak ellenére, hogy kifejezetten kedvelem Cate Blanchett-et. A film felénél én már ki akartam kapcsolni, annyira semmilyen volt az egész, de végigszenvedtem a másik felét. Lehet velem volt a gond, de ez szerintem borzalmasan semmitmondó volt.

2/10 (nagyon ritkán adok ennyit, és csak azért 2 pont, mert végignéztem)

Brooklyn

Na ez viszont sokkal jobban lekötött, mert volt eleje, közepe, vége. A történetből fakadóan ugyan, de nagyon ellenszenves lett az ír csaj a végére.

SPOILER
    Nem értettem, hogy mitől vett 180 fokos fordulatot az ír csaj felfogása, miután a volt munkaadója (bolt tulajdonos hölgy) elmondta neki, hogy mindent tud róla. Ezt követően már nagy szerelméhez akart visszatérni Amerikába, hogy ő mennyire szereti. Közben az előző pár napban (hétben) még csak válaszolni se akart az olasz Máriónak. Mindegy. Női logika.

Ettől függetlenül szerintem kellemes film volt vasárnap kora délutánra.

7/10
  • Totti5
    Nekem teljesen mindegy a sorrend. Egyrészt nem láttam mindet, másrészt más az izlésem és van amit sosem akarok megnézni, akármilyen jó is mások szerint, s mást is díjaztam volna akármilyen rossz is mások szerint.

Nekem csak egy kérdésem lenne. Nyilván minden szar és minden rossz.

Hol van nyilvántartva az a lista ami MINDENKIRE igaz, mindenkinek az ízlése szerinti legjobbakat képviseli. 1 lista mindenek felet, ami A lista és aminek lennie kellett volna az "érvényes sorrenddel. Szóval hol van és ki csinálta és miért az?
  • Mentol
    Szóval, szerinted, ez a díj az abszolút mérték filmek terén? Mindent egyértelműen meghatároz, és érvényes sorrendet állít?
  • Caliph
    megérdemelte,de nem ezért a filmért. én alig vártam moziban hogy vége legyen,nagyon nem jött be.
  • Totti5
    Meg mi? elmennek mert el kell, átveszi mert át kell, majd lecsulázza és bebassza egy dobozba a padlásra h ne is emlékeztesse milyen rossz volt?
  • ElNano
    Végre Leo megkapta az Oscart. Az egyetlen esemény volt a díjkiosztón, amit tudok értékelni.
  • Mentol
    Ja, elvileg. Gyakorlatilag meg...
  • Totti5
    Ez óriási elismerése annak a munkának amit megcsináltak, a legnagyobb ami létezik a filmes iparban, a csúcs amit elérhet egy színész vagy stáb és Pont.
  • Mentol
    Ja, biztos rá volt írva az arcukra, hogy "micsoda bulika! És még engem is meghívtak."
  • Totti5
    Minden színésznek és a filmeken dolgozók arcára volt írva amikor átvették a díjakat. Ha neked nem jött át, akkor ez van.
  • Mentol
    "Orbán: A magyar film nagy napja" - húvazzeg! Nála ez tényleg valamiféle mérték?
    Eddigi 40 évem alatt kb. egyszer izgultam az Oscardíjátadó miatt - amikor életemben először láttam. Azóta csak annyiban érdekel, hogy már megint micsoda felhajtást rendeznek a pénztárcáknak.
    Szerintetek szól ez bármi másról, mint a lóvéról? Merthogy - szerintem - szakmai értelme nincs, az tuti.
  • Prof William
    Ez kb olyan mint amikor pár éve a legjobb maszk díjat nem kapta meg a Cloud Atlas, amiben alsó hangon is minimum 5 alkalommal sminkelték át nagyon jól a szereplőket, de megkapta a Vaslady amiben a maszkmesteri munka kimerült abban, hogy az idős Meryl Streepet egy másik idős nőnek maszkírozták. :)
  • CalebJoe
    Tegyük hozzá hogy ezek mind technikai dolgok amiért kapta őket, amiért tényleg megérdemelte,
    Legjobb jelmez, Legjobb vágás, Legjobb smink, Legjobb hangkeverés, Legjobb hangvágás, Legjobb látványtervezés.
  • Jim Morrison
    Grat a Saul fiának! :)

Nemes beszéde, Leo beszéde, ha érdekel valakit.
  • CalebJoe
    Na most már aztán tényleg kíváncsi vagyok a Saul Fiára.
  • Kongy
    Djangóban max mellékszereplői díjat nyerhetett volna, de nem is jelölték. Oscart már az Aviátor miatt meg kellett volna kapnia.
  • gombabácsi
    ripacskodás az túlzás, de ő nem ezért kapta igazából hanem az eddigi filmjeiért, és jópárért meg is érdemelte (pl django)
  • ElNano
    Egyszernézős film volt.
  • CSOCSO
    A feka/rasszista nyavogason kivul jo volt az oscar. Mad Max hazavitt majdnem mindent. Tegyuk hozza, nem csodalkozom, hogy megkapta azokat az oscarokat. A film lehet nem volt tokeletes, de baromi jol nezett ki. Eszmeletlen jo volt a hangulat, a diszlet a hang, stb.
    Egyedul ket dolgon lepodtem meg. Ex Machina elvitte az egyik dijat ami nalam WTF volt meg a spotlight....

Viszont LEO VEGRE NYERT!!! 9gagen is csak ez van. Sot mikor megnyerte meg se akart mozdulni a 9gag weboldal.lol
  • desigo
    What a lovely day !
  • CSOCSO
    Hat az ex machinanak adott legjobb visual effect kurvara nagy baromsagnak tartom! Meg a csavo aki atvette a dijat is ki volt akadva jogy na erre nem szamitott.
  • CSOCSO
    Mad max hazavisz mindent :)
  • CSOCSO
    Mad max mar ketto oscart is kapott. Egyetertek mindegyikkel!

Most adtak oda a harmadikat is!! Wow
  • cylonflatus
    Juj, ne már. A faszi tényleg jó színész, de ott egy túljátszott, borzasztó ripacskodás volt amit csinált.
  • Nyiri
  • hiper KOCKA
    csak a medve
  • Bokafix2
    DiCaprio kap-e Oszkárt...?
  • DantszEE
    Az a gáz, hogy a legutóbbi, Aaron Eckhartos gáz verzió elvette az emberek kedvét, és el is csépelte a témát.
  • Shep
    Igen, és ehhez képest szépen megbukott, pedig sokkal gyengébb filmek is jóval többet összekalapoznak.
  • LasDen #92458
    Azért az az abszolút csúcs egy kicsit így csalóka. Tény, GYU minden jelölését besöpörte, de ezzel együtt is csak megosztva a legjobb a Titanic-kal és Ben Hurral.
  • DantszEE
    Mi is ma néztük épp. Egyszeri filmnek érdekes volt. Néhol meg is mosolyogtatott. (Égi áldás.:D)
    De McAvoy jól megszokott játékát, Radcliffe egyre jobb játékát, és az első teremtményt leszámítva, sok erősséget nem tudhat magának a film. Prometheus is olyan semmilyen volt.
  • IMYke2.0.0.0
    Amit az Oscarról...

Idei Málna díj:

//Másodiknál a képlopó progi hibázott - ezért vannak az ismétlődések.
    Eredeti: http://www.portfolio.hu
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.02.28. 19:30:49
  • Kongy
    Esélytelen, hogy megnézem azt a filmet. :D Egy trailert láttam belőle, az bőven elég is volt. Már azt is nehéz volt végignézni, milyen lehet akkor a film...
  • Selminar
    Victor Frankenstein

Jóféle, remek játék, nagyszerű korrajz, érdekes kérdések, végig lekötött!

Csak ajánlani tudom!
  • LasDen #92453
    Pont hogy abban a filmben még ő volt az egyetlen felüdülés....
  • Tikal #92452
    hát arról nem csak ő tehet, az egy olyan fos film volt, hogy nem csoda...
  • Prof William
    Ekkora Eddie Redmayne diadalmenet után ajánlom befejezésként a Jupiter Acendinget.

Ott élete legrosszabb alakítását nyújtja. :)
  • Kongy
    A dán lány

Eddie Redmayne zseniális. Komolyan olyan volt a film, mint egy one man show, hihetetlen ez a csávó. Nem lepne meg, ha idén is elvinné az Oscart. DiCaprio-t imádom, de szerintem Redmayne tízszer jobbat alakított ebben a filmben. Maga a film helyenként kicsit vontatott volt nekem, de összességében nem volt vele gond. Sőt még el is gondolkodtatott helyenként. És a buzulást sem vitték túlzásba, szóval aki emiatt maradna távol a filmtől, annak mondom, hogy ne tegye! Egy Trónok harcában jóval több "buzulás" van. :) 7/10

A mindenség elmélete

A dán lány után gyorsan pótoltam Redmayne tavalyi Oscar-díjas filmjét, és azt kell, hogy mondjam ez abszolút megérdemelt. Ismét csak félelmeteset alakít. Kicsit néha itt is az volt az érzésem, mint a dán lány esetében. Vontatott helyenként, és ami nem tetszett az az, hogy Steven Hawking személyiségéről nem igazán tudunk meg sokat. Illetve a gondolatairól is csak éppen hogy pár dolgot. Sokkal jobban fókuszál a film a szerelmi szálra, és Hawking feleségével való kapcsolatra, illetve hogy az hogyan alakult a betegség elhatalmasodásával. Nem semmi egy ilyen szerepet eljátszani. Nekem ez vitte fel a film értékét. 7/10
  • dartonite
    Nincs mit :)