106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • bcrics
    Na es az feltunt e hogy a szárnyas ürge szarnyainak fémesítése kozben a Metallica - Whiplash c. Dala szolt?

• Kongy
    Nekem feltűnt, és? :D
  • bcrics
    X-men apokalipszis.

Feltűnt hogy a hihetetlen árnyék magyar szinkronja a garfield fele pokember magyar hangja?
    Mostmar tudjatok.
    Dicsertessek.
  • CalebJoe
    na ne

• mégvadabbdisznó
    Swarczi? Jut eszembe kijött az új Ovizsaru Dolph Lundgrennel. :D
  • Totti5
    Swarczi-t nem a színészi tehetsége miatt kedvelem, mert az közel sem az a kvalítás mint ami lett Ő maga mint szimbólum a filmek után, de ezzel nincs is gond.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.05.24. 23:03:24
  • Tyler1
    Ez semmi más, mint általánosítás.
    Kérdem még egyszer, mit bizonyít, hogy keresett színész volt akkoriban? Leírtam elsőre is, mozisztárnak tökéletes volt. Persze, hogy keresték. Népszerű volt, eladható.

Manapság Győzikéért sorban állnak a márkacégek, zenei kiadók, média platformok. Miért? Olyan jó? Nem, eladható.

Hollywood 60 éve is biznisz volt...
  • IMYke2.0.0.0
    Neked? Semmit. De neked nem is kell. Mert te teszel rá, hogy mennyire jó színész volt John Wayne akkoriban, hiszen a 21. század elején számodra "borzalmas színész volt".

Ahogy nekem egyik kedvenc színész Arnold Swarzenegger, és Bruce Willis és társaik (!) a 80-90-es évek filmjei alapján, és számomra ők nem szar színészek, úgy egy Alkonyaton szocializálódott tini (nem, nem te) vélhetően sugárban hányna egy-egy 80-90-es filmtől.

Változnak a korok, a színészek, azok elvárt kvalitásai, és értelemszerűen a nézők és azok igényei is.
    Manapság már "hulladék" az az akciófilm a nézők szemében, amiben nincs tökéletesszerű CGI = nagyok elvárások, az egyre javzló vizuális kiszolgálás miatt.
    Csak ugye fogynak és fogynak a jó színészek.
  • Tyler1
    Ez mit bizonyít?
  • IMYke2.0.0.0
    Mondja ezt egy 26 éves emberke, aki - értelemszerűen - nem élhette át (velem együtt) azt a korszakot, amikor John Wayne-ért éltek-haltak a rendezők, színésztársai (akik akadtak nyílt ellenlábasai is)és a nézők.
    70+ film.

Amúgy meg egy rövid biográfia.
  • Tyler1
    Egyáltalán nem írt butaságot. Wayne egy borzalmas színész volt, de mozisztárnak tökéletes. Korának Arnold Schwarzeneggere. És a filmjei...nem túlzás, hogy egyiket sem lehetne a Dollár trilógia mellé állítani.
  • extra sensory
    Szerinted minőségre értékelte...? Vagy úgy anblokk...
  • LasDen #93556
    gagyi...John Wayne... oké...
  • Seten
    Nem már, szerinted az "X-Men-Apocalypse" és az "Egyiptom Istenei", minőségre ugyanaz a kategória?!
    Mintha valaki egy Leone westernt hasonlítana egy gagyi John Wayne-féléhez. :)
  • UUUU
    Egyiptom Istenei
    X-Men-Apocalypse
    Kil Command

Egyik kutya, masik eb. Középszar mind.
  • Tikal #93553
    Nagyon szar nem volt, én is inkább középszarnak mondanám, 5 alá.... a CGI minősége borzasztó volt, talán ha több pénzt tolnak bele lehetett volna jó film is..
  • Kandurex
    Egyiptom istenei (vagy mi)

Akkora nagy szarnak lett beharangozva, hogy elve így ültem neki,...ennek megfelelően, mivel elve szarként indult, csak jól jöhetett is ki.

Azaz: Nem is volt ez annyira szar. Közép szar. De semmiképpen nagyon. Egy 5.5 pont körül mindenképpen megér, még talán egy 6 pöttyöt is. (visítva)
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2016.05.24. 16:13:20
  • Jeffjohnson
    10 Cloverfield

Sokat nem tudtam előzetesen erről a filmről csak a szereplőket, meg a minimális sci-fi hátteret/utalást.
    Kellemes csalódás volt. Nekem tetszett a színészi játék, a csavarok a filmben. Goodman tökéletesen megfelelt erre a szerepre. Lehetett volna több utalás is a filmben, illetve a bentlakós részt talán hosszabban és jobban ki lehetett volna bontani vagy fokozatosabban felépíteni, bár így a film kezdeti feszültség eltűnt volna. Úgy jó ahogy van.
    Viszont aki a non-stop akciófilmeket kedveli annak nem fog tetszeni, mert ugyan többször is van feszültség a filmben
    de vannak lassabb részek is.
    7/10

Zootopia

Maga az animáció, a környezet, a színvilág, a tárgyak realisztikus ábrázolása 10/10-es, bár ez manapság már alapnak
    számít. A történetre azt mondanám, hogy a tipikus nyálas, igazi amerikai álom maszlag, mézes-mázosan tálalva.
    Történet cselekménye könnyen kitalálható, nem igazán tudom én sem belőni a korosztályt, akinek szánták de
    könnyen elképzelhető, hogy az volt a cél, hogy minél nagyobbat merítsenek. Poénok voltak, lehetett is nevetni
    rajtuk. Nem ez lesz az az animációs film amit rongyosra nézek majd.
    10/6

• IMYke2.0.0.0
    [2005] - (imdb) - "Dalkomhan insaeng" (A Bittersweet Life) - 7/10
    (2016.05.23) (120 perc, dél-koreai)

Egy ifjú tanonc* egy szép tavaszi napon elmerengve nézi a szélben lengedező ágakat. Rájuk mutatva megkérdezi a mesterét:
    - Mester, az ágak mozognak, vagy a szél?
    Oda sem pillantva amerre az ifjú ujja mutat, a mester elmosolyodik és azt mondja:
    - Ami megindult az nem az ág, vagy a szél... hanem a szíved, és az elméd.

(film elején - saját fordítás)

Tételezzük fel, hogy egy fiatal, erős, gyors, jóképű fiatalember vagy, és történetesen egy nagy hatalmú "üzletember" legjobb embere immáron 7 éve, illetve akiben annyira megbízik a boss - mivel sosem volt barátnőd, sosem voltál szerelmes, csak a munkának élsz -, hogy a szemtelenül fiatal, nagyon csinos barátnőjének megfigyelését, óvását rád bízza. Elvárja, hogy ha igaz a sejtése, akkor "tedd a dolgod".
    Mindössze 3 napról van szó.
    A gond csak az, hogy az a szemtelenül fiatal, és nagyon csinos barátnő ezen időszak alatt hatással lesz rád... nem tudsz többé hideg fejjel gondolkodni, arrogáns leszel, és egy másik nagy hatalmú emberkének bökni kezdi a csőrét a viselkedésed, és a saját főnököd sem marad semleges.
    Kíváncsi vagy, hogy mi fog történni?

Egy késő őszi estén az ifjú tanonc sírva ébred. Meg is kérdezi tőle a mester:
    - Rémálmod volt?
    - Nem.
    - Szomorú álmod volt?
    - Nem - válaszolta az ifjú. - Édes álmom volt.
    - De hát akkor miért sírsz oly' szomorúan?
    Az ifjú csendben válaszol, miközben a könnyeit törli:
    - Mert az álmom nem válhat valóra.

(film végén - saját fordítás)

//Érdemes megnézni - reflektálós, megdöbbenős, és akció film, abból a fajtából, ami kicsit Tarantinós (a jobb napjaiból), kicsit Guy Ritchie-s, kicsit westernes (egy mindenki ellen).
    //A harcjeleneteknél ajánlom figyelembe a közelharcos kamera megoldást.
    //A kidolgozott testű Lee Byung-Hun --- pl.: A jó, a rossz és a furcsa (2008) - 6/10; A kard emlékei - 6/10; Inside Men (listán vár); vagy amiben szinte mindenki látta: Terminator Genisys (2015) - 6/10 (T-1000-es volt) --- jól alakította az arrogáns, meghasonult és harcra kész karaktert, aki rádöbben az álmok illékonyságára.

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2016.05.24. 10:06:24
  • cobol
    Gods of Egypt. 6/10
    Nem volt ez olyan rossz,sőt..vasárnap esti filmnézésre tökéletes!Néhol gyenge volt a CGI.Én ajánlom mindenkinek,ne várjon senki tőle sokat és nem fog csalódni.

Secret in Their Eyes. 3/10
    Szerintem nagyon gyenge és unalmas film lett,az előzetes meg tévesztett.Komolyabb thrillert vártam,de gyenge volt a film,meg a színészi játék is. Julia Roberts kibaszott ronda volt smink nélkül.
  • Prof William
    Egy pillanatra azt hitte, hogy egy másik Carriers -re gondolsz, mert pár éve volt egy hasonló film csak ott kocsival próbáltak túlélni és a lényege is pontosan ez volt, amit leírtál. De aztán láttam hogy 2015-ös a fil.
  • LasDen #93547
    Spotlight - Egy nyomozás részletei

Huh. Azért a végével együtt elég kemény film. Igazából egy ponton kicsit meg kevertek az események, mert azt hittem, hogy John Slattery karaktere valamilyen módon sáros. Kicsit a viselkedése is ezt sugallta, de csak magamat zavartam össze, mert az a szál teljesen máshova fut ki. Az tetszett, hogy nem úgy kezdődött az egész, ahogy ezek az oknyomozós filmek, hogy az egyik újságíró talál valamit. Liev Schrieber elég különc figura volt. Erős sztori, erős színészekkel.

7/10
  • Bokafix2
    The Carrier (2015)

Rémgyenge biológiai apokalipszist próbál felépíteni a film. A neurofibromatózishoz hasonló dudorok jönnek ki a fertőzöttek arcán és aki elkapja a fertőzést annak a sírkő alakján kívül máson már nem kell gondolkodni. Az eltérés annyi a többi ilyen filmtől hogy itt nem lesz senki zombi, és nem is őrülnek meg az emberek, csak a megfertőződést kell elkerülni. Egy okos csapat pedig egy szálló repülőn próbál túlélni... míg ott is meg nem jelenik az első elefántember... elmés.

3/10
  • hapi
    Nem elég halkan jegyezted meg, én is rengeteg filmet néztem meg azok közül amiket ajánl.
    Nyugodj meg, hogy azok akik ezeket a filmeket megnézik nem fognak itt beszállni egyik, gyermeteg vitába sem. Azok az emberek helyén kezelik a filmeket, és tiszteletben tartják mindenki ízlését, még a "legegyszerűbb" marvell rajongóét is. De ha elkezded piszkálni az egyik értelmes hozzászólót, a kevés közül akkor azért számíts némi retorzióra.
  • Mirk
    Myke hozzászólásai révén már nagyon sok jók koreai filmet néztem meg. Azon kevesek egyike akik nem sajnálják az időt egy film alapos elemzésére és bemutatására, imdb linkkel (ami plusz pont) és esetenként érdekességekkel, stb.
    Te meg azon kevesek egyike vagy, aki miatt írnom kell, holott csak olvasni szoktam. Legközelebb tartsd meg magadnak a hülyeségedet.
  • tigeroo
    akkor ne gyere a topikba, ez a filmek amiket most láttunkról szól.
  • IMYke2.0.0.0
    [2016] - (imdb) - "Zootopia" - 7/10
    (2016.05.22) (109 perc, amerikai)

Judy Hopps már pici nyuszi kora óta hiszi, hogy bármilyen alom kölykéből lehet bármi, ha igazán akarja - és ő bizony a világ első nyuszi zsaruja akar lenni, hogy a világot még békésebbé, még szebbé varázsolja, kezdve a nagyvárossal, Zootópiával. Kemény munkával elérni látszik a vágyálmát: rendőr lesz a városban... csakhogy nem nyomozó, hanem közterületis. A Sorsnak azonban akad számára néhány fordulata...

//Heten írták a történetet ketten a forgatókönyvet - ez bizony durva.
    //A mindenféle animáció parádés (köztük az arcok és mozgások, a környezet), a hangok rendben voltak (angolul), akadnak poénok is (kár, hogy a legnagyobb már elpukkant a trailerben) - nem igazán helyezhető el a történet jól: apró gyerekeknek túl felnőttes, felnőttebb gyerekeknek nem elég édibédi. Szülői segítséggel néhány dolog talán nekik is átmegy.
    //Közhelyes tanulsága, mondanivalója a nagy testben örökifjú "gyerekek" számára érthető és akár szórakoztató is lehet.
  • Nyiri
    Amerika kapitány poglárvalami. Ez volt az utolsó hogy marvelt néztem. Ennyire buta és értelmetlen "történet". Én szórakozni ülök be egy filmre és nem várok csodát. De hogy ennyire hülyének nézze az embert egy film az már pofátlanság :)
  • gombabácsi
    kill command

ez valami független stúdió filmje lehet, mert sose hallottam róla.
    röviden: nagyon jó.
    kamera, rendezés, vágás marha jó. gyönyőrűek a képek, a cgi tökéletes
    sztori is nagyon jó (bár nagyon egyszerű)
    van hangulata
    nem amatőrködik el sehol
    színészek teljesen rendben vannak
    sok tekintetben tök olyan mintha a predator1-et és a terminator1-et összemixelték volna :)
  • Kongy
    X-Men Apokalipszis

Láttam a kritikákat, azok alapján nem számítottam semmi jóra. Engem azonban mégis elszórakoztatott. A sztori valóban gyenge, de legalábbis nem ér fel a Days of the Future Past-éhoz. Egy látványfilmnek elmegy, valamint nyilván, aki szereti az X-Men/Marvel univerzumot, annak ez is tetszeni fog. Sajnos szinkronosan néztem meg, és iszonyat, főleg szegény Magneto hangja... jesszus, bárki mást találhattak volna... No mindegy. Volt 1-2 jelenet, ami kifejezetten tetszett, pl
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amikor a Sweet Dreams-re megy a lassított akció, szerintem kifejezetten epic volt

Amit viszont már kezdek unni kicsit, az az, hogy a Marvelnél lassan minden rosszfiú kék. MIÉRT? Miért kék? Épp emiatt lesznek nevetségesek a szememben. Ez az "Apokalipszis" is simán nézhetett volna ki máshogy, kb mintha a Galaxis őrzőiből szökött volna... Na mindegy. Volt pár kisebb logikai bukfenc a filmben, de ezeket most nem sorolnám fel, szőrszálhasogatás. Szóval egyszer nézhető, látványos akciófilm lett. 7/10
  • Tinman #93538
    +1

Attól, hogy nem szoktam hozzászólni, olvasom a topikot...
  • mégvadabbdisznó
    Pedig tényleg próbálkoztam azonos frekvenciára kerülni a filmmel... nem ment. Számomra csak egy közepes thriller maradt kiemelkedő momentum nélkül. Ahogy beharangozták, meg ahogy egy-két kritika felhypolta annak alapján jobbra gondoltam.
  • IMYke2.0.0.0
    Sokkal egyszerűbb: wikipedia
  • CalebJoe
    Nem is a filmre céloztam mivel ismerem, hanem magára a ronin-ra ami filmben is elhangzik amikor öreg faszi meséli az 47 Ronin történetét De Nirónak.
  • LasDen #93534
    #nazimods
  • Jim Morrison
    Látom mindegyik oldal képben van.. a kovetkezoket innentol torlom... peace
  • Rhonin7
    http://www.imdb.com/title/tt0122690/

nem ázsiai film! hanem De Niro!...........
  • IMYke2.0.0.0
    Ilyen nyilvánvaló dolgokat már nem írok le egy trollnak. Aki kihívásokkal küzd, azzal nem lehet mit kezdeni...
  • CalebJoe
    Idegesítik az ázsiai filmek de azért Ronin a neve, csak szólok a japánok is ázsiaiak, a lenti filmek amúgy se kínai filmek hanem koreaiak.
    Utoljára szerkesztette: CalebJoe, 2016.05.22. 18:38:02
  • LasDen #93529
    obvious troll is obvious...