106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Prof William
    Szerintem úgy lett volna jó ha a film első 25 perce arról szólt volna hogy parasztoknak elég fát kell kivágniuk (meg aranyat bányászniuk) hogy megépíthessék a egység készítő épületet.
    Közben az Orkok már támadnak, de szerencsére kb 2 perc alatt sikerül felépíteni az épületet, amiből onnantól kezdve folyamatosan rohannak ki a katonák a harcba. :)

Akkor a mindenki örült volna hogy hű a játékhoz. :)

Viccet félretétetve a Warcraft 3 volt az utolsó játék amivel játszottam, de így hogy már alig rémlett valami, így is nagyon tetszett a film.
    A hét végén sztem még egyszer megnézzük haverokkal.

Az meg kész röhej hogy egyes kritikusok az Uwe Boll féle szutyokfantasykhez hasonlítják.

Furcsa amúgy, hogy mekkora a rés a kritikusok meg a nézők között. A fanyalgó kritikusok mellett én szinte csak pozitív nézői kritikákkal találkoztam. Júni 8-10 körül jön majd ki a világ nagyobbik felére akkor majd kiderül mennyire lesz sikeres.

Remélem láthatunk még pár Warcraft filmet a jövőben.
  • tigeroo
    elwynn forest a játékban is szinte lombos erdő, alig jut át fény, annak a vidéknek csak 1-2 farm része van, ahol nincs erdő. még goldshire körül is sűrű erdő és növényzet van, ami szinte az egyetlen falu ott. voltak távoli snittek is, amikor ikonikus építményeket mutattak (pl. stormwind felett rengeteg jelenet volt, karazhan is volt többször mutatva messziről, a dark portal is a swamp of sorrows-ban. alterac hegyeit is megmutatták dalaran felé repülve, ott volt még dun morogh látképe a törpök fővárosával...sőt, az élelmesebbeknek még egy jelenet erejéig megmutatták westfallt is, meg redridge mountains vidékét is.

nemtudom mit vártatok, hogy RTS nézetben megy majd a dolog, mint a warcraft 3 ingame átvezetőiben?
    szerintem ti vagytok elfogultak negatív irányba. egy dungeon siege uwe boll szarnál jobb, egy gyűrűk ura szintet meg majdnem hoz.
  • Kongy
    Hát igen, az erdőben az az 5 méteres látótávolság azért ütött.. :D Nem kicsit volt klausztrofób érzésem. Persze akikkel néztem, azoknak mind csorgott a nyáluk. Nem tudom felfogni, de ahogy látom a kritikusok sem nagyon :D
  • UUUU
    Nekem végig az volt az érzésem, mint az Onedin családot náznák. Persze sarkítva. :D
    A sok zárt tér, gyakorlatilag a film nagy része ott zajlik, semmi mozgásszabadság.
    De még a nyílt területen is ez volt az érzésem sokszor. Például a csatánál a kapunál. Mintha 10 méternél messzebb félt volna menni a rendező a kamerával, wtf. Egyáltalán nem volt valami nagy eresztés. Az is volt az első beírásom ide, hogy ez is egy középszar.
    Nyugodtan, hozzálehet csapni a mostani, fantasy és Sci-fi trendbe, amely filmek mostanában megjelentek.
    CGI-CGI hátán és minden más középszar a filmben.
  • LasDen #93684
    Kinek mi, akkor.......
  • Kongy
    Én meg azt nem tudom felfogni, hogy ezt hogy lehet jó filmnek nevezni.. :D Titánok harca színvonal.
  • LasDen #93682
    én nem tudom felfogni, hogy lehet ezt egy gyenge fantasyhez hasonlítani....
  • LasDen #93681
    nem vagyok W elfogult, de ez egy értékelhető film szerintem
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2016.05.30. 23:06:29
  • Kongy
    +1

Na végre, valaki! Én is épp ugyanígy éreztem a film alatt. És baromira nem csodálom, hogy gyenge minőségű látványfilmekhez hasonlítják, mert lazán beillik a sorba.
  • UUUU
    Annyira kirajzolodtak a városok, a Warcraft világ ?
    Csak nem arra gondolsz, hogy az asztalon megmutatták a térképet ? :DDD
    Mert a világ a filmben olyan szűk volt, mintha egy 2 méteres lukban játszodott volna az egész történet. Sehol nem volt érezhető a világ nagysága, szinte nem mutattak semmit, amitől olyan érzése volt a nézőnek, hogy ez monumentális, sőt szinte semmit nem mutattak.
    Én nem csodálkozok a Rotten Tomatoes kritikákon, ahol ezt a mozit 19%-ra és 4/10-re értékelték. A Warcrafton nőttem fel, már az első résszel is játszottam, de azt kell mondjam, hogy nagyon Warcraft elfogultnak kell lenni a filmmel kapcsolatban, hogy ezt egy jó alkotásnak nevezzük, ha pedig még el is vonatkoztatunk a játéktól és különálló műként tekintünk magára a filmre, akkor még gyászosabb a helyzet.
  • LasDen #93678
    Warcraft - A kezdetek

Sajnos, nem sajnos én teljesen kimaradtam a Warcraft szériából. Emlékszem, általános iskolában, középsuliban is a társak időről időre emlegették a W3-at, hogy ezt csinálták, azt csinálták, de sosem került hozzám a játék. Aztán később a WoW-ból is teljesen kimaradtam, mert akkoriban szerepjátékok sem vonzottak olyan nagyon, és internet se volt olyan sebesség. Azóta a Blizzard más termékeivel sem kerültem szorosabb kapcsolatba, de elismerem, hogy tudnak valamit :D
    Így vágtam bele a filmbe is. Az elég vegyes reakciók miatt fel voltam készülve a legrosszabbra is, de ha már SS-ig nincs más amire elmennék, akkor miért ne. És igazából nem bántam meg. Kaptam egy jó filmet, első osztályú látvánnyal. Erre a munkára az ILM még nagyon sokáig büszke lehet. Fantasztikus élő, lélegző Ork világot alkottak meg. Hihetetlenül néztek ki az Orkok. És e mellé az Orkokat megtöltötték csupa élettel. Egy igazi társadalom, konfliktusokkal, problémákkal. Sokkal érdekesebb volt az ő életüket nézni, mint az emberekét. Amit talán a negatív oldalra lehet felírni, hogy ők meg nem kapták meg az elegendő kiteljesedést. A harcok erőteljesek és igazán erőszakosak voltak. Hullott a férgese rendesen, válogatás nélkül. Ami igazán pozitív csalódás volt számomra, hogy a film tényleg próbált szólni valamiről. Volt mondani valója azzal, hogy az orkokból nem csinált hatalmas gonosz szörnyeket, akiket az embereknek le kell győzniük. Sokkal több van benne ennél, és ez jó.
    Nem tökéletes film, de egy nagyon jó kezdet. Bele vágtunk a történetbe és egyértelmű, hogy innen csak még több, még jobb történetek jöhetnek. Duncan Jones egy nagyon jó választás volt és ha lesz folytatás, akkor vissza kell őt hozni, mert tud ő még ennél is jobbat...

7/10
  • DantesHUN
    A legtöbb filmes oldalon, főleg az első napokban lehúzták ,vagy azt mondták nem jó max nézhető meg látványos. Dicsérni nem sok helyen dicsérték.
  • Pio
    Igen, attól függ, hol informálódik az ember, szakmai oldalakon rettenetesen szerepel a film, a közönség viszont láthatóan szereti, de minimum átlagosnak tartja.
    Nyilván ez sokat fog még változni, de jelenleg Rotten 1.9, IMDB 8.1, szóval egy laza 62%nyi hasadék van a szakma és a közönség között. Ez jelen pillanatban minden idők legnagyobb különbsége és a top3ba egyébként 45%-al lehet bekerülni, szóval valószínűleg végleg maradni fog a trónon.
  • Prof William
    Haverjaim ismerik fantasyt de nem ismerik Warcraftot. Ők is remekül szórakoztak rajta.

Nem volt tökéletes az tény, de ettől még egy remek fantasy film volt.
    fféle
    Szégyen hogy egyes kritikusok az Eragonnal meg az Uwe Boll féle förtelemfantasykkal hasonlítgatják össze.
  • tigeroo
    úgy vettem észre hogy ez nagyon megosztó film, 3 részre osztva:

annak jön be nagyon, akinek ez a "kapudrog" a high-fantasy filmekbe. pl. tesóm is megnézte, neki csak meséltem a sztoriról (hogy mi az a fontos info, ami kimaradt esetleg ebből a filmből) és ő sírt a történeten. én, mint őskor óta warcraftozó, libabőrözve, szájtátva néztem a távoli képeket, ahogy az ismerős városok, vidékek kirajzolódnak a vásznon.

de aki már ismer 1-2 fantasy történetet, világot, de magát a warcraft univerzumot annyira nem, annak lehet hogy kevés lesz.

szerintem van olyan jó, mint egy gyűrűk ura. de nekem sokat ad hozzá az a plusz, hogy értem a világot, és rengeteg kikacsintás, fanservice volt a filmben.
    Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2016.05.30. 16:20:50
  • tigeroo
    itt a fórumon mindenki pozitívakat írt róla. ahogy pl. én is
  • LasDen #93672
    Vannak jó, közepes, de pozitív megítélésű kritikák...
  • DantesHUN
    Hát hárdkór henri biztos sokkal jobb lehet mint egy képregény film. A történet, a színészi játék, az jobb ügye?
  • DantesHUN
    Jó kritikák? Hol voltak jó kritikák? Én épp hogy nem várok túl sokat, mert jó kritika alig van róla.
  • Jeffjohnson
    Warcraft

Nem volt rossz de nekem kicsit csalódás volt. Talán túl sokat vártam tőle a jó kritikák miatt. Valahogy hiányzott az a kis plusz, ami a Blizzard-os kis trailerekben megvan, CGI nagyon jó volt de mégis hiányérzetem volt.

A történet kicsit feszes volt, én szeretem a lassan, fokozatosan kialakított cselekményeket, a történetmesélést, itt valahogy azt éreztem, hogy egy akciófilm feszes tempóját próbálják tartani és túl sok történést próbáltak elmesélni. A gyűrűk ura csatáinak epikus érzését nem hozta, mindig olyan zártak voltak a terek.

Színészi játék néhol kicsit kevés volt, jobb lett volna egy-két (általam is) ismert, jó karakterszínész. Nem feltétlenül top kategóriásak de sokat dobott volna rajta, ha jobb színészek vannak.

Bár főleg csak negatívumokat írtam, de mindenkinek ajánlom megnézésre, mert azon kevés film egyike, ami megéri a mozijegy árát.
    Nem próbálom meg osztályozni mert még meg kell nézni újra, hogy értékelni tudjam.
  • IMYke2.0.0.0
    [2011] - (imdb) - "Pasookkoon" (Bleak Night) - 8/10
    (2016.05.29) (117 perc, dél-koreai)

A sztori két, egymástól el nem választható síkon, egy térben, időben közel egymáshoz zajlik.
    Első:
    Három, különböző karakterű, vérmérsékletű középiskolás fiúról, melyek közül kettő már általánosból ismeri egymást, és elválaszthatatlan jó barátok. Teljesen hétköznapi dolgok történnek - szerelmesek lányokba (valakibe a kiszemelt lány viszont), együtt lógnak itt-ott, megvannak a rutinjaik.
    A problémát szép lassan az jelenti, hogy a harmadik, "új" barát nem tudja hová tenni a saját helyét ebben az egészben, a kiszemelt lány is leginkább a fő(bb)szereplőnkbe*** van belezúgva, és a többi.
    Második:
    Az apa megkeresi az öngyilkos fiának legjobb barátait, hogy megtudja, milyen is volt valójában a kapcsolatuk, mi lehetett az ok.

//Nagyon nehéz, tömény sztori. Nem csúcsosodik ki sehová. Lassú, melankolikus, és leginkább a dialógusokról, a viszonyokról, a fiatalokról szól. Olyan barátságokról, amiknek emlékét jó esetben az ember élete végéig viszi magával.
    Izgalomra vágyóknak semmiképp sem ajánlom.
    //A kamera a "szokásos" kézi kamera - néha direkt túlexponálással, rontott fókusszal, belengéssel -, és mellé nagyon kevés a fix nézőpontos jelenet.
    //A fiatalok (valójában nem így van, hiszen mind 20/30+ éves színészek) baromi jól játszottak. Leginkább Lee Je-Hoon***, aki gyakorlatilag a főszereplő és aki zseniális volt. Megmutatta, hogy a majdnem-egy-személyes-dráma sem áll távol tőle.
    Filmek, amiket láttam a szereplésével:
    [2012] - (imdb) - "Geon-chook-hak-gae-ron" (Architecture 101) - 8/10
    (2016.05.01) (117 perc, dél-koreai)
    [2011] - (imdb) - "Go-ji-jeon" (The Front Line) - 8/10
    (2015.09.14) (134 perc, dél-koreai)
  • bexinho
    In the Heart of the Sea (A tenger szívében - 2015)

Tegnap megnéztem, mert már régóta a listámon szerepelt, de olyan semmilyen volt. 2 órás játékidővel bírt, mégis olyan rövidnek éreztem. S nem azért, mert még néztem volna, hanem mert olyan összecsapottnak éreztem. Lehet, hogy többet vártam a tengeren hánykódás bemutatásától, de ez sajnos nekem kevés volt.

5/10
  • gombabácsi
    hardcore henry

ez brutál töményen zseniális volt :)
    (mondjuk a meztelenkedős részek nem kellettek volna bele)
    de töményen teli van ötlettel, látványos, vicces, +sharlto copley ezerrel (szó szerint) :)
    rendezés nagyon rendben volt
  • UUUU
    A többi középszar mellé lehet tenni a Warcraftot is.
  • Pio
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Cameozott Grom Hellscream, kezében a Gorehowl-lal, illetve Kargath Bladefist is, mint ork warlordok.
  • IMYke2.0.0.0
    [2013] - (imdb) - "Eun-mil-ha-gae eui-dae-ha-gae" (Secretly / Greatly) - 8/10
    (2016.05.28) (134 perc, dél-koreai)

Hősünk a kerület bolondja.
    Legalábbis, ezt tetteti. Mert valójában az északiak kémje, aki 9 évnyi brutál-kemény kiképzést követően azt a feladatot kapta, hogy Délen dolgozzon az 'Egyesítés elérésén', és amikor kell, hajtsa végre a titkos csatornákon érkező parancsokat, de mindenek felett: maradjon éber, hűséges az országához, és élje túl.
    Dong-gónak nincs "nehéz" dolga. Néha találkoznia kell az összekötőjével (aki történetesen a helyi idős postás), elvégezni ilyen-olyan munkákat a "nagyi" mellett, elviselnie a mostohatestvér szurkálódásait, játszani a szomszéd fiútestvérekkel, titokban csodálni az egyik egyre csinosodó lánykát, és néha morbid dolgokkal alátámasztania az idióta szerepét.
    A dolgok akkor változnak meg, amikor egyre több szereplő jelenik meg a színen, és végül megérkezik egy váratlan parancs a Párttól... utána viszont már vége a mókázásnak... vér kezd el folyni.

//Ez az Extended változat volt. (+10 perc)
    //A film egy "HUN" (Choi Jong-Hoon) nicknevű rajzoló webcomic-jából készült ("Covertness"), és kasszát robbantott az első napon, megelőzve minden idők legsikeresebb koreai filmjét, a "The Thieves"-t.
    //A magyar cím beszédes és spoileres: "Titokban, délen".
    //Mindenek előtt: a film szereplői fiatalok. Az a generáció, melyre később tuti építeni fogják az újabb akciófilmeket. (Kim Soo-Hyunnak olyan hasizmai, tricepszei vannak, hogy csak nézel - pedig vékonynak látszik).
    //A történet humoros-idiótaságnak indul, a falu-bolondja skatulya mellett. Akár azt is hiheti az egyszeri néző, hogy az egész a csetlő-botló, és a többi "komolykodó" kémecske interakciójára, a bújócskára fog épülni, valami nem várt, de amúgy vicces helyzet komikummal megfűszerezve. A komolyabbá válást szinte hajszálpontosan a film felétől lehet igazán érzékelni.
    //Ha eltekintünk attól, hogy az egész kissé áramvonalas, egyszerűsített, és a dramaturgia kedvéért felgyorsított idősíkon zajlik (nem hosszú éveket ölel fel), akkor némileg átgondolható, hogy vajon hány hasonló ügynök élheti "mindennapi" életét most is Délen...
    //A nyolc pont a három fiatal szereplőnek, a harcoknak (amik esetében azért azt a néhány kamerarángatást utáltam) és pár ismerős profibb színésznek szól.

//Kim Soo-Hyun - pl. "The Thieves" (nálam: 7/10), "Miss Granny" (az eredeti) (nálam: 8/10), és a 2016-os, forgatás alatt lévő "Real" c. filmje akciófilm lesz.
  • Prof William
    Ja igen ez kimaradt. Minden kockájából sütött nagybetűs Warcraft HANGULAT.

Egy pillanatig sem érzetem hogy kínosan erőlködne a film, hogy hangulatot teremtsen...

Mellesleg 1-2 jelenetben nem volt a háttérben? Őt felismertem a W3-nól. biztos volt több ismerős is de W3 -óta nem Warcraftoztam.

Az biztos hogy erre a filmre nem leeht azt mondani hogy nem olyan mint a játék. elég csak az orkokat megnézni. A hideg ráz ki attól a gondolattól hogy volt olyan rendező, aki beöltöztetett emberekkel akarta megoldani őket.

De a fegyverek őáncélok stb is ott voltak a toppon.
  • LasDen #93661
    Valamennyire azért szubjektív, hogy ki mit tart annak. Azért nehéz meghatározni. Ha írtál pár könyvet, ami egy világban játszódik, és egy koherens, működő világot ad ki, akkor már lehet hardnak tekinteni...
  • gombabácsi
    ja a hard scifi is vicces dolog, pl asimovot tartja mindenki hard scifinek. róla is az a véleményem hogy nagy üres álmodozás amiket írt (pár kivételtől eltekintve). pl az alapítvány marhára nem hard scifi, de mégcsak scifi se nagyon. szóval nagy üres álmodozás amiket írt.
    erre persze minden asimov rajongó ideges lesz. csakhogy nem is olyan rég találtam egy asimov idézetet, amiben szinte tök azt mondja a saját írásairól amit én (azaz hogy nem scifi hanem üres álmodozás) :D:D:D
  • Banszien
    És mitől ne lenne igényes a film?
  • LasDen #93658
    Bad Robotnál vannak a jogok, de hogy mikor lesz belőle akármi is... a development hell nem enged olyan könnyen...
  • Pio
    J.J. Abrams behúzta rá a jogokat (vagy csak beszélt GabeN-el, nem emlékszem), nyilatkozott, hogy írják már a sztorit (Half Life és Portal mozihoz is) és leszerződtette a Portal rövidfilm rendezőjét (első közös filmjük a 10 Cloverfield Lane), szóval lehet, hogy hamarabb, mint gondolnánk.
  • LasDen #93656
    Talán a legjobb magyarázat a high-low fantasy v soft-hard scifi-re:

"Beállítod a dátumot, megnyomod a gombot és tessék, idő utazás."

"Beállítod a dátumot, 88mph-re gyorsítasz és idő utazás."

"Amikor a mágneses fluktuáció során a a beépített elektromágnes reakcióba lép az atomreaktorral, az akkor abból keletkező kisülés lehetővé teszi az idő utazást."
  • gombabácsi
    ja én aszittem a high arra utal, hogy igényes
    :)
  • bcrics
    A kellemes warcraft kritikakat olvasva itt lenne már az ideje egy half life univerzumban játszódó filmnek is.
  • Pio
    OFF
    Amióta Viki azt mondja a filmről és a játékról is :D

Komolyra fordítva, hordozza a stílusjegyeket, nem a Földön játszódik, epikus léptékű sztorikról szól (kivéve amikor a WoWban vécépucolós kveszteket csinálsz :D ) melyek során hatalmas, gonosz erőkkel kell szembeszállnia a jóknak, a legtöbb fő karakter vagy nagyon jó vagy nagyon gonosz vagy egy viszonylag gyors átmenettel az egyik végletből a másikba vált át.

Nyilván ha az egész univerzumot nézzük akkor az már olyan hatalmasra hízott, hogy találni benne más elemeket is, mint ahogy a Sword of Truthban vagy a Forgotten Realmsben is, de ha egy műfajt kell mondani, ami dominálja az univerzumot, akkor az teljesen egyértelműen a high fantasy.
  • LasDen #93652
    Azért nem egészen. A high fantasyban nem csak úgy "működik, csak mert" alapján vannak a dolgok, hanem minden jól megmagyarázható és reális a cím saját világán belül.
  • Banszien
    Egy egyszerű google kereséssel megtalálhatod a választ. High fantasy-nek azt szokás nevezni, ami teljesen más világban játszódik, jó sok fantasy elemmel. Low fantasy az, ami a mi, vagy a miénkhez nagyon hasonló világban játszódik, néhány fantasy elemmel.
  • gombabácsi
    off, de a warcraft mitől high fantasy?
  • Pio
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A 3. kritikus pontodhoz annyit írnék, hogy ami a filmből kimaradt és az általam említett Utolsó Őriző regényből ismerhető az az, hogy Medivhben valójában benne lakik a főgonosz, Sargeras avatárja, azért változott át olyan hamar, egyszerűen felszínre jött a benne lakó figura.
    Ennek az a háttere, hogy az Őrizők rendje az egy olyan rend, amit arra hoztak létre (Tirisfal mágusai) annak idején, hogy a Burning Legion (Sargeras bandája) ellen megvédje Azerothot. Ez a hatalom mindig úgy öröklődött, hogy az aktuális Őriző az élete során kapott egy utódot Tirisfal révén, tipikusan egy tehetséges ifjú mágust, akinek aztán átadta a hatalmát. Aegwynn egy Őriző volt és meg kellett küzdenie Sargeras egy avatárjával, akit le is győzött, de valójában ez volt Sargeras terve, mert az avatár beleköltözött Aegwynnbe és bár nem volt teljes hatalma felette, arra rá bírta venni, hogy bizalmatlanná váljon a többi mágussal szemben, ezért saját utódot szüljön és annak adja át a hatalmát. Ez az utód Medivh, Sargeras avatárja pedig bele tudott költözni a fogantatásától és így teljes hatalma volt fölötte.
    Szóval azért változik át olyan gyorsan, mert lényegileg a benne lakozó avatár a felszínre tör, nem pedig azért, mert a fel kikészíti. Amivé átváltozik végül az maga az Avatar of Sargeras. Ez is egy olyan mellékszál, amit remélem legalább valami visszaemlékezés formájában beletesznek a bővítettbe, ha lesz, mert Medivh-el amúgy csak a 3. részben találkozunk újra akkor már jófiúként.