[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Warcraft - A kezdetek
Sajnos, nem sajnos én teljesen kimaradtam a Warcraft szériából. Emlékszem, általános iskolában, középsuliban is a társak időről időre emlegették a W3-at, hogy ezt csinálták, azt csinálták, de sosem került hozzám a játék. Aztán később a WoW-ból is teljesen kimaradtam, mert akkoriban szerepjátékok sem vonzottak olyan nagyon, és internet se volt olyan sebesség. Azóta a Blizzard más termékeivel sem kerültem szorosabb kapcsolatba, de elismerem, hogy tudnak valamit :D
Így vágtam bele a filmbe is. Az elég vegyes reakciók miatt fel voltam készülve a legrosszabbra is, de ha már SS-ig nincs más amire elmennék, akkor miért ne. És igazából nem bántam meg. Kaptam egy jó filmet, első osztályú látvánnyal. Erre a munkára az ILM még nagyon sokáig büszke lehet. Fantasztikus élő, lélegző Ork világot alkottak meg. Hihetetlenül néztek ki az Orkok. És e mellé az Orkokat megtöltötték csupa élettel. Egy igazi társadalom, konfliktusokkal, problémákkal. Sokkal érdekesebb volt az ő életüket nézni, mint az emberekét. Amit talán a negatív oldalra lehet felírni, hogy ők meg nem kapták meg az elegendő kiteljesedést. A harcok erőteljesek és igazán erőszakosak voltak. Hullott a férgese rendesen, válogatás nélkül. Ami igazán pozitív csalódás volt számomra, hogy a film tényleg próbált szólni valamiről. Volt mondani valója azzal, hogy az orkokból nem csinált hatalmas gonosz szörnyeket, akiket az embereknek le kell győzniük. Sokkal több van benne ennél, és ez jó.
Nem tökéletes film, de egy nagyon jó kezdet. Bele vágtunk a történetbe és egyértelmű, hogy innen csak még több, még jobb történetek jöhetnek. Duncan Jones egy nagyon jó választás volt és ha lesz folytatás, akkor vissza kell őt hozni, mert tud ő még ennél is jobbat...
7/10