106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Best movie ever... lenne...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Egy pár mp-ig azt hittem élő szereplős :) -
:OO
-
Szerintem rosszabb de nem a színészi alakításokkal van a gond, az egész film úgy ahogy van élvezhetetlen volt számomra és asszonypajti számára is.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.06.15. 10:05:03 -
Prof William #93844 " Kb 1 órát bírtam. Tipikus "rengeteg színész mégis szar film""
Szóval amolyan "Műkincsvadászok" szint? -
Mentol #93843 Én is fenntartásokkal ültem neki, szerintem sem volt annyira jó.
Viszont, Clooney jót játszott! (vagy lehet, hogy az ő karaktere volt a vigyor aspektus a filmben) -
Hail, Cesar
majdnemhogy nezhetetlen szar/10
Kb 1 orat birtam. Tipikus "rengeteg szinesz megis szar film"
Voltak benne erdekes reszek de a felesegem is inkabb elfordult es bealudt. -
Parasyte
A népszerű japán manga feldolgozása a film, és valahogy egyszerre volt bizarr és vicces. Földönkívüli parazita férkőzik be egy fiatal srác testébe, ámde nem sikerül eljutnia az agyába hogy teljesen átvehesse felette az irányítást, így a kezében kényszerül tovább élni. Viszont így is hihetetlen képességek birtokába jutattja. Ellenszenvesnek indul kettejük viszonya viszont egy idő után összehaverkodnak. Eddig ez oké is, csakhogy vannak más paraziták is, amik nem nézik jó szemmel ezt a különös szövetséget.
A cgi nem világmegváltó ugyan, de nem rontotta az élményt, szerintem kihozták belőle amit lehetett. A főszereplő is rokonszenves volt és a lényt is remekül eltalálták. A Death Note-nál nekem jobban tetszett. 7/10 -
Zootopia
Utóbbi évek talán legélvezhetőbb Disney animációja. Meglepően "felnőttes" a történet is, és a karakterábrázolás is, mindeközben azért megmarad aranyos gyerekfilmnek, ami elég széles korosztály számára befogadhatóvá teszi. -
Perfect stanger
A Berry-Willis páros jól tolta... csavar csavar hátán van ebben a filmben... a vége is ütött. 7/10 -
Rendes fickók (2016)
Ajánlották páran, így megnéztem. Őszintén szólva sok mindent nem tudok róla mondani, ami talán annak köszönhető, hogy maga a film is könnyed, tehát olyan durva témákat nem feszeget, de nem is vártam tőle. Színészek jók voltak, Gosling és Crowe szerintem remek páros, poénok ültek, maga a sztori sem volt rossz, szóval remek szórakozás volt így vasárnap estére. Mindenképpen ajánlom, és remélem lesz folytatás! 8/10 -
Nyiri #93837 Ave Ceasar - Újabb Coen tesó film. Sok rosszat olvastam róla, de a srácok még mindig zsenik. Szeretem a filmjeikben hogy a karakterek fontosabbak, mint a történet. Szerintem ez is jó volt. Tetszett a film hangulata és a néhol direkt túljátszott szerepek. Jó volt hogy pár színész a felvett jelenetek után sem tudtak kilépni a szerepeikből. A maníros mozgás és a beszéd. Persze nem a legjobb Coen film ez igaz, de közel sem olyan rossz, mint amire számítottam a kritikák alapján. 7/10 -
[2009] - (imdb) - "Madeo" (Mother) - 7/10
(2016.06.11) (130 perc, dél-koreai)
Egy gyógynövény eladásból (és titokban akupunktúrás kezelésekből) tengődő édesanya 28 éves, kissé "lassú" fiával, Do-joonnal éli csendes, hétköznapi életét. Egy napon brutálisan megölnek egy középiskolás lányt, és a gyanúsított Do-joon.
Miután minden követ megmozgat a kistelepülésen, hogy segítsenek gyermeke ártatlanságának bebizonyításában (sikertelenül), az Anya kénytelen a saját kezébe venni az ügyet. S ő aztán tényleg mindent megtesz azért, hogy egyetlen gyermeke kiszabaduljon az előzetesből.
//Egy film arról, hogy egy Anya mi mindenre nem képes a gyermekéért.
//A film felütését - ahogy a címszereplő egy gabonamező közepén szép lassan (nem is akármilyen) táncra perdül - csak a film végén lehet megérteni, azután, amit a buszon ülve tesz. S a film majdnem felénél hangzanak el a kulcsmondatok, amik az egészre magyarázatot adnak.
Az a történet érdekessége, hogy a cselekmények több szálon is odavezethettek volna, amivé az események eszkalálódtak, és leginkább az derül ki, hogy nem mindenki az, aminek látszik, és senki sem igazán ártatlan, és jaj neked, ha valakit csak úgy lehülyézel, mert az duplán adja vissza...
//Won Bin érdekesen játszotta a sérült személyiséget, de mindent Kim Hye-ja (az Anya) vitt a hátán. -
Pont az a lényege amit te is leírtál, szóval nem értem a problémádat, hacsak nem az, hogy a HS topicban már nem tudsz belém kötni ezért mindenhol máshol folytatod. Na de mindegy egy kattintással megoldom a problémát .D
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.06.12. 09:55:47 -
Pio #93834 Már ne haragudj meg, de ha jobban átgondolod, amit írtál rájössz, hogy semmi értelme. Ha egy film USA-ban hoz 0 pénzt és külföldön 10 mrd-t mégis miért lenne bukó? Üzletemberekről beszélünk és nem lokálpatriótákról.
Egyszerűen arról van szó, hogy az USA pénzből nagyobb arányban részesednek, szóval egységnyi bevételből ott több jut nekik, ezért azt jobban szeretik.
Egy nálam ehhez jobban értő pár napja linkelt is ezzel kapcsolatban egy cikket itt a topikban, ahol számszerűsítve szerepelt, nagyjából mi az aránykülönbség. -
Nem a világ de az a bevétel számít elsősorban, ha ott nem hoz jól egy film akkor az bukóként van elkönyvelve. -
Prof William #93832 Amíg lesz folytatás (ha lesz) addig nem érdekel hogy ki menti meg a filmet. Én is hozzájárultam a mentéshez 2 megnézéssel.
Amerika nem a világ és jó hogy a világ többi részén jól megy.
-
"Jajj, relatíve nyugodt volt a topik, úgyhogy gyorsan szóljunk be valakinek, hogy újra mehessen a faszverés. Még a végén azt hiszik, hogy ebbe a topikba értelmes emberek járnak..." -
DantesHUN #93830 Mert felesleges századjára leírni hogy mennyire ostoba ember az, aki szerint a képregény filmek mind szarok és mind hülyeség és debil értékelten fos, míg egy videojátékból készült film tetszik neki...
Akinek van esze, érti az ellentmondást. -
na igen, viszont amerikában pénteken csak 10 milla volt. Ami lófasz. A folytatásokat Kína mentheti csak meg... -
Prof William #93828 Nekem is ez ugrott be annál a jelenetnél.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amikor ledöfték a fiát, nem sírt + a többi nyálas cucc, hiszen évtizedek óta katona(parancsnok) volt. aki kit tudja hány emberét látta már meghalni,és mennyi szörnyűséget látott... Nem roskad a földre már csak az emberei miatt sem de a szemében... ott minden benne volt... Nagyon jó jelenet volt.
És ha már Warcraft. Jelenleg 272 milliónál jár a film.LINK
És kb 23 országban még csak most jön a bemutatás utáni hétvége...
Szerintem lassan kezdhetünk reménykedni egy esetleges második részben... -
nem tűnt még fel hogy általában arra mennek a szitkozódások mikor érvek nélkül írogat? :)
Ugye általában ez a gomba kritika: egy újabb idióta szuperhős film a birkáknak, mert ez kell a csordának PONT

Utoljára szerkesztette: Tikal, 2016.06.11. 19:28:36 -
Gombabácsi érvelve dicsér egy filmet, és senki nem reagál rá. De majd ha egy rossz szót szól egy superhero filmre, megint jönnek a szitkozódások, hogy mekkora troll.:D -
Igen, ilyesmi kellene csak kicsit fiatalabb kiadásban, mert ezeket már láttam. -
Bukott angyalkák... az vérbeli lövöldözős, és ázsiai... Vagy John Woo minden mennyiségben. A fegyverek istene és a Szebb holnap filmekben annyi golyót lőnek ki mint az összes többi akciófilmben összesen. Tipikus "unlimited ammo" filmek... sose táraznak benne újra. :D
(igaz nem mostaniak) -
Biztos akadnak olyanok még, párat ugye láttam is a 2014 márciusa óta egyhuzamban megnézett ázsiaiak között (csak koreai 84 db volt eddig), viszont nem stílusra megyek rá, hanem sztorira.
-
Van mostanában jófajta lövöldözős ázsiai akciófilm, vagy azokat annyira nem kedveled? -
[2015] - (imdb) - "Deo Pon" (The Phone) - 7/10
(2016.06.10) (115 perc, dél-koreai)
2014-et írunk. A hírekben előre figyelmeztetnek a Nap szokatlan aktivitására, és a napkitörés miatt hamarosan bekövetkező GPS és kommunikációs fennakadásokra, kimaradásokra. Koh Dong-ho egy ügyvéd, aki folyton halálos fenyegetéseket kap, de nem veszi komolyan azokat. Történetünk kezdetén különösen nem, mert a sikeres előléptetésének megünneplésére készül a kollégáival, és ezért késő esti hazatérésre készül, lánya Kyungjoo-ba indul egy versenyre, így a bájos feleségével a hétvége majd csakis az övék lesz.
Késő este hazatérve viszont a feleségét vérbe fagyva találja a lakásban, és az élete hirtelen romokban hever.
Egy év múlva sem lépett túl a dolgon, még mindig nyomoz a tettes után, aki majdhogynem tökéletesen eltüntette a nyomait. Felesége halálának épp egy éves évfordulóján megcsörren a telefonja, és amikor felveszi Yeon-soo, a felesége szólal meg a túloldalon...
//A már ismert "időutazós" sémát - az egy évvel későbbről/korábbról kommunikálás - jól komponálták a nyomozással, és a tettes üldözésével.
//A feszültség is jól volt adagolva, és a vége is kellően ködös ahhoz, hogy az ember ne csak legyintsen egyet.
//Lehetett volna még fokozni, sőt, akár kiváló sorozatkezdés is lehetett volna.
//Azoknak ajánlom, akik szeretik az idő(manipulálás) és a végkimenetelek változásaira épülő történeteket. -
gombabácsi #93820 még warcraft vélemény
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
színészek: az a jelenet pl számomra megdöbbentően jó volt, amikor a parancsnok fia meghal. a parancsnok nem a sablonos-tipikus "jaj leborulok a földre és sírok meg szenvedek"-féle műanyag izét adta elő, hanem tök komoly volt, hogy mint katona és szülő nézte a katona fiát, ahogy az küzdelemben meghal. ilyesmiket még drámai, ún. "komoly" filmben is ritkán látni... ilyesmit csak jó színész és jó rendező tud csinálni.
a másik meg hogy az orkokat nem nyálasították el és nem pc-sítették. a főhős ork (bár morális válságban van) is átjön a portálon, amit életek árán nyitottak meg stb... nem az ork törzsekből akar kiválni, hanem a túlzásba vitt és ork szinten is gonosz varázslás ellen van. a halála meg szintén totálisan súlyos és drámai volt.
aztán a királyt alakító színész is tetszett. első ránézésre ugyan épphogy szörnyűnek tartottam, de itt is kijött hogy jól meg van írva a szerepe, nem volt sablonos.
mondjuk annyit hozzátennék, hogy semennyire se ismerek a játékokat, szóval nem tudom ez mennyire "warcraft-hű"
de az biztos, hogy nagyon sok egyedi dolog van a filmben, nem azt mondom hogy kimagaslóan egyediek, de egyediek.
van súlya a filmnek.
-
Ha már mindenki Warcraft akkor én is. Számomra egy ilyen se eleje, se vége, teljesen középszerű film volt a CGI-t leszámítva ami egész jól sikerült. Nálam egy szinten van szórakoztatás szempontjából az Egyiptom Isteneivel. Szakmai szempontból nyilván a W jobb, de kikapcsolódást tekintve nálam nincs különbség. Egyébként szerintem ez a film kifejezetten a rajongóknak készült én úgy, hogy csak a régi játékokkal játszottam és szinte semmire nem emlékszem már belőlük, egy csomó minden zavaros, vagy inkább homályos volt. Persze az alap story érthető és eléggé faék is, de rajongóknak akik képben vannak az egésszel tutira sokkal kerekebb az egész és nyilván ez is az oka a középszerű érzésnek, hogy hiányoznak a a háttérben "megbúvó" finomságok. Ja, a murloc a hídnál az jó volt .DDD -
Prof William #93818 Én sem értem hogy miért sírnak a kritikák hogy "mennyire tömény" meg hogy "az első húsz percet alig lehet érteni annyi az infó" meg "Warcraft ismerete nélkül érthetetlen..."
Nekem minimális emlékeim vannak a Warcraftról + olvasgattam egy kicsit a Loret de ettől függetlenül egy percig sem volt zavaros, vagy érthetetlen a történet. Nem tudom hogy a kritikák íróinak milyen lehet a felfogóképessége. :)
Egy teljesen korrekt High Fantasy filmet láttam. Lehetett volna jobb is (meg hosszabb) de simán hozta azt amit vártam. -
Warcraft:
Nem volt ez rossz.Mondjuk a jotol is kurva messze van.
En wowoztam anno eleg sokat, es foleg emiatt szippantott be a film, legalabbis nehany resznel.Szamomra (es ex-Vikingek rajongokent) Ragnar volt a leggyengebb? legerdektelenebb? fene tudja mi a jo szo erre, de olyan erzesem volt mintha be lenne tepve nehany jelenetnel.Nem egeszen igy kepzelek el egy wannabe kiralyt aki aggodik a nepe sorsaert.Eleve a kaszting sem nagyon jott be, Ben Foster sem volt meggyozo, en egy idosebb szineszt valasztottam volna.A fel-ork lany szerepere sem jottem ra, azon kivul hogy eyecandy segge van, es a dialogusok is eleg gyengek sokszor.
Mindezek ellenere tudom javasolni annak akit erdekel a wow vilaga, mert a CGI nekem nagyon tetszett, az orkok eszmeletlen jol meg vannak csinalva, a harci jelenetek es eleve az egesz film nagyon latvanyos.A griffes repules, Stormwind, vagy a kezdo szintezo helyszinek mind mind kellemes emlekeket ebresztettek, es a Karazhan raidek is eszembe jutottak hirtelen.
Ezeket merlegre teve nekem is meger egy 6/10-et.Talan 7-et a WoW emlekek miatt.
Kivancsi vagyok a folytatasra, es az a film ami ezt eleri az nem nevezheto rossznak.
-
gombabácsi #93816 warcraft film: hát ez nagy meglepetés nekem, ugyanis ez egy jó film -
hiper KOCKA #93815 Warcraft 2016
Nos megnéztem, és jobb lett mint amire elsőre számítottam. Nem gondoltam hogy egy kicsit is tetszeni fog, mivel jómagam abszolút laikusnak számítok a Warcraft világában, azaz nem csépelem az ellent 2 millió szintű vérgoblinnal éjszakánként, nincs WoW előfizetésem, és úgy egyazegybe kimaradt a játék az életemből.
Nem fogtam a filmben az utalásokat, nem ismertem fel a szereplőket és a helyszíneket, tök hülyeként álltam neki a filmnek... kissé aggályaim is voltak, hogy vajon egyáltalán mennyit értek meg a történetből, de azt kell mondjam nem volt ez annyira bonyolult... érthetőek voltak a szereplők motivációi, értettem kinek mi a célja, nem volt hozzá szükség semmilyen játékosi előéletre. Szóval ami a lényeg azt levágtam.
Külön dícséret jár a CGI-nek, már ami a karakterek megjelenítését illeti. Az orkok szédületesen vannak kidolgozva és nemcsak egy vázszerkezetre pakolt textúrahalmaznak tűntek, hanem érezni lehetett bennük a súlyt amikor mozogtak. A környezet kidolgozottsága is ütött helyenként, a nagydarab kendermagos tyúkot pedig - amivel hősünk ide s tova röpdösött - én is szívesen elfogadnám... remek ellenszere lehetne az oly gyakori belvárosi dugóknak.
Lényegében maga a sztori is egyszerű: van ugye a zöld trutyi ami veszélyes és halálos... megfertőzi a használóját, nem tesz túl jót a fotoszintézisnek és úgy anblokk gerincre vágja a teljes élővilágot... na meg a Greenpeace se örülne neki ha valaki ezzel feltúrbózva koslatna be egy természetvédelmi területre. És a másik oldalról van a kék trutyi, ami egy alternatíva lehet a zöld trutyi ellen, bár nem olyan erős mint az... de nem is szottyasztja szét a testedet.
Szóval így az én szintemre lebutítva a lényeget, azt mondhatom egy kellemes szűk két órát kaptam, jól kidolgozott karakterekkel, mágiával, szép helyszínekkel és egy kis misztikummal.
7/10 -
Gondoltam, hogy batou az.. Az a szinesz meg eleg erdekesen nez ki :/ -
[2005] - (imdb) - "Neoneun Nae Unmyeong" (You Are My Sunshine) - 8/10
(2016.06.08) (122 perc, dél-koreai)
Vidéken vagyunk, egy kisvárosban, ahol tisztes polgárok élnek a termőföld és állattenyésztés javaiból és ahol majdnem mindenki ismer mindenkit.
Seok-joong (Hwang Jung-Min) egy helybéli, nyámnyila gazdálkodó, akinek bár jól megy a sora, közel negyven évesen még az idős édesanyja szoknyáján ül, és a tiszta szerelemből született házasság híve - így természetesen még agglegény.
A városkában nyílik egy "Rajongás" kávézó, mely házhoz, vagy megadott címre is kiszállít kávét... csinos hölgyek által, akik nem restek egy kis pénzért más szolgáltatást is nyújtani a tisztes férfi polgároknak. Ebbe belefér egy könnyed évődős italozás, karaoke, vagy másfajta activity/elfoglaltság is.
Seok-joong villámcsapásszerűen belezúg az egyik hölgybe, akit az utcán pillant meg, amint elmotorozik mellette. Erre a szerelemre várt több mint 20 éve, és megtalálta. Tinis zavartsággal elkezd udvarolni Eun-hának (Jeon Do-Yeon), akinek hízeleg a dolog, de leginkább csak kuncsaftot lát a férfiban.
De a szív és a Sors útjai kifürkészhetetlenek.
//Nagyon erős film a mérhetetlenül nagy szerelemről, amely képes felülemelkedni ellenző családon, barátokon, ismert tényeken, és akár a halálos betegségen is.
//Azért a történet valódi végét nyilván nem ismerhetjük meg - a betegség kimeneteléről -, de azt tudni kell, hogy a film valóban megtörtént eseményeken alapul. -
JK Simmons kicsit ráedzett a Justice League-re 61 évesen 
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Lehet még a haj upgrade előtti állapot :D -
nem, mert ő itt Batou
-
Gondolom a Batou-t játrszó színész, azt meg tudhatjuk már kicsoda imdb szerint. Pilou Asbæk