1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • hiper KOCKA
    Warcraft 2016

Nos megnéztem, és jobb lett mint amire elsőre számítottam. Nem gondoltam hogy egy kicsit is tetszeni fog, mivel jómagam abszolút laikusnak számítok a Warcraft világában, azaz nem csépelem az ellent 2 millió szintű vérgoblinnal éjszakánként, nincs WoW előfizetésem, és úgy egyazegybe kimaradt a játék az életemből.

Nem fogtam a filmben az utalásokat, nem ismertem fel a szereplőket és a helyszíneket, tök hülyeként álltam neki a filmnek... kissé aggályaim is voltak, hogy vajon egyáltalán mennyit értek meg a történetből, de azt kell mondjam nem volt ez annyira bonyolult... érthetőek voltak a szereplők motivációi, értettem kinek mi a célja, nem volt hozzá szükség semmilyen játékosi előéletre. Szóval ami a lényeg azt levágtam.

Külön dícséret jár a CGI-nek, már ami a karakterek megjelenítését illeti. Az orkok szédületesen vannak kidolgozva és nemcsak egy vázszerkezetre pakolt textúrahalmaznak tűntek, hanem érezni lehetett bennük a súlyt amikor mozogtak. A környezet kidolgozottsága is ütött helyenként, a nagydarab kendermagos tyúkot pedig - amivel hősünk ide s tova röpdösött - én is szívesen elfogadnám... remek ellenszere lehetne az oly gyakori belvárosi dugóknak.

Lényegében maga a sztori is egyszerű: van ugye a zöld trutyi ami veszélyes és halálos... megfertőzi a használóját, nem tesz túl jót a fotoszintézisnek és úgy anblokk gerincre vágja a teljes élővilágot... na meg a Greenpeace se örülne neki ha valaki ezzel feltúrbózva koslatna be egy természetvédelmi területre. És a másik oldalról van a kék trutyi, ami egy alternatíva lehet a zöld trutyi ellen, bár nem olyan erős mint az... de nem is szottyasztja szét a testedet.

Szóval így az én szintemre lebutítva a lényeget, azt mondhatom egy kellemes szűk két órát kaptam, jól kidolgozott karakterekkel, mágiával, szép helyszínekkel és egy kis misztikummal.

7/10