106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Timur Lenk
    Szuper film! De rosszul értelmezted. Nem ő a gyilkos.

Timur Lenk
  • LasDen #94249
    karmester elviekben megvan most már. Geoff Johns él-hal a DC-ért és betéve tudja az egész DC univerzum történelmét... Ha ő sem képes gatyába rázni ezt a dülöngélő tákolmányt, akkor senki.
  • tigeroo
    Harley liftes jelenete azért volt, hogy tudjon sms-ezni kíváncsi szemek nélkül...
  • tigeroo
    Suicide squad

a végén már kicsit untam, nagyon elnyújtották a szokásos filmes alapanyagot (jajj meghalt, ajj, mégse! nézd, él!). amúgy azt kaptam, amit vártam. szóval:
    jó volt, hátö izé, én bevallom férfiasan, élveztem a filmet.
    kicsit a galaxis őrzőire emlékeztetett. azért a végén morbid volt killer croc ahogy az MTV-re csápol, hulla laza tagnak állítottak be mindenkit, de ebben az univerzumban ők velejéig romlottak. na de jólesz ez, remélem hogy kibontják a nagy csokor DC univerzumunkat. Justice League kérlek nőj fel a feladathoz! csak így tovább DC, remélem tanultok a hibákból. Az alapanyag nagyszerű lenne, csak jó karmester kellene hozzá... a rongyosra ismételt filmes frazírokat pedig kukázhatnák már, mert mostmár inkább csak visszatetszést keltenek ezek az unalomig ismételt szar elemek (jajj meghalt a szerelmed a boszi, de jajj, visszahozta!) - szórakoztassanak csak, de az én életemből ne vegyenek már el 2 percet, mert kizökkentenek az ilyen izék. de összességében csillogó szemekkel néztem ahogy parádéznak, nem kell ebbe semmi komolyat képzelni, meg elvárni. látszik, hogy ez csak egy teszt film, ami szondázza a Justice League és az elkövetkező DC filmek igényeit. De nem tudom, hogy mit rakhattak volna bele a negatívumok helyett. Igazából, ez így ahogy jött jó volt. Könnyed B akció, a DC univerzumban. VÁROM A BŐVÍTETT VÁLTOZATOT!

(nem értem azt se, aki Joker vászonidejét keveselte: Annyira lesütött, hogy ő most csak bepofátlankodik ide, és követeli az egész estés filmjét... Mindig amikor felbukkant szinte röhögtem magamban hogy "Te mit keresel már megint itt?", szinte csak a komikus tangó aláfestő zene hiányzott a kotnyeleskedéséből... :) )

• darkSectorxxx #94246
    Üdv!

Látta valaki ezt a filmet?
    Nagyon szuper, csak a végén nem voltam biztos az értelmezésében.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Jól sejtem hogy a rendőr gyerek volt a gyilkos? (ő volt az az "átlagos férfi"?)
  • LasDen #94245
    The golden age of superhero movies has yet to face its greatest threats

Érdekes cikk a szuperhősök jövőjéről...
  • LasDen #94244
    előzetesben soha nem végleges cg van, így Cyborg is jobban fog kinézni a filmben...
  • Ainz
    A Cyborg film remélem sose készül el.. Irtó gagyin néz ki a trailerben..
  • DantszEE
    Suicide Squad:

Pozitívumok:
    -Jó zenék végig, de kb non-stop
    -Will Smithnek jó poénjai voltak
    -Jared Leto szűk 1-2 jelenete (a röfögésre nagyon ráállt:D)
    -Design-ok, leginkább a főgonoszé
    -El Diablo karaktere bejövős volt

Negatívumok:
    -Stifler hangja Joker hangja
    -Kaotikus párbeszédek, amik sehova nem vezetnek
    -Kaotikus jelenetek, amik sehova nem vezetnek (Harley liftes jelenete mi volt?)
    -Szexista poénok agyba-főbe nyomva ("Bejön ez a csaj"/"Nem iszunk valamit?"/"Van palid?")
    De tényleg. Ha csak egy karakter nyomta volna ezeket. De nem. A film alatt minimum 10-15 ilyen hangzik el.
    -Meg lehet kövezni, de nekem Harley is nagyon sok volt

Összességében viszont jól szórakoztam rajta. LasDennel ellentétben, én pont inkább az utsó felét élveztem. Lehet, hogy csak addigra sikerült teljesen kikapcsolni az agyamat.
  • DantesHUN
    Viszont annak is gyenge , nekem.
  • CalebJoe
    Pedig annyira nem nagy durranás ellenben a DKR főleg a második rész egyik kedvenc, nálam veri a BvS-t.
  • LasDen #94239
    mindenki isteníti AoA-t, pedig a DC csak meglovagolta az SS körüli hullámot vele és mint a többi DC animációs, egy bújtatott Batman film volt...
  • DantesHUN
    Olvastam ,hogy van Sucide Squad-animációs film is, és hogy az mennyire jó akárcsak a Batman vs superman-TDKR esetében.
    Tehát Batman : Assaault on Arkham-animációs film

Tegyek ki spoiert ilyennél is? Na jó tegyük ki.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A történet, rémusz rossz fát tett a tűzre. A kövér Amanda ezért el akarja tüntetni. De Batman...ott van. Na, akkor összeránjta a csapatot. Akik közül az első csapattag az első percben meg is hal. Az a feladat menjenek be a Arkham elmegyógy és intézetbe és meg kell szerezni Rébusz bácsi botját. Még idáig egész jó pillanatai vannak ,mert Harley és Deadshot, meg a Cápa például egész jók. Jók az interakciók a karakterek között. Jó.
    Az akció véres. Durva.

Na ami nem jó: a történet. Szóval lopják el Rébusz cuccát de valójában az a feladat és erről csak az egyik tag tud meg kell ölni Rébuszt...de közben Batman is oda megy mert keres egy bombát. Mi? Milyen bomba? Amit Joker tett valahová...ami na hol van? Arkham raktárában ahol Harley megtalálja az óriás bohóc kalapácsát és abba van benne. De ez senki se tudja csak Joker aki fel akar mindent robbantani mert csak

Aztán egy rakás szereplő meghal Batman-nak van egy csele...ami...kiszámítható fordulat. Ja és a végén Amanda kövér nénit főbe lövik.
    A vér a elején lévő karakterek közötti dolgok miatt...5 pont. De csak ennyi, ez a történet gyenge. Na ha a film ennél is gyengébb...
  • LasDen #94237
    Suicide Squad - Öngyilkos Osztag

huh. rengeteg fasságot írtam. Tess egy TL;DR: Tényleg nem jó, de nem olyan szar, mint mondják.

Akik olvassák miket szoktam írogatni, azok tudják, hogy eléggé DC fan vagyok. Így hát ezt a filmet is eléggé vártam. Nem annyira, mint a BvS-t, de vártam. Először David Ayer elijesztett, mert nem igazán bírtam az előző filmjeit. De később a Harag 2. megnézésre jobban bejött, így kicsit bizakodóbb voltam. Aztán jöttek a kritikák. Újabb kritikus hullám söpört végig, amibe a DC falai újfent bele remegtek és az egész elgondolás a bukás szélére sodródott. Annyira fölbaszott, hogy már megint utálják az írók a filmet, hogy alig vártam, hogy mehessek megnézni. Ott fortyogott bennem a DC fanboi és el akarta küldeni a kritikusokat a kurva annyába, de türtőztetnem kellett magamat. Aztán most végre megejtettem.

És szomorú vagyok. Előre leszögezném, hogy még így sem érzem teljesen igazságosnak azt a szar hullámot, amit a film kap. De ez talán be tudható annak, hogy mekkora kaliberű stúdió és karakterek készítették és a csalódásnak. A BvS-sel ellentétben itt nem hiszem, hogy egy rendezői változattal lehetne kozmetikázni a dolgokon. Úgy látszik a hírek igazak voltak. A Warner belenyúlt a filmbe és ez közre játszott a dolgokban. És hogy menthetetlenül rossz film lenne-e? Az utolsó harmad igen. A többi so-so.

Szóval a film első két harmada elég furcsa volt. Néha mint valami random lsd trip, máskor úgy éreztem tök képregényesre van véve a figura. Ide-oda ugrált, pattogott, kiírások stb. De jól fura volt. Talán itt jött ki csak igazán Ayer rendezése, a többi elég iparos volt. A történet szerkesztése ettől függetlenül zavaros és kissé vontatott. Hosszabb-rövidebb flashbackelés, beszélgetés, ugrálás. Gyorsan próbáltak mélységet adni a két fő-főszereplőnek meg Flagéknek, a többiek a margóra szorultak. Ami azért sikerült is. Harley és Deadshot a film jó pontjai. (Többnyire) jók a szövegeik és a kettőjük közt lévő kémia. És Harleynak a kémia a másik rosszfiúval, Jokerrel is nagyszerű volt. A kettőjük kapcsolatát szerintem jól építették fel.

Jokernek nem volt annyi jelenete, mint azt indikálták az előzetesek, így nehéz ítéletet mondani fölötte, de nekem tetszett. Egy újabb elvont, pszichopata Jokerrel gazdagodott a filmvilág. De ha valakinek nem tetszett már a kezdetektől a kinézet, akkor már úgy is veszett fejsze. Sok jó mókát kaphatunk még tőle és azt hiszem kapunk is. Még úgy is sikerült erősnek lennie, hogy a szinkronja maximum vállalható. Míg közel tíz éve Stohl András a Ledger féle Jokerből kihozta amit tudott (persze elmarad az eredetitől, de na), itt korántsem erről van szó. Így az eredeti valószínű többet tud még hozzá tenni. Ezen felül a többiek szinkronjával nincs baj.

Mellettük Waller az, aki komoly témát tesz le az asztalra, de Viola Davis szerintem kisujjból hozta. Azt meg már az elejétől tudtam, hogy Jai Courtney Boomerang szerepére született. Tökéletesen hozta a tapló idiótát. Aki meglepett, az El Diablo volt. Ő megy át a legtöbb karakter fejlődésen, ami azért ezektől a filmektől messze áll. Az utolsó felvonás legerősebb pontja, akit igazán kedvelhető és árnyalt gonosszá tettek. Enchantress kezelése nem igazán tetszett, de el tudtam fogadni, ami történik vele, mert be indította a történetet, csak sajnos jól megfeledkeztek róla.

A kritikákban a film fő gonoszát is ekézték, és valahol igazuk is van. Pedig nem lett volna ez rossz, ha a történet máshogy van kezelve. Mert a történeti lehetőség ott volt benne, de nem nyúltak hozzá. Olyasmire ment el a játékidő nagy része, ami teljesen felesleges volt. Ha még esetleg a háttérben lett volna valaki, aki intézi a dolgokat (próbálok spoiler mentesen, de nem egyszerű), akkor úgy elment volna, hogy ők ott sunnyognak.

De valami nagyon félre ment a forgatókönyvben. A szerkesztéssel együtt a film leggyengébb pontjai. A hangsúlyok kezelése és a jelenetek hossza a végén kinyírta a film lendületét. Rengeteg potenciál van a filmben szét szórva és ezt sikerült belőle kihozni. Ha igaz, hogy tényleg ők nyúlkáltak bele az szomorú. Hisz, azért valamennyire örültem, mikor kiderült, hogy Ayer lesz a rendező, mert akkor azt kommunikálni a WB, hogy ők majd hagyják az embereiket, hogy saját verziójukat alkothassák meg. Erre mindkét filmnél arról szól a fáma, hogy berezeltek és belenyúlkáltak. Kösz Warner...

5/10

Hónapokon keresztül ment az agyalás, hogy kit játszhat Scott Eastwood, erre csak egy random katonát? Why? Még mintha direktbe rejtegették is volna őt. Semmi utalás, semmi. De akkor minek volt? Ennél többet is tud azért.
    Úgy hiszem, hogy a film pénzügyileg a BvS utat fogja járni. Gyors, hatalmas kaszálás, aztán senki nem megy el rá. Bár a moziban úgy tűnt, hogy azért a többség élvezte. Legalábbis a végéig. A DCEU pedig Geoff Johns hatalom átvételével és egy újabb kritikai buktával gyanús, hogy más irányba fog elmozdulni, mint amit pár éve bejelentettek. Tippre a Batfleckes Batman filmet amennyire lehet előre fogják hozni. Még Flashnek van elég jó sansza arra, hogy előrébb jöhessen. A többinél meg majd keverik a kártyát. Fáj, hogy ilyen rossz startot vett a DC univerzum és félek, hogy a nagyon várt Aquaman és Cyborg filmem már nem fog eljutni a vászonra...
  • IMYke2.0.0.0
    "Aki azt mondja, hogy az a film szar, annak nem érdemes moziba járnia. Az pedig nemes egyszerűséggel hülye, aki bonyolult, és csavaros sztorit várt tőle."

• UUUU
    Fogadom azért, nem sok kimagaslóan jó filmet tudnál felsorolni 2015-ből. >D
  • DantesHUN
    Légnyomást kapott, attól ilyen...itt egy magyarázat.
  • szabii98
    Szerintem ez nem egy újabb jaj a győztesek film lesz, hanem valami elég kemény dráma. Remélem jó lesz a képi világa. Nolan + Hans Zimmer + Tom Hardy = erős kezdés
  • Tyler1
    Szerk: ezt a statisztát miért nem vágták oda a hátra a picsába? Már az első próbánál ki kellett volna szúrni ezt a tébláboló, mosolygó faszt, hogy alkalmatlan a jelenethez.

• Tyler1
    Háborús mindfuck by Nolan?

• tigeroo
    nemtudom miért, én nem hasonlítanám össze Szirmaival, ő képregénymániás, pár éve követem, vannak jó kis szuperhősbemutatói, meg marvel-dc szösszenetei. Szerintem jól csinálja.
  • CSOCSO
    Nem akarok paraszt lenni de csak az en fulemet bantja a srac hangja???? Borzalmas!
  • CalebJoe
    hát úgy kb. az összesre de ne generáljunk megint vitát belőle
  • DantesHUN
    Kikre gondolsz ripacs alatt? Az a gergő vagy ki?
  • CalebJoe
    Ha az Batman: Assault on Arkham szintjét megüti az már jó legalábbis nekem, amúgy ez a csávó nem egy ripacs mint a tudjuk kik, őszintén és érthetően minden mellédumálás nélkül elmondja a véleményét a filmekről.
  • DantesHUN

Ha valakit még érdekel kritika , elemzés a filmről. Az első ami korrektebb. Nem azért mert nem húzza le, hanem mert kicsit értelmesebb érvelés van mögötte. A legtöbb kritikus annyit írt : hogy szar, fos legrosszabb film a nyáron és ezt cifrázták.

Persze lehet, abszolút nem értek majd egyet a videóban elhangzottakkal, csak...ez árnyaltabb vélemény a filmről.
  • repvez
    ugylátom, hogy azt hiszit a filmkészitők, hogy az emberek nem emlékeznek vissza 20-30 évet vissza. és szinte snittről snittre ugyan ugy leforgatnak egy régebbi filmet .
    Ez kezd egy kicsit idegesiteni, hogy nem tudnak semmi eredetit kitalálni csak vagy ugyan azt ujraforgatni vagy régebbi filmekből összeollózni egy ujat ami persze kevésbé lesz jó mint amilyen az eredeti.

ezt a filmet adják vajon a magyar mozikban?
  • tigeroo
  • IMYke2.0.0.0
    Szarnak nem nevezném, de jónak se.
    Ultimate verziót néztem.
  • Tikal #94221
    Lehet Ayer-nek meg kellett volna maradnia a stílusánál: Harsh Times, Training Day, End of Watch... szerintem ezek jó filmek voltak.. a szuperhősöket meg hagyhatta volna azoknak akiknek már van benne tapasztalata.
  • DantesHUN
    A 444 húzta le, azért említettem, mert hát a Öngyilkos Osztagot is lehúzták.

Személyes véleményem a Mad Max-ről: ( mondjuk a 2 rész volt a legjobb szerintem) nem volt rossz, jó volt ,de nálam messze nem év filmje,. Nekem csalódás volt, mert annyira dícsérte mindenki, de egyáltalán nem azt mondom ezzel hogy szar. Ha nem olvastam volna annyi dícséri kritikát nem lett volna csalódás, ezt így értem!

És nem várnék mély karakter drámát nyilván, de és Tom Hardy bizonyított már sokszor, de az új Mad Max egy faék egyszerűségű film, brutálisan jó kaszkadőr jelenetekkel. Ezzel nincs gond,hogy ilyen csak nálam egy ilyen film nem zseniális. -és egy képregény film se az-

Ellenben a 444-es cikk teljesen lehúzta. De aki kritika alapján dönt filmről...basszus minden kritika csak egy vélemény. Az meg olyan mint a segglyuk.
    Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2016.08.04. 12:44:04
  • Tikal #94219
    Egyetértek. Deadpool a karakter mássága miatt volt jó, a történet ott is gyenge, a rendezés, képek stb szintén, egy átlag akciófilm.

A Mad MAx-ből, több karakter, jelenet maradt meg a fejemben mint a Deadpool-ból, alig emlékszem már rá...
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2016.08.04. 12:40:00
  • Kongy
    Mad Max nálam magasan 2015 legjobb mozis élménye. Aki azt mondja, hogy az a film szar, annak nem érdemes moziba járnia. Az pedig nemes egyszerűséggel hülye, aki bonyolult, és csavaros sztorit várt tőle.
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2016.08.04. 12:35:42
  • DantesHUN
    A Deadpool kivétel? Nem mondom hogy nem tetszett, de számomra semmi extrát vagy különleges dolgot nem tudott az a film mutatni. Egyedül maga Deadpool karaktere volt az ami más, mert őrült, és káromkodik és abszolút nem PC durva és szexista és véres.

Ez jó volt, de ezentúl, nos nem hogy kiemelkedő színész nem volt benne, már egyikre se emlékszem pedig egy fél éve vagy éve volt a moziban?
    Se az akció jelenetekre. A történet is nulla volt. Jogos, a legtöbb képregényfimben is az, de itt még ahhoz a színvonalhoz képest is az. A főgonosz annyira jellegtelen volt, hogy semmit nem tudok róla elmondani. Pedig egy jó főellenség sokat hozzá dob a filmhez.

De Deadpool karaktere az tényleg új volt a már unalmas képregény karakterek között.

Lehet, hogy a Suicie Squad is nagy nulla a történet szempontjából, de ha a karakterek érdekesebbek mint a már megszokott unalmas hősök, az elviszi a hátán a filmet- így látatlanba mondom csak.

Ja, a 444. lehúzó kritikájára csak annyit: a Mad Max-et is lehúzták rettentően, hogy mekkora szarfosbuta film. Most akkor a Öngyilkos osztag szar mert lehúzták, és a Mad Max is az mert az is ? Vagy Mad Max esetében nem volt igazuk? De most igen?

• DantesHUN
    Aha. Csak vicceltem. Neked van igazad. A film szar. A te véleményed mérvadó. Az enyém nem. Így van ügye?
  • Blasta
    Igen, ott jobban mukodik, de akkor valahol itt kell lennie a a szuperhos filmek achilles inának, hiszen egyéb filmekben is képesek 1.5-2 óra alatt normális motivációkkal, karakterfejlodéssel és dramaturgiával felvértezni a karaktereket, akkor ezekben a szines-szagos ostobaságokban miért nem elég ennyi ido erre?
  • Blasta
    Valóban, Nolan trilogiáját én is bírtam, pontosabban szólva az elso 2 részt, de a lezárás már ugyan olyan túlmisztifikált, eroltetett és rémunalmas ostobaság lett sajnos, de ez csak a saját magánvéleményem, tudom, hogy kritikailag és máshogy is sikeres volt a záró rész. És mindenképpen sokkal jobb mint a legtobb vetélytárs film.
  • szabii98
    Van másik kivétel is.
  • Mentol
    Húvazzeg, kemény vagy!
    Én nemrég nagyjából ugyanezt mondtam, és ki lettem utálva innen.
  • Synchronous
    fszom