1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • LasDen #94237
    Suicide Squad - Öngyilkos Osztag

huh. rengeteg fasságot írtam. Tess egy TL;DR: Tényleg nem jó, de nem olyan szar, mint mondják.

Akik olvassák miket szoktam írogatni, azok tudják, hogy eléggé DC fan vagyok. Így hát ezt a filmet is eléggé vártam. Nem annyira, mint a BvS-t, de vártam. Először David Ayer elijesztett, mert nem igazán bírtam az előző filmjeit. De később a Harag 2. megnézésre jobban bejött, így kicsit bizakodóbb voltam. Aztán jöttek a kritikák. Újabb kritikus hullám söpört végig, amibe a DC falai újfent bele remegtek és az egész elgondolás a bukás szélére sodródott. Annyira fölbaszott, hogy már megint utálják az írók a filmet, hogy alig vártam, hogy mehessek megnézni. Ott fortyogott bennem a DC fanboi és el akarta küldeni a kritikusokat a kurva annyába, de türtőztetnem kellett magamat. Aztán most végre megejtettem.

És szomorú vagyok. Előre leszögezném, hogy még így sem érzem teljesen igazságosnak azt a szar hullámot, amit a film kap. De ez talán be tudható annak, hogy mekkora kaliberű stúdió és karakterek készítették és a csalódásnak. A BvS-sel ellentétben itt nem hiszem, hogy egy rendezői változattal lehetne kozmetikázni a dolgokon. Úgy látszik a hírek igazak voltak. A Warner belenyúlt a filmbe és ez közre játszott a dolgokban. És hogy menthetetlenül rossz film lenne-e? Az utolsó harmad igen. A többi so-so.

Szóval a film első két harmada elég furcsa volt. Néha mint valami random lsd trip, máskor úgy éreztem tök képregényesre van véve a figura. Ide-oda ugrált, pattogott, kiírások stb. De jól fura volt. Talán itt jött ki csak igazán Ayer rendezése, a többi elég iparos volt. A történet szerkesztése ettől függetlenül zavaros és kissé vontatott. Hosszabb-rövidebb flashbackelés, beszélgetés, ugrálás. Gyorsan próbáltak mélységet adni a két fő-főszereplőnek meg Flagéknek, a többiek a margóra szorultak. Ami azért sikerült is. Harley és Deadshot a film jó pontjai. (Többnyire) jók a szövegeik és a kettőjük közt lévő kémia. És Harleynak a kémia a másik rosszfiúval, Jokerrel is nagyszerű volt. A kettőjük kapcsolatát szerintem jól építették fel.

Jokernek nem volt annyi jelenete, mint azt indikálták az előzetesek, így nehéz ítéletet mondani fölötte, de nekem tetszett. Egy újabb elvont, pszichopata Jokerrel gazdagodott a filmvilág. De ha valakinek nem tetszett már a kezdetektől a kinézet, akkor már úgy is veszett fejsze. Sok jó mókát kaphatunk még tőle és azt hiszem kapunk is. Még úgy is sikerült erősnek lennie, hogy a szinkronja maximum vállalható. Míg közel tíz éve Stohl András a Ledger féle Jokerből kihozta amit tudott (persze elmarad az eredetitől, de na), itt korántsem erről van szó. Így az eredeti valószínű többet tud még hozzá tenni. Ezen felül a többiek szinkronjával nincs baj.

Mellettük Waller az, aki komoly témát tesz le az asztalra, de Viola Davis szerintem kisujjból hozta. Azt meg már az elejétől tudtam, hogy Jai Courtney Boomerang szerepére született. Tökéletesen hozta a tapló idiótát. Aki meglepett, az El Diablo volt. Ő megy át a legtöbb karakter fejlődésen, ami azért ezektől a filmektől messze áll. Az utolsó felvonás legerősebb pontja, akit igazán kedvelhető és árnyalt gonosszá tettek. Enchantress kezelése nem igazán tetszett, de el tudtam fogadni, ami történik vele, mert be indította a történetet, csak sajnos jól megfeledkeztek róla.

A kritikákban a film fő gonoszát is ekézték, és valahol igazuk is van. Pedig nem lett volna ez rossz, ha a történet máshogy van kezelve. Mert a történeti lehetőség ott volt benne, de nem nyúltak hozzá. Olyasmire ment el a játékidő nagy része, ami teljesen felesleges volt. Ha még esetleg a háttérben lett volna valaki, aki intézi a dolgokat (próbálok spoiler mentesen, de nem egyszerű), akkor úgy elment volna, hogy ők ott sunnyognak.

De valami nagyon félre ment a forgatókönyvben. A szerkesztéssel együtt a film leggyengébb pontjai. A hangsúlyok kezelése és a jelenetek hossza a végén kinyírta a film lendületét. Rengeteg potenciál van a filmben szét szórva és ezt sikerült belőle kihozni. Ha igaz, hogy tényleg ők nyúlkáltak bele az szomorú. Hisz, azért valamennyire örültem, mikor kiderült, hogy Ayer lesz a rendező, mert akkor azt kommunikálni a WB, hogy ők majd hagyják az embereiket, hogy saját verziójukat alkothassák meg. Erre mindkét filmnél arról szól a fáma, hogy berezeltek és belenyúlkáltak. Kösz Warner...

5/10

Hónapokon keresztül ment az agyalás, hogy kit játszhat Scott Eastwood, erre csak egy random katonát? Why? Még mintha direktbe rejtegették is volna őt. Semmi utalás, semmi. De akkor minek volt? Ennél többet is tud azért.
    Úgy hiszem, hogy a film pénzügyileg a BvS utat fogja járni. Gyors, hatalmas kaszálás, aztán senki nem megy el rá. Bár a moziban úgy tűnt, hogy azért a többség élvezte. Legalábbis a végéig. A DCEU pedig Geoff Johns hatalom átvételével és egy újabb kritikai buktával gyanús, hogy más irányba fog elmozdulni, mint amit pár éve bejelentettek. Tippre a Batfleckes Batman filmet amennyire lehet előre fogják hozni. Még Flashnek van elég jó sansza arra, hogy előrébb jöhessen. A többinél meg majd keverik a kártyát. Fáj, hogy ilyen rossz startot vett a DC univerzum és félek, hogy a nagyon várt Aquaman és Cyborg filmem már nem fog eljutni a vászonra...