106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • BaliBoy
    Suicide Squad

Örök igazság, hogy ízlések és pofonok. Nekem ez a film tetszett. Szerintem túlzottan le lett húzva ez a film tavaly, míg mások (pl. Deadpool) meg túlzottan túl értékeltek. IMDB pontszám alapján a SQ 6,3 míg a Deadpool 8,1... Pedig az előbbi sokkal szórakoztatóbb volt. Legalábbis számomra.

7/10
  • Zephyr Retiring
    Ananász expressz (2008)

Ezt a filmet egy fiatal kollégám ajánlotta. Ő háromszor is megnézte már eddig..
    Elolvasná a véleményemet róla. Hát rajtam ne múljon

Kezdek aggódni a jövő miatt. Ez a film totálisan az a film, amit alapesetben senkinek sem kellene megnéznie.
    Gyengébb idegzetűeknek semmiképpen sem, még akkor sem ha ez csak egy vígjáték egyébként.
    Emberek verik szét egymás fejét, mások szétlövik egymást, néhányan szét is robbannak és akad egy ipse, akit szándékosan gázolnak halálra.

Persze láttunk már ilyesmi eseményeket akciófilmekben, de ez nem egészen az. Még szinte nézhető film is lenne, ha nem káromkodták volna végig az egészet. Ja, és persze ha nem füveztek volna benne mondjuk az elején....meg közben végig is úgy általában.
    Láttam már hasonló próbálkozást régebben ami nagyon tetszett. (abból részlet a spoiler alatt)

Ha már drogos-tökös-fegyveres akcióvígjáték, akkor már inkább ez a P.E.G.

Ez az én véleményem,de ettől függetlenül az Ananász expressz persze még tetszhet másoknak.

Másképpen kellett volna csak néznem az is lehet. Betépve, káromkodva és vagy 20 évvel fiatalabban talán
    Sajnos jelenleg viszont csak egy kis csoki likőr van a kamrában, és az is elég pocsék. Így inkább nézek egy másik filmet.
    Bocsi Tomi.
  • SzinesGeza
    Nekem épp hogy rövidnek tűnt a film (egyben néztem meg). Csak a végén láttam, hogy majdnem 2 óra 20 perces.
    Azt sem tudtam, hogy (spoiler?) ez igaz történet, így kíváncsi voltam hogyan zárják a végét.

A csatajelenetek naturalitása - pont mint a "Ryan közlegény...."-ben - sokat dob rajta és legalább kárpótol Eastwood beharangozott filmjeinek (A dicsőség zászlaja, Levelek Iwo Jimáról) kihagyott ziccereiért.
  • LasDen #95492
  • IMYke2.0.0.0
    [2010] - (imdb) - "Hacksaw Ridge" - 8/10
    (2017.02.09-10) (140 perc, amerikai)

Két napig tartott, és nem azért, mert annyira untam volna, hanem mert meglehetősen hosszú film.
    Mel Gibson nagyon tud rendezni, és kiváló munkatársakat is választ - amit a vászonra/képernyőre vitt, az bámulatosan gyomorforgató, szívszorító.
    Andrew Garfield egyelőre még nem lesz a kedvelt színészem (úgy tűnik, hogy ő is csak "egy arcú"), de rendesen-derekasan odatette magát.
    A film végén látható film- és riport részletek szívmelengetőek.
    Erősen ajánlom a filmet mindenkinek, aki még nem látta.
  • IMYke2.0.0.0
    [2010] - (imdb) - "Sucker Punch" - 4/10
    (2017.02.07) (128 perc, amerikai) - Extended Cut.

Röviden: nagyon nem jött be.
    Egyedül értékelhető karakter, aki miatt gyakorlatilag nem értékelhetetlen az egész film: Oscar Isaac
  • Zephyr Retiring
    Melyikre gondolsz?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Jobban szeretem olvasni a témát mint írni róla.
    Ha néha kapok is ihletet valami tudományos fantasztikus történethez, szeretek álneveken publikálni.
    Így mindenki jól jár: Én nyugalomban élhetem az életem, azzal foglalkozhatok amit szeretek, meg is élek belőle.
    A kiadóm is elégedett, mert kapja amiért fizet és ő is pénz csinál belőle magának.
    Titoktartási kötelezettségem van velük, a témáról ennyit közölhetek.
  • Tikal #95488
    wow...te is a szakmában vagy?
  • Zephyr Retiring
    Igazad van, kösz a kiegészítést
    Arra gondoltam, hogy bár a szakmában valóban ismert név, de nem biztos hogy itt is mindenkinek az.
    Emellett a "kaszasiker" is kasszasiker akart lenni eredetileg, de úgy látszik csak nem akar az lenni
    Mellesleg az is kimaradt rövidke esszémből, hogy Gary Sinise annyira tökéletes választás volt a szerepre..
    ..hogy ha mellém lépne és azt mondaná: "én egy kiborg vagyok az Alfa Centauri-ról" - még el is hinném

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.10. 11:05:38
  • Katalizátor
    "Az az író"

Azért Philip K. Dick neve elég nagy a szakmában, nyugodtan leírhatod. :)
  • Zephyr Retiring
    Imposztor (2001)

Ez a film sok szempontból különleges. Már eleve az eredeti regény ami alapján készült fantáziavilága is figyelemre méltó.
    1953-ban az az író írta, akinek az Emlékmás és a Szárnyas fejvadász sztoriját is köszönhetjük. Hogy ezen alkotás mégsem lett kaszasiker, az csupán annak tudható be, hogy a bemutatás évében más egyéb jó filmekre terelődött a figyelem. De ez ne tévesszen meg senkit sem. Ennek ellenére az IMDb-n is 6 pont felett zárt, tehát akadt szép számmal akinek tetszett.

A film hangulata (tudván ki az író) erősen hajaz az Emlékmásra (futurisztikus sötét jövő) a sztori meg mintha a Szökevény remake-jét látnák, pedig sokkal hamarabb született..
    Tudósunk éli szokásos mindennapjait 2079-ben: hangvezérléses fali masszázs tusolójában az öreg John Lee Hooker-t hallgatja éppen, amikor az asszony szól a nappaliból, hogy jönnek a hírek. zene állj. víz kikapcs. (természetesen parancsszóra, épp mint idehaza nálam)

" Új ellenség van a láthatáron! A földet megtámadták az Alfa Centauriak akiknek a végső célja (természetesen) az emberiség leigázása és az ellenállás felszámolása. "

Tehát minden a szokásos medrében zajlik éppen ahogy azt elképzelték még az 50-es években.
    Leszámítva talán azt az apróságot, hogy tudósunkat egyszer csak megvádolják azzal, hogy egy mutáns kém, aki beépült az emberek közé és információkat szivárogtat ki az ellenségnek.
    Mit lehet ilyenkor tenni? Természetesen menekülni kell.

Azt hogy igazából ki menekül: egy ártatlanul megvádolt személy, vagy egy lebukott mutáns kém, sokáig nem tudni, emiatt is izgalmas a film.
    A sztori vége felé persze egészen mást sejtettem, mint ami történt
    Méltánytalanul szőnyeg alá söpört lett ez a jó kis sci-fi, de ez van.

Kárpótlásul, csak a magyaroknak készítettek hozzá DTS hangsávot is,
    ami kivételesen még jobb is lett, mint az eredeti dolby digital angol
    Ezt a filmet kizárólag így ebben a formában javaslom mindenkinek,
    aki szereti a klasszikus sci-fi történeteket a saját anyanyelvén értelmezni.
    Béke.
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.10. 06:51:58
  • Shep
    Jackie

Hát ez egy igen jól sikerült alkotás lett, én előzetesen mást vártam, kicsit többet de aztán rá kellett jönnöm hogy ez így volt nagyszerű. A gyászoló, magányos, gyarló özvegy napjai a merénylettől a temetésig. Az egész film Jackie gyötrődését, folyamatos válaszkeresését mutatja be olyan módon ami a nézőt is gondolkodásra készteti. A film fő mondanivalóját viszont azt hiszem mégis a pap mondja el a mű vége felé. Portman nagyon jól alakított, még akkor is ha néhol szerintem talán túl is játszotta a szerepet, hogy aztán ez a játék Oscart ér-e neki az majd kiderül.
    Bárkinek tudom ajánlani, de kizárólag eredeti nyelven!

9/10
  • LasDen #95483
    szórakoztató film volt a bárgyúságával, egyszerűségével...
  • Zephyr Retiring
    Lovagregény (2001)

Avagy a Canterbury mesék modern változata..

" Hajdanában danában, még a lovagok korában...
    Élt egy dicső bátor harcos, kinek múltja ugyan kissé karcos,
    De lelke nemes úri legény: Róla szól e Lovagregény...

Bár apja csak egy tetőfedő, a gyávaságot nem ismeri Ő.
    Ellenséggel mindig szembenéz bár néha sérül láb és kéz,
    Szíve nem fél senkitől és semmitől! Még a királyt is kiüti a nyeregből!

Lovagok közt a legnagyobb Ő, hisz akiért harcol az csak egy nő..
    Mit nő! Egy Istennő, egy Angyal! Szembenéz Érte bármilyen haraggal.
    S hogy szemeiben én mit látok? Szerelmet, Hírnevet és sok igaz barátot.

Sir William! Hogy egy ideig Melletted lehettem,
    Köszönöm! Neved soha el nem felejtem! "

Az Úr 1400. esztendejében, mély tisztelettel: Geoffrey Chaucher. (költő, filozófus és igaz barát.)
  • Jim Morrison
  • LasDen #95480
    De Niro a sok tapló film mellett mindig csinál olyat is, ahol valami értelemsebb környezet van, mégha a végén a film nem is lesz olyan jó. Mindenki csak a Nagyfateres filmjeiről beszél, a jobbakról meg elfeledkeznek. Csak mert ott mondjuk mellékszereplő esetlegesen...
  • Kmarha
    Silver Linings Playbook - Napos oldal

Élvezhető romantikus film, a kevésbé rózsaszín habfelhős fajtából. Mindkét főszereplő mélyen sérült, zakkant személyiség, akiket ráadásul nem kevésbé őrült barátok és családtagok vesznek körül. Mondjuk így legalább könnyebb a beillszkedésük is ebbe a világba. Maga a történet nem nagy szám, de a színészi játék bőven elég ahhoz, hogy ezt a két órát elvigye a hátán. Bár tény, egy-két alakítás, azért néha erősen súrolja a ripacsság mezsgyéjét.

Jó volt végre Robert De Niro-t sem gusztustalankodni látni, és én egy 2 óráig Jennifer Lawrencet egy fényképen is el tudnám nézegetni, hát még így futva, táncolva, sírva és nevetve. De Bradley Cooper is megérdemelte volna azt az Oscar díjat anno, lehet hogy még jobban is mint partnere.

Azért az nem igazság, hogy a csajszi nem az én munkatársam.. fene egye meg
    Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.02.08. 22:44:23
  • Bokafix2
    All I Need (2016)

Két szálon futó faék egyszerűségű sztori, viszont remekül adagolja a feszültséget... még izgulni is lehet rajta.

7/10
  • ProGabe #95477
    Kb. fel orat birtam belole, amikor csatlakozik hozzajuk a zindian, na ott mondtam, hogy ebbol eleg. Az egyetlen ertekelheto dolog a filmben a csaj :D
    Raadasul ezt a film is tudja, kb. mindenki miatta csatlakozik. Kiveve a zindiant, o azert lesz a csapat tagja, mert.... oooooo. ize, mert, ja megvan, mert beleirta valaki a forgatokonyvbe

Undorito film
  • hiper KOCKA
    Nem írtam hogy ne szerepeljen... csak annyit hogy az első részben jobban rá kellett volna fókuszálni az állatokra, ha már ez a címe is. 5 részes lesz a sorozat, ami valószínűleg 6 lesz, mert jó szokás szerint az utolsó részt két részre szokták bontani. Szóval bőven lesz idő Grindelwaldra.
  • Zozo0122 #95475
    Nagyon egyszerű, hogy miért kellett Grindelwald - mert ekkoriban volt hatalmon és túl jelentős ahhoz, hogy ne szerepeljen egy ebben az időben játszódó HP univerzumfilmben, ráadásul nemzetközi szinten csinálta a balhéit. És így, hogy mellékszálban ott lesznek az ő dolgai, majd gondolom az 5. rész végére össze lehet ereszteni régi jó barátjával, egy epikus párbajban. Nem akarok spoilerezni, de aki ismeri a HP univerzumot, az tudja, hogy ki az egyetlen akinek esélye van...ráadásul ekkor még ő is fiatal :)
  • Prof William
    Tudhatnátok hogy a gonoszoknak az a feladatuk hogy gonoszul tegyenek gonosz dolgokat. Közben pedig átlag 5-10 percenkén el kell mondaniuk hogy ők Elpusztítják a világot/asgardot vagy random jó dolgot. :)

Az eddig leghangulatosabb rosszarcot akinek célja is van én
    a Drifters című anime sorozatban láttam. Ott a Fekete Király az orkokat + többi tipikus fantasy gonosz lényt vezeti az emberek ellen de az elfoglalt területeken letelepíti népét. Megtanítja nekik a földművelést, az írás-olvasást és leteszi egy új vallás alapjait. Az a célja hogy az emberek helyett (akik szerinte méltatlanná váltak) egy új népet hozzon létre és civilizálva őket. Ezért az Orkok/goblinok rajonganak érte és bárhová követnék. Ez az eddigi legjobb fő gonosz terv amit valaha láttam :)
  • Tyler1
    A hét mesterlövész (2016)

Oké, ez a film nevetséges. Minden percében röhejes, komolytalan, izzadságszagú, semmitmondó remake. És itt nem kell ahhoz egy klasszikust agyonajnározni, hogy valaki észrevegye micsoda szemétkupaccal van dolga.
    Egyszerűen hihetetlen, de ez a film gátlástalanul végigpörgeti a western műfaj legnagyobb kliséit, John Wayne-től kezdve, a spagetti korszakon át, még a Spencer-Hill páros inkább komikus, mintsem hiteles jeleneteikig. A karakterek teljesen sterilek, szinte belovagolnak a képernyőbe és onnantól ott vannak. A színészeknek esélyük sincs ilyen forgatókönyv mellett bármihez is kezdeni, egyedül Washington aki tisztességes munkát végez a szerepével. A fő boss kb. Mogács Dániel szintjén ripacs, minden jelenete kellemetlen. Az akció jelenetek néhol kaotikusra vannak vágva, de igazából mivel maga a felvezetés is egy kudarc, így a harcjelenetek is monotonak.
    Ez a film bűzlik, mint a döghús augusztusban, és immár kijelenthető, hogy Antoine Fuqua egy (még) a-listás hollyoodi középszar rendező lett.
  • LasDen #95472
    Darabokban

Jake Jüllenhűllel a Mélyütés óta nem találkoztunk, úgyhogy kíváncsian vártam mit hoz most éppen. Most sem kellett benne csalódnom, nem véletlenül az egyik legjobb színész. De a filmben sem kellett nagyot csalódni. Sok történet foglalkozott már férjekkel, feleségekkel, anyákkal, apákkal, akik szerettük halálát próbálják feldolgozni, akár igaz történet keretében is, így nem egyszerű újat mutatni. Gyllenhaal jó alakítása pedig ehhez segített. Meg Naomi Watts és a srác is kellett persze. Mondjuk, ami beindítja a dolgokat a találkozásukig egy kicsit erőlködésnek hat, de el tudja nézni az ember. Viszont az, hogy Gyllenhaal egy új kapcsolaton keresztül értette meg csak igazán, hogy milyen viszony fűzte a feleségéhez, az tetszett. Csak aztán a közepén egy kicsit leültek a dolgok, bár gyorsan sikerült visszakapcsolni a megfelelő fokozatba.

6,5/10
  • BaliBoy
  • DantesHUN
    Star Trek. beyond

A látvány az tényleg zseniális. Az űrhajók, az űrcsata, az űrállomás ahogy lezuhan, a felszállás...ez nagyszerű.

A karakterek jók voltak. Jó volt az új női idegen szereplő is.

A bolygón az akció jelenetek, hát ostobák, ostobák, de legalább látványosak.

Na de a történet...ezt a rakás szart! Motiváció a fő gonosznak? Ööö...minek? Ja, bocs. ööö...brühühü. Nem törődik velem a Föderáció és elvesztünk ezért...megölök mindenkit.
    Most komolyan, miért történt bármi? Mi volt a célja? Minek? Áh. Nem érdemes ezen gondolkodni. Gonosz mer gonosz és rosszat akar tenni. Cső.
    És még a képregény filmek buták-jó hát azok - amikor a főgonoszról csak annyit lehet elmondani kiakar írtani mindenkit mert csak ezért a hősök arcul csapják.

Hiába néz ki remekül, és hiába izgalmas, és volt benne már poén is, jók az interakciók a karakterek között...de a történet gyengesége nagyon sokat ront rajta.

Ja. És a titkos fegyver a zene. Fú. Na ott fogtam a fejem a hülyeségtől A ZENE!

Még a polaritást kellet volna megfordítani. Meg a szingularitás fel fog robbanni.
    6/10
    Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2017.02.06. 15:44:51
  • Zephyr Retiring
    Upsz. Így már világos
    Csak tudod mióta kerülöm az előítéletességet, ilyesmi eszembe sem jut már
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.06. 09:29:08
  • Tikal #95468
    ez egy szleng
  • Zephyr Retiring
    Spancserek (2009)

Közeleg az esküvő, násznagy meg sehol sincs a láthatáron. Miért?
    Mert a vőlegénynek nincs egy megveszekedett barátja sem, akit felkérhetne eme nemes cselekedetre..
    Hát, akkor itt az ideje barátot keresni. De kiből lehet barát?
    Majd kiderül egy spandlin, ami olyan, mint egy randi, csak ott spanokkal ismerkedsz csajok helyett!
    Csak nem árt vigyázni a spandli végén, mert ha rossz egyént fogunk ki, még esetleg randinak hiheti a spandlit és búcsúzóul lesmárol
    Nem. Barát abból lesz, akivel tudsz hülyülni. Akivel jam-melhetsz, akivel kirándulhatsz, akivel bandázhatsz.
    Aki néha zavarba hoz, de néha le is éget a családod előtt. Vagy aki beleköt Lou "Hulk" Ferrigno-ba is ha kell, csak miattad.
    Na ő már tökéletes jelölt násznagynak
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.06. 07:14:01
  • Zephyr Retiring
    Most őszintén...ezt az infót innen szedted?
    Ha esetleg nem, akkor elárulhatnád hogy pontosan melyik dalról is van szó.."szakértő barátunk" ugyanis ezt "elfelejtette" megemlíteni..
    Jerry Reed - East Bound and Down az tuti nem.
    Pedig "menet közben" az szólt legtöbbször..

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.06. 06:45:22
  • hiper KOCKA
    Legendás állatok és megfigyelésük 2016

Jó látni, hogy Eddie Redmayne itt nem volt olyan ripacskodó mint a Jupiter felemelkedésében... ez mindenképp plusz pont, viszont továbbra sem értem, miért vágott olyan arckifejezést mint aki egy traktort akar kiszarni... ráadásul egész film alatt. És persze hogy legyen egy igazodási pont a Harry Potter filmekhez a kötelező főgeci itt sem hiányozhatott, muszáj volt belepakolni a sztoriba egy nagyon sötét, és nagyon kétes szándékú proletárt, mert enélkül ugye nem lehetne teljes a történet.

Csak egy orrnélküli skinhead helyett most Flasht választották ki erre a szerepre, és bár nincs túl sok gondom a sráccal, de szerintem megállt volna ez a sztori kötelező főgonosz nélkül is. Legalábbis sikerült kellőképp lebutított állapotba pozicionálni a laterális-frontális cortexemet, így jól elvoltam a film eleji vicces üldözgetős akcióval, mikor a kis kacsacsőrű erszényes pocok kiszökött a rozoga bőröndből, és a Viszkist megszégyenítő bravúrral lopkodta végig a fél várost.

Kellőképpen eltalált állatka volt, annyira hogy nekem is kéne egy ilyen... természetesen mindenkinek mutogatnám, és menőznék vele ahol csak lehet... úgyhogy én őszintén megelégedtem volna egy viccesebb és könnyedebb hangvételű filmmel is, ahol a humor a fő motívum és jobban kibontják az állatos szálat... mondjuk ha több vicces, érdekes állati karaktert tettek volna bele, akkor számomra jobban feküdt volna ez a film.

Úgyis egy többrészes széria első része volt ez, nem kellett volna még komolyra venni a figurát, tényleg beáldozhatták volna ezt az első részt a humornak és a vicces szituációknak.

Kowalski karakterét is fontosnak tartanám kiemelni, mivel vele összefüggésben történt a legtöbb vicces szitu... jó választás volt a karakter, és Dan Fogler is a szerepre.

De leginkább a kacsacsőrű furkász vitte a prímet nálam, hajlandó lennék egy külön filmet megnézni csak róla, mert olyan vicces volt. Ahogyan megpróbálta megszívatni Salmandert a kirakatban, az epic. Egyetlen hátránya hogy ellop mindent ami fénylik, úgyhogy aki haragszik a csajára, ezt a kis dögöt vegye neki a szülinapjára, mert tuti kiszedi belőle a fülbevalóit miközben alszik.

7/10
  • SzinesGeza
    Ő a sheriff.
  • Zephyr Retiring
    Smokey és a bandita (1977)

Úgy értesültem, ez időközben kultuszfilmmé nőtte ki magát.
    Bandita és Hóember (na meg a később melléjük csapódó ex-menyasszony Carrie) egy kamionnyi sört szállít pár állammal odébb illegálisan mintegy fogadásból. Igazságosztó "Bulldog" sheriff egy pillanatra sem akarja szem elől veszteni őket, mégis állandóan ez történik

Ez egy fasza kis kamionos-sportautós road movie, tele üldözésekkel, száguldozással, humorral és persze az "Ágyugolyó futam" majdani hősével, Burt Reynolds-al, aki hasonlóan jót alakított ebben az autós filmben is

Oké, de ki Smokey?
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.02.05. 11:06:07
  • Jim Morrison
    Arrival

Nekem bejött, nem az a sablon élien film. Ráadásul (ahogy az előzetesben is látszott) az idegenek nem úgy néztek ki mint az ember (franc tudja hogy néznek ki, de legalább vették a fáradságot és valami mást kitaláltak).
    8-9.1/10
  • Zephyr Retiring
    Ez attól függ, mit értesz drámaiság alatt..
    Mert a dráma az ógörög dran (cselekedni) szóból ere, és cselekvés pedig aztán volt bőven benne
    Most idéznék:
    " A dráma az általa kínált művészi hatást úgy kívánja elérni, hogy konkrét, egyedi figurák cselekvéseit jelenidejű formában mutatja be.."

Szerintem ez is helytálló.
    Amennyiben pedig a drámai feszültségre gondoltál az utolsó előtti mondatodban, az igen, valóban nem sok akad benne.
    Bár nem is szükséges, hiszen ez egy paródia.
  • BaliBoy
    Deadpool

Végre megnéztem én is. Nem értem mi volt ez a nagy hype körülötte. Elég középszerű. Nekem nagyon nem jött be a kibeszélünk a kamerának. Semmilyen érzelmet nem tudott kiváltani belőlem. A poénjai erőltetettek vagy gyengék, akció filmnek gyenge (már az elején lehet tudni, hogy halhatatlan, amitől elvész az izgalom), drámaiság sem sok van benne...

Egyszeri megnézésre jó, de semmi több.

5/10
    Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2017.02.05. 09:40:49
  • hiper KOCKA
    Don't Knock Twice 2017

Megjegyzendő... inkább csengessetek, abból nem lehet probléma. Még szerencse, hogy ez a szabály a világon csak egyetlen ház ajtajára vonatkozik, mégpedig arra ami mögött egy kedves öreg néni frankón kinyírta magát.

A közeli lelencház gyerekei pedig azzal szórakoznak, hogy ők bizony bekopognak... kétszer... ennyit a figyelmeztetésről. A két kopogás egy rettenetes túlvilági démont aktivál, ami addig inzultálja a csínyt elkövető suhancokat, amíg valahogy már nem mozognak tovább.
    A menő frizurájú hosszúkarú succubus pedig nem más mint Baba Yaga, aki egyenesen a pokolból utazik fel a gyerekekért, meg persze minden idiótáért, aki az ajtajának faanyagát koptatta.

Horrorról lévén szó, a színészi játékot nem nevezném utolérhetetlenül eredetinek, itt a minél durvább arcmimika, és a sikoltások száma és hangerőssége viszi a prímet... az meg bőven van amikor Baba Yaga lassan és hanyagul kimászik a mosdókagylóból, hogy a sikítozó tiniribanc szájába lenyomhassa démoni karját.

Még csavar is van a történetben, úgyhogy kicsit átgondoltabb koncepcióval van dolgunk, mint egy szimpla slasherben lenni szokott. A rém is kellőképpen fosatós, nem kellene köd és elhagyatott éjszakai sikátor, akkor is behugyoznál ha fényes nappal menne el melletted a Westendben.

Mondjuk kizárólag csak akkor veszélyes ha kopogtál az ajtaján, de ebből kiindulva már csak arra vagyok kíváncsi, hogy mi lenne akkor ha Jason Voorhees kopogtatna nála kétszer... szerintem kerettel együtt kiszedné az ajtót és elhajítaná a picsába.

6/10
  • Tikal #95458
    én ezen nem csodálkozom, egy némelyik fordító igen trehány munkát végez, szerintem még a filmet se nézik meg...
  • LasDen #95457
    Doktor Strange

Lehet, hogy már kezdek egy kicsit besokallni az eredet történetekkel. Vagy csak a Marvel filmekkel. Már nem is tudom. Látványban jó film, de a történet és a karakterek hidegen hagytak. Kivéve Mordo, ő benn szikrázott egy kis személyélyiség. A varázslatok ötletesek és látványosak, de ez a szét mozgó, végtelenül folyó dolgok elég gyorsan elveszti a varázsát (heh). Azt már nem is nagyon kell megemlíteni, hogy az antagonista teljesen jellegtelen volt, ahogy eddig is az MCU-ban. Az viszont vicces volt, hogy Giacchino majdnem egy az egyben lenyúlta a Star Trekes zenéjét a filmhez... :D

5/10
  • Kmarha
    megnéztem mégegyszer az Érkezést. Továbbra is oda szegezett a képernyő elé, és pár apróság 2x-ra értelmet nyert, de azért ahhoz a feszült figyelemhez, amit anno kiharcolt belőlem, tény hogy kellett a nagy vászon és a hang dübörgése.

A felirat.org-ról letölthető magyar feliratok viszont nem csak sivárak, de egyenesen félre vezetőek, rosszul lefordítottak. Remélem kevesen fognak ezekre támaszkodni

Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.02.04. 19:14:51