106865

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Amerikai Pasztorál
Ewan McGregor első rendezése, ez látszik is a filmen. Jók a színészek az alaptörténet, de a megvalósítás nem az igazi. Egészen a feléig rendben van a film, de utána nagyon leül és úgy igazán nem történik semmi, ill. hát nyilván történik már nem igazán tudja az érdeklődést fenntartani. Első próbálkozásnak azért nem volt rossz
7/10
Vén Rókák
Jófajta komédia a nagy öregekkel. Az eredetit én nem láttam, de ez teljesen rendben volt a poénok igényesek voltak, és ültek is. Kellemes kikapcsolódás bárkinek.
8/10 -
"Az első 3, azokat inkább felejtsük el"
Pedig én nagyon szerettem a 2fast2furious-t is, bárcsak visszatérnének jobban az autós vonalra. -
-
Csaba007 #96054 Halálos Iramban 8 (2017)
Először is durva,hogy ez a film 250 millióból készült, értem én, hogy egy ilyen franchise-nál részenként nőnek a fizetések is...de azért a CGI-ra még így sem maradt elég pénz. Én szeretem az előző részeket,főleg az 5.részt,de a 6. és a 7.rész is teljesen korrekt akciófilm lett, az első 3...azokat inkább felejtsük el. Teljesen hozza az előző rész "színvonalát", akinek az tetszett,ez is fog. Az akciók látványosak, és hozzá teszem baromi kreatívak, már ezért megér szerintem egy mozijegyet, a karakterek a régiek, és itt már tényleg mindenki benne van,mindenki felbukkan egy kis cameo-ra.Kicsit el lett túlozva, ez a végén összeáll a kép, és mindenki be volt szervezve stb klisé. Tényleg vannak hibái,főleg a párbeszédek,meg Vin Diesel próbál benne színészkedni(még sír is), ami nagyon nem ment neki. Kuba gyönyörű,a poénok működnek, Rock szinte főszereplő lett, Statham Vs Rock egysorosak működnek, a börtönös rész egyszerűen zseniális! Zene szinten kicsit közepes lett (nem is értem miért nem használják az előző részek zenéit). Stáblista utáni(közbeni) jelenet nincsen. És persze fog ez még folytatódni...
Szórakoztató!
7/10 -
kutyakiki81 #96053 Halálos iramban 8.
Elvárásaim nem voltak, gondoltam amúgy hogy ilyen lesz. Akció az van, látvány rendben, de ez már alap elvárás. Történet nem sok, igazából semmi, humor akad (Statham mint babysitter), de lelketlen az egész.
Régebbi részek soundtrack-je erős volt, itt ezen a téren sem kapunk semmit.
Michelle Rodriguez és jópár másik karakterrel konkrétan van, de olyan mintha nem is lenne. Ez a Scott Eastwood gyerek meg talán a legfeleslegesebb az összes közül.
Gondolom megint megb@ssza majd a boxoffice listákat a film, én két hét múlva csak halványan fogok már emlékezni rá.
5/10
Nyers
Megint repkednek mindenhol a 9 pontos értékelések, de azért annyira nem jó.
Tény, hogy kemény cucc, de azért én vígan toltam a chipset a pofámba. De elhiszem ha az érzékenyebb embereket megviseli amit látnak.
A befejezéstől féltem, hogy elkúrják, de jól sikerült, viszont olyan érzésem van mintha egy komolyabb - keményebb film előzményfilmjét láttam volna.
A hanghatások jók voltak, és a film zenéje is komoly. Utoljára a Necromantic soundtrack-je épült be ennyire az elmémbe.
7/10 -
pedig tavalyi év legjobbja... -
Henry's Crime 2010 (Szív/rablók) IMDb
Keanu Reeves játéka mindig lenyűgöz...
Egyszer harcos, mint a 47 Roninban, máskor egy romantikus lélek egy Házban a tónál, aztán Constantin-ként Démonokra vadászik, utána meg Sziddhartha-ként meditál a kis Buddhával..
Visszatér egy Szökevényként a jövőből, majd szeretővé válik egy Édes novemberi napon, de csak azért, hogy egy Mátrixként megint a lelkünkbe láthasson mint egy Leskelődő, akit Griffin-nek hívnak ... majd Jack-ként Féktelenül elmenekül, míg a Holtponthoz nem ér..
Most a változatosság kedvéért egy szerethető, ámde kissé bugyuta határőrt személyesít meg, akit pár haverja bepaliz egy bankrabláshoz, amit gyakorlatilag akaratán kívül segít..(bár valószínű, ha elmondják előre a fiúk azt amire készülnek, akkor is igent mondott volna..)
Persze (mert balek is), sittre is vágják 3 évre. Ahol egy ötlettől vezérelve, amit ott bent hall, szabadulása után el is akarja követni amiért bekaszlizták..
Egyedül viszont semmi sem egyszerű. Akad pár segítőtársa is, ki így, ki úgy kerül be a "buliba"..
Reeves hozza a szokásos formáját, azaz kiváló színészi teljesítményt nyújt (sőt ezúttal duplán is!) aki látta, tudja miért.
Bár az előzetesből is kiderül..mondjuk én azt csak utólag néztem meg..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.12. 10:37:21 -
Hell or High Water (A préri urai) IMDB
Számomra csalódás volt ahhoz képes hogy milyen jókat írtak róla mindenhol.
Az öreg pincérnős jeleneten jót nevettem (mit nem kérnek), meg hogy az öreg zsernyák szívatja az indián társát, voltak jó szövegeik. Vártam hogy történni fog valami nem várt fordulat, de semmi sem történt igazából. Nem tartom rossz filmnek de csak egyszer nézős.
Végig volt egy kis "Nem vénnek való vidék 2." érzésem, de az klasszisokkal jobb film.
6/10
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.04.12. 09:43:05 -
From Prada to Nada 2011 (Az élet Prada nélkül) IMDb
Két lánytestvér, akinek mindene megvan kivéve édesanyjukat, apjuk 55. születésnapján elvesztik a másik szülőjüket is.
Apjuk eladósodott, így menniük kell az otthonukból is. (Ugyan ezen a ponton kiderül, hogy van egy féltestvérük is, de igazából, ő nem sok vizet zavar a történet végéig..)
A külvárosban élő nagynéni fogadja be őket. A környék egy kicsit más, mint amit addig megszoktak. Szinte már gettószerű..
A film pont úgy indult, mint valami mexikói tucat szappanopera, ráadásul szinte minden történést előre kitalálhat bárki is, sokat nem fog tévedni. Az egyik lány rossz pasiba szeret bele, a másik meg a jóba ugyan, csak fél elkötelezni magát...vagy olyasmi..
Csak amiatt néztem végig, mert egy ismert regény az "Értelem és érzelem" feldolgozása, és azt még nem olvastam.
Egynek elment. -
Arhenius #96048 Valóságban nem így nézett ki az a kötélhágcsó.
-
Prof William #96047 Van ez így a kínai bóvlikkal. :) Masszívnak tűnnek aztán elég egy erősebb behatás és... :) -
Helló! A pöröly!
-
A Valkyrie-re a csaj érdekes választás.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!amúgy dugnám -
-
The Rock (A szikla)
Egy kellemesen bugyuta akció film a hőskorszakból. :D De egy ilyen szaknév sorral nem is nagyon lehet tévedni. COnnery, Harris és Cage is több, mint megfelelőt nyújt a szerepében. Hummelt különösen kedveltem, hisz a motivációval könnyen lehet azonosulni, mégha drasztikus eszközökhöz nyúlt. Cage őrülete pedig néha azért kijött. Nem bírta kordában tartani :D
És lehet adni az ívet Hopkinsnak, hogy Bayt lezsenizte a napokban, de abban, amit csinál, abban nagyszerű. És az utóbbi években, ami nem TF volt, azokban volt is élet. A 13 órát én élveztem, jó kis lövöldözés volt egyszerű alapokon. Hiába látszik, hogy élvezi a TF filmeket is csinálni, még sincs bennük semmi élet. El kéne felejtenie őket.
7/10 -
ManoNegra #96042 Ahelyett hogy a még élők leöldösésvel foglalkoztak volna, lett volna erre idejük. Persze lehet hogy ez csak nekem lenne egyértelmű, ez ott valószínűleg nem úgy történt ahogy filmre vitték. -
Fotelből ezt könnyű...
Ott azé' más volt a helyzet... -
ManoNegra #96040 A japóknak csak le kellett volna vágni a kötélhágcsót, aztán máris övék a fennsík. -
Fegyvertelen Katona 8/10.
Nem volt rossz film, sőt az utóbbi időt egyik legjobbja. Mindenből a megfelelő mennyiség volt benne (szerelmi szál, háttér stb..)
Ami viszont nem tetszett, hogy az egész úgy tűnik mintha egy nap alatt az első bevetésén történt volna meg és ezzel végzet is.Jobban örültem volna ha több helyszínt is belevisznek esetleg egy kicsit több gyógyítást, mert így ügy tűnt mintha elég lenne egy nyomókötés meg morfium és már meg is gyógyul mindenki.A ryan közlegénybe és a BoB-ba részletesebb volt a szanitéc kidolgozása.
Megértem , hogy a játékidő szűkös, de valahogy jobban le lehetett volna vezetni , míg az ujoncból a háború végére veterán lesz és jobban lehetett volna azonosulni, hogy miért váltott ki ekkora tiszteletet a katonák körébe. -
[2017] - (imdb) - "Gongjo" / (Confidential Assignment) - 7/10
(2017.04.09) (125 perc, dél-koreai) - Action, Comedy, Drama
Északról átszökik egy rendőrségi különleges osztag és Cha Gi Seong, annak bűnözővé lett vezetője - hamis dollár nyomó klisékkel, és egy harmadik féllel történő üzletkötés céljából.
Észak-Korea az északi és a déli rendőrség egységeinek egyesített erejével kívánja elfogni a nemzet ellenségét, visszaszerezni a kliséket, és elfogni Cha Gi Seong-ot.
Im Cheol Ryeong érkezik északról, és Kang Jin Tae nyomozó "felügyelete" mellett kell az Észak-Dél tárgyalás előtt megoldja az ügyet.
A két rendőrnyomozó közötti bizalmatlankodás, a déli esetlensége, és annak családja, illetve a két tűz közötti őrlődés adja meg az alaphangot egy lövöldözésekkel, közelharcokkal, és autósüldözésekkel teli akciófilmnek, amibe tényleg belefért egy kis humor, és érzelem is --- amolyan szokásos koreai módon.
A hórihorgas Hyun Bin számos akciójelenetet maga vállalt be. De az öreg Yu Hae-Jin is kitett magáért.
Női fronton Yoona-t a Girls Generationből pedig külön élvezet volt nézegetni a filmben. -
Hurok
A film előtti nyilatkozatoknak egyáltalán nem felel meg, ezt a rendező a mozi verzióra vágással (túl hosszú, túl bonyolult lett volna az eredeti forgatókönyv megvalósítása) magyarázta meg utólag. Ennek, és még pár kiegészítő információnak hála (rendezővel készült fun made audiokommentár), így egy kicsit jobban felértékelődött a film a szememben. Első nézésre túlságosan is logikus, egymásutáni "idősíkok"ra számítva néztem, és így nem is nagyon állt össze a teljes egész. Most, inkább egy végtelen hurokra (végül is, a cím is erre utal), sokkal inkább amolyan Triangle féle pokoli körforgásra asszociálva, simán el tudom engedni azokat a sarok pontokat, amik annyira szemet szúrtak.
A színészi játék jó. A hangulata nagyon meg van. A kamerakezelés, a képi világ, egyben van a film egészével. A történet elégé mindfuck, bár már láttunk ilyent (korábban említett Triangle vagy a Lé meg a Lola). Ez így, főleg magyar filmrendezőtől, relatíve kicsi költségvetéssel, mindenképpen elismerésre és figyelemre méltó. Messze nem hibátlan, tényleg kell egy kis alá magyarázás, vagy legalábbis a helyén kell kezelni a filmet (még egyszer, a címe nem véletlen), és így bátran ajánlható, szerethető alkotás.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.04.09. 20:52:08 -
Hadak útján (War Horse)
Ez a film 6 oscarra volt jelölve 2012-ben. Ha van példa, ami a filmakadémia korrupcióját igazolja, akkor ez az. Kétségtelenül Spielberg egyik, ha nem a legszarabb filmje. A Hadak útján nem más, mint egy Walt Disney rajzfilmet megszégyenítő, 10 éveseknek szóló, már-már hányingert keltően cukormázas, pofátlanul felszínes kliséhalmaz.
Szégyen, hogy ezt akkor a legjobbak közt emlegették, közben olyan filmek maradtak ki abban az évben a Dolby Theatre-ből, mint pl. a Drive, vagy a Warrior. -
[2016] - (imdb) - "Patriots Day" / (---) - 7/10
(2017.04.09) (133 perc, amerikai) - Drama, History, Thriller
2013 áprilisában, az aktuális Boston Marathon befutójánál, és a célegyenesben házi bomba robbant - 3 tragikus halált, és rengeteg sérültet hagyva maga mögött.
Az ezt követő káoszban minden élő-mozgó ember a sérültek segítségére sietett, és a rendőrség, valamint az FBI minden erejét az elkövető(k) felkutatására és elfogására fordította.
//Szomorú, dühítő esemény, melyet így megelevenítve (jó amerikai szokás szerint végül pozitív felhanggal kommunikálva a lezárást) nem volt túl jó látni. Nyilván való, hogy a film nézése során minden jó érzésű emberben feltoluló düh és bosszúvágy ellenkezik a modern, felvilágosult és demokratikus államberendezkedéssel, az Emberi Jogok Chartájával, és egyes egyházak parancsolataival is...
...de engedtessék meg: két fejbe engedett lövedék után helyeztem volna őrizet alá az elkövető(ke)t.
Rohadjon meg az összes dzsihádista és velük rokonszenvező!
//Mark Wahlberg (főszereplő és producer) jól nyomta. Michelle Monaghant még mindig keverem Tom Cruise ex-asszonyával (Katie Holmes).
Kép:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
//A témáról: Wiki HUN / Wiki ENG -
Kincsem
Nagyszerű szórakozás volt, a versenyek hangulatát nagyon elkapták, sajnos azért érezhető volt a megrendezett mivolta, egy valódi versenyen nem így mozogtak volna a zsokék a lovakon a célegyenesben, de ez már csak ilyen kukacoskodás. Színészek, párbeszédek meglepően jók voltak, nyoma sem volt a magyar filmekre jellemző kínos párbeszédeknek és túljátszásnak. Viszont a jelenkori poénok és utalások nagyon nem hiányoztak a filmbe, rontották az összképet.
8/10
Ghost in the shell
Hát ez meg mi a fene volt. Tényleg csak ennyire futotta, nagy high-tech város vágóképeire, gyenge és követhetetlen akciókra, meg egy ilyen foghíjas történetre? AZ egész film alatt olyan érzése van az embernek, hogy innen még valami hiányzik és ezt a hiányérzetet nem sikerült a film végére sem eltüntetni, szóval maradt a hiányérzet.
5/10 -
Mondjuk szerintem meg is érdemelte...
Amistad 1997 IMDb
Nem is tudom, hogy egy megtörtént eseményeken alapuló filmeket, hogyan lehet bármilyen kritikával is illetni..
Talán esetleg csak a stáb munkájának jellemzésével..bár az index.hu Spielberg 3 legrosszabb filmje közé sorolta.
Hogyan lehet egy ilyen sztorit ettől jobban megfilmesíteni?
Másodszorra nézve sem tudok erre jobban válaszolni, mint a rabszolgaság erkölcsi kérdését érintő 12 év rabszolgaság kritikusa.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.08. 21:00:50 -
"mégis egy olyan fickó vitte haza a Golden Globe díjat, aki akkor még kevésbé volt "menő sztár".."
Mert bizonyára az ítészek is érezték, hogy meglehetősen ciki lett volna, ha nem így történik / nem így döntenek... -
Jön az 'Ikrek' folytatása, a 'Hármas ikrek'... Eddie Murphy-vel...
-
Közben végignéztem (megint) ..
Feast of Love 2007 (A szerelem bősége) IMDb
Bevallom, mindig is szimpatikus volt az Újfehértói származású Marozsán Erika. Ez a szerepe ugyan nem valami nagy szerep, de mégiscsak olyan sztárok oldalán játszott benne mint Selma Blair a Kegyetlen játékokból, és Greg Kinnear a Sabrinából, vagy épp Morgan Freeman akinek számtalan filmjét Oscar-ral jutalmazták már eddig is..
Érdekes elmélet (legalábbis számomra) az, hogy amikor jósol valaki valakinek egy sötét baljós jövőt, az függetlenül attól, hogy ki hiszi el, legtöbbször valósággá is válik, akkor honnan az infó? Honnan a látomás a jövőből? Milyen láthatatlan erők ezek?
Meg amikor valaki csak ránéz egy párra, honnan látja, hogy összeillenek?
Meg amikor összetörik valaki szívét, hogyan képes az illető újra megbízni egy idegenben? És ha megint összetörik? Hogyan képes egy harmadikat is a bizalmába, a szívébe, az életébe fogadni? Honnan van ennyi lélekerő valakiben?
A film ezen témákat boncolgatja. Szintén többször nézős kategória nálam.
És lassan más vizekre evezek pár elnyomott rabszolgával. Újranézem az uzsi után az Amistadot Spielberg-től...
Itt is jelen van Morgan Freeman..Sir Anthony Hopkins..Matthew McConaughey..de ami igazán meglepő,
hogy ekkora színészek mellett mégis egy olyan fickó vitte haza a Golden Globe díjat, aki akkor még kevésbé volt "menő sztár"..
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.04.08. 16:53:51 -
azt nem is tudtam, hogy az avengers filmekben is producer. A vasember nyilvánvaló volt, ha már rendezte is, de az avengers az új nekem :D -
MrAndree #96028 Plusz ezek közöl jó néhányat rendezett is. -
Aminek a főszereplője --- Jon Favreau --- a producere sok képregény hősös filmnek (és számosban maga is szerepelt - na és ugye a "Friends"-ben).
(csak néhány érdekes):
* Untitled Avengers Movie (executive producer) (filming)
* 2018 Avengers: Infinity War (executive producer) (filming)
* 2015 Avengers: Age of Ultron (executive producer)
* Tomorrowland (2014) ... (executive producer)
* 2014 Chef (producer - produced by)
* 2013 Iron Man Three (executive producer)
* 2012 The Avengers (executive producer)
* 2010 Iron Man 2 (executive producer)
* 2008 Iron Man (executive producer)
Az 1998-as "Very Bad Things"-ben nagyon bírtam. -
Köszi az ajánlást.
-
A séf egy nagyon jó feel good film. Minimális konfliktus vagy felesleges dráma van benne -
Újranézős hétvégét tartok..
The Other End of the Line 2008 (A vonal másik végén) IMDb
Egyszer egy régi barátom azt mondta egy általam alulértékelt filmkritikám kapcsán, hogy minden filmnek van mondanivalója, akár jó, akár rossz. Csak értelmezni kell amit mondani akar nekünk.
Nálam ez egy "ZS" kategóriás film marad továbbra is, de bevallom más így nyugodt körülmények közt megnézni egy filmet, mint úgy ha szaladgálnak közben ki-be, chips-es zacskókkal zörögnek, röhögnek finganak és böfögnek közben melletted előtted vagy körülötted valahol. De most másodszorra nyugodtan végignézve, már az apróbb részleteket is észreveszi az ember. Hogy a szállodaigazgató valójában egy kedves és jószívű ember, hogy a lekoptatott vőlegény sem egy bunkó, vagy hogy még az indiai taxisofőr is tud együttérző lenni ha a szerelemről van szó..
Chef 2014 (A séf) IMDb
Nagyon ragozni nem fogom, már megtettem lejjebb valahol. Csak annyit jegyeznék meg, néha, amikor egy egy unalmasabb jelenethez érek valamelyik filmnél, szoktam tartani egy sárga dobós szünetet. Most is kellett volna, de visszatartottam, nem bírtam elmozdulni a vászon elől.
Még mindig lenyűgözött így egyben az egész. Igaz, én előre megmondtam, hogy többször nézős lesz nálam..
Sleeping with Other People 2015 (A 'sz'ex az oka mindennek) IMDb
Még a suliban összejönnek egy éjszakára a csávesz és a gádzsi. Aztán 10 évig semmi egymás közt, de másokkal persze igen.
A csajszi az apakomplexusa miatt egy ex tanárába esik, a muksó pedig gyakorlatilag minden csinos csajszit felcsíp egy numerára.
Tehát két szerencsétlen és végül is, boldogtalan lélek talál egymásra újra 10 év után.
Még mindig tudtam kacagni a szövegeken. sőt a "mocsok dj" bemutatásakor most is hangosan felnevettem.
(honnét a francból tudnak ilyen hasonlatokat összeszedni a filmesek?
)
A finist nem lövöm le, hátha még valaki nem látta esetleg, de nagyon tetszik az ilyen befejezés bármilyen filmnél.
Számomra még az is lejött tanulságként belőle..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!..hogy bár jelenleg minden egészséges embernek a szex a legfontosabb, azért ez nem marad így örökre.
Franc se gondol erre koravén koráig...mármint én úgy vélem.
Szerintem előveszem megint még majd valamikor ha vidámságra vágyok.. -
The Autopsy of Jane Doe -
Valami frankó horrort tudtok ajánlani? A frankó nem azt jelenti, hogy megeszik egymás belét, de azért ne két pofon legyen benne a legbrutálisabb rész sem. Jó forgatókönyv, izgalmas/érdekes legyen és persze "fosatós", ha egyáltalán létezik ilyen manapság.
Mostanában nem vagyok otthon, hogy melyiket lenne érdemes megnézni. Előre is köszi.
-
Akra #96021 Azért,mert az nem fényfákja volt. -
A The VVitchet egyértelműen látni kell, de a Morgant is érdemes megnézni. A közepes pontozás ne ijesszen el. Bőven több, mint nézhető. -
A Splitet nagyon vártam, valószínűleg ezért lett kicsit csalódás. Shyamalan munkáit a mélyrepülései ellenére is kedveltem. Itt a stílusa valahogy nehezebben volt tetten érhető és úgy érzem ez a személyiségzavar alaptéma sem volt kellően kihasználva, leszámítva, hogy McAvoy brillírozási lehetőséget kapott. Nyomasztóbbat vártam, igazi csavarral a végén, ez sajnos számomra nem teljesült.
5/10 -
Nem láttam azt a filmet - emlékeim szerint, a plot nem nyerte el a tetszésemet. S ugye a 21 éves "csitrit" sem láttam addig még :)
//Lehet, hogy egyszer adok neki egy esélyt. Már mint a filmnek.