106867

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Ramza #4282 Meg amiatt, mert Mao-n kívül mindenhol siker :D -
Ramza #4280 Ez oké, csak ha (szinte) teljesen ugyanazt akarják csattanónak berakni, akkor a kutyát nem fogja érdekelni, hogy 138 éve készen van a forgatókönyv, mindenki azt fogja mondani: ezt már láttuk, újat nem tudtok mutatni? -
És ha ez igaz, akkor tényleg nem arról van szó, hogíy egyszerű koppintás a film, szóval azok akik emögé bújtak, azok ezt már nem tehetik meg.
De persze az is lehet, hogy nem az lesz, hogy matrix a matrixban.
-
Ha ez így van,hogy a 13. emelet később volt mint a Mátrix 1, akkor nem lehet koppintás a 13. emeletről a matrix a matrixban, hiszen mikor az első részt forgatták a W. testvérek, akkor Nekik már mind a 3 file forgatólönyve megvolt, viszont a warner óvatosságból, csak egy filmre adott pénzt, hogyha sikeres lesz, akkor folytathatják. Szóval akkor nem lehet koppintásról beszélni. Éljen a Matrix.
Az csak puszta véletlen, hogy mind a két filmnél ugyanarra gondoltak a rendezők. -
Az Okárulum: -Nem látunk túl azokon a választásokon, amiket nem értünk.
Ezt a jövőbe látásra mondta... -
A hiba az ember tökéletlenségében rejlik szerintem, az emberi elme nem képes felfogni olyan dolgokat amik már tulmutatnak az anyagi természeten, éppen ezért nem lehet megérteni a teremtést, a végtelent. Az első részben ugye Neonak ezt mondják : free your mind, szabdulj meg au elmédtől, akkor képes leszel közeleb jutni a végsőhőz, a célhoz, megérteni a végtelent, tehát ez Neonak egy lépcsőfok volt...
Hétfő van, és még nem reggeliztem, mindjárt összeszedem magam, aztán filozofálhatunk :) -
Ramza #4270 Pedig most nincs igaza Gerynek, mert kb. egyszerre készült a Mátrix 1 és a 13-ik emelet, és utóbbi jött ki később (nem sokkal, maximum fél évvel).
Aki nem hiszi, nézze meg valamelyik filmes oldalon! -
-
brogosok! :D -
Én pont ezért vártam több ilyen orákulumos beszélgetést, tetszett az a rész, remélem a 3. részben is lesz ilyen. Az épitész dumája is jo volt.
Onnan pl azt iis ki lehet szürni hogy nincs kezdet és vég, csak végtelen, a mindenség öröktől fogva létezik, csupán ciklikus a teremtés maga, a születés halál... szvsz :) -
Valahogy igy gondolom én is, nincsenek véletlenek :) -
Pedig erről érdemesebb beszélni, és nem arrol hogy akkor a golyo hogy állt meg, meg milyen magasra ugrik, meg vajon mátrix a mátrixban, mert ezeket nem tudhatjuk, mivel nincsenek infok :) -
Neo: Szerintem a legnyívánvalóbbkérdés az: Hogyan bízhatnék benned?
Az Okárulum: -Bingó! Ez egy szálka, semmi kétség.A rossz hír, hogy nincs mód, hogy
valóban megtudd, hogy azért vagyok-eitt, hogy segítsek, vagy sem.
Csak rajtad áll, szedd össze agondolataidat legalább annyira,
hogy elfogadd, amit mondani fogokneked - vagy utasítsd el. Cukorkát?
Neo: -Már tudod, hogy el fogom fogadni?
Az Okárulum: -Talán nem lennék igazi orákulum,
ha nem tudnám.
Neo: -De ha már tudod,hogyan hozhatok döntést?
Az Okárulum: -Mert nem azért jöttél ide,hogy döntést hozz. Már megtetted.
Azért vagy itt, hogy megpróbáldmegérteni, miért tetted.
Azt gondolod, mostanra márkitalálhattad volna.
Ez a párbeszéd szolhat egy felsőbbrendű lényről, erőről (Isten) is, nem? Hogy látjátok?
Engem ez érdekel inkább, mint az hogy hányadik mátrix, meg mátrix a mátrixban, meg stb, ezek csak a filmhez kötödnek mint történet, magyarázat, a mondanivalot kéne megfejteni, mert ugye a srácok nem véletlenül bujták a keleti filozofiát... -
Arra sem emlékszel, hogy a Matrix 1 előtt, vagy utána láttad, esetleg közel azonos időben.
-
Viszont amit nem értek: miért kiabálják az emberek a másikra hogy nem érted meg hasonok. Senki sem érti, értheti a filmet, mert téves vagy fél informáciokkal vagyunk ellátva, innen még bármi lehet, ergo :) nem szabad ezzel dobálozni. Pont ez a durva, a történetet nem érthetjük, a mondanivalot igen, de arrol meg senki sem ir... mi a film mondanivaloja? -
Láttad a 3. rész trailerjét? egy két dolgot ki lehet belőle szürni... -
Valaki mondja el nekem legyen oly kedves, hogy mikori film a 13. emelet, mert Én nem láttam.
-
Ramza #4246 Pontosan meg is válaszoltad a hozzászólásban a kérdésedet :D -
Ez azt jelenti hogy nem szeretem a gyűrűk urát, a manokat meg törpéket, meg ezt a fajta mesevilágot, szoval nem érdekel a témája :)) -
Mert az a világ engem speciel nem köt le :) -
Már hogyne lehetne ujjat kitalálni, ez csak hollywoodban nem sikerül.... máshol igen, de még ott is vannak jo ötletek, mintahogy ez a film is az, csak nagyon elmisztifikálták...
Remélem a 3. rész nem egy 13.emelettel zár mert az lenne a filmtörténet szégyene.... :) -
Amikor beültem ezek eszemben sem voltak, mert reméltem hogy jo film lesz, de végül csak nem lett az... és mint mondtam attol szerintem nem lesz e gy film jo hogy félinformáciokkal áraszt el minket... -
Mondjuk az meglátszott hogy wacsovszkiék a keleti filozofiábol meritettek de ezt anniyra elbujtatták benne hogy az "átlag" ember nem veszi ki a lényeget... az orákulummal történt beszélgetés pl nagyon jo lett, de szerintem ilyen kellet volna több a filmbe és nem akcio... -
Ugye az addig rendben hogy mindenki agyal, meg tele van gondolatokkal, de ezek csak spekuláciok.
Nem emlékszem hogy valaki elmondta volna hogy számára mit jelent a film, mi a mondanivaloja a mai embernek, mert hát ugye a jobb filmneknek ez lenne a célja, és nem a látvány és pénz...
Pl valaki elmesélné miért volt szükség olyan részekre mint a nagyon hosszu tácjelenet, egyes karaktereket megismertünk, másokat meg nem, a niggerről tudjuk hogy van egy nője és kapott egy láncot, de a néger kapitánynőről (Will Smith csaja ) semmit sem tudunk, csak homályosat...
Szerintem nem alkott egészet a film, és ne mondjátok hogy de hát majd kiderül minden a 3. részben, mert ez gyenge érv... -
De képes volt tul szárnyalni az első részt, mintahogy a Birodalom visszavág is :)))
Jelen esetben ez nem mondhato el.
JA, igazad van, akkor nem ülnénk be a harmadik részre, tehát lovérol szol az egész... számomra elég gyenge rendezés a film, a történet jo lett volna... szvsz -
előtték =ellőtték
újjjat=újjat -
Blasta: ezek szerint minden mostanában kijövő új film, az szar, meg koppintás, mert az előtték már valami más alkotásban? Akkor ne haragudj, de Te minek nézel filmeket, ha már minden ötletet ismersz. Nem lehet újjjat kitalálni, akkor nincs értelme a filmezésnek?
-
Ezzel kapcsolatban kifelejtettem valamit:
"Az elsőt sem akciófilmek tituláltam, így most sem azt vártam. Mint mondtam, idegesített is jópár bunyós jelenet. "
Sajnos az orákulum-Neo és az építész-Neo párbeszédét nem tekintve számomra ez egy akciófilm lett....
A matrix 1-hez képest mindenképp! -
Ramza #4229 "a már eddig kiderített 13. emelet effektusról!"
Mi van?
Ez hol, ki által is lett kiderítve? :)
Maradjunk a hipotézis szónál :) -
Ramza #4228 Azokra a jelenetekre gondoltam, amikor Smith-szek ráugranak ötvenen Neo-ra, az megrázza magát, és a Smith-szek repkednek szanaszéjjel. Na az fullosan Asterix koppintás :D -
Ramza #4227 Hoztam a szokásos magyartalan mondataimat :(
Gery: jókat írtál, egyetértek (bár ez gondolom már kiderült :). Főleg a "ki nem szarja le, hogy sok pénzt kaszálnak, az élmény már az enyém" hozzászólással értek nagyon egyet. Annak idején Freakkel vitatkoztam sokat erről a kérdésről (jó egy éve). Felőlem kiadhatják a Matrix hepimíl menüt, tolltartót, faszom-se-tudja-mit, én kaptam valamit, átéltem egy élményt: ez az, ami számít. A többi nem érdekel. -
Na én léptem sorozásra srácok!
Minden jót!
Majd mesélek! :-DDDDDD -
Naaaa.
Asterix másmilyen mese, mint a mártix....
:-DDDDDD -
Ez butaság!
Az első rész szinte teljesen érthető volt!
Én is, meg te is megértetted miről van itt szó!
Erre megcsinálják a folytatást, és minden eddigi szabályt, és tényt ÁTHÁGNAK, MEGVÁLTOZTATNAK!
Kérdezem: ettől most ez a mű komolyabb lett?
Hozzátettek valamit a Matrix 1 már-már festőien egyszerü és tökéletes történetviteléhez?
Szerintem NEM! Egyszerúen összezagyválták az egészet mindenféle kulcskészítővel, felszabadított szoftverekkel, meg idióta verekedős jelenetekkel, amikből már olyan sok volt, hogy unalmasan tekintettem magam elé.
Sajnálom, ezt érztem! Az a tökéletesség hiányzott ami a Matrix 1-re jellemző volt (persze Freak szemében az egy bakiparádé.....tudjuk. :-DDDDDD)
"De ami a legjobban kikészített, az az a szöveged, hogy az épitész monológját leegyszerüsíthették volna"
Szerinted hány ember értette meg annak a monológnak az 50%-át?
Ja és szerinted TE azt 100%-osan MEGÉRTETTED?
Én sem akciófilmre ültem be. Én a matrix második részére ültem be, így tudtam, hogy mire számítok. Az elsőt sem akciófilmek tituláltam, így most sem azt vártam. Mint mondtam, idegesített is jópár bunyós jelenet.
Más részt.
Én kurva fogékony vagyok a témára, de ne degradálj le azzal, hogy kijelented, hogy te igenis megértetted az egészet és akinek ez kusza vlt az gázos, mert még egy sort nem írtál a filmlényegéről a már eddig kiderített 13. emelet effektusról!
Ez nem kérdés! -
Ramza #4223 No akkor a hétvégi termésről.
Blasta, a nem tetszett listád nagy részével egyet tudok érteni, nagyjából ezek a részek nem tetszettek nekem sem (csodálkozom, hogy az Asterixel még senki nem hasonlította össze a 100 Smith-es harcot, én most megteszem :).
A különbség a véleményünkben a hangsúlyokon van, ugyanis a töménytelen hiba ellenére nálam ez egy nagyon jó film, nálad nem.
Az építészes párbeszéd, mint értelmetlen szöveg: úgy gondolom, ha néhány embernek sikerült megértenie (vagy legalábbis egy értelmezést adnia neki, amit majd a harmadik rész úgyis átértelmeztet :), akkor már nem igaz a "hablaty"-emélet. Van értelme, összeáll egy értelmes egésszé -> akkor mi a gond vele. Nem sikerült megérteni? Meg kell nézni még egyszer, meg kell kérdezni a havert, hogy neki mi jött át, fórumozni kell. Pont ettől jó ez a film, vagy többszöri megnézés, vagy több ember kell a részletek összerakásához.
De semmiképpen nem az egy megnézés utáni kijelentés: ez egy értelmetlen összevisszaság...
13. emelet: látom itt lassan tényként lesz kezelve a dolog, azért várjunk még ezzel. A csavaroktól volt számomra jó eddig ez a két rész, miért ne lenne még sok csavar benne? Miért lőnének el egy olyan poén, ami friss, amit három-négy éve egyszerre ketten is lelőttek?
Én bízom benne, hogy lesz itt meglepi a befejezéskor. -
Ramza #4221 A GITS alapmű, hatalmas alkotás, de az égvilágon semmi köze a Mátrix történethez, kb. olyan az összehasonlításod, mitha azt mondanád, hogy a SW - The new hope-ot a 2001 űrodusszeiából lopták, mert abban is van űrhajó. -
Oké, neked tetszett, te végig izgultad, megérteni nem foglak!
Engem egyes jelenetek már-már idegesítettek, és ez nem az a dolog, ami egy filmet naggyá tesz!
Nálam!
(Talán le kéne állni a kokainról nem, tisztelt uram?????? :-DDDDDDDDDDDDDDD)
-
újjabb = újabb
-
úlmutat =túlmutat -
"Nekem ez az egész több mint egy film"
Ez viszont már gáz!
Ez akkor is csak egy film, és amíg nem láttad a 3. részt lehet, hogy Mikiéknek van igaza és a végén SEMMI ÉRTELME nem lesz!
Én sem arról akarlak téged meggyőzni, hogy "márpedig ha én unatkoztam a filmen (mert unalmas volt) akkor ismerd el, hogy te is", hanem arra próbálnék rájönni, hogy mitől olyan fantasztikus?
Mitől egyedi? A 13. emelet egy tisztább, szárazabb érzés!
Ez egy elborult massza, amiből oké, hogy csa 2/3-ot láttunk, de akkor is már-már úlmutat a józan ésszel értelmezhető dolgokon...