106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Zephyr Retiring
    Ja történet kronológiailag vágom, de "hivatalosan" a III. A sith-ek bosszúja a IV.pedig az Új remény 1981 óta, előtte meg Csillagok háborúja.
    Szóval elég hülyén oldották meg, vagy pedig felesleges volt beszámozni őket...

Másikra: tudod jól, hogy nem vagyunk egyformák..
    Tudnék én olyan japán alkotást mutatni, amit te 10-re értékelnél, én meg lehet, hogy 3-ast se adnék rá...
    Anélkül, hogy értékelném a véleményed
  • IMYke2.0.0.0
    "Rouge One (Zsivány Egyes) "
    Ez volt az előzménye a Star Wars IV-nek...

//Másikra:
    "Abszolút nem csak a minden tekintetben szuper 3D miatt, nekem ez 10/10"

Nem értékelve a véleményed... csak kicsit most csalódtam.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.08.04. 19:01:06
  • Zephyr Retiring
    Rouge One (Zsivány Egyes) 3D (2016) IMDb

Nem vagyok egy nagy Star Wars rajongó. Csak annyira, hogy a IV. epizódot szeressem. Az V. és a VI. nálam már az elmegy kategória,
    az I. - II. - III. pedig full csalódás volt számomra.
    A Zsivány Egyes lehetne a 0. epizód, ha azt nézem, hogy az Ébredő erő lett a VIII. és az Utolsó Jedik lesz a IX. epizód, ha majd elkészül..

Maga a film számomra semmi extrát nem adott, bár nagy elvárásaim amúgy sem voltak. A 3D a negatív terekbe szépen kiterjeszkedett, de a pozitív térig már nem terjedt az ERŐtér
    (magyarul: a sok sok méterre lévő tárgyak, tájak szuperek voltak, de a fegyverek csövei nem akarták kiverni a szemeim)
    Spoilerezni nem akarok, csak annyit árulok el amit amúgy is tud már mindenki: lesz majd még folytatása..(vagy előzménye, ezek után már semmi sem biztos)
    Csak mert láttam már unalmasabb sci-fit is 10/7 (ha nincs a 3D, még ennyit sem adnék rá)

Passengers (Utazók) 3D (2016) IMDb

Több kritika is kering a neten, mint gólyafos a levegőben a filmről. Ki ki találhat magának és a hangulatának megfelelőt.
    A film 3D változatával kapcsolatosan csak egy kritikát olvastam el, ami annyit jegyzett meg, hogy idézem:
    "semmi sem indokolta a 3D jelenlétét, de ettől függetlenül egy aranyat megérdemelne a látvány."

Na ekkora baromságot is ritkán olvastam régebben, de úgy látszik manapság már semmin sem kell meglepődnöm..

A 3D jelenlétét szerintem meg marhára indokolta ez a film, hiszen egy elméleti jövőt fest elénk. Komputerizált környezetben, háttérben a hatalmas és döbbenetesen szép univerzummal, amit 3D-ben nézni plusz egy külön élmény
    A sztorit gondolom már mindenki ismeri, viszont a morális kérdések amiket feszeget egyeseket filózgatásra késztethet
    Miért teszi amit tesz, hogyan reagál rá a másik fél, hogyan reagálnék én, amikor dönthetne egy fontos kérdésről, miért dönt úgy ahogy, és hogyan döntenék én..stb..
    Felejthető? Igen, egyeseknek lehet, hogy az. Mások pedig párszor felidézik még a jövőben ezt a sztorit. Mint magam is.
    Abszolút nem csak a minden tekintetben szuper 3D miatt, nekem ez 10/10.
  • Zephyr Retiring
    Tuti más élmény 3D-ben. Hamarosan nálam is napirendre kerül
    Aztán arra leszek kíváncsi, vajon ez mikor jön ki 3D bluray-en:

• Prof William
    A Prometheusba csak alig pár mondat kellett volna hogy ne legyen az jelenet totál blődség...

Pl...
    Brrrr Plity!
    - A szenzorok nem jeleznek semmilyen ártó létformát vagy anyagot a légkörben. Belélegezhető. Levehetjük a sisakot.

ÉS ennyi... De nem... leveszem sisakomat mert olyan képzett biológus vagyok, hogy ránézek levegőre és máris látom, hogy biztonságos. :)
  • Tirion
    jaj ne is mond amit a Prometheusban leműveltek a biológusok édes faszom ekkora blődséget
  • IMYke2.0.0.0
    "Ugyanis ne felejtsük, hogy ezek szörny-filmek!"

Az a baj, hogy majdnem minden szórakoztató(nak szánt) filmben (stílustól függetlenül) vannak ilyesmik.
  • Katalizátor
    Ezeken én is sokat agyaltam. Vegyük pl a Prometheus híres "leveszem a sisakom egy idegen bolygón" vagy "biológus létemre megsimizek valami földönkívülit" jeleneteket.
    Megbocsátom nekik!
    Ugyanis ne felejtsük, hogy ezek szörny-filmek! Kellő logikával rendelkező karakterek esetén nem lenne film. Ez alól talán csak az Alien3 volt a kivétel, a többiben hülyék voltak.
    És ez így van jól!
  • IMYke2.0.0.0
    "A Covenantban viszont önszántukból ugranak fejest a dologba."

Daniels ellenkezik...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

- 00:27:28 - As your second, I need to protest. Officially.
    - 00:27:33 - Officially? Okay, Danny. I'll put it in the log.

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.08.04. 12:11:46
  • Prof William
    Ha jól rémlik az Alienben bár Dallas erősködik de Ripley nem akar beengedni senkit hajóba karantén nélkül. És Dallas nem is igen tud tenni semmit, amíg Ash ki nem nyitja a zsilipet.

Persze később megmagyarázza de hogy ki/mi Ash és kitől kapja a parancsokat az később elég világos lesz.

A Covenantban viszont önszántukból ugranak fejest a dologba.
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "The Mummy" / (A múmia) - 5/10
    (2017.08.03) (111 perc, amerikai) - Action, Adventure, Fantasy

A múmiának drukkoltam.

Na jó, kicsit bővebben: nekem semmi bajom nem volt azzal, hogy Tom Cruise volt a főszereplő. Annabelle Wallis nem jött be.
    Zavart a Russell Crowe 'Van Helsing'-like szál, a szörnyüldözésével. Erősen érezhető, hogy erre akarják/ták ráépíteni a tervezhető szélesvásznú Múmia-sorozatot. Ezt támasztja alá a végén elhangzó dialógus is.
    Mondjuk, inkább ilyesmit, mint tömeg-képregény-filmeket néznék.

//Sofia Boutella alapvetően nem rossz csaj (az álla nem tetszik) és sok piros pont a repertoárján látható videoklip szereplés.
    Látható lesz majd az "Atomic Blonde"-ban.
  • Bokafix2
    Gifted (2017)

Jó volt látni Amerika Kapitányt átlagos civilként. Úgy látom, nem áll messze tőle az ilyen szerep sem. Nevelőapukaként helytállni egy 7 éves matekzseni pártfogójaként, nem semmi teljesítmény. Ráadásul ez a gyerek okosabb mint az egész Avengers együttvéve.

8/10
  • SzinesGeza
    Már pont ez marhaság, hogy a kapitány erősködik. Neki kellene a legfőképp betarta(t)nia a protokollt.
  • genndy
    Az Alien szerencsére teljesen rendben van ebből a szempontból.
    Dallas csak erősködik, hogy engedjék be őket, de Ripley megtagadja, pont a karanténra hivatkozva. Ash az, aki kinyitja nekik a zsilipet (tudjuk, miért).
    Ez a Covenantos marha meg csoda hogy fejest nem ugrik abba a tojásba
  • IMYke2.0.0.0
    Számomra a Covenant ~= Alien (1978)
  • SzinesGeza
    Nekem erről a "hagyjuk fenébe a biztonsági előírásokat " marhaságról Dallas kapitány jut eszembe az Alien-ből mikor Kane-t felviteti a hajóra. ;)
    Már tényleg semmi újat nem tudnak kitalálni.
  • IMYke2.0.0.0
    * 1995 - Ghost in the Shell - 82 perc, animációs film
    * 2002 - 2003 - Ghost in the Shell: Stand Alone Complex - 650 perc, 26 rész, animációs sorozat
    * 2004 - Ghost in the Shell 2: Innocence - 99 perc, animációs film
    * 2004-2005 - Ghost in the Shell: Stand Alone Complex 2nd GIG - 650 perc, 26 rész, animációs sorozat
    * 2005 - Ghost in the Shell: Stand Alone Complex - The Laughing Man - 160 perc, animációs film --- Stand Alone Complex-ből a "Laughing Man" szál filmmé alakítása
    * 2006 - Ghost in the Shell: Stand Alone Complex - Solid State Society - 108 perc, animációs film
    * 2006 - Ghost in the Shell: Stand Alone Complex 2nd GIG - Individual Eleven - 161 perc, animációs film --- a Stand Alone Complex 2nd Gig "Individual Eleven" szál filmmé alakítása
    * 2008 - Ghost in the Shell 2.0 - 83 perc, animációs film - Az 1995-ös film bővítése, feldolgozása. Itt-ott benne: új CGI grafika, digitális effektek, pár új jelenet, 6.1-es hang.
  • Tikal #97039
    a ghost in the shell is megélt egy pár folytatást...
  • Zephyr Retiring
    ...és túl nagy hatással volt rád a Surf's Up 2 is - pipa

..Robocop több folytatást is megélt, Ghost in the shell pedig - (egyelőre) mínusz 1 pipa
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.08.03. 20:17:10
  • Prof William
    Erről a "fogunk egy jelet szóval hagyjuk fenébe a biztonsági előírásokat és menjünk le védőruha nélkül a bolygóra" marhaságról Kim Stanley Robinson Aurora c. regénye jut az eszembe. Ő igyekezett reálisan leírni a dolgokat.

Ott a Kolonizáló hajó miután megékezett a célpontjához az Aurora nevű bolygóhoz mindenki örömmel nyugtázta hogy az egy kietlen kődarab némi vízzel. Ha lett volna rajta élet az már plusz kockázat lett volna mert vajon hogyan reagált volna rá az emberi szervezet?
    "Nem kell rá élet majd terraformájuk mi. "

És még így is hogy (szervetlen folyamatok eredményeképpen) volt rajta belélegezhető légkör a telepesek elzárt kolóniákat építettek és HÓNAPOKON át csakis szkafanderben engedték kimenni őket külvilágba és csak teljes fertőtlenítést követően jöhettek vissza.
    Közben pedig tudósok minden létező helyről mintát vettek és újra és újra százszor és ezerszer töviről-hegyire átvizsgálták az egészet emberre káros dolgokat keresve.

Persze itt nem kellett volna ennyire de legalább úgy tettek volna mintha ahelyett hogy lementek egy szál pólóban. :)

A zuhanyzós jelenet volt számomra a mélypont. Ilyen jelenetek Péntek 13 jellegű slasher filmekbe illenének nem egy Alien/Prométeuszhoz....

Vagyis nem... az az volt, maikor kiderült az Alienek eredete...
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.08.03. 15:23:25
  • IMYke2.0.0.0
    [2017] - (imdb) - "Alien: Covenant" / (Alien: Covenant) - 5/10
    (2017.08.02-03) (123 perc, amerikai) - Horror, Sci-Fi, Thriller

Saját meglátásom, hogy ha 1-nél több forgatókönyv író dolgozik egy művön, akkor 100 filmből jó, ha 1-2 esetében működik a dolog...
    Most sem működött.

Ridley Scott nem tudom, hogy mit tudott és mit nem tudott átverni a forgatókönyv írók buksijába az elképzeléseiből --- sejtésem szerint: semmit ---, de ha mágis sikerült valamit, az kevéske volt. Vagy (és kérem szépen, ez a legrosszabb) épp az tette lagymataggá ezt a témát.

Füttyszóra ugró kolonizáló hajó-kapitány, aki később bár belátja, hogy hibázott, meglehetősen GYORSAN lesz a táplálék/fejlődési lánc mellékterméke.
    S nem ok nélkül emeltem ki a GYORSAN szót. A teljes filmben MINDEN idegen lény rettentő gyorsan fejlődik, mindenféle magyarázat és a köztes lánc megmutatása nélkül.
    Két vágás között is láthatóak a különbségek. Felhívnám a figyelmet az első lény produkciójára az első leszállóhajóban...
    ...az utolsó, kifejlett vadász (? --- ez ugye még a régi kanonból száramzik, amikor az Aliensben a két lábon járók védték a fészket) esetében még akár magyarázható lehetne a dolog a Covenanton töltött "8 harangnyi" idővel (aminek emberi mértékbeli idejéről megint csak szart se tudunk, mert még csak egy szaros órát se mutattak)... de egyrészt Lope testéből bizonyosan nem a 2,5 méteres dög ugrott ki, másrészt az egész hajón más fogyasztható személy nem tűnt még el a fürdőzős jelenetig.
    Az öntudatra ébredt mesterséges lény (vagy számítógép) témától már spirál mozgás indul be a gyomromban. U.n.a.l.m.a.s.
    Ráadásul, esetünkben (is) ez az emberien pusztítani és teremteni akaró robot-M.I. a Prometheusban megismertnél is logikátlanabbul gonoszkodott: ha annyira sikerült neki a "teremtők" elpusztítása, és még nem nyugodott benne az alkotási és gyilkolási vágy, miért nem repült tovább a Világegyetemben? Miért maradt egy helyen?
    Az események utáni Walter / David szál átlátszó volt --- és épp attól, hogy nem akarták, hogy az legyen. Én csak azt vártam, hogy mikor szólja el magát David. Persze, íróink a legdramatikusabbnak hitt pillanatot választották...
    Ha túlságosan szőrszálhasogatónak tűnök, nem ok nélkül van úgy --- és még csak nem is mászok bele nagyon a dologba, mert annyira nem tartom méltónak ---, ugyanis én reménykedtem valamiféle jó Alien-filmben... és nem egy Alien (1978)-t is utánzó, lagymatag, személyes indokaikat a kötelességük (kolonizáló hajó, bazzeg!) elé helyező szereplőkkel teli szappanopera epizódban.

Nem pazarlom tovább a saját időmet a véleményezésével.
    Joggal bukik a film.
    Nagyot csalódtam.
  • RatBaG #97035
    wtf

• Katalizátor
    Arra a "story vonal"-ra gondolsz, amit már a Covenant is megtört a Prometheus után? :)
  • tigeroo
    úgy basznák szét mint a terminator filmeket/univerzumot
  • Totti5
    Pl a sok díszlet amit valójában felépítettek ( és ez látszott is filmen, hogy nagyon jól néz ki ) és nem zöld előtt CGI volt.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2017.08.02. 19:25:57
  • Shep
    Attól függ, meg ugye ha kevesebb pénzből csinálják akkor ugyanennyi néző mellett nagyobb a bevétel. Abban meg igazuk van ,hogy egy nem túl jól teljesítő szériába nem lapátolják tovább a pénzt. Mondjuk azt nem nagyon értem mi került a Covenanton 97 millióba. Annyiból már akár 2 jó filmet is lehet csinálni :)
  • Totti5
    Jajj ne... van egy story vonal most, nehogy már dobják. Vicc hogy semmi sem jó a nézőnek. Ha egy Alienre nem ül be, akkor egy másik Alien-re be fog ? lol
  • rain70 #97029
    Alien reboot?
  • DantesHUN
    Természetesen az eredeti Robotzsarura gondoltam.

Emberi agyat ültetnek robot testbe-pipa
    Nincsenek emlékei de aztán lesznek-pipa
    gonosz nagyvállalat-pipa
    rendes nő, aki megépítette a robotot, de a gonosz nagyvállalat azt akarja kapcsolja ki de nem teszi-pipa
    film végén harc egy nagy robot ellen-pipa

A különbség: női főhős van. A főhos itt nem egy volt rendőr hanem törvénnyel szemben álló nő. Robotzsaru társa nő, az Őrnagy társa férfi. A ghost-ban egy rakás embernek van robot testrésze, viszont magából a torz jövőből nem át sok mint a Robotzsaruban.
  • Kmarha
    3D-t is megérte, vagy 2D-ben nézted?
  • CSOCSO
    Valerian

Gyonyoru volt! Vizualis orgazmus!
    Nekem bejott a fohos csavo meg a fohos csaj. Nagyon jol allt nekik a szerep. Egyetlen bajom csak az, hogy szamomra annyira hasonlitanak egymasra mintha testverek lennenek.
    Minimum 8/10
    Igazabol csak az epic sztori hianyzott belole. minden mas rendben volt.

Sokkal jobban nezett ki mint a Ghost in the shell.
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2017.08.02. 03:26:52
  • Tikal #97025
    Például? Mert én már nem emlékszem a Robotzsaru remake-re, ha arra gondoltál.

egyébként meg az eredeti ghost in the shell-el van sok ugyanolyan jelenet, helyszín, de ezek csak hozzáadtak:)
  • kutyakiki81
    Wish Upon

Nem igazán értem ez miért került moziba. Olyan tipikus only dvd film. Oké, hogy van húzónévnek Ryan Phillippe, meg hogy az Annabelle rendezőjének a filmje, de ettől a film még erősen közepes alá.
    Ryan Phillippe kukázás közben egy érdekes dobozt talál. Lányának adja, aki japán nyelvtudásával elolvassa a feliratot rajta : 7 kívánság.
    El is kezd kívánni, és a kívánságok valóra válnak... Aztán jön egy kis nyomozás a doboz után, és lesz egy kis Final destination beütés is.
    Gyenge tini-horror.

4/10

47 Meters Down

A tavalyi Zátony elég jó volt, ez is kb azon a szinten van nálam. Nem egy hosszú film, hamar felpörögnek benne a dolgok, de lehetett volna izgalmasabb is. Amikor az elején megláttam a Santiago Segura nevet mosolyogtam egy jót, mondom de király, Torrente is benne van a buliban. Aztán a mozi végén gyors imdb, mert Torrente sehol nem volt.
    Ezért nem :)

Azért az úgymond "csavar" egész jó benne, egyáltalán nem kiszámítható

6/10
  • DantesHUN
    Ghost in the shell

Ez a film a Robotzsaru. Csak itt szebb a főhős, de film gyengébb. Lényegében mindent elmondtam. És nem izgat, hogfy de hát az eredeti anime...nem láttam, a filmről tudok csak nyilatkozni, és nem attól Robotzsaru, hogy robot emberi aggyal...konkrétan a két film olyan 80% pontosan ugyanaz, jelentetek vannak amik azonosak. Ez így azért elég vicces.
  • Koppixer
    Államilag támogatott filmeknél nem számít a piaci megtérülés. Ott van a Kincsem, ami már 400 000 néző felett jár, de a költségeinek még a 20 %-át se hozta vissza, mégis sikerként fogják elkönyvelni.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem a 3D miatt. A film és a "történet" miatt.
  • Zephyr Retiring
    A 3D miatt? Mert az tényleg gyenguska lett a másik kettőhöz képest..
    A filmből még hátra van az utolsó 3/4 óra. Félbe szakítottuk tegnap, mert vendégek estek be a messzi Avalonból..
    Majd egyszerre összegzem élményeimet a háromról..(ha majd távoztak a vendégek)
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.08.01. 09:15:30
  • ManoNegra
    Nem tudom, nekem tulajdonképpen mindegy is, de ez megéri a ráfordított időt, legalábbis nekem nagyon tetszett.
  • IMYke2.0.0.0
    Szerinted miért nem láttam?
  • Dynamic
    És ez miért számít amikor ez teljesen új sztori volt? Pár név stimmelt meg hogy excalibur és kalap.