[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
[2017] - (imdb) - "Alien: Covenant" / (Alien: Covenant) - 5/10
(2017.08.02-03) (123 perc, amerikai) - Horror, Sci-Fi, Thriller
Saját meglátásom, hogy ha 1-nél több forgatókönyv író dolgozik egy művön, akkor 100 filmből jó, ha 1-2 esetében működik a dolog...
Most sem működött.
Ridley Scott nem tudom, hogy mit tudott és mit nem tudott átverni a forgatókönyv írók buksijába az elképzeléseiből --- sejtésem szerint: semmit ---, de ha mágis sikerült valamit, az kevéske volt. Vagy (és kérem szépen, ez a legrosszabb) épp az tette lagymataggá ezt a témát.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Füttyszóra ugró kolonizáló hajó-kapitány, aki később bár belátja, hogy hibázott, meglehetősen GYORSAN lesz a táplálék/fejlődési lánc mellékterméke.
S nem ok nélkül emeltem ki a GYORSAN szót. A teljes filmben MINDEN idegen lény rettentő gyorsan fejlődik, mindenféle magyarázat és a köztes lánc megmutatása nélkül.
Két vágás között is láthatóak a különbségek. Felhívnám a figyelmet az első lény produkciójára az első leszállóhajóban...
...az utolsó, kifejlett vadász (? --- ez ugye még a régi kanonból száramzik, amikor az Aliensben a két lábon járók védték a fészket) esetében még akár magyarázható lehetne a dolog a Covenanton töltött "8 harangnyi" idővel (aminek emberi mértékbeli idejéről megint csak szart se tudunk, mert még csak egy szaros órát se mutattak)... de egyrészt Lope testéből bizonyosan nem a 2,5 méteres dög ugrott ki, másrészt az egész hajón más fogyasztható személy nem tűnt még el a fürdőzős jelenetig.
Az öntudatra ébredt mesterséges lény (vagy számítógép) témától már spirál mozgás indul be a gyomromban. U.n.a.l.m.a.s.
Ráadásul, esetünkben (is) ez az emberien pusztítani és teremteni akaró robot-M.I. a Prometheusban megismertnél is logikátlanabbul gonoszkodott: ha annyira sikerült neki a "teremtők" elpusztítása, és még nem nyugodott benne az alkotási és gyilkolási vágy, miért nem repült tovább a Világegyetemben? Miért maradt egy helyen?
Az események utáni Walter / David szál átlátszó volt --- és épp attól, hogy nem akarták, hogy az legyen. Én csak azt vártam, hogy mikor szólja el magát David. Persze, íróink a legdramatikusabbnak hitt pillanatot választották...
Ha túlságosan szőrszálhasogatónak tűnök, nem ok nélkül van úgy --- és még csak nem is mászok bele nagyon a dologba, mert annyira nem tartom méltónak ---, ugyanis én reménykedtem valamiféle jó Alien-filmben... és nem egy Alien (1978)-t is utánzó, lagymatag, személyes indokaikat a kötelességük (kolonizáló hajó, bazzeg!) elé helyező szereplőkkel teli szappanopera epizódban.
Nem pazarlom tovább a saját időmet a véleményezésével.
Joggal bukik a film.
Nagyot csalódtam.