[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Rouge One (Zsivány Egyes) 3D (2016) IMDb
Nem vagyok egy nagy Star Wars rajongó. Csak annyira, hogy a IV. epizódot szeressem. Az V. és a VI. nálam már az elmegy kategória,
az I. - II. - III. pedig full csalódás volt számomra.
A Zsivány Egyes lehetne a 0. epizód, ha azt nézem, hogy az Ébredő erő lett a VIII. és az Utolsó Jedik lesz a IX. epizód, ha majd elkészül..
Maga a film számomra semmi extrát nem adott, bár nagy elvárásaim amúgy sem voltak. A 3D a negatív terekbe szépen kiterjeszkedett, de a pozitív térig már nem terjedt az ERŐtér
(magyarul: a sok sok méterre lévő tárgyak, tájak szuperek voltak, de a fegyverek csövei nem akarták kiverni a szemeim
)
Spoilerezni nem akarok, csak annyit árulok el amit amúgy is tud már mindenki: lesz majd még folytatása..(vagy előzménye, ezek után már semmi sem biztos
)
Csak mert láttam már unalmasabb sci-fit is 10/7 (ha nincs a 3D, még ennyit sem adnék rá)
Passengers (Utazók) 3D (2016) IMDb
Több kritika is kering a neten, mint gólyafos a levegőben a filmről. Ki ki találhat magának és a hangulatának megfelelőt.
A film 3D változatával kapcsolatosan csak egy kritikát olvastam el, ami annyit jegyzett meg, hogy idézem:
"semmi sem indokolta a 3D jelenlétét, de ettől függetlenül egy aranyat megérdemelne a látvány."
Na ekkora baromságot is ritkán olvastam régebben, de úgy látszik manapság már semmin sem kell meglepődnöm..
A 3D jelenlétét szerintem meg marhára indokolta ez a film, hiszen egy elméleti jövőt fest elénk. Komputerizált környezetben, háttérben a hatalmas és döbbenetesen szép univerzummal, amit 3D-ben nézni plusz egy külön élmény
A sztorit gondolom már mindenki ismeri, viszont a morális kérdések amiket feszeget egyeseket filózgatásra késztethet
Miért teszi amit tesz, hogyan reagál rá a másik fél, hogyan reagálnék én, amikor dönthetne egy fontos kérdésről, miért dönt úgy ahogy, és hogyan döntenék én..stb..
Felejthető? Igen, egyeseknek lehet, hogy az. Mások pedig párszor felidézik még a jövőben ezt a sztorit. Mint magam is.
Abszolút nem csak a minden tekintetben szuper 3D miatt, nekem ez 10/10.