106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Cgi 73-óta (2D), 76-óta (3D) használatos.
Stop motion, renderfarm hogy jön ide?
(2x is leírtam nagyjából ugyanezt.
Már megint sz@raxik az SG mobil felület..)
Nektek csúcs a T1, mai szemmel nekem gagyi. Emiatt még ne harapjátok le a fejem :D -
. -
Így van.
Itt pedig a mozgásról - mondjuk 5 perc 45-től.
-
"Itt figyeld a hátteret, ahogy pár másodpercre beszaggat, mintha nem bírta volna a korabeli 286-os Intel proci a képfeldolgozást :)"
Stop motion, ne mond, hogy nem tudod, mi az -
"Ezért is mondtam, ha nem használtak cgi-t, akkor talán inkább kellett volna.."
A film: 1984... tehát, a forgatás valamikor 1983.
Az első renderfarm meg: 1990.
-
1:28:00-tól 1:28:19-ig azt a jelenetet láthatod, amikor a csajszi és a pali végigszaladnak a folyosón a vasajtó felé...
Nyomukban Fémcsonti ahogy halad, húzza a megsérült lábát maga után.
Itt figyeld a hátteret, ahogy pár másodpercre beszaggat, mintha nem bírta volna a korabeli 286-os Intel proci a képfeldolgozást :)
Majd hőseink a vasajtóhoz érnek, és ahogy lassan behúzzák az ajtót maguk után, a fejük felett eltekintve tisztán kivehető az egykori kisollós filmkocka kivágás, amiről az eredeti hátteret kivágták, illetve Termike nyakukbalihegő alakját rámontírozták.
Ilyesmi trükköt valaha még magam is bevetettem anno a diafilmeknél, amit még a diavetítőkben tekergettünk kézileg :D
Ezért is mondtam, ha nem használtak cgi-t, akkor talán inkább kellett volna.. -
1989-ben volt ez - 15 éves voltam, és az akkor még fénykorát élő VHS-kölcsönzős korszakban.
//Hogy a koromnak-e, azt nem igazán tudom - már 12 éves korom környékétől nyomathattuk a komolyabb filmeket is a családban, és nem zárták el előlem a Videoton színes tévét sem. Moziba is eljutottunk, igaz, akkoriban még nem volt divat mindent CGI-vel helyettesíteni :)
//Szerk.: Persze, azóta már akár ezernyi filmet is láthattam, és nyilván nagyon újat már nem tud mutatni ez a médium, de az a bizonyos bizsergetős-lúdbőrös-filmélmény még megadatik néha - évente 1 vagy 2 alkalommal maximum.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.09.25. 15:39:14 -
hány éves voltál akkor?
Valószínűleg a korod miatt se lesz már akkora katarzis az életedben egy filmtől mint akkor volt.. nem? :) -
Konkrétan majdnem magunk alá hugyoztunk a srácokkal az első rész nézésekor, mikor kijött a tűzből.
Azóta sem volt akkora katarzis Terminator témában, pedig én MINDEGYIKET kedvelem valamiért. -
+1
Az első rész kurva para volt, olyan hangulata volt, amit már a limonádé 2. rész sem hozott vissza (tudom mindenkinek a T2 a fav, pedig az első szvsz köröket ver rá).
Egyszer nem jut eszembe erről a filmről, és az adott jelenetről, hogy mennyire gagyi a látvány akárhányszor nézem újra. -
Minek lett volna benne CGI? Hogy szétkenjék a látványt egy felszínes kulimázzal, mint a Genisys-ben? Ahol azt hitték, hogy pár vizuális effekt kimossa a filmet a szarból, ami egy feleslegesen bonyolított, erőltetett sztorival és logikátlanságoktól hemzsegő cselekménnyel próbált elkápráztatni minket?
A T1-ben azt szerettem, hogy el tudtam hinni amit látok. Mocskosul reális és fémes volt, mentes a felesleges sallangoktól, mégis csillogott-villogott minden porcikája. Épp annyi akció és látvány volt ami szükséges, a többit a sztori és a kiváló atmoszféra vitte.
Nem volt ömlesztett effektorgia, hajmeresztő akrobatikus jelenetek, meg hidakról lelógás miközben egy 50 kilós nőci egy közel száz kilós férfit tart fél kézzel, hogy le ne essen... csak izzadt menekülés volt, meg golyózápor.
És ezekkel az újkori szemetekkel csak egyre mélyebbre ássák a sírját a jóöreg első résznek, szinte semmit nem hagyva meg annak stílusából és szellemiségéből, csak megmaradt belőle egy rozsdás vázszerkezet, amiben már soha többé nem gyullad ki a piros fény. -
érdekes gondolatmenet... -
Csak nem polkorrekt,
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!egyik testvér lehetett volna néger, egy ázsiai ...
-
What happened to monday
Meglepően igényes és jó film. Érdemes mindenképpen megnézni.
9/10 -
The Mummy 2017
Hát ez olyan semmilyen volt. Nem volt rossz, de nem volt jó sem. Sajnos a karakterek elég lufik. Még a Cruise-é is. Dramaturgiailag sincs jól összerakva a film. Talán ez a legnagyobb baja a filmnek. Hiányoznak belőle az érzelmek, mindenféle.
Filmzenéje szinte nincs is.
Ehhez képest a Brendan Fraser féle Múmia sokkal jobban össze van rakva, még ha nem is tartom valami jó színésznek.
Egyszer végigülhető, nem akartam kikapcsolni, de max ennyi van benne.
5/10
Utoljára szerkesztette: BaliBoy, 2017.09.25. 07:14:31 -
Hát, ha nem volt benne, akkor talán pont az volt a baj.
A folytatásban már tuti volt, (a cseppfolyós robot ugyebár) és ebből kiindulva gondoltam, hogy az elsőben is volt CGI.. -
The Private Lives of Pippa Lee (Pippa Lee négy élete) 2009 IMDb
Ez onnan jött, hogy kerestem valami romantikus filmet az asszonynak..aztán ezt találtam
A hazai cím a szokásos semmitmondó és "kiafranctalálkiilyeneket" szlogennel jellemezhető. A négy életet ne is keresse benne senki,
mert bár valóban egy élettörténet a sztori, a 14 találóbb lett volna ha azt nézzük mennyi mindenen is ment át a csajszi..
A sztori onnan indul, hogy a férj és a feleség egy új lakóközösségbe költöznek a régi barátaik közelébe.
Aztán a csajszi a születésétől fogva beavat minket az élettörténetébe kislánykortól a kamaszkoron át egészen a jelenig.
Eleinte összekuszálódnak a szálak, és nehezen érteni mi történik éppen, mert mint kiderül..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a csajszi alvajáró
..és erről maga sem tudott addig a pillanatig, amíg be nem kamerázza a konyháját, és reggel vissza nem nézi az esti felvételeket..
Innentől, talán pont emiatt már jobban követhető a történet.
Abszolút egy laza kis könnyen felejthető romantikus filmnek gondoltam, de ügyesen meglepett. Volt itt kérem, hangulatzavar, többszörös megcsalás, klasszikus szájon át fejbelövős öngyilkosság, eutanázia (ha a lélegeztető gépről történő lekapcsolást is ide vehetjük), harag és megbocsájtás. Na meg persze szerelem. Nem is akárkivel.
A mellén óriás szentkép tetkóval kicsit meglepett Keanu Reeves, de láttam én már őt egyéb meglepő szerepekben is
Aki többre vágyik mint egy sima romantikus film, az ne menjen el mellette.
10/8. -
Katalizátor #97600 CGI a T1ben????
Valamit félrenézhettél! :D -
Azonkívül Boyega karaktere annyira súlytalan és üres volt, hogy semmit nem számított volna ha egyáltalán nem szerepel a filmben. Pedig kulcsfigura volt, hisz ő tervezte a rendszert. -
A Kör (The Circle) (2017)
Hát ez a film egy totális öngól lett. Az alapfelvetés, a merre is halad a mai digitális világ egészen érdekes volt, de mikor ez a félkegyelmű csaj annyi balul sikerült dolog és tragédia után sem jött rá ,hogy nem jó amerre halad a cég és még jobban ki akarja terjeszteni a hatalmát, akkor azért a néző megkérdőjelezi az éppelméjűségét. Totál érdektelen az egész film, az egyetlen izgalmat az okozza, hogy végig ott lóg a levegőben a, na de mi is van igazából a háttérben dolog, amiből aztán nem lesz semmi, a film végén jön egy csavar, ami aztán csak egy félkanyar lesz és nézel ,hogy ez most mi volt? Persze így isl ehet rajta filozofálgatni, meg elgondolodni, de min film borzasztó gyenge. Emma Watson azon kívül, hogy bájos túl sok mindent nem tud felmutatni. Tom Hanks elalibizgetett, persze mást nem is nagyon tudot volna csinálni lévén egy teljesen üres karaktert kellett eljátszania.
Nem ajánlom senkinek /10 -
Két film, amit most néztem meg..
My Big Fat Greek Wedding 2 (Bazi nagy görög lagzi 2.) 2016 IMDb
Akik látták már az első részt, sok ismerős szereplővel találkozhatnak. Csak azóta főhősnőnknek lett egy 17 éves nagylánya, az ezzel járó szokásos problémákkal. Jól szórakoztam, kár nagyon ragozni. Képbe kerül egy régóta esedékes esküvő is..
Bizonyos helyzetek előfordultak már a saját családi környezetemben is
10/7.
Swing (2014) IMDb
Ezt a filmet már a transzvesztita szerepben megjelenő Kulka miatt is érdemes megnézni. Nem mindennapi látvány
A színészi tehetségeket nem emelném ki egyesével, ebben a filmben szerintem mindenki jól játszott.
Aki nem ismerné esetleg, röviden: 3 énekes csajszi, egy egykori díva (Törőcsik Mari) menedzselése okán, haknikörútra indul.
Egyikük egy egykori "sztár" aki a múltjából próbál sikert kovácsolni, másikuk egy szégyenlős, de igen tehetséges fiatal csajszi, aki vár a nagy lehetőségre, és a harmadikuk egy megcsalt csalódott feleség, aki eleinte csak a bánatát énekli ki magából..
Jól összedobott sztori, vállalható hazai alkotás.
10/7
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.09.24. 07:49:42 -
Egyébként O. J. Simpson is a jelöltek között volt, mint Terminator, de ironikus módon ezt elvetették, mert Simpson akkor "jó fiús" karakter volt :) Plusz eredetileg Schwarzi lett volna Kyle Reese. -
What happened to monday
Érdekes felállás, jó kivitelezés. Szerintem érdemes megnézni.
Noomi Rapace (szerintem) nagyon jól játszott. -
MrAndree #97594 Plusz ebben a filmben is szerepel csak egy kevésbé jelentős szerepben. :) -
Fordították már annyi címmel: Halálosztó, Megsemmisítő, Végrehajtó, Befejező (ezt a címet egy másolt vhs kazi címkéjén láttam).
Egy érdekesség, hogy először Lance Henriksen lett volna a terminátor. De végül nem találták megfelelő fizikumúnak a szerepre. Vigaszdíjként 2 évre rá legalább megkaphatta Bishop szerepét az Alien 2-ben. -
kjhun #97592 Ha, már a T1 és a narris korszak szóba került. Ki látta feliratosan??
A megsemmisítő
Van, belőle egy másik narris is. Ott, talán vasembert vagy acélembert mondott, ha jól rémlik.
Bokafix2: Úgy, zsír lenne a másik 2 film. :)
Utoljára szerkesztette: kjhun, 2017.09.22. 20:09:16 -
T1 narrátorosból nekem az maradt meg, hogy támadnak a dzsekik, és hogy az emberek büdösek. -
Megvan vhs-en a T1 ugyanezzel a hangalámondással... meg még a Jedi visszatér és a Predátor 2 is. Ha röhögni akarunk egy jót, néha még visszanézzük őket. Egy kabaré, mikor a hangalámondó csávó összevissza bagadozik, meg lemarad a szöveggel és elkezd hadarni. Olyan is van, hogy valaki köhög a háttérben, meg ajtónyitás hang is van... de olyat is észrevettem, hogy a film felénél megváltozott a hang. Gondolom valaki átvette.
A félrefordításokról nem is beszélve... olyan ökörségek születtek, mint:
Jedi visszatérben:
hivatalos szinkron: C-3PO vagyok...
hangalámondással: helló, a nevem cé három péóáá
hivatalos szinkron: 6 millió közlési formában vagyok perfect
hangalámondással: 600 millió nyelven tudok...
Terminátor 1-ben:
hivatalos szinkron: - De hát mi ő? - Kiborg, Cyberdyne Systems, 101-es model...
hangalámondással: Kicsoda ez? - Ez egy Szálborg... Kimberly Sisters modellje, 101-es...
Kb. a csávónak fogalma sem volt, miről van itt szó a Terminátornak ezen a részén... mindenki a földön fetrengve üvöltött a röhögéstől. -
:D
Az igazi férfi pofán veri az asszonyt is ha nincs vacsora..ezt is mondják. De ezeknek a dolgoknak semmi köze az igazi férfiakhoz.
Narrátoros filmeket tucatszám néztünk úgy 30 éve VHS-ről PAL vagy SECAM képpel, csillogó szemekkel.
De az a világ már jóideje elmúlt :)
-
+1.... Sok filmet visszanéznék szívesen. :D -
Prof William #97587 Egy igazi férfi csakis az 1984-es hangalámondásos verzióban nézi ezt a filmet. Avagy ... a VÉGREHAJTÓ -t.
-
The Terminator (Terminátor - A halálosztó) 1984 IMDb
Muhaha
Először mutatom, mi az ami (a film mellett szintén) tök feleslegesen van a lemezen:
Ki a franc hallgat manapság monó hangot?
Szerencsére kapott egy használható DD szinkront is, ami még mindig nem egy Mad Max4 hangzás, de már valamit hallok a házimozi erősítőn is..
Ami a filmet illeti, újabb muhaha
Nem is emlékeztem már rá, de ahogy néztem, tényleg pont ilyen gagyi volt egykoron a CGI, csak akkoriban ez ugye még nem tűnt fel. Az a lassított szaggatós jelenet, amikor a vasajtó felé masíroz a kiborg megmaradt fémváza, na az tiszta Robotzsaru 1 érzés
Egy világ omlott össze bennem
-
Wow, ez mi? Még nem is hallottam erről de baromira bejött. Tényleg lesz egy egy ilyen animációs film a mozikban?
vagy ez csak valami hülyeség? -
A siralmast ugy ertettem, hogy siralmas volt az eddigiekhez kepest. wonder woman jobb volt egy fokkal de tobbet nem erdemel meg. Nem unatkoztam egyiken sem. Nem akartam felallni sem kikapcsolni oket. Ezert nem kapnak 1-2-3/10est.
Mar mondtam, hogy utalon a 10 es skalat. mindenki belekot mindenki mas ertekelesebe.
(1) szar film, alig birtam vegignezni
(2) nem tetszett, csalodas volt
(3) jo volt. kozepes. szodaval elmegy. egy estere tokeletes.
(4) nagyon tetszett. szinte mar tokeletes
(5) uberkiraly... max 1 vagy 2 dolog nem jott be de zsenialis.
en kb igy birnam elkepzelni az ertekelest.
wonder woman 3/5
kalozok 2/5 -
That face :D (jobb szélső) -
SzinesGeza #97582 Kevés manapság?! Egy Kingsman-fimben? Mi hiányzott? Valami bergmani mélység? ;) -
szóval...
-
gebali #97580 Szóval a szódával elmegy és a siralmas között tíz százalék a különbség? -
woman* -
El Gigante #97578 puni
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!