106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Tirion #97778 látta valaki a WIND RIVER-t??
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a vadász lányával mi történt? ő csak simán eltűnt,vagy őt is ezek a munkások kapták el? mert nekem nem világos ez a dolog -
"The Mimic" - 2017, dél-koreai
Thriller-horror
"A story of the Jangsan Tiger, who mimics human voices to lure them close, and a family affected by the creature."
(érdemes lesz majd figyelni rá)
-
Jó meglátás, tetszik.
-
Perfetti sconosciuti: SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Lehet félreértem a megjegyzésed a végén, de inkább beírom. :)
Mivel a való életben nincs reset gomb? :) A film végén nem a "nagy megbocsájtást látjuk", hanem, amikor a vendégek elhagyták a lakást, onnantól alternatívát látunk, hogy a játékot leszavazták és minden titok rejtve maradt, mindenki boldog. -
Két, mások által dicsért filmre esett a választásom..
Perfect Strangers / Perfetti sconosciuti (Teljesen idegenek) 2016 IMDb
Pár közeli barát összeugrik egy valamelyiküknél egy szokásos hétvégi vacsorára. Várnak egy új vacsoravendéget is az egyikük részéről, de aztán betegségre hivatkozva, végül is ő erre az estére most nem lett elhozva.
A hét jó barát már régóta ismeri egymást, így úgy vélik titkaik sem igen vannak már egymás előtt. Aztán megcsörren az egyikük mobilja, valakitől kap egy üzit. Ennek kapcsán merül fel az újabb esti beszélgetés főtémája: a privát szféra. Manapság már az emberek a mobiljaikkal össze vannak nőve, sms-ek, e-mail-ek, furcsa hívások "ismeretlenektől"..egyebek.
Akkor legyen egy olyan alkalom is már, amikor vacsora közben, mindenki kiteszi az asztalra a mobilját, és a sorban beérkező üzeneteket, fotókat és hívásokat nyilvánosan, egymás előtt olvassák fel, nézik meg és beszélik ki akár kihangosítva is..
A film, érdekes témát feszeget, hiszen egy ilyen esetben könnyen kiderülhet, hogy a barát, az valóban igaz barát, vagy sem.
A házastársunk hűséges hozzánk, vagy sem. Vagy a gyerekünk mit gondol rólunk, a hátunk mögött..
Kellemes, meglepetésekkel teli, fordulatos jó filmet tettek le megint az asztalra az olaszok.
A befejezés (szerintem) a való életben nem így zajlana, de tudja fene..még az is megeshet..
10/8.
La La Land (Kaliforniai álom) 2016 IMDb
Egy percig sem vitatom, hogy a hiba az én készülékemben van, ennek fényében..
Szeretem a zenéket. Nagyon és sokfélét. Akad viszont pár irányzat, amitől sajnos kiver a hideg víz, de talán mindenki így van ezzel.
Ami nálam kiüti a biztosítékot (vagyis ki lehet kergetni vele a moziból) az az opera, az operett, az autentikus cigányzene és a jazz.
Pont emiatt, ha engem kértek volna fel címfordítónak, én mindenképp a " Komálod a dzsesszt?" magyar címet adtam volna neki..
Sok kellemetlenség elkerülhető lett volna
Kezdem a pozitívumokkal. Zenés film. DTS HD-Master magyar szinkron. Nagyjából ennyi. Ja, és még meg kell említenem azt a bizonyos zenét, valamikor úgy félidő táján, amikor billentyűsnek hívják abba a neo-jazz bandába. Az első fellépésre. Na ott gondoltam arra, hogy végre, innentől már jön is a jó rész...
...(vár)...nem jött.
A film kapott egy rakat díjat (a musical betétekeért? a forgatókönyvért? vagy mi a büdös...) szóval kapott és kész.
Valamikor még a történések? egyharmadánál a párom tett egy halk megjegyzést, de csak legyintettem rá gondolván, majd biztosan később jönnek a jó zenei betétek, vagy izgalmas fordulatok..(azt motyogta az orra alatt, hogy ez a poros nyomába sem ér a Mamma Miának)
Igaza volt. Vannak esetek, amikor egy nő hamarabb észrevesz dolgokat, mint mi pasik. Pl. hogy túl sokat ittunk, és már senki sem röhög a poénjainkon. Vagy hogy már megint elfelejtettük az anyósunk szülinapját...na igen
De maradjunk a filmnél. Ha nevezhetem így. Számomra inkább kínszenvedés volt sajnos. De biztosan a nagy elvárások miatt: jó kritikák, díjak, zenés film..
Na akkor sorolom, a teljesség igénye nélkül, nekem mik a jó zenés filmek: Doors, Egy nehéz nap éjszakája, Hair, Grease, Mamma Mia!, A muzsika hangja, Ének az esőben, Tökéletes hang, Rocker csajok meg mondjuk a Kopasz kutya, hogy egy hazai alkotást is említsek már..
Lényegében..
Nem adok pontot, mert sokan megbántódnának, ami nem a célom. Hisz aki komálja a jazz-t, az imádni fogja ezt is.
Nekem már jazz, akkor inkább a Jazz+Az film Gesztiékkel... -
Inquisitor #97773 Az ADAM sorozat harmadik része Prophet alcímmel az előbb jött szembe trailerként egy fél perces YouTube hirdetésben. Szóval nem volt ott vége. -
Baby Driver:
Ez egy iszonyú király film volt. Végig vártam valami igazán átütő katarzist, ami nem érkezett el. De ennek a filmnek nem is kellett ilyen. Itt a hangulat volt az, ami abszolút maradandóvá varázsolta. Tuti, hogy sokszor elő fogom venni.
És már előre látom, hogy ezt a filmet is csak 10 év múlva fogják igazán megszeretni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Külön zseniális pillanat volt, amikor a rosszfiú nem lelövi főhősünket, hanem inkább megsüketíti. Kurva jó húzás!
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Igen, egy másik bolygóra akarták vinni, jobb módszerekkel kínozni.
Én azért kíváncsi lettem volna arra a bolygóra stb. :( -
nekem is ez a scenario rémlik
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.10.11. 13:39:14 -
r4pt0r #97769 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egy „repülőtérre” ahonnan tovább mentek volna az űrbe, ott már nem emlékszem hogy hova, ha mondták volna. Ott elvileg jobban tudták volna kínozni, gondolom ott máshogy volt szabályozva vagy valami ilyesmi.
Vagy pedig máshova, és én figyeltem rosszul :D -
Egy kérdés számomra nem tiszta, lehet csak fáradtabb voltam már és elsiklottam felette:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hova vitte a robotk*rva Deckard-ot a végén mielott lezuhantak a tengerpartra? Mintha a régi Tyrell corp HQ-ját láttam volna, és a csaj mondta is, hogy "Haza" mennek.
Ha igen, akkor minek? -
tribute-ja inkább .. mindegy -
Blade Runner 2049 - Szárnyas Fejvadász 2049
Az első rész folytatása és kvázi precíz remakeje. Köszönöm,
...
Na jó, ennél ezért bonyolultabb a helyzet. De azt le kell szögezni az elején (és jó lett volna tudnom, mielőtt beülök rá), hogy Villeneuve teljesen magába szívta az előd atmoszféráját, és ennek fényében (vagy inkább sötét búskomorságában) rendezte meg a folytatást, felhasználva annak minden stílus jegyét.
Lassú. Nagyon, nagyon, nagyon lassú a film. A 2,5 órás játék idő amúgy is sejtette, hogy nem fog kapkodni, de erre nem teljesen készültem fel. Ryan Gosling választását tökéletesen megértem, minden 20 percen az Only God Forgives film jutott eszembe, és már már kiabáltam a vászonra, hogy "Beszééélj! Beszélj hozzánk az Isten szerelmére!".
Szóval igen, az első részhez hasonlóan, a film nem könnyíti meg a befogadását. Aki ráhangolódik, hatalmas élménnyel távozik, aki nem, annál már necces lehet a végeredmény.
Az én részemről, tudtam értékelni amit láttam. A világ aprólékos felépítése pontosan annyira lenyűgöző mind az 1982-es elődjéi. A hangulat ennél nem is lehetne Szárnyas Fejvadászosabb. A motivációk szerencsére sokkal emberközelibbek, megérthetőbbek, bár a szerelmi szál az első rész ponyva hangulatát idézi. A történet nem sok, a katarzis, a tanulság a végén, teljesen hiányzik. Érzésem szerint, ebben az időbe sokkal több belefért volna, anélkül is, hogy egy tucat látványfilm csapdájába kerüljön.
Egy scifi rajongónak ettől függetlenül tudnám ajánlani, de a fenti figyelmeztetések mellett. Ha 35 éve jön ki, ugyan úgy alapmű lenne belőle, mint ahogy az első rész is azt lett film, sorozat és a játékok világában.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!külön plusz pont volt Edward James Olmos mini szerepeltetése
már az első részben is jó volt látni a későbbi BSG kapitányát szerepelni abban a filmben, ami több szempontból is ihlette a sorozatot, amibe oly sok éven át szerepelt
kevésbé plusz pont volt, hogy nem cicomáztak, az első 5 percben megválaszolták az első rész "nyitott" kérdését
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.10.11. 10:23:11 -
SzinesGeza #97765 Gondolom arról nem volt szó benne, hogy a cseh emigráns kormány mennyire ellenezte az akciót, épp a várható "egy egész falut legyaktak bosszúból" miatt.
Persze az angoloknak jól jött a megtorlás, propaganda célokból. -
hiper KOCKA #97764 HHhH - Himmler agyát Heydrichnek hívják 2017
(The Man with the Iron Heart)
A második világégés egy hálás téma. Mivel jó alap lehet egy jó filmhez. Jelen alkotás pedig a vasszívű Heydrich tábornokot, Himmler jobb kezét veszi górcső alá. Azt hiszem, nem lövök le spoilert a filmmel, hiszen megtörtént eseményeket dolgoz fel, és aki kicsit is ismeri a történelmet az tudja, hogyan végződik a sztori. De aki nem tudja és nem is szeretné tudni míg meg nem nézi a filmet, az ne olvasson tovább.
Mikor a sztori felveszi a fonalat a náci Németország virágkorában járunk, ez a délceg fiatalember meg épp a végső megoldást szervezi a segédeivel Hitler parancsára. Az Alien filmekből pedig már megtanultuk, hogy a végső megoldás általában halál...
A helyzetet súlyosbítja, hogy a Terminátor Genisys rosszfiúja, Jason Clarke vállalta a szerepet, az pedig mint tudjuk, instant világpusztulást jelent. Már ha abból indulunk ki, hogy ott is mindenkit ki akart nyírni. A szerény és visszafogott Rosamund Pike megfelelő választás volt a nej szerepére, de a többiek is jól muzsikáltak.
Egy ilyen rosszcsontot márpedig nem lehet életben hagyni - gondolja az ellenállás - ezért két terminátort küld vissza az időben, hogy a katasztrófát megakadályozzák... ezt egy kicsit eltúloztam, szóval két ügynököt küld Prágába, hogy Heydrichet hidegre tegyék. Az akciók pedig egész jól kivitelezettek, a templomi harc epic, és bár nem sikerül tökéletesen a merénylet, de azért végül eléri a célját.
Azért volt fontos ez az akció, mert a náci rezsim hatalma megkérdőjelezhetetlen volt, és egészen addig senki sem likvidált magas rangú náci tisztet. Ezután viszont megtört a jég. A führer is érezte a merénylet náci hatalmi struktúrára mért demoralizáló erejét, ezért a megtorlás szélsőséges és kegyetlen volt. Egy egész falut legyaktak bosszúból.
Akinek bejön ez a film az feltétlen nézze meg az Anthropoid-ot is, ami ugyanezt a témát dolgozza fel, és egy évvel korábbi film. Ott sincsenek gyenge színészek, Cillian Murphy pl. brillírozik Gabcik szerepében. Jamie Dornannek is jobban áll az ellenálló ügynök szerepe, mint az az idióta nyálas páváskodás a Szürke 50 árnyalatában. Megbocsáthatatlan, hogy egy posztban említem azt a filmet az Anthropoiddal. Fúj. Gyorsan felejtsük is el, hogy Dornannak ilyen filmje is van.
7/10
-
Vagy Láng Józseffel :)
-
Klónozzák vagy ikrek vagy valami...
Azt a végén kiderül,hogy Láng Balázzsal távoli rokonok :D -
Kíváncsi vagyok, hogy Láng István*** szereplését hogy oldja majd meg Cameron az Avatar-folytatásokban...
*** = Stephen Lang
"Lang's mother was a Catholic of German and Irish descent, while his father was Jewish. Lang's paternal grandparents were Jewish emigrants from Hungary." -
-
Mert a sok retardált nem szeret gondolkozni csak a látvány cikkben ("könnyű legyen") érdekli ("mondandóját megemészteni idő kell"), már ha felfogják egyáltalán, vagy csak Gosling állandó szomorú nézése miatt ültek be a csajokkal.
-
Spoileres Szárnyas fejvadász 2049 kibeszélés, kicsit arról is, hogy miért bukik meg egy ilyen film ma a mozikban. -
The Social Network (A közösségi háló) 2010 IMDb
Nincs fészbukom. Nem is lesz, hidegen hagy. A film viszont érdekelt..
Ha skatulyáznom kellene, amolyan Wall Street farkasa-féle "hodjanledjünkmuttimillijomosok" tanulmányfilm. Nem tudom, az igazságot mennyire követi a film (nekem hitelesnek tűnt) de elképzelhető, hogy itt ott kiszínezték kicsit a sztorit. Pl. van az a jelenet, amikor ülnek bent az ügyvédekkel a megbeszélésen a teremben és valami olyasmit mond (kissé nagyképűen) a fészbuk-faszikám, hogy: " ..az itt jelenlévők közül senki sem lenne képes rá!"
Mármint a programozásra? Vagy arra, hogy az alapötletet lenyúlja?
Ami nekem lejött, az az, hogy igazából ez a fészbuk egy kooperációs fejlesztés. Egy rakat ember adta hozzá az ötletét innen-onnan, Márk öcsi meg szépen keretbe foglalta az egészet és durr. Vagy csatt, vagy plaff. Kinek hogy tetszik..
Azé' nem volt ez annyira rossz.
10/8.
Bridget Jones's Baby (Bridget Jones babát vár) 2016 IMDb
Tudom: ez csajoknak való..
Hát ez az eset, nálunk másképp esett. Mondom az asszonynak:
- Hoztam a B.J. 3-at. - mint aki valami nagy dolgot tett.
- És? - kérdi a párom.
- Ééés? Dehát neked is tetszett az első kettő része! - feleltem meglepődve.
- Azért annyira nem, mint neked..
-
Na mindegy. Végül is megnéztük. Illetve csak én, mert az asszony bealudt rajta..
Először arra gondoltam, kár, hogy Hugh Grant nem szerepel benne. Csíptem ahogy a lököttet játszotta. De aztán, rájöttem, ez így volt jó. Igazából még fel is dobta egy kicsit a hangulatot egy új udvarló. 12 év alatt jó sokat öregedtek a főhősök. Bár Colin Firth fogai közben valahogy mégis megfiatalodtak
Szuper volt egy új sztorit is látni már tőlük így, hogy 66-szor láttam már az első kettő részt
10/7. -
-

Hasonlóan tudnám jellemezni magam is ezt a filmet.. -
-
Nem emlékszem ilyenre, de azt látom, hogy a topik címe alatt ezt írta a házigazda: SPOILER használata kötelező! Nem kerül semmibe.
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.10.09. 15:42:50 -
-
Mindörökké rock, Rock of Ages IMDB
Nem vagyok oda a zenés táncos musical filmekért, de ez a film nem volt rossz.
Én szeretem a 80' évek glam rock korszakát, és gyakorlatilag az egész film egy utazás vissza az időben.
2 mondat után jön valami korabeli sláger (Scorpions, Twisted Sister, Def Leppard, stb.), gyakorlatilag az egész film egy nagy koncert, egy bugyuta kis történettel.
Amin nagyon meglepődtem hogy pl. Tom Cruise, Catherine-Zeta Jones is egész profin énekelnek a saját hangjukon, ezt nem is gondoltam volna róluk.
Ami viszont nem tetszett az a főszereplő csaj (Julianne Hough) hangszíne. Nagyon vékony erőtlen fejhangja van, sajnos nem illett ide sehogy.
Nálam a La La Land és ez a film is eléggé bejött, erre most 7/10 pontot adok.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.10.09. 14:40:32 -
nálunk is ez volt, ültek már a helyünkön, mire odamegyünk, "üljetek már arrébb, ez a mi helyünk". (minek akkor a helyjegy, ha mindenki csak leül, ahova jól esik neki?) oké, arrébb ülnek mellénk, de a film alatt végig dumál a csajszi a barátjához, mert csöndben ugye nem lehet filmet nézni. két sorral hátrébb muszáj a legparásabb jelenetek közben/után azonnal röhögőgörcsöt kapni, illetve szintén röhögőgörccsel nyugtázni, ha egyik szereplő beszól egy másiknak, mert ugye ha valaki bunkó, az mekkora menőség már, és végtelenül vicces.
a film maga nagyon jó volt, és élmény volt nagy vásznon nézni, de nem vagyok benne biztos, hogy a nagy vászon és durva hangrendszer ellensúlyozni tudja, mennyire türhő barmok tudnak lenni a nézők. -
Nem én vagyok az ötletgazda, nem én találtam ki ezt a féléves dolgot... én csak megemlítettem, hogy volt egy ilyen. -
"fél évnél régebben megjelent filmnél ér a spoiler... "
S ha valaki becsöppen ide, akkor el kell lőni neki mindent? -
Mintha arról lett volna szó egyszer, hogy fél évnél régebben megjelent filmnél ér a spoiler... akkor ezzel legtöbben egyetértettek a topikban. Akkor most már megint nem lehet? Döntsétek már el... -
Ez egy filmtopik. Aki látta a filmet leírja milyen volt, leginkább azoknak, akik még nem látták. Filmes topikban nem spoilerezünk nyíltan filmről, könyvesben könyvről, játékosban játékról, mert büdös nagy bunkóság. Minek. Véleményt lehet a sztori és a fordulatok komplett ismertetése nélkül is írni. Sőt, azt is illik taggal jelezni, ha mondjuk a könyvváltozatban valami máshogy volt. Senkinek sem kötelessége és senkitől sem várható el, hogy minden filmről tudja, hogy megjelent-e már könyvben, olvashatta-e már, stb. (és akkor olyanokba már bele sem megyek, hogy mi akkor ha a film nálunk is nézhető, de a könyv meg sem jelent itt). Illik úgy hozzáállni, hogy a másik nem ismeri a művet, és nem rontani el a szórakozását. Semmi nehézséget nem okoz megnyomni azt a spoiler gombot. -
" a történet ismerete mellett is adhat plusz élvezeti értéket."
pontosan ez amiért nem értem a spoileres kifakadásokat. egyrészt valaki saját szavakkal leirja a véleményét az teljesen más mint egy irő a müben kifejti a dolgokat vagy akár a filmen megjelenik mozgásban.
Senki nem ugy ir , hogy a föhös x perc y mp -nél lesz megölve , ergó igy is felkészületlenül ér amikor megtörténik mégha tudod is , hogy ez lesz és sokkal más hogy fög lejönni mikor egybe látod mintha valaki csak megemliti .
De lehet csak én vagyok ennyire érzéketlen az ilyenekre
-
Nem értem az összehasonlítást. A spoiler az egy pofátlan szemétség, ha direktbe történik. Lehet az sorozatnál, filmnél, játéknál, könyvnél is. Megfosztod az embert valamitől, amit neki kellene átélnie a mű befogadása közben.
Az megint más, hogy egy történetet több különböző médián keresztül élsz meg. Az első alkalom a történet megismerése, egyfajta élmény befogadása (ezt továbbra is a spoiler romá döntheti). A második, a történet ismerete mellett is adhat plusz élvezeti értéket.
Lehet, hogy más lesz a történet (Ghost in the Shell). Lehet, hogy a készítő sajátos szemlélete annyira új hangulatot, új megközelítést ad, ami által te is átértékeled a korábban más ismert mű mondani valóját (A Nap birodalma). Lehet, hogy simán csak az elképzelt dolgokat materizálja számodra, egy látványos, lélegzet elállító köntösben (Jurassic Park) vagy csak lehetőséget ad, újra átélni azt (kb majdnem mindegyik feldolgozás).
Shep
A 90-es verzió valamivel közelebb áll. Jobban követi a történetet, és főleg annak a szerkezetét. De mindkettő sokkal szelidebb, sokkal bátortalanabb mint a regény. Igaz, ha abból mindent átemelnek, kb egy olyan filmet kapunk mint a Félelem és reszketés Las Vegasban, főleg ha annak a filmnek a gyík báros jelenetére gondolok (kicsit eltúlozva persze) -
Elég érdekes ez a dolog a könyv meg a filmek kapcsán ugy általában.
Mert a legtöbb ember irja, hogy vagy a film után elolvassa a könyvet vagy forditva, mikor a történet nagy vonalakban ugyan az mindegyiknél ott mégsem zavar senkit, hogy elöre tudja, hogy mi történik vagy kik a szereplök, viszont ha valaki leirja a véleményét a filmről és még valaki nem látta akkor kitör a világháboru, hogy Spoilerezik.
Most akkor hogy van ez? Én ugy vagyok vele, hogy ha az egyik verziót láttam akkor a másikra már nem vagyok kíváncsii, föleg ha nem is sikerült olyan jól, mint ahogy a filmeket se nagyon nézem meg többször.Persze kivételek vannak -
Akkor gyanítom az lehet közelebb a könyvhöz. -
Az 1990-essel kapcsolatban tudok nyilatkozni (2 részes az is): nem volt az sem 100%-os, de erős. -
Egyébként ez az It vagy a régi feldolgozás volt hűbb a könyvhöz történetileg? -
", a háttértörténetek/karakterek egy részének a hanyagolása" - mármint, hogy sokkal jobban körbe járhatta volna a film, sokkal többet játszhatott volna a személyes félelmeikkel
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2017.10.08. 20:39:11