1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Zephyr Retiring
    Két, mások által dicsért filmre esett a választásom..

Perfect Strangers / Perfetti sconosciuti (Teljesen idegenek) 2016 IMDb

Pár közeli barát összeugrik egy valamelyiküknél egy szokásos hétvégi vacsorára. Várnak egy új vacsoravendéget is az egyikük részéről, de aztán betegségre hivatkozva, végül is ő erre az estére most nem lett elhozva.
    A hét jó barát már régóta ismeri egymást, így úgy vélik titkaik sem igen vannak már egymás előtt. Aztán megcsörren az egyikük mobilja, valakitől kap egy üzit. Ennek kapcsán merül fel az újabb esti beszélgetés főtémája: a privát szféra. Manapság már az emberek a mobiljaikkal össze vannak nőve, sms-ek, e-mail-ek, furcsa hívások "ismeretlenektől"..egyebek.
    Akkor legyen egy olyan alkalom is már, amikor vacsora közben, mindenki kiteszi az asztalra a mobilját, és a sorban beérkező üzeneteket, fotókat és hívásokat nyilvánosan, egymás előtt olvassák fel, nézik meg és beszélik ki akár kihangosítva is..

A film, érdekes témát feszeget, hiszen egy ilyen esetben könnyen kiderülhet, hogy a barát, az valóban igaz barát, vagy sem.
    A házastársunk hűséges hozzánk, vagy sem. Vagy a gyerekünk mit gondol rólunk, a hátunk mögött..

Kellemes, meglepetésekkel teli, fordulatos jó filmet tettek le megint az asztalra az olaszok.
    A befejezés (szerintem) a való életben nem így zajlana, de tudja fene..még az is megeshet..

10/8.

La La Land (Kaliforniai álom) 2016 IMDb

Egy percig sem vitatom, hogy a hiba az én készülékemben van, ennek fényében..
    Szeretem a zenéket. Nagyon és sokfélét. Akad viszont pár irányzat, amitől sajnos kiver a hideg víz, de talán mindenki így van ezzel.
    Ami nálam kiüti a biztosítékot (vagyis ki lehet kergetni vele a moziból) az az opera, az operett, az autentikus cigányzene és a jazz.
    Pont emiatt, ha engem kértek volna fel címfordítónak, én mindenképp a " Komálod a dzsesszt?" magyar címet adtam volna neki..
    Sok kellemetlenség elkerülhető lett volna

Kezdem a pozitívumokkal. Zenés film. DTS HD-Master magyar szinkron. Nagyjából ennyi. Ja, és még meg kell említenem azt a bizonyos zenét, valamikor úgy félidő táján, amikor billentyűsnek hívják abba a neo-jazz bandába. Az első fellépésre. Na ott gondoltam arra, hogy végre, innentől már jön is a jó rész...
    ...(vár)...nem jött.
    A film kapott egy rakat díjat (a musical betétekeért? a forgatókönyvért? vagy mi a büdös...) szóval kapott és kész.
    Valamikor még a történések? egyharmadánál a párom tett egy halk megjegyzést, de csak legyintettem rá gondolván, majd biztosan később jönnek a jó zenei betétek, vagy izgalmas fordulatok..(azt motyogta az orra alatt, hogy ez a poros nyomába sem ér a Mamma Miának)
    Igaza volt. Vannak esetek, amikor egy nő hamarabb észrevesz dolgokat, mint mi pasik. Pl. hogy túl sokat ittunk, és már senki sem röhög a poénjainkon. Vagy hogy már megint elfelejtettük az anyósunk szülinapját...na igen

De maradjunk a filmnél. Ha nevezhetem így. Számomra inkább kínszenvedés volt sajnos. De biztosan a nagy elvárások miatt: jó kritikák, díjak, zenés film..
    Na akkor sorolom, a teljesség igénye nélkül, nekem mik a jó zenés filmek: Doors, Egy nehéz nap éjszakája, Hair, Grease, Mamma Mia!, A muzsika hangja, Ének az esőben, Tökéletes hang, Rocker csajok meg mondjuk a Kopasz kutya, hogy egy hazai alkotást is említsek már..

Lényegében..
    Nem adok pontot, mert sokan megbántódnának, ami nem a célom. Hisz aki komálja a jazz-t, az imádni fogja ezt is.
    Nekem már jazz, akkor inkább a Jazz+Az film Gesztiékkel...