106870

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Szerinted. -
Mintha hangyafaxnyi túlzást érzékelnék. Amúgy pont megnéztem én is. Olyan ippen csak, hogy átlibbent 6.5 / 10 -re. Van pár hülyeség, a sztori se egy pukk, bár kétségkívül vannak benne nyerő ötletek, de alapjaiban még se tudott nekem sokat nyújtani a film. -
Ne haragudj de sztem annyira hihetetlenül letaglózó azért nem volt. Bár mi tagadás, formabontó a mai köcsög mozivilágban... :) -
SPOILER
gondold el Larry lelegjelenletet. Szerinted te ha az o helyben lettel volna akkor meg gondolkoztal volna tisztan? -
Saw -
Akkor leirom mi tortenik. Ebben a pillanatban lett vege a filmnek. En szohoz nem tudok jutni es rohogok mint a hulye mert meg mindig nem hiszem el amit lattam. A haver akivel neztem meg mindig cigizik es azt hajtogajta hogy "Istenem". Meg azt is mondta hogy a Blair Witch Porject elso resze ehez kepest esti mese.
En nem hittem volna hogy letezhet egy ilyen film a vilagon. Nem terunk magunkhoz.
Nem is tudok mit irni. Ezt latni kell. Meg mindig remegek. -
Roll #17784 ízlések és pofonok -
Marha nagy film :DDD -
Roll #17782 Arthur király
Nekem nagyon bejött, szeretem az ilyen filmeket. A köv. a Nagy Sándor lesz amit megnézek.
7/10 -
bocs, msáik topikból idemásolom a filmről kritikámat:
Eroteljesen latszik rajta hogy amcsi film. amcsi nezoknek keszult..
Engem az első negyedórában nagyon zavart hogy csak négereket látni.. nyomasztó volt. Meg az a tipikus laza duma smithnek. nem bírom az ilyet.
: 7/10 pont.
A többi részlet viszonlyag jó volt, robotok kinézetében több fantázia lehetett volna, ezek túl legóemberes, simított darabok.
-
I, Robot (2004)
Ha az időnként előforduló, a képünkbe tolt reklámoktól, meg a szintén időnként előforduló W.S.-re szabott "sapis-beszólós-kemény-vagyok-mint-a-vidialapka" stílustól eltekintünk, egész pofás film... az első fele. A második fél totális katasztrófa. Nem, nem Asimov szellemét védem, sztem megvan az öreg magában is, csupán az dühít fel, de nagyon, hogy a kifejezetten jól induló, nyomozós-keresős sztoriból egy csavarosabb, trükkösebb, gondolkodósabb vonalvezetés és végkifejlet helyett képesek voltak egy szimpla elektrongőzös (vérgőzöst mégsem írhatok :) ) mészárhentet összeizzadni a t. forgatókönyv-barkácsoló kisiparosok.
Jó, jó, a nevezetes karakterek (eltérő, az eredetiekre csak nevükben hasonlító) felhasználása is szimpla lükeség volt, bár azért emiatt nem dőltem a kardomba, hogy mártírhalált haljak a meggyalázott asimovi eszmékért. Aztán tudtam értékelni pár halvány felcsillanást, utalást is bizonyos novellákra. Pl. amikor az egyik NS-5-ös átöleli a kislányt az utcán, az nyilván a Robbie c. novellára akar utalni, a több ezer azonos robot közül az egyetlen "hibás" kikeresése pedig egy másikra (nem jut eszembe a címe, de ott bányászrobotok voltak). A végső jelenet (a híd alatti) is emlékeztet vmelyik regényére (de már nem tudom, melyikre).
Ezen apró kis pozitívumok mellett azért tetszett az indítás is, a gyilkosság és a nyomozás első lépései. Viszont az már nem, amikor az "autópályás" jelenetben a robotok megpróbálják megölni Spooner-t. A vége meg színtiszta marhaság, nem is vesztegetnék rá több szót.
Valahogy úgy képzelem, hogy a forgatókönyv írója maga elé vette a nagykönyvi listáit és elkezdte pipálgatni, hogy aszondja', misztikus gyilkosság, kipipálva, dögös okos doktornéni, kipipálva, "ordít róla hogy ő fogja megoldani mer' utálja a dögöket főhős", kipipálva, unszimpi pénzéhes igazgató, csekk, a pozitronagyba égetett parancsokat egy laza mozdulattal felülbíráló őrült szuperszámítógép, kipipálva, némi roncsok, madzagok és üvegtáblák törése, kipipálva, mi hiányzik még? óh, persze, a fekete rendőrfőnök smasszerpuskával, no ez is megvolna és még sincs este...
Értékelés: bajban voltam, mert a tartalomra szívesen adnék egy szimpla 4-est, de mivel maga a város és az elképzelt jövő környezete jól (szvsz hihetően, azaz nem volt agyonzsúfolva high-tech-hel, hanem ezek szépen belesimultak a környezetbe) volt megcsinálva, kap még egy bónuszpontot, és mert Karácsony van, a Jézuska neki is hoz egy ajándék pontot, azaz a vége: 6/10.
-
Pedig ennyi balhét ez a film nem ér meg.
Inkább kölcsönözd ki TKból vagy kérd el valakitől... -
hogyha már egy napja tölti, akkor ne hogy már ennyi időt vesztegessek hiába a filmre.. -
Ja és enyém a majdnem csupa 7 hozzászólsá.
-
Volt oszt.táram azt állította, minél tovább tart telepíteni egy játékot, annál jobb. :-D -
Egy film annál jobb minél lassabban cibálod le a hálóról???????
Mindig tanul valami újat az ember...
-
akos #17774 Egyszer nézhető - szvsz.
Azért ne várj tőle túl sokat... gyenge közepes. -
The Terminal -t töltöm,
jön 10K val 1.3 Gb.. úgyhogy csak jó film lehet.
estére talán leér. -
szerintem is jo film.. -
Én is leszedtem, de szvsz csak jövő hétvégén nézem meg :) -
enis arra tartogatom :D -
Most jott le a Saw de ma mar nem nezem meg. Majd szentesten :DDDD -
bourne csapda
az elso resz jo volt, de ez az egyszemelyes bosszuhadjarat, sokkal rosszabb rendezesben, noi foszereplo nelkul kicsit gaz volt... -
Ocean's twelve
--------------------
3/10
Meg ne nézzétek, egy kusza kavar az egész. Az első sem volt a kedvencem, de az még elszórakoztatott.
3 pont arra a pár helyzetkomikumra jár, amiken felnevettem.
De a sztori kurva nagy nulla. -
És akkor törvényszerűen jó dolog? -
ma már nem csinálnak igazán jó kalandfilmeket sajna csak ilyen xxx eket -
A Bridget Jones által Közölt Buta singlikultúra létezik:D Lassan 20 éve New Yorkban:) -
Ramza #17763 Na végre az utolsó munkanapi lazításban én is megnéztem a Saw-t.
A rövid véleményem az, hogy nagyon jó film.
Én nem hasonlítanám a Hetedikhez, ugyanis legalább annyi hasonlóság van, mint amennyi különbség, no meg persze a Hetedik az tényleg etalon nálam is minden szempontból, annak azért nem nagyon ver oda semmi.
Én a "hibákat" nem éreztem annyira jelentősnek, ennyi belefért.
SPOILER!
- Debi a #17755-ben tökéletsen leírja, hogy miért nem a logikus és racionális módját választotta a faszi a pisztoly elérésének.
- ha már hiba: nekem az az egy jutott csak eszembe, hogy egy órákon keresztül a földön fekvő, lélegző embernek emelkedik-süllyed a mellkasa - ez azért észrevehető -> de ez sem volt komoly gáz.
8/10 nálam -
az is beteg -
-
Semmivel nem "betegebb" pl a Bridget Jones által közölt buta szinglikultúránál... -
a saw egy beteg film nk! -
Hát ő...szerintem nem...
A Saw-nak jobb hangulata volt:D -
Roll #17757 80 nap alatt a föld körül
Hát ez nekem nagyon tetszett. Szerintem nagyon jó a hangulata.
8/10 -
SPOILER!! -
Saw
Visza térve a lakatra.Mikor halja a telefinban h lemészárolják
a családját, teljesen szétesik.Fetreng,Üvölt...stb.
Már nem képes felelős döntéseket hozni.És az elején még ő
mondja h a fűrész a láb és nem a lánc levágására szolgál.
És ott abban az álapotban ez víszhangozhatott a fejében.
Hogy le KELL vágni a lábát!Ezt az áldozatot meg kell
hoznia a családjáért.És hiába csalta meg a feleségét
szerette őt.De csak 1 módon bizonyíthatja ezt be neki:
ha kész levágni a lábát a családjáért...
És akkor már az se számított volna ha ott
van 1 "láncvágó". -
Nekem ebben a filmben feltűnt nagyon, hogy a fehér vagy világosabb részek el vannak mosva míg a CG animáció totál tűéles... ÉS engem azvart, hogy amikor Tetsuya verekszik a gépekkel keményen látszódik a törés a CG és az élő szereplő között... Én SZVSZ ezt a filmet animeben csináltam volna.. úgy is ütött volna hatalmasat... -
Nekem a GITS2-ben az nem tetszett, hogy vagy túl éles és túl tiszta volt a CGI, vagy elmosták blur-ral. Meg általában is inkább cyberpunkos jellegű volt. A Casshern-ben szinte minden egységesen fémszínű, bump map-os, rozsdás-koszos, meg füst és gőz csap fel itt-ott, a por felcsapódások meg egyszerűen lehengerlőek. Nekem látványra jobban bejön ez a stílus. Minőségre lehet, hogy nem olyan penge, mint egy GITS, de szvsz ez élvezetesebb és élethűbb.
A komcsit nem szó szerint kellett érteni, de jellegében hasonlít a mai kínai, de még inkább az észak-koreai személyi kultuszt övező felhajtáshoz és hajcihőhöz. A legjobb példája ennek a mindenütt kint lévő óriás kivetítők, ahol állandóan szajkózzák, hogy minden tökéletes, minden rendben működik, mindenki legyen hű a vezérünkhöz és a szokásos blabla.
Én határozottan céges megbízóra emlékszem, de majd megnézem még egyszer.
A vége meg... hát igen, az a bizonyos képsor, amikor bemutatják a másik nézőpontot is és hogy ki van ott, az tényleg gyilkos. Mindent azonnal helyretesz és mindent megmagyaráz. Egyszerűen zseniális. :)
-
Megnéztem Casshernt..... Imádom az animeket elsősorban leszögezném és láttam már jópárat (szerintem 100 felett van a számuk ha 1 sorozatot egynek veszünk) És csak a legjobbaknak van ilyen végük mint ennek... Úgy ültem le megnézni mint egy filmet, de teljesen magával ragadott az anime-s megvalósítás és maga a mondanivaló... A CG szerintem nem olyan überbrutál (IMO kifejezetten középszerű nem tudom milyen minőségben látta Petruz a GITZS2 Innocence-t de az mérföldekkel jobban meg van csinálva)
Innentől SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
viszont a storyhoz(amit az #17700-ban írtál) pár kiegészítést tennék: Eurázsiát egyesítő háborúba csöppenünk. Igen csak a hetes szektor van hátra mint meghódítatlan terület. Tökéletes diktatúra van, de nem kommunista.. bármilyen diktatúra lehet. A prof nem egy cég megbízásából, hanem a Kormány (azon belül a Védelmi Minisztérium) megbízásából kezd dolgozni komolyabban a témán és nem hoz létre testeket hanem amiket a vízben látsz pont a testek amiket az őssejtek kinyerésére felhasználnak és a villám miatt (ami a végén kiderül, hogy valójában micsoda) újra megtelnek az élet esszenciájával és összeillesztődnek. A prof fiát egy nagynyomású kamrába zárják amíg el nem készül a ruha ami képes lenne megzabolázni a fiú halott testében rekedt élő lélek által ébresztett energiát. Aztán nem mondanak nagy dolgokat minden második mondatban (IMO a GITS2-ben sem tették) hanem a végén van egy olyan ütős összegzés, amit eddig csak a End Of Evangelionnál és a Rahxephonnál láttam. Ugyanis a film történetvezetéséből kifolyólag csakis az utolsó 10 percben válik az egész világossá... (és a Coup D'Etat sem rossz benne:)
Számomra a film 10/10-es ugyanis el kell vonatkoztatni ettől a világtól benne és maximálisan élvezhető.. Nálam felkerült a legnagyobbak közé.... -
Marhakonzerv-akció
Jean Reno 1991-es vígjátékán ismét jót mulattam, Christian Clavier-vel nagyot alakítanak.
8/10 -
Roll #17750 Megnéztem ma a Kidobós-t, jobbra számítottam, de azért nem volt rossz.
5/10