106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Zephyr Retiring
    1080-as kópia.. "..hát te is fiam Brutus?.."
    Mielőtt még végképp elfelejted a sok kópia láttán, hogyan is néz ki egy eredeti lemez, gyorsan mutatok még egyet

..és ha már amúgy is a kezembe került...

Thor (2011) IMDb

Annyit ragnarkodtatok már itt, hogy gondoltam akkor csak meg nézem már az első részt is végre VALHALLÁRA

Totál azt hittem az eddig látott filmbéli feltűnései alapján, hogy eredetileg is Thor tesókája volt a rossz, Thor meg a jó karakter. Erre tessék, képen töröl a pöröly, vagyis az igazság: Thor egy kiszámíthatatlan háborúittas és bosszúszomjas, míg a kistesó egy végtelenül jámbor, szeretni való, elesett kis aranyfalat......volt eredetileg. Aztán persze minden a helyére rázódott. Volt idecsap meg odavág, ahogy kell. De egy Marvel filmtől mis mást is várhatnánk? A rendező személyén viszont meglepődtem. Nem ez a világ megszokott tőle.
    Összességében egy erős 8/10-et kalapált ez ki nálam

Újranézve még..
    The Big Year (Vad évad) 2011 IMDb és az A Good Year (Bor, mámor, Provence) 2006 IMDb
    Nagy meglepi nem volt, hiszen már láttam őket is korábban, de jól szórakoztam mindkettőn ismét.
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.11.08. 13:40:27
  • Prof William
    Igen ezt néztem én is. Azért változott pár dolog és nem is akármik. És igen ebben a filmben változott eddig a legjobban a felállás.

• gebali
    Pont ezért nem értem most a károgókat, nem éppen gamechanger dolgok de igenis változik a status quo, jobban mint bármikor.
  • Prof William
    Nem azért se sejteni lehet hogy egy olyan szereplők akiről tudjuk, hogy még legalább egy Marvel filmben (Infinity War) szerepelnek biztos hogy nem most fognak meghalni.

Ehhez képest nekem meglepetés volt
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Thor félszeművé válása és Asgard pusztulása. Azt hittem majd valahogy elkerülik de szerencsére nem. Csak az kár hogy bár film vicces volt de azért a világvége után kb 5 perccel nem igazán kellett volna elsütlni egy poént se.
  • Kandurex
    Ezért ábrándultam ki ezekből a szuperhősős filmekből, semminek nincs tétje.
  • CSOCSO
    Thor Ragnarok
    Elvezheto volt. Sok poennal. Sajna nem lehet semmit komolyan venni. Ez meg az eltavozik,ez meg az fenyegeti az eloket de sok sulya nincs. Nem Aggodunk semmiert es senkiert. Jobb volt mint a galaxis orzoi 2.
    8/10

Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2017.11.08. 05:44:56
  • Jim Morrison
    +
    szerintem probalnak marvel utra lepne , ha mar nekik bejott
  • REALista
    A DC jelenleg ott tart hogy léphet bármilyen útra csak jót tehet neki...
  • gebali
    Meg. Ennek semmi köze ahhoz a kontár szánalomhoz, ami az OW-n kritika címen jelent meg.
  • Prof William
    " comic relief karakter (Korg) szánalmas."

Korg nem volt szívem csücske de annyi pont elég volt belőle amennyit filmben láttunk. Drukkoltam, hogy nehogy csapattag legyen belőle mert annál többet nem bírtam volna volna kibírni belőle.
  • IMYke2.0.0.0
    "Elolvastam linkelés előtt, nem releváns."

Meg is értetted?
  • gebali
    Elolvastam linkelés előtt, nem releváns.
  • IMYke2.0.0.0
    Az én listámon is rajta van - ezek szerint van már nézhető belőle...

//meg is van az 1080-as kópia, meg az esti film
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.11.07. 19:59:24
  • Bokafix2
    The Villainess (2017)

Ázsiai bérgyilkoscsaj vs mindenki más... ez kemény volt. Kb. úgy nőtt fel mint O-Ren Ishii a Kill Bill-ből. Vajon milyen lehet nála egy rosszul sikerült randi? Spontán csak kitépi a csávó gyomrát? Mindenesetre szépen leszedálják a várost, tönkretesznek buszokat, meg literszámra folyik a piros lé.

Hasonló az Atomszőkéhez, csak ez inkább Atomfekete.

8/10
  • BenedekFeco
    Valerian and the City of a Thousand Planets

Vártam...és csalódtam. Először is a két főszereplő. Áááá, nem tudom, olyan "odanemillő" volt mindkettő. Egyszerűen nem tudtam beilleszteni őket a rájuk osztott szerepekbe. A gyerek csak mormogott folyamatosan az orra alatt, plusz a csaj szemöldöke... :-D
    A látványvilág rendben volt. Egyedül a "Tesco gazdaságos Pandora" lógott ki a sorból. Nekem túl rajzfilmszerű volt. Ahol ráadásul az aktuális cukiságfaktor
    "gyöngyöket" izzad ki magából, amik... mik is?

Pedig rengeteg jó kis ötlet/figura volt benne, de egész végig az volt az érzésem, hogy egy XXL-es Mos Eisley kocsmában vagyunk és ez már túl sok. Ráadásul 2 részletben tudtam megnézni. Elsőre a "Rihannyás performanszig" bírtam. Az aztán kellett bele.

5/10
  • IMYke2.0.0.0
    Én is ebben bízom már csak.
  • Tikal #98043
    hehe... reméljük DC nem lép erre az útra..
  • IMYke2.0.0.0
    Pedig csak egyel lejjebb kellett volna olvasnod, hogy rájöjj: igaza van a linkelt videóban pro/kontra motyogónak...
  • gebali
    Hú gyerekek, régen láttam ennyire szar, inkompetens kritikát, mint ez (ÜBERSPOILERES):

Kedvenc részeim:

- A Thor 3 nem lenen szabad hogy vicces legyen mert az AmCap sem volt vicces, hiszen holokauszt, és az istenek bukása (Ragnarök) ugyanolyan szomorú dolog (ezt konkrétan így vezeti le).

- Jeff Goldblum neve egyet jelent a bukással.

- A comic relief karakter (Korg) szánalmas.

- A rendező egy hozzá nem értő senki mert megnézte IMDb-n és egyik filmjét sem ismeri.

- Thor úgy beszél mint ő az ivócimboráival.
  • IMYke2.0.0.0
    "Marvel movies are fun. Fun. Lots of fun. Boy, they are fun. If you go see a Marvel movie, you can expect a fun time. Fun, fun, fun. If you look up “fun” in the dictionary, you’ll find a picture of Kevin Feige, probably laughing while watching one of the MCU movies. Which, in case it wasn’t already established, are fun. We are young. They’re so fun that it wouldn’t be surprising if the final Infinity Stone is changed to be the Fun Stone.

And, frankly, “fun” just isn’t enough.

There really isn’t a single word more synonymous with the Marvel Cinematic Universe at this point than the f-word: it’s literally impossible to find a review of any new outing that doesn’t use it at least once (two of the three 2017 releases have it at the center of their Rotten Tomatoes’ summary), which is echoed by fans of all degrees across social media; when deflecting the common criticisms against the MCU of similar feeling movies, studio head Feige said “ if what they have in common is they’re all really enjoyable and fun to watch, then I’ll take it “; and in the SDCC trailer for Avengers: Infinity War , Thanos announces his entrance by proclaiming, “Fun isn’t really something one considers when balancing the universe, but this does put a smile on my face.”

That’s right – the big bad of the entire franchise thus far in the movie described as the first part of the epic culmination of its first 22-movie arc begins his conquest by saying how much of a gleefully good time he’s going to be having. Grand epic? Nah, it’s just fun. And that’s the problem – the MCU has become so hooked on fun, it can’t be anything else."
  • Prof William
    Ráadásul Tony iszonyú nyomás alatt van az egész film alatt. Látszik hogy egyre jobban megborul. Ezt látnia volt az utolsó csepp a pohárban.
  • vérpocok
    Ha az utolsó mondatból nem vágod le a szarkazmust, akkor semmiből... amúgy meg nem az a lényeg amit tudtak, hanem az amit nem...
    Tony nem tudta, hogy Bucky a szülei gyilkosa... igazából fogalma sem nagyon volt, mi történt velük. Csak a végén szerzett tudomást mindenről.

Egyébként meg addig ne ítéld meg valaki tetteit amíg te nem jártál hasonló cipőben. Mert abban biztos vagyok, hogy neked nem volt még részed olyan szituációban, mint a karakternek a filmben.

"Ami az egyezményt illeti, pont azért logikátlan az egész, amit az elején leírtam."

Nem a kollektív hibáztatáson van a hangsúly... sosem azon volt. A potenciális veszély volt a gond, amit a Bosszúállók jelenthetnek a világra. Az most lényegtelen, hogy Sokovia kapcsán hány emberen volt a felelősség... a történések beindítottak egy immunreakciót a közvélemény és a kormány részéről, mert látták milyen erők működnek külső kontroll nélkül.
  • extra sensory
    Ráadásul még látja is a gyilkosságot a kivetítőn keresztül. Gondolom a helyében ő tök nyugodtan elszívna egy cigit, majd hazamenne.
  • SzinesGeza
    Miért kellene megvitatni, hogy kik a valódi bűnösök? Pontosan tudta mindegyikük.
    Meg azt is tudták - két film óta - hogy csak bábként használták fel Bucky-t mindenhez.
    Ilyen érzelmi reakció csak olyantól várható, akinek nincs elég értelme felfogni a lényeget.
    Egy Tónihoz hasonló zseni nem ilyen.

Ami az egyezményt illeti, pont azért logikátlan az egész, amit az elején leírtam. Arra nem reagáltál.
  • vérpocok
    Ha még nem lenne világos, állásfoglalás alatt az egyezményre gondoltam... és a dilemmára, hogy mi van akkor ha elvtelen, vagy tisztességtelen emberekre cserélődnek le az állami apparátus tagjai, akik felügyelnek a Bosszúállókra. Akkor bármilyen sötét célra felhasználhatnák őket, és nem lenne beleszólásuk semmibe... hogy hová küldik őket, hogy milyen bevetést kell végigcsinálniuk, és még az akciók részleteiről sem lesz joguk tudni, azaz simán átverhetik őket, és a saját céljaikra használhatják fel... ez a kapitány problémája. És érthető, hogy ő és a csapata miért nem ír alá.

Stark motivációja is érthető, mert érdekelvű üzletember és nem mellesleg az amerikai kormánnyal is bizniszel a cége... világos tehát, hogy ő miért írja alá a kontrollról szóló egyezményt, amit a világ főbb országai is támogatnak, az ő kormányát is beleértve. Na meg a bűntudat is szerepet játszik a döntésében, mivel nem sokkal a határozat elfogadása előtt találkozott egy nővel, aki elmondta hogy Sokoviában halt meg a fia.

Akkor mi nem világos itt..? Különben sem az a fontos, hogy erkölcsileg feltétlen intakt legyen valakinek az állásfoglalása, lehet érdekelvűség is az oka, a lényeg hogy illeszkedjen a szereplő alaptermészetéhez.

"Vagy mikor rájön valaki, hogy megölették a szüleit egy olyan emberrel akit folyamatosan befolyás alatt tartottak az igazi bűnösök de ő ennek a szerencsétlennek esik neki, hogy bosszút álljon?!"

Ott áll mellette 2 lépésre a fickó, akiről abban a pillanatban tudja meg hogy megölte a szüleit, erre jösz te, és logikus gondolást vársz tőle... hát ez fasza. :D

A probléma az, hogy amit te kritizálsz, az egy teljesen természetes emberi reakció. Hirtelen benyillaló felismerés --> felfokozott érzelmi állapot --> harag --> bosszú... ennyire egyszerű a képlet.
    Te meg elvárod Tonytól, hogy egy akadémikus sterilségével kezelve a helyzetet, leüljön Bucky-val és egy teázás keretében megvitassák kik lehetnek a valódi bűnösök... agyfasz.
  • Jim Morrison
    Thor 4dx
  • SzinesGeza
    Elfogadható indokok az állásfoglalásokhoz?!
    Mármint olyanok mint, hogy egy egész csapat kollektív hibáztatása valamiért (Ultron-Sokovia), aminek egyetlen ember a felelőse?!
    Akit egyébként nem is vonnak később felelősségre.
    Olyan indok, hogy ha valakinek különleges képessége van - igaz, hogy pár száz/ezer embert megmentett a haláltól - de az veszélyes (azok szerint akik nem ismerik a végszükség/jogos védelem fogalmakat) mert közben összedőlt pár épület (amit egyébként is terroristák/bűnözők robbantottak fel)?!
    Vagy mikor rájön valaki, hogy megölették a szüleit egy olyan emberrel akit folyamatosan befolyás alatt tartottak az igazi bűnösök de ő ennek a szerencsétlennek esik neki, hogy bosszút álljon?!
  • vérpocok
    Nos, amennyi komolyság volt eddig a Marvel filmekben, elhiszem, hogyha egy szereplő felvonja a szemöldökét, az neked már túltolt dráma. A motivációk pedig teljesen világosak voltak, tudtuk ki melyik oldalon áll, és miért... és ami rátesz egy lapáttal az az, hogy mindkét oldalnak elfogadható indokai voltak az állásfoglaláshoz, legalábbis azonosulható volt a néző számára. Persze, ha úgy nézted a produkciót mint Gomba, akinek a mellette ülő proli székből való felállása volt a csúcspont, akkor kár is magyarázni miben volt jó ez a film.
  • SzinesGeza
    A Civil War-ban pont az volt gáz, hogy túltolták a drámázást meg a moralizálást.
    Lett is belőle egy logikátlan nagy katyvasz.
  • Tirion
    gyenge reklámozása a YT csatornádnak
  • kmkgaming
    Budapest Noir

Az átlagosnál picit jobb (Magyar) film. Egy Magyar krimi könyvsorozat egyik darabjának adaptációja.
    Itt egy kritika róla.
  • Tyler1
    King Arthur: Legend of the Sword

Olyan felejthető feldolgozás, mint A három testőr pár éves, hasonlóan giccses, minden pontján hűtlen változata.
    Itt sem tudtam eldönteni, hogy ez egy kurva hosszú H&M reklám, élén Dave Beckhammel és a jelmeztervezővel, vagy valami Gyűrűk ura spin off, gyűrű helyett karddal a főszerepben, mert ennek a filmnek bármi lehetett volna a címe, bármihez lett volna annyi köze, mint Camelot mondájához.
    Kínszenvedős 2 óra.
  • vérpocok
    Még szép hogy nem egyezik, és nem is vártam mitológiai egyezést... sem azt, hogy világvégét csináljanak benne. A film túl vicces hangvétele és a szereplők viselkedése nem tetszett. Ezzel a film összes többi lehetséges faktorát elinflálták.
  • 062020
    Csakhogy a Thor mint képregény világa nem egyezik meg az északi mitológia világával, csak elemeket vesz belőle.
    Az oké, hogy a mitológiában a Ragnarok a világ vége, de attól még a filmben nem kellett annak lennie.

Helyette lett
    egy (valószínűleg Odin által küldött) álom, és a megoldás Hela legyőzésére. Illetve a képregényben sem a világ végét jelölte a Ragnarok, hanem Thor egy ellenségét, a klónját.

Nem hiszem, hogy viking mitológia adaptációt kell várni egy képregényfilmtől vagy az alapjául szolgál képregénytől.

Utoljára szerkesztette: 062020, 2017.11.05. 20:55:46
  • vérpocok
    Ha valamelyik Thor részből kimaradhatott volna a könnyedség meg a poénkodás, akkor az a Ragnarok címmel fémjelzett rész kellett volna hogy legyen. A skandináv mitológiában a Ragnarok az istenek pusztulása, meg a végső csata, mikor az óriások kisöprik a Valhallát: sötét, komor és baljós hangvételű sztori... ezek meg végigpoénkodják.

Jellemző a Marvelre, hogy a mitológiákból adaptált sztorikat átalakítja egy szirupos, szódával felöntött löttyé, amit aztán úgy tálal a nagyérdeműnek, mint az év filmjét. Csakhogy ezt a filmet már sokszor láttuk. Gyakorlatilag mindig ezt látjuk. Pedig a Civil War-ban alkalmunk volt megfigyelni a drámaibb oldalt is. Amikor nemcsak rombolás volt, hanem voltak tétek, volt drámaiság, voltak súlyos morális dilemmák, stb.

A CGI meg akkor jó, ha úgy használják mint a leveshez a sót... csak egy hatásos kiegészítő elem a filmhez, amit a jó sztorinak, a hangulatnak, és a remek színészi játéknak kellene vinni a hátán. Ha viszont a só lesz a főétel, és csak adaléknak kapjuk a CGI mellé a sztorit, na az olyan filmet hívják Thor: Ragnaroknak.
  • BenedekFeco
    T2 Trainspotting

Annak idején az első rész nem tett rám mély benyomást. Nem volt rossz, de már maga a "drogos-film", mint kategória (van ilyen? :-) ) nálam mínusszal indult.
    Na, de ez a folytatás, ez ütött! Remekül kapcsolták össze a 20évvel ezelőtti eseményekkel. Zseniálisak voltak azok a jelenetek, amikor a mostani énjük kívűlről szemléli a régi történéseket. A mindenféle "odavetített hátterek/dolgok" meg kb. a Született Gyilkosok óta a gyengéim.

9/10
  • LasDen #98023
    Thor: Ragnarök

Ez egy buta, vicces, látványos, szórakoztató akció film. És ezzel nincs semmi baj. Az első fázisban ez tök jó volt az Avengers-szel bezárólag, de én most már egy kicsit többet is szeretnék. Egy igazi filmet szeretnék, ami szól is valamiről. Ami nem csak annyi, hogy dobáljunk látványos jeleneteket két poén közé. Így hiába egy korrekt alkotás, az én igényeimet nem elégítette ki.

Nagyon remélem, hogy a DC a Justice League-gel nem ebbe az irányba lépett el...
  • Prof William
    Valószínűleg az lehetett szerintem is.
  • Devv
    Köszi, azt hittem, hogy a
    galaxis őrzőiből valami bulihajó. Azt a filmet nem láttam még.
  • Shep
    Vélhetően Thanos hajója.