106863
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • LasDen #98099
    Justice League (Az Igazság Ligája)

Újabb DC film, újabb vegyes érzések. A BvS után az "awesomeness" érzésével távoztam, amihez társult a "valami még sincs teljesen rendben" érzése is. Az SS-ről az "oké, de ez így nagyon nem volt oké". A WW után pedig az "oké volt" a mottó. A JL-ről pedig úgy jöttem ki most, hogy "jó-jó, de ez így nem jó."

Kezdjük a pozitívumokkal. A karakterek királyul vannak megírva. És a párbeszédeik is nagyrészt élvezetesek. Flash laza, awkward és vicces. Ő szállítja a humor nagy részét. Ami helyes is. Az hogy Cyborgnak és neki bele kell rázódnia ebbe az egészbe az csak javított a dinamikán. Aquaman igazi badass, ahogy az előzetesekből is lehetett látni. WW és Batman pedig hozza a formáját, ahogy korábban is tették. És az akció itt is helyenként jó volt.

Én a BvS kapcsán eddig védtem Chris Terriot, hogy az effektíve David Goyer sztorija és ő csak próbálta menteni a menthetőt, de azt hiszem ez nem neki való stílus. Legalábbis a látottak alapján ez egy elég gyenge történet volt. De talán nem is a történettel volt a baj, mert a motivációk hellyel-közzel helyesek voltak. Csak az egész olyan gyorsan történt, hogy nem volt idő kifejteni semmit. Egyik jelentről ugrottunk a másikra igazi átkötés nélkül. Véget ért egy jelenet és hirtelen átugrottunk egy másikra, mert most ott kell lennünk. Kevin Tsujihara itt megint rossz lóra tett, már ha igazak a hírek. 20 percet még bőven elbírt volna a film, ami teret engedett volna talán egy sokkalta természetesebb lefolyásnak. Emiatt az egész olyan jellegtelenre sikerült. Ha szembe állítod a Bosszúállókkal a filmet, akkor abban megvan az a monumentális/epic érzés, hogy milyen sok forog kockán. Pedig ott is csak egy generic idegen faj inváziója volt a sztori. Itt nincs ilyen. Ez inkább egy ad-hoc jellegű Igazság Ligája 0.5, ami csak később veszi fel a végleges formáját. Pedig lehet ezt jól csinálni (lásd a film valamennyire alapját képező Justice League: Origin).

A probléma okát Steppenwolfban kell keresni, aki eleinte karcolta a vásznat a lehetőségeivel. Meg volt benne a lehetőség, hogy emlékezetes főgonosz legyen, de nem igazán sikerült élni vele. Mint az összes ilyne lehetőséggel a filmben. Érdekes volt számomra, mert ő nem csak azért érkezett, hogy meghódítsa a Földet, mert akkor az neki jó lesz. Több volt a motivációja ennél, de nem kapott több lehetőséget ennek a kifejezésére. Plusz jókat mondott ő is itt-ott. A másik probléma Steppenwolffal, amiben osztozik a filmmel, hogy borzalmas a CGI. Még éppen elmegy, de nem kell sok hozzá, hogy még nevetségesebb legyen. A környezet meg egyéb dolgok még elment, de Steppenwolfnál nagyon kilógott a lóláb. És azért Cyborg is lehetett volna több. Vagy több pénzt kell adni rá, vagy átpártolni az ILM-hez hogy ők legyenek a fő VFX cég. Akkor talán lesz javulás, de így. És beigazolódott az a félelmem, hogy filmen nem lehet megoldani a víz alatti részeket azzal a handwaviummal, ami a képregényekben működik...

Rengeteg lehetőség lett volna a filmben. És gyakran meg is mutatta ezeket, de képtelen volt kezdeni velük bármit is. Elpuskázott lehetőség. A filmet újfent sokan fogják utálni, ebben biztos vagyok. A 2 órás játékidejével legalább egy közepes fun ride lett, amit talán tudsz élvezni. A bizodalmam ezután az Aquamanben van. Pozitív megerősítéseket kaptam Wan hozzáállásával, ami segít, mert őt sem tartom sokra (és amilyen író van, eldobom az agyam). Lehet Snydert utálni, de látszik, hogyha nem is annyira, hogy creditet kapjon, de Whedon rendesen belenyúlt a filmbe. Így a két szék közül a pad alá esik a film, amit próbáltak elbagatelizálni, de ez nem tett jót a filmnek. Snyder sem, Whedon sem tudta azt csinálni, amit akar. Én Snyder verziójára lennék kíváncsi, mert itt sem tetszett, hogy a világvége közepette Flashnek még itt is van ideje poénkodni. Viszont azt sem bánom, ha nem Snyder rendezi a következő Justice Leaguet.

A stáblista utáni jelenetek nagyon felspanoltak. Inkább a legvégi, mint a középen lévő. A szimpla fun, semmihez nem tesz hozzá jeleneteket itt sem tudok értékelni. De elég insidernek érzem őket, ahhoz, hogy igazán tudja értékelni őket az ember.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Főleg, mikor Slade megjelenik Luthor hajóján és az Injustice League-ről beszél. Majd kiugrottam a bőrömből örömömben :D Ha csak másodpercekre is, de láthattam Deathstroke-ot a mozivásznon :DDD

5,5/10
  • LasDen #98098
  • Synchronous
    Radius /2017/

Meglepően jó volt. Sőt egészen ötletes a sztori. Egy fickó egy szerencsétlen baleset következtében annyi sugárzást nyel be, hogy 15 méteres körzetben mindenki azonnal megmurdel tőle. Így meg aztán elég nehéz szociális kapcsolatokat fenntartani. És egy frappáns csavart is tartogat a film.

8/10
  • vérpocok
    Te arról beszéltél mikor Natasha lecseszte, meg elment a börtönbe... ez jóval a balhé után volt. A pillanat heve meg nem egyetlen másodpercet jelent, hanem egy viszonylag rövid időtartamot. A köznyelvben sosem találkoztál még vele hogy azt mondják: "egy pillanat és jövök...?" És visszajön 5 perc múlva... Ilyenkor te előveszed az órád és közlöd vele, hogy 4 perc 59 másodperccel tovább volt oda? Ennél banálisabbat alig lehetne elképzelni.

"Ami pedig a merőben kifacsart analógia, hogy a gyerekneveléshez hasonlítod azt mikor valami létrehoz egy mesterséges intelligenciát."

Elfelejted, hogy ez nem egy puszta mesterséges intelligencia.. azon már rég túl vagyunk. Itt egy öntudatra ébredt, saját akarattal rendelkező dologról van szó, amin már nem működik Tony programja. Ebből a szempontból nem különbözik egy embertől. Tehát ha az ő esetében nem lehet saját felelősségről beszélni, akkor egy ember esetében sem lehet.
    Az eldöntendő kérdés büntetőjog tekintetében csupán az, hogy hol húzzuk meg a határt, és mely kritériumból vezetjük le a saját felelősséget... abból hogy a mivolta alapján ember illetve gép valaki, vagy pedig az öntudat és a szabad akarat alapján, mivoltra tekintet nélkül. Mivel Ultronnak is saját akarata lett, ez kissé elmossa a határokat, és az a kérdés hogy elég erkölcsi felhatalmazást érzel-e rá hogy másvalakit is felelősségre vonj a tetteiért.
  • SzinesGeza
    Én a pillanat hevéről beszéltem, a felismerés pillanatáról, nem pedig az utána történt dolgokról.
    Én meg pont az utána történtekről beszéltem mikor már a kapitánnyal balhézott.

Ami pedig a merőben kifacsart analógia, hogy a gyerekneveléshez hasonlítod azt mikor valami létrehoz egy mesterséges intelligenciát. Jobb ha tudod, hogy hasonló esetben igenis felelősségre fognak vonni ha az általad alkotott robot (de bármi) valakinek a halálát okozza.
    Egyébként ha a gyereked követne el erőszakos bűncselekményt, konkrétan a jogszabályok alapján igenis te felelsz érte, amíg büntethető nem lesz. Onnantól pedig már saját maga.

De utána nézhetsz a "végszükség" és a "jogos védelem" törvényi tényállásainak (nemzetközi szinten egyeznek) mert úgy néz ki, ezekkel nem vagy tisztában.
    Utoljára szerkesztette: SzinesGeza, 2017.11.14. 17:56:23
  • Zephyr Retiring
    Thor: The Dark World (Thor: Sötét világ) 2013 IMDb

Azért meg kell hagyni, ez még mindig egy jó kis film..
    Látványos, a hangzás is pöpec (az űrhajó amikor landol a Földre, olyat robajlott a subwoofer, hogy azt hittem menten leszakadnak a könyvespolcaink )
    A sztorit már mindenki kívülről fújja gondolom, kár is nagyon ragozni: Asgard megint nyakig van a malajban, majd jönnek a jófiúk ..

Mondjuk az egész mítoszt érdekesnek találom...
    Érdekes az is, hogy Asgardot már keresztül-kasul bejártuk az epizódokban, sőt immáron eljött a Ragnarök is ami eredetileg azt jelképezte, hogy az istenek a próféciák útmutatásai alapján előre ismerik a jövőjüket, de mégis bátran szállnak harcba (akkor is, ha tudják: ez lesz a végzetük). És mindezt miért?
    Hát, hogy helyet kapjanak az Eddában (nem a magyar rockzenekarban!) is megemlített Odin csarnokában a Valhallában.
    (amit eddig nem mutattak semelyik epizódrészben sem) Aki pedig oda nem férne be, az bekerül Freya csarnokába a Sessrúmnirba.
    Ez utóbbit talán csak azért halljuk ritkábban emlegetni, mert nehéz kimondani

Szóval a film jó, bár a részletek még homályosak. Talán direkt. A humor is pont elég ennyi bele.
    Ebben az epizódban a kedvencem Loki lett, aki ugye először leesett a szikláról, majd felrobbantanak, leszúrnak és...már megint ott van
    Még várok egy picit, aztán írok egy levelet a Marvelnek, hogy lassan itt a karácsony, igazán összedobhatnának már végre egy olyan ünnepi epizódot is, amikor végre valahára a gonoszok győznek
    Lekaszabolnának minden jófiút + kiürítenék a Valhallát (és persze Sessrúmnirt is) majd arcukon boldog mosollyal ünnepelnének pár korsó jó borral amolyan igazi ó-skandináv módra..

Legyen most ez egy erős 10/9.
  • Zephyr Retiring
    Vagy az is lehet, hogy egyik sem, illetve valami más. A DNS alkotás szerintem már egy magasabb szint, mint egy szimpla gubó kikeltetése, de majd meglátjuk a folytatás(ok)ban..
  • Bokafix2
    Like.Share.Follow (2017)

Az internetes hírnév árnyoldalait láthatjuk megelevenedni a vásznon. Szegény csávónak 2 millió követője van, pedig csak béna gameplay videókat tol, meg vlogol. Nem kell sokáig várnia míg feltűnik egy szociopata zaklató kislány. Kid Flash egész jól muzsikált a szerepben...

6/10
  • Jim Morrison
    nekem is inkább valami keltetőnek tűnik az, mintsem újraélesztőnek.
  • LasDen #98090
    Plusz a rendező Gunn sem akar ilyet.
  • Prof William
    Szerintem se. Egy szóval se utaltak arra hogy ez a szerkezet erre képes lenne. Az csak egy spéci keltető/mesterséges méh a Sovereigneknek.
  • DantszEE
    Ez szerintem szimplán egy nagyon spéci inkubátor. Halottat sehogy nem fog feltámasztani.:D
  • Prof William
    Szerintem Yondu
    jó halált és búcsúztatást kapott. Hülyeség lenne most ezért visszarángatni az élők sorába.
  • Zephyr Retiring
    Most van pár percem erre..
    ..saját 3DBD verziómon
    0:10:10-nél említi Ayesha:
    "..keltetőládákban jönnek létre, és mi alkotjuk a DNS-üket.."
    ...

2:11:40-nél:
    " - Ez egy újfajta keltetőkád asszonyom?
    - Ez gyermekem, egy új evolúciós lépcsőfok. Hatalmasabb, csodálatosabb.
    És képes rá, hogy eltörölje a nyamvadt Galaxis Őrzőit. Úgy fogom hívni, hogy Adam..."

2:14:04-nél pedig belepillanthatunk Grut majdani kamaszkorába is

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.11.13. 11:36:18
  • Zephyr Retiring
    A szuverén papnő Ayesha máig életre nem keltett géntestvéréről van szó. Az általa létrehozott keltetőgépben (én széknek neveztem, mert álló és a hullák ritkán állnak meg a talpukon) fogja életre kelteni abból a gubóból, amit a Thor 2-ben is láthattunk már, Adam Warlock-ot, a Marvel eddigi filmen még nem látott legkedveltebb karakterét. Ő a Galaxis 3-ban érkezik majd. Viszont Yondu sokunknak annyira a szívéhez nőtt, hogy esetleg egy későbbi epizódban még ő is bekerülhet abba a szuverén keltetőkádba is akár...
  • Jim Morrison
    az arany pasi? és ott milyen szék?
  • Zephyr Retiring
    Adam.
  • DantszEE
    Hogy milyen szék? Most én komolyan ennyire nem emlékszem a filmre?:DD
  • BenedekFeco
    Jungle

Avagy Bear Grylls-A kezdet :) Jó volt. Igen szép helyen, nagyon sok bámulatos tájképet sikerült filmre vinni. Ami nekem nagyon tetszett benne, azok a hangok. Nem egy ilyen típusú filmtől várunk elképesztő csavarokat, így kb minden előre tudható. Viszont számomra egy kicsit "későn" marad magára, így maga a "túlélés" csak kisebb részét teszi ki a filmnek.

8/10

Desplicable me 3

A főgonosz stílusa haláli volt. Eltalált figura, marha jó mozgással. Annak idején a tini-diszkóban pont ezek voltak a menő mozdulatok, meg a bundesliga séró :) A minionok az első részben még jópofák voltak, de aztán a Gru2-től kezdve nekem már herótom van tőlük. Így a 3. résznél már szerintem kifújt ez a sorozat. A tényleg remek animáción, és a jópofa gonosz figurán kívűl semmi extra.

5/10
    Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2017.11.12. 19:17:06
  • Zephyr Retiring
    License to Wed (Nászfrász) 2007 IMDb

Robin Williams valahogy sosem lopta be magát a szívembe. Van valami abszurd a humorában, amit nem, vagy csak nehezen vesz be a gyomrom. De ettől függetlenül (és persze Mandy Moore dudái miatt is) végignéztem. Nem volt könnyű, mert John Krasinski is egy unszimpatikus alak, bár ettől még lehet a való életben jó arc is akár..
    Itt persze egy kis bosszantó pöcs volt, legalábbis a szerepe szerint. Az alapötlet nem rossz, szerintem is sokaknak jót tenne egy ilyesféle házasság előtti "tréning".
    Legyen 10/6.

Ladies Room (Női szakasz) 1999 IMDb

Úgy látszik, ma megtaláltam minden ellenszenves karaktert John Malkovich számomra egy átlagos színész..volt eddig.
    Ha láttatok már sz@r és unalmas filmet, akkor már tudjátok is ez milyen lett.
    Röviden: a kis kopasz piperkőc első nyilvános randira hívja a szőke szeretőjét egy színházba. Persze felbukkan a meg nem hívott feleség is, aki ráadásul még terhes is a kis kopasztól. Bonyodalmak nem nagyon vannak, szinte előre kikövetkeztettem a végkifejletet.
    10/1.

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (A galaxis őrzői 2.) IMDb

Többre és jobbra számítottam. Persze azért nem volt annyira rossz, de lehetett volna jobb is.
    Magam sem hittem volna, de.. karakterét szinte már megszerettem. Sajnáltam, hogy így távozott, de mint láthattuk a végén, jönni fog még..
    az az életre keltő szék
    így van még remény..
    Ezt most el sem hiszem, hogy én írom, de majdnem feleslegesnek éreztem a 3D-t most kivételesen..ettől függetlenül,
    ez nálam egy 10/8 lett.

Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.11.12. 18:33:25
  • BenedekFeco
    Mayhem

Az irodaépületben elszabadul egy vírus, így azt karantén alá helyezik egy csapat S.W.A.T. kommandóssal, egy kutyával, egy pár vegyvédelmi ruhát és maszkot viselő "tudóssal", plusz egy Quarantine feliratú sárga szalaggal. A vírus hatására odabent elszabadul a pokol és totális anarchia alakul ki. A terjengő őrület egészen elképesztő formákban jelenik meg. Egy irodai alkalmazott nő például szoknyában a bekapcsolt fénymásológépre ül, miközben dupla feltartott középső ujjat mutat a kameráknak. Gondosan ügyelve arra, hogy a gép a szoknyáról csináljon másolatot! (micsoda beteg ribanc)
    A wilhelm sikolyon mindig vigyorgok.
    Samara Weaving jó csaj.
    A film gagyi.

3/10
  • Bokafix2
    Gremlin (2017)

Tipikus doboz-horror, mármint abban rejtőzik a gonosz és mindig kijön ölni. Nagyon sematikus sztori avitt megoldásokkal, és a szörny is elég röhejes. Inkább cuki mint félelmetes. A vizualitása is hagy kívánnivalót, kb. 2000-es évek elején dívott az ilyen cucc. Olcsó, tanulságoktól mentes másfél óra.

3/10
  • vérpocok
    Neked tényleg halvány lila gőzöd sincs az emberi psziché működéséről...? Az már elég nagy baj, ha még mindig magyarázni kell Tony reakcióját a szülei halála láttán... mert láthatóan a sokadik komment után sem érthető számodra. Mert szerinted egy éktelen haragra gerjedt ember haragos is marad? Pont azt a célt szolgálta a csihi-puhi a végén, hogy a hirtelen felgyülemlett stresszt és haragot levezesse, és utána lenyugodott... ne keverd ide Tony későbbi döntéseit, amit már valószínűleg nyugodtabb állapotban, az eszét használva hozott meg. Én a pillanat hevéről beszéltem, a felismerés pillanatáról, nem pedig az utána történt dolgokról. És Tony reakciója abban a pillanatban amikor tudomást szerzett a tényekről, teljesen hiteles és érthető volt. Szomorú, hogy sokadjára sem világos, hanem fújod tovább a realistástól elrugaszkodott erőltetett frázisaidat.

"A pusztításért a csoportot okolták."

Okolhatták is... kemény ellenfelekkel képtelenség úgy harcolni, hogy közben a környezetben ne tegyél kárt. Tök mindegy milyen szándék vezérel. Rombolták az épületeket, Thor belebassza a tartálykocsiba a robotot, majd szétrobban minden, és kiderült a végén az is, hogy nem sikerült mindenkit evakuálni. Hulk kirohása a sokoviai akció előtt meg hab a tortán... és hiába is próbáltad volna megmagyarázni a közvéleménynek hogy szegény Hulk-ot manipulálták, és nem akarattal tette... és mi a biztosíték rá, hogy legközelebb nem fogja valaki ugyanígy manipulálni? Az áldozatok és a kárvallottak szempontjából kurvára lényegtelen információ, hogy manipulálva volt miközben pusztított... ez már nem vigasz annak aki ott döglött- vagy sérült meg. A döntést egyértelműen a félelem vezette, nem számít melyik Bosszúálló mennyire volt hibás. A kollektív hibáztatást is a félelem szülte. Vagy téged megnyugtatna az a hír, hogy a rád támadó ellenségre atomot fog dobni a kormány? Valószínűleg nem, mert ugyanúgy járnál mint a támadóid. A Bosszúállók bevetése is ilyen volt. Játékokban range damage-nek nevezik az egyes komolyabb fegyverek pusztításának mértékét, illetve a hatótávot.

Ha benne vagy a range-ben akkor véged, teljesen mindegy hogy a haverod fegyvere okozza vagy az ellenfeledé. Ez volt a gond a Bosszúállókkal is. Egy félig-meddig kiürített városban végigrombolni a rosszfiúkon elkerülhetetlenül szed néhány ártatlan áldozatot. Kicsit hasonló eset, mint Ozymandiasé az Őrzőkben... ő is jószándékból akart feláldozni milliókat, hogy megmentsen milliárdokat. Hideg statisztkai számítások szerint elfogadhatónak tűnik erkölcsileg felhatalmazni erre, na de mi van azokkal az emberekkel akiket feláldoz? Nekik nincsenek jogaik? Vagy nincs ugyanannyi joguk élni, mint másoknak? Ez tipikusan vesztes szituáció, amiből sehogy sem lehet jól kijönni.

A Bosszúállók is felmérték ezt, és el is hagzik a filmben, hogy az ilyesmivel (ha szándékolatlanul is, de miattuk halna meg valaki) együtt kell élniük és vállalni a felelősséget érte. Mert olyan nincs, hogy mindenkit meg tudnak menteni.

"Ultron létezéséért, ergo tetteiért pedig egyedül Tony a hunyó."

Ez egy merőben kifacsart konklúzió. Ha neked van egy gyereked, akit megpróbálsz tisztességesen felnevelni, de később gyilkos lesz belőle, akkor téged is le kell sittelni érte? Ultron békés célokért lett létrehozva, a későbbi tetteiért pedig csakis ő maga volt a felelős, miután öntudatra ébredt és saját akaratából rossz döntést hozott egy rosszul felmért kérdésben.

Ezt pedig nem a tömegnek kell eldöntenie vagy ítélkeznie hanem a hatósági szerveknek.

A hatósági szervek is emberekből állnak, akiknek ugyanolyan érzéseik voltak a történések kapcsán mint egy átlagpolgárnak... vagy attól mert egy testületbe drótozva működnek, máris megváltozik az alaptermészetük?
  • SzinesGeza
    Tony reakciója maximum akkor lenne érthető, ha az azt megelőző 2 óra nem arról szólt volna, hogy Bucky-t üldözik azért amit nem ő tett, illetve végül Tony is rájött, hogy hamisak voltak a vádak. Ezért van bűntudata és megy el a börtönbe, miután még Natasha is lecseszte.

A sokoviai pusztításban mi a manipuláció?
    A manipuláció az volt, hogy a pusztításért a csoportot okolták. A média (mint a kormány eszköze) ezt közvetítette a világ felé.
    Zemo motivációja szintén bukta. Nem volt buta ember, mégis kollektíve hibáztatott.

"Az emberek látták a saját szemükkel mi történt és azt is látták, hogy ott voltak a Bosszúállók"?!
    Igen és láthatták, hogy mentik az embereket, Pietro konkrétan az életét áldozta (az lényegtelen, hogy ő nem tag, a többiek is megtették volna).
    Ultron létezéséért, ergo tetteiért pedig egyedül Tony a hunyó.
    Ezt pedig nem a tömegnek kell eldöntenie vagy ítélkeznie hanem a hatósági szerveknek.

A „járulékos polgári áldozatok szedése”-szöveg megint csak manipuláció. A Lagos-ban történtekről a tv-ben persze nem azt mondták, hogy pl ott a piac közepén hány embert mentett meg Wanda, hanem csak a felrobbantott épületet mutatták (végszükség). A wakandai király is hülyeségeket hordott össze és megint csak a Bosszúállók lettek a fekete bárányok a zsoldosok helyett.
    Pedig ha akkor nem állítják meg őket, biztos nem tortát sütnek abból az anyagból amit elloptak.
  • Prof William
    Akkor nagyon NAGYON remélem hogy tényleg nem lesz sok köze az eddigi trilógiához. Valamint azt is talán végre kimozdulnak abból a nyamvadt 30 éved időintervallumból.

A Galaxis több ezer éves történelmében annyi jó rész még amit be lehetne mutatni. Ott van mindjárt az Old Republic korszaka. A Sith Háborúk, vagy Revan stb... Ezekben az időszakokban aztán lehetne epikus filmeket csinálni.

Vagy esetleg 1-2 évszázaddal a jövőbe nézhetünk... Bár én inkább az Old Republicnak örülnék.

De ha aztán majd kiderül hogy pl teszem azt újra régi trilógia korszakába kerülnénk és láthatnánk hogy Kovázs József és barátai hogyan élték meg az eredeti trilógiát, csak most más szemszögből, akkor elmehetnek Hutteleségnek.  

Bár mondjuk egy önálló Lost Stars film nem lenne rossz. :) De csak mint egy film. Abból trilógiát nehéz lenne csinálni.
  • MrAndree
    Én is. :) Illetve ezek szerint Disney-ék kifejezetten elégedettek lehetnek a Last Jedi-vel.
  • CSOCSO
    rengetegszer van hogy valamit lehuznak az emberek es bejon. Ha jol emlekszem itt is le lett huzva egy kicsit a thor mielott meg en lattam volna.
  • LasDen #98072
    RIAN JOHNSON TO CREATE ALL-NEW STAR WARS TRILOGY

Lucasfilm is excited to announce that Johnson will create a brand-new Star Wars trilogy, the first of which he is also set to write and direct, with longtime collaborator Ram Bergman onboard to produce.

In shepherding this new trilogy, which is separate from the episodic Skywalker saga, Johnson will introduce new characters from a corner of the galaxy that Star Wars lore has never before explored.

Na, már ideje egy olyan SW-nek, ami nem a Skywalkerek körül forog. Én kíváncsian várom...
  • BenedekFeco
    Birth of the Dragon

Kerülje mindenki! Mondjuk nem sokra számítottam, de azt is alulmúlta.
    Már tinédzser koromban, a sok VHS között sem fogtak meg a Bruce Lee filmek. De ez a gyerek, ez aztán kajak túltolta. Még "szerencse", hogy nem ő a főszereplő mert az egész film a fehér srác szenvedéséről szól. :) A többi csak körítés.
    Csak azért jobb egy kicsivel a Sharknado és társainál, mert nincs benne olyan minőségű CGI, de a színészi játék az közel azonos szinten mozog.

2/10
  • darkSectorxxx #98070
    Bekereteztettem, és kitettem a falra....kb szebben sem mondhattam volna...
    Egy Fűrész fan! :D

• BenedekFeco
    Igen, nekem leült.
    Ugye nem baj? :-)
  • IMYke2.0.0.0
    "Aztán a közepére szerintem leül egy kicsit."

Ha neked a sztori az "leülés", akkor ja, leült...
  • BenedekFeco
    The Villainess

Na kérem, minimum ilyennek kellett volna lennie a John Wick 2-nek. Kb a kanyarban sincs ehhez képest.
    Baromi erősen nyit az FPS nézettel megbolondított akciócunamival, amire még rárakott egy lapáttal a tényleg (jó értelemben vett) elmebeteg kameramozgás, amivel lekövették az eseményeket. KiQrt jó.
    Aztán a közepére szerintem leül egy kicsit. Bár próbálják fenntartani "pörgést" a folytonos emlékekkel, plusz egy kis Nikita-s beütéssel de a romantikázásnál azért gondolkodtam rajta, hogy ezt majd holnap befejezem. :-)
    Összességében (véres)akciófilm kedvelőknek erősen ajánlott.

8/10
    Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2017.11.09. 16:54:17
  • Zephyr Retiring
    Galaxis 2-t erre az esős hétvégére terveztem. Elvileg ma jön meg 3DBD lemezen.. Szerencsére volt már rá példa itt (nem is egy) hogy valamit "lehúztatok", miközben meg nekem nagyon bejött :)

Ha ezen két filmet nézzük kiindulási alapnak egy képzelt mérlegen, az első részeket megtekintve a Galaxis 1 felé billen a mérleg a Thor 1 ellenében. Persze meglehet, hogy csak nálam..
  • CSOCSO
    nem volt sok de ezerszer jobb volt mint a wonder csaj meg a galaxis orzoi 2. Nagyon jo kikapcsolodos film volt. Valszeg masodszorra itthon mar nem fog annyira tetszeni de IMAX ben elsore fasza volt.
  • LasDen #98064
    a Villainess is sorban van már 1-2 hete, de most egy korábbi tartozásom róttam le...

Sanada Ten Braves (2016)

Már régóta vártam feliratot hozzá és végre megérkezett. A Sanada Maru után egy látványosabb feldolgozása Sanada Yukimura életének. Legalábbis az utolsó nagy pillanatának.
    Eleinte könnyed hangulatú, helyenként vicces, látványos csatákkal. Korrekt popcorn film, ami a végére vigyázzba vágja magát az események súlya alatt. Történelem szeretőknek ajánlott, mégha ez nem is akkurátusan festi le az események minden pillanatát...

7/10

És akkor most várunk a Sekigahara filmre...
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2017.11.08. 22:26:48
  • IMYke2.0.0.0
    "The Villainess" (2017)
    Erősen ajánlom minden akciófilm rajongó, és a dél-koreai jellegtől nem ódzkodó filmnéző mókusnak!
    Az FPS-akció-parkour és a kamerakezelés fenomenális.
    Amit a 30 éves Kim Ok-bin megtanult... bámulatos!
    A 43 éves Shin Ha-kyun meg úgy ki lett gyúrva, hogy leesett az állam.
  • vérpocok
    Nem, de azt viszont írtad hogy tudták kik a valódi bűnösök. Csakhogy más dolog általánosságban tudni valakiről hogy hátsó szándékú emberek manipulálják, meg más dolog közvetlenül érintetté válni... mert az az információ amit Tony addig tudott, teljesen más megvilágításba került az új információ megszerzésekor, mikor megtudta hogy a szülei halálához köze van Bucky-nak. Így az a folyamat játszódott le, ami 99%-os eséllyel játszódott volna le a valóságban is --> rátámad.

"Egyébként ha hasonló cipőben járnék, biztos nem rontanék rá a barátomra mintha őt is meg akarnám ölni, csak mert próbál visszafogni."

De a kapitány nem pusztán visszafogta Tony-t, hanem értésére adta hogyha Bucky-ra támad, azzal őt is az ellenségévé teszi, mert nem fogja hagyni a barátját. Ez teljesen érthető. A kapitány szemszögéből nem volt értelme bosszút állni... érzelemmentes, hideg logikával levonta magában a konklúziót, hogy nem Bucky a valódi felelős. Neki nem jelentettek semmit Tony szülei, ahogyan szintén külső szemlélőként, neked sem jelentenek semmit. Ezért nem érzed legitimnek Tony reakcióját.

Pedig a nagymértékű fájdalom és stressz levezetésének ez volt az egyetlen módja. Írta itt valaki, hogy még látta is a tévén keresztül a szülei halálát. Hát ha ez nem vágja ki a biztosítékot valakinél, akkor semmi. A csávó aki tőrbe csalta őket biztosra ment. Az volt a célja, hogy összeugrassza a társaságot, és sikerült is neki.

"A közvélemény reakciója pedig úgy alakul ahogyan az embereket manipulálják, ahogyan eléjük tárják a történteket."

A sokoviai pusztításban mi a manipuláció? A pusztítás ténye adott volt. Az emberek látták a saját szemükkel mi történt és azt is látták, hogy ott voltak a Bosszúállók... nem várhatod, hogy a tömeg majd akkurátus elemzésbe kezd hogy ki az az egyetlen felelős, és majd őt jól megbünteti. A félelem és a biztonságérzet elvesztése ilyenkor mindig drasztikus lépésekhez vezet, és ilyenkor nem különböztetik meg a részt az egésztől. Minden résztvevőben fenyegetést látnak.

Igazából teljesen mindegy mennyire tisztességesek a Bosszúállók, ha egy nagyobb harcban akaratlanul is járulékos polgári áldozatokat szednek. És ez volt a legfontosabb oka, amiért az állami kontrollt követelték a csapat felett.
  • SzinesGeza
    Én sehol nem írtam olyat, hogy Tony tudta, hogy Bucky a gyilkos.
    Azt tudták, hogy Bucky végig csak báb volt. A robbantásos merényletnél sem ő volt a hunyó, csak simán rákenték.
    Tony mégis bevette, a kapitány nem.
    Egyébként ha hasonló cipőben járnék, biztos nem rontanék rá a barátomra mintha őt is meg akarnám ölni, csak mert próbál visszafogni.
    A közvélemény reakciója pedig úgy alakul ahogyan az embereket manipulálják, ahogyan eléjük tárják a történteket.
    És itt pont a Bosszúállók hibáztatásával oldották ezt meg. Lásd a tv-ben leadott adást.
  • Prof William
    A film talán legerősebb jelenete Asgard múltja volt avagy
    nem minden olyan happy ahogy hittük. Odin módszeresen meghamisította múltat, hogy ő legyen a "Jó király". Amikor feltűnt azon a régi freskón Hela-s sisakban beleborzongtam. :) Nem számítottam erre.