[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Justice League (Az Igazság Ligája)
Újabb DC film, újabb vegyes érzések. A BvS után az "awesomeness" érzésével távoztam, amihez társult a "valami még sincs teljesen rendben" érzése is. Az SS-ről az "oké, de ez így nagyon nem volt oké". A WW után pedig az "oké volt" a mottó. A JL-ről pedig úgy jöttem ki most, hogy "jó-jó, de ez így nem jó."
Kezdjük a pozitívumokkal. A karakterek királyul vannak megírva. És a párbeszédeik is nagyrészt élvezetesek. Flash laza, awkward és vicces. Ő szállítja a humor nagy részét. Ami helyes is. Az hogy Cyborgnak és neki bele kell rázódnia ebbe az egészbe az csak javított a dinamikán. Aquaman igazi badass, ahogy az előzetesekből is lehetett látni. WW és Batman pedig hozza a formáját, ahogy korábban is tették. És az akció itt is helyenként jó volt.
Én a BvS kapcsán eddig védtem Chris Terriot, hogy az effektíve David Goyer sztorija és ő csak próbálta menteni a menthetőt, de azt hiszem ez nem neki való stílus. Legalábbis a látottak alapján ez egy elég gyenge történet volt. De talán nem is a történettel volt a baj, mert a motivációk hellyel-közzel helyesek voltak. Csak az egész olyan gyorsan történt, hogy nem volt idő kifejteni semmit. Egyik jelentről ugrottunk a másikra igazi átkötés nélkül. Véget ért egy jelenet és hirtelen átugrottunk egy másikra, mert most ott kell lennünk. Kevin Tsujihara itt megint rossz lóra tett, már ha igazak a hírek. 20 percet még bőven elbírt volna a film, ami teret engedett volna talán egy sokkalta természetesebb lefolyásnak. Emiatt az egész olyan jellegtelenre sikerült. Ha szembe állítod a Bosszúállókkal a filmet, akkor abban megvan az a monumentális/epic érzés, hogy milyen sok forog kockán. Pedig ott is csak egy generic idegen faj inváziója volt a sztori. Itt nincs ilyen. Ez inkább egy ad-hoc jellegű Igazság Ligája 0.5, ami csak később veszi fel a végleges formáját. Pedig lehet ezt jól csinálni (lásd a film valamennyire alapját képező Justice League: Origin).
A probléma okát Steppenwolfban kell keresni, aki eleinte karcolta a vásznat a lehetőségeivel. Meg volt benne a lehetőség, hogy emlékezetes főgonosz legyen, de nem igazán sikerült élni vele. Mint az összes ilyne lehetőséggel a filmben. Érdekes volt számomra, mert ő nem csak azért érkezett, hogy meghódítsa a Földet, mert akkor az neki jó lesz. Több volt a motivációja ennél, de nem kapott több lehetőséget ennek a kifejezésére. Plusz jókat mondott ő is itt-ott. A másik probléma Steppenwolffal, amiben osztozik a filmmel, hogy borzalmas a CGI. Még éppen elmegy, de nem kell sok hozzá, hogy még nevetségesebb legyen. A környezet meg egyéb dolgok még elment, de Steppenwolfnál nagyon kilógott a lóláb. És azért Cyborg is lehetett volna több. Vagy több pénzt kell adni rá, vagy átpártolni az ILM-hez hogy ők legyenek a fő VFX cég. Akkor talán lesz javulás, de így. És beigazolódott az a félelmem, hogy filmen nem lehet megoldani a víz alatti részeket azzal a handwaviummal, ami a képregényekben működik...
Rengeteg lehetőség lett volna a filmben. És gyakran meg is mutatta ezeket, de képtelen volt kezdeni velük bármit is. Elpuskázott lehetőség. A filmet újfent sokan fogják utálni, ebben biztos vagyok. A 2 órás játékidejével legalább egy közepes fun ride lett, amit talán tudsz élvezni. A bizodalmam ezután az Aquamanben van. Pozitív megerősítéseket kaptam Wan hozzáállásával, ami segít, mert őt sem tartom sokra (és amilyen író van, eldobom az agyam). Lehet Snydert utálni, de látszik, hogyha nem is annyira, hogy creditet kapjon, de Whedon rendesen belenyúlt a filmbe. Így a két szék közül a pad alá esik a film, amit próbáltak elbagatelizálni, de ez nem tett jót a filmnek. Snyder sem, Whedon sem tudta azt csinálni, amit akar. Én Snyder verziójára lennék kíváncsi, mert itt sem tetszett, hogy a világvége közepette Flashnek még itt is van ideje poénkodni. Viszont azt sem bánom, ha nem Snyder rendezi a következő Justice Leaguet.
A stáblista utáni jelenetek nagyon felspanoltak. Inkább a legvégi, mint a középen lévő. A szimpla fun, semmihez nem tesz hozzá jeleneteket itt sem tudok értékelni. De elég insidernek érzem őket, ahhoz, hogy igazán tudja értékelni őket az ember.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Főleg, mikor Slade megjelenik Luthor hajóján és az Injustice League-ről beszél. Majd kiugrottam a bőrömből örömömben :D Ha csak másodpercekre is, de láthattam Deathstroke-ot a mozivásznon :DDD
5,5/10