106865
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • DantszEE
    Amit a spoilerben írtál szintén eléggé nagy James Bond és zsáner paródia.:D
  • BenedekFeco
    Kingsman: The Golden Circle

Ragaszkodtak a jól bevált hollywoodi recepthez, és szokás szerint a folytatást jól elqrták.
    Az első rész sem a drámai alakításokról, és mélyenszántó gondolatokat felvető történetvezetésről volt híres, de jópofa keveréke volt a humornak és cool-akciónak (a templomos jelenet mai napig nagy kedvenc), plusz valahogy mintha fricskát mutatott volna a James Bond stílusú kémfilmeknek.
    És akkor megcsinálták a folytatást...
    Volt egy kissé "gyagyás"- vicces főgonoszunk? Legyen helyette egy Dr.Genya-i magasságokban gondolkodó hamburgersütőnk. Ami még nem is lenne baj (mert S.L.Jackson terve sem volt sokkal komolyabb), de vele együtt kb. minden figura egy retardált lett. A pillangókért plusz egy mínusz pont :-)
    A kütyükkel is átestek a túloldalra, amit már az autós jelenetben megtapasztalunk. Aztán persze fokozzák. Most komolyan,WTF? Itt már tényleg vártam, hogy mikor jönnek cápák a fejükre csatolt lézerekkel.
    Volt egy pár jól megkoreografált mozdulatsor ami az elsőben is ütős volt, de itt nekem (pont a körítés miatt) már nem szólt nagyot.
    És ráadásul 2 óra huszonperc...

4/10
    Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2017.11.26. 17:49:24
  • Bokafix2
    Csak az poénos, hogy a játékban ilyen sötétbarnás színű a majom, a filmben meg megcsinálják albínónak... gondolom azért, hogy néhány hülye ne higgye hogy a King Kongra ült be.
  • IMYke2.0.0.0
    Köszi. Akkor még csak álmodoztam a játékokról :)
  • Seth
    Á,igen, gondolom az első részt dolgozták fel, abban tényleg csak ez a 3 cukiság van. A teljes szériában van vagy 30
    Utoljára szerkesztette: Seth, 2017.11.25. 20:51:43
  • MrAndree
    Rampage
  • IMYke2.0.0.0
    Játék?
  • Seth
    Választhattak volna a többi nem is tudom hány érdekesebb szörnyike közül a játékból, naná, hogy a sablon óriásmajmot választották
  • RatBaG #98173
    W.T.F.

• Zephyr Retiring
    The Magic of Belle Isle (Monte Wildhorn csodálatos nyara) 2012 IMDb

Freeman most is hozta a formáját: jót alakított. Azért is kedvelem, mert legtöbbször nem egy átlagos pasast alakít, hanem valamiben különleges ipsét. Most egy különösen otromba, de legalább olyan jó egykori írót formált, aki a piába menekült felesége halála után. Aztán egy nap betoppan az életébe egy fantáziadús kislány, aki kizökkenti önsajnálatából...
    Tetszett..
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ..az a jelenet, amikor álmodott a szomszéd nővel, aki keringőzni hívta. Ő meg lazán felkelt a székből és táncoltak, majd csókolóztak. Egy pillanatra összezavarodtam, hogy akkor most mi is van? Aztán persze felébredt..

10/5.

A Little Bit of Heaven (Egy kis Mennyország) 2011 IMDb

A halál ebben a történetben is felüti a fejét..illetve Whoopi Goldberg formájában megmutatja arcát. Vagy hát nem is a halált, inkább Istent, vagy a sorsot szimbolizálja talán. Mindegy. 3 kívánsága még utoljára lehet hősnőnknek (mint a mesékben) aztán nincs mese, menni kell. Vagy jönni, vagy távozni, kinek hogy tetszik. De mindenki meghal egyszer aki megszületett, ez nem vitás.
    A 3 kívánság így ebben a formában egy ökörség volt, mert a másodikkal lazán megoldhatta volna az elsőt is, a harmadik pedig kizárólag önmagán múlik. Felesleges hozzá bármilyen segítség. Bár lehet, hogy van akinek kell segítség, de szerintem ő most pont nem az a személyiség volt itt.

Ez is, és az előző alkotás is egynek jó, de nem lesz többször nézős részemről..
    10/5.
    Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.11.25. 18:34:53
  • IMYke2.0.0.0
    Ráadásul, ez is valós eseményeken alapul, mint a "Gold" (Matthew McConaughey), "The Infiltrator" (Bryan "Heisenberg" Cranston), a "Lawless" (Shia LaBeouf), "Black Mass" (Johnny Depp), valamint a "Loving" (Ruth Negga), "We Are Marshall" (Matthew McConaughey), "Aftermath" (Arnold Schwarzenegger) --- igaz, ez utóbbiak rasszizmus, sport ill. tragédia témában.
  • BenedekFeco
    American Made

Bírom az ilyen "átlag Józsiból milliomos lesz" filmeket. Némelyik szereplő akcentusa nagyon kész volt :-) Ez a Tom Cruise csávó meg nem öregszik.
    Tetszett, jó film.

7/10
  • Zephyr Retiring
    A 3DBD verziótól én is tartok egy kicsit, pedig amúgy nekem nagyon bejönnek a "normális" 3D filmek..
  • Zephyr Retiring
    Ehhez már kisebb házi moziterem sem árt
    Arra leszek kíváncsi, hogy forgatnak e majd valaha is 8K-s kamerákkal bármilyen filmet is..
    Ezek a felkonvertálgatások valahogy nem az igaziak ma még..pláne nem nagy képméretnél.
  • Zephyr Retiring
    Nincs is ezzel semmi gond. Különbözőek vagyunk, egyéni zenei ízlésvilággal.
    És ha már magyar zenés filmeknél tartunk, vannak nagy magyar vidám témájú filmek is.
    Ma reggel ezt néztem:

Egy bolond százat csinál (1942) IMDb

Miközben néztem, felidéződtek bennem események a filmből, hiszen úgy 25-30 éve már láttam
    Ennek ellenére, még mindig nagyon tetszett. Ráadásul ezt itt még nem is pontoztam
    10/8.
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem is a csajjal együtt kellene...
  • extra sensory
    Ha vastag lennék meg is venném. Főleg ha a csaj is jár hozzá.
  • Synchronous
    Én ezen nézném meg...
  • LasDen #98163
    akkó nem
  • IMYke2.0.0.0
    de nem
  • LasDen #98161
    de igen
  • IMYke2.0.0.0
    Na, ezt azért megnézném 4K-ban. - Terminator 2: Remastered - 4K Ultra HD Blu-ray
    3D-ben nem.
  • Prof William
    Ez mondjuk igaz nem figyeltem amikor írtam de ez a jövő szál akkor is minden játékban zavart.
  • LasDen #98158
    már mér ne történnének meg? In-universe az animus a múltbeli történéseket mutatja, nem képzeletbeli dolgokat...
  • Prof William
    Bérgyilkos Hitvallás avagy Assasin Creed

Talán az egyik legrosszabb játékadaptáció.

A fejesek bezzeg ötölnek-hatolnak utána hogy "nehéz jó játékadaptációt csinálni +mindenki igényeit kielégíteni" de basszus nem is igen erőltették meg magukat!

Az AC játékokban mindig is jelent utáltam a legjobban. És úgy tűnik nem csak én voltam így ezzel mert játékokban mára már minimális lett a jövő szál. A könyvek meg simán történelmi regények 0 jelennel.

Sőt sztem már eleve csak teljesen a múltban játszódó játékokat kellett volna csinálni és hagyni ezt az egész jövő-animus szálat a fenébe.

Nálam kb minden AC játéknál legalább 2 mínusz pontot az jelentett, hogy az egész tulajdonképpen meg sem történik...

És valaki úgy gondolta hogy milyen tuti ötlet lenne már a filmben megfordítani ezt az arányt és hogy a film 80%-a a jelenben játszódjon? Hát Bravo!

Mert mitől jó az AC?

- A múlt.
    - Szép helyszínek.
    - Szép parkour mozdultok.
    - Jó harc.
    - Érdekes -múltbeli- történet.

És amit kapunk.

- A jelen és abból is valami letisztult-jellegtelen belső terekkel rendelkező épület.
    - Szép helyszínek csak múltban vannak, de ott is alig látni valamit attól mindent belengő rohadt füsttől.
    - Parkouroznak de keveset + mindig jön a váltás a jelenre szóval szinte egy jelenetet sem lehet normálisan végignézni.
    - Harc dettó.
    - A történet rémes.

Nem csoda ha bukta.

Valamint mindkét kezét eltörném annak aki azt a kibaszott kamerarángatást kitalálta.

Ilyennek max ilyen alacsony költségvetésű filmekben kellene benne lennie, ahol nincs pénz a látványra. Nehogy már egy 150 milliós blokckbusterben is ezzel az olcsójános megoldással éljenek...

Ja és 150 millió? Mire? Nem igazán látszik rajta. Kb 60%-ban egy alacsonyabb költségvetésű tv filmnek/sorozatnak is elmehetne a látványvilág. 2016-17-ben ahol már sorozatokban is sokszor filmes látványvilág van és a TV sképernyőjén sárkányok égetnek porrá hadseregeket ezt komolyan gondolták?

Egy szó mint száz rossz film,. Akkor is ha nem AC feldolgozás lenne.
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.11.23. 12:09:38
  • IMYke2.0.0.0
    Nem ájultam el a zenéjétől már akkor sem.
    A sztori ellenben szórakoztató volt - még úgyis, hogy a "nagy magyar fájdalom" nyomokban ebben is tetten érhető.
  • Jim Morrison
    Yonderboi csinálta a zenét??? eddig is érdekelt a film, de most már mégjobban.

en a hur9k cimu magyar filmet is mar a jobbik kategoriaba soroltam.
  • Zephyr Retiring
    Én Nimród mestertől a Kontrollt mai napig is imádom (a Neo zenéjével a háttérben) a Metallica film is beszerzés alatt már (Through The Never 3D), így ez sem lehet nálam majd kérdés amint kijön bluray-en :)
  • Bokafix2
    Ez remek... nekem a Szürke Senkikkel kezdett kicsit visszatérni a reményem a magyar filmeket illetően. Az sem tökéletes, de jól vászonra vitt történet, a film végi harc meg egyenesen izgalmas volt és jól átgondolt. Egészen addig altalam látott magyar filmnél nem tapasztaltam ilyesmit.
  • LasDen #98152
    A viszkis

Azt hiszem a 2005-ös Sorstalanság volt az utolsó magyar film, amin moziban voltam. Előtte 2001-ben meg a Sacra Coronán. Mindkettő persze iskolai program volt. Azóta nem nagyon akadt olyan, amire elmentem volna, ez meg adta magát.
    Én elég fiatal voltam munkássága idején, így leginkább csak az utolsó évekre emlékszem csak valamennyire.

Adta magát, hogy ezt a filmet Antal Nimród rendezze meg. És nem sokan lettek volna képesek jobbat letenni nála. Nem mondom, hogy tökéletes film, de szórakoztató. Helyenként feszesebbre lehetett volna venni a sztorit és akkor másra is marad idő, de nem panaszkodom. Yonderboira megint nincsenek szavak, fantasztikus zenét tolt a film alá, ami még inkább feljebb emeli az egészet. Nimród kihozott magából mindent ennél a filmnél azt hiszem. Szalay Bence és Schneider Zoltán is megtették a magukét, hogy ez egy emlékezetes film legyen.

Biztató jelenség, hogy egyre több jó minőségű közönségfilm készül. És úgy tűnik, hogy az emberek is egyre inkább kezdenek visszafordulni feléjük. Csak maradjon is így.

7/10
  • BenedekFeco
    American assassin

Teljesen jól indult. De ahelyett, hogy tovább vitték volna a "bosszú-vonalat", átmentek a szokásos CIA-s-ügynökös-
    nukleáris fenyegetés
    -elhárításba...
    A megöregedett "Több mint testőr"-nek jól állt a kiképző szerep. Kár, hogy nem hagyták meg benne. Nem kellet volna akcióztatni (mondjuk nem is volt sok ilyen jelenete), és a jelenetet rendesen túltolta.
    Egyszer simán nézhető, mert nem unalmas, de semmi egetrengető extra.
    Ja, a végére nem kellett volna a sok CGI.

6/10
  • Zephyr Retiring
    It Takes Two (Kettőn áll a vásár) 1995 IMDb

Ezer éve láttam, jó volt megint megnézni. A mostanra már dögös-balhés ikerlányok, itt még kis pisisek voltak
    10/7.

Our First Christmas (Karácsonyi kavarodás) 2008 IMDb

Két család közös mederbe lép egy házassággal. Ami nem lenne nagy gond, ha nem közeledne szélsebesen a karácsony, amit a gyerekek, ki ki a maga megszokott módján szeretne ünnepelni. De a szülők meg egy közös első karácsonyt szeretnének...

10/6.

The Perks of Being a Wallflower (Egy különc srác feljegyzései) 2012 IMDb

Ugyan ezt nemrég láttam, mégis késztetést éreztem, hogy megint megnézzem
    Égre földre kutattam a film egyik legjobb dalát (Come On Eileen - 1982-ből), mint ahogy Charlie is a filmben egy másik dalt, erre tessék: amikor már nem is kerestem, felteszek egy válogatás bakelit lemezt és mi szólal meg elsőre? A Come On Eileen 1982-ből
    Tehát megint meg kellett néznem, ami tök jó, mert másodjára is elvarázsolt. Asszem ezt már pontoztam korábban..
  • Tyler1
    War for the Planet of the Apes

Az a kisebb baj, hogy az összes trailer nem volt más, mint egy pofátlan becsalogató átverés, ugyanis a "war" fogalmat ez a film hírből sem ismeri, de ilyen forgatókönyvet nők szoktak írni. Süt a hülyeség, a logikátlanság az egészről, miközben az erkölcsi maszlag azért csöpög minden képkockából. A karakterek borzalmasak, még Caesar-t is sikerült elbaszni a korábbiakhoz képest, W.Harrelson wtf, a többit hagyjuk is. A film "legerősebb" negatív karaktere egy gorilla, akit szolgaként tart az ember, ezzel mindent elmondtam. A film végi lezárás röhej.
    Nem is akarok többet írni erről, el kéne pusztítani minden kópiát amin létezik.
  • BaliBoy
    Thor - Ragnarök

Nekem egy picit már sok volt a hülyéskedés meg az ökörködés. A Galaxis őrzőiben kimondottan szerettem. A Thor előzetesei alapján sem bántam, hogy ebbe is belecsempésznek egy kis kreténséget, de így a film megnézése után azt kell mondanom, hogy túlzásba vitték.
    Persze azért lehetett rajta szórakozni. Még akár többször is megnézhető, de nem volt egy nagy eresztés.

7/10 - éppen, alulról súrolva

Jöhet a Justice league! :)
  • BenedekFeco
    Geostorm

Nem is tudom mióta várok egy jó kis katasztrófafilmet, ami végre mellőzi a csontra rágott kliséket. Amiben nem a nagy "Murica" menti meg az egész világot. Amiben nem jelenik meg valamilyen formában, és nem válik kulcsfigurává a "goddamn"
    elnöke az egyBesült államoknak
    Amiben nincs meg a kötelező fiú-kutya páros, karöltve a szeretetreméltó anyókával, aki csoszogva menekül a közeledő életveszély elől.
    Szerencsére csak pillanatokig vannak képen, de akkor is :-)
    És még sorolhatnám...
    És igen, itt van a legújabb...
    ...ami szintén csak ezekből áll.
    A történet nulla. A tudományos háttér dupla nulla.(nem is tudom mire számítottam) A látvány+CGI az elején még jónak mondható, aztán átmegy gagyiba. A főhös tesója nem tudja kinyitni a száját és úgy beszél. Az első 20perc után már a falat vakartam tőle, qrva idegesítő volt hallgatni.

4/10

Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2017.11.21. 20:30:17
  • Inquisitor
    Miért, a Horns-ban sablonos volt a karaktere avagy Harry Potteres, mert szerintem nem.
  • Inquisitor
    Radius tényleg jó volt, de nekem kissé más sztori rémlik, az a 15 méter meg szvsz 15 láb volt, az az kb. 5 méter sugarú kör.
    Mondjuk aki akció dús filmekre van ráállva, az hanyagolja, ez egy 90 perces kanadai alacsony költségvetésű enyhe sci-fi beütésű kamara dráma. Viszont utána az ember agyalhat a benne lévő szituációkon, emberi dolgokon pár napig.
  • LasDen #98144
  • darkSectorxxx #98143
    Nekem tetszett az első rész, ezt is várom, a bemutató szerintem jó volt. :)
  • kutyakiki81
    Megjött apuci! 2

A Rossz anyák karácsonya után akár kaphatta volna a Rossz apák karácsonya címet.
    Wahlberg és Ferrell kapcsolata már teljesen rendben, közösen oldják meg az apák gondjait. Épp közös karácsonyt terveznek, majd érkeznek a nagypapák! Mel Gibson kisujjából kirázza a macsó nagypapa szerepet, de John Lithgow is remek. Nagy meglepetéseket nem kell várni a filmtől, akad pár jobb poén (nagyrészük a trailerben ellőve) meg egy zenés finálé. Ahogy a Bad moms 2-őn, ezen is elszórakozik az ember, aztán 2 hét múlva már csak halványan emlékszünk már rá...

5/10