106875

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Star Wars Episode III.
Sztem remek záró rész volt, igazán jó volt látni Kenobi és Skywalker legendás párbaját, amit már oly régóta vártunk. Pár dolog nem tetszett, pl a szinkron és a dramaturgia, de amúgy korrekt kis SW volt.
8/10 -
A tema mar reg le van zarva fiu. De kialok a velemenyem mellet. Izlesek es pofonok. -
Mellesleg rengeteg faszságot láttam tőled is leírva, ráadásul irtó szar magyarsággal ...
Azonkívül míg a Trója a történelem roppant butyuta átirata volt, ami csak azért volt ehető a nézők egy részének, mert Pittel adták el. Az Alexander történetének fonala legalább korrekt volt, mégha sok olyan dolgot vitt bele Stone, amit nem feltétlenül kellett volna csakazért is kihangsúlyozni. Szépen átugrottak majd visszakanyarodtak részekhez, így amikor már éppen szólni akartam, kitértek arra is, amit vártam, így az embernek nem volt hiányérzete. A végén lezajlott csata + elég komolyra sikeredett. Az a tipikus, "még egy ilyen, és nem marad seregem" történet volt. Roppant hatásosan csinálta meg Stone.
A Trója a ritka szar színészi alakítások miatt - bár látványos volt - roppan művi film. Műanyag film. Popcornos, plázás.Amolyan "Süsüs", ahol Torzomborz megostromolta az egyoldalu várat. Valahogy idétlen volt a partraszálláson át - a védők túlerőben a parton -, a párviadalon keresztül az egész "action". Minek is ment ki a várból a hős? Ja, hogy megküzdjön Pittel. De minek? Csak azért, hogy Bradnek legyen még egy jelenete, ahol küzd és mutogatja magát.
Mellesleg a Lázadás a Bountyn sokkal unalmasabb és szarabb történelmi film az Alexandernél, mint ahogy a többi film is, amit írtam.
-Spartacus
-Attila (Anthony Quinn)
-Első lovag
-Luther
-A három muskétás (Charlie Sheen)
-A könnyűlovasság támadása
Megjegyzem ott volt az "szvsz" ...
És ha már te az Alexandert a legrosszabbként emlegeted, javaslom nézd meg az Attilát Anthony Quinnel. De írhattam volna a Honfoglalást, vagy a Sacra Coronát. -
Most akkor melyik? -
Ide is belinkelem :
DR. UWE BOLL - ALONE IN THE DARK - HOGY KESZULT -
Nyiri #20511 Final Cut - Unalmas, szanalmas :) -
The Jacket - 

Hat a film egy katonarol szol akit , amiutan megvadoljak egy gyilkossagal , egy elmegyogyintezetbe zarnak es ott apoljak. Az erdekeseg az hogy az orvos olyan technikat hasznal nala hogy o kepes a jovobe utazni ezaltal.
Csak azoknak erdemes megnezni akik buknak a idoutazos muvikra.
Szerintem baromsag volt es Adnrien mar megint elpocsekolja a tehetseget ilyen baromsagokra.
hua' -
North #20509 Tény, hogy nem egy átlag mozinézőnek készült, de attól függetlenül sztem kiváló alkotás, tetszett. Bár az is igaz, hogy az Üvegtigris simán veri. Szvsz. -
Najó, haggyatok
-
Roll #20507 Hát hallod szerintem igazad van, az a film több mint ócska.
Alig bírtam végigszenvedni.
Egy-két jó beszólás van benne aztán semmi más.
-
Hát ez is benne van. Viszont ettől még nem rossz film!
Ennyi ;-) -
Lehet inkább nemnövök fel sosem:-)
Mert fogyinak nem nevezhetném magam,tehát nem nekem készült:-) -
Kiskocka 
-
Nagyon érdemes!!!! -
North #20502 Nem akarok új topikot nyitni, ezért itt kérdezem meg: A City of God c. film tényleg olyan jó, mint ahogy az imdb "mondja"? Érdemes megnézni? -
Már bocs, de mégis mi más lehet?
"egy nagy ..volt.
Nemértettem miért voltak(vannak)ezért annyira oda."
TEHÁT NEM ÉRTI!!!!
mellesleg ott a harmadik lehetőség is, feltíntettem:
"nem neked készült"
Ezzel mi is a gond???
-
Nyiri #20500 Jaj... Ezektol a magyarazatoktol rosszul vagyok. Azert mert valakinek nem tetszik egy film mar egybol ertelmi fogyatekos vagy tul fiatal? -
Semmi baj, nem neked készült/nem értetted meg/fel kell nőnöd hozzá
(a megfelelő rész aláhúzandó a monitorodon) -
A hétvégén láttam először a Kontrollt(megkésve)...egy nagy ..volt.
Nemértettem miért voltak(vannak)ezért annyira oda.
Kíváncsi voltam mi ez az überatomviláglejobbfúúdeottvanmagyarprodukció.
Bár ne tettem volna!:-((Azthittem a Honfoglalást már neméri el egyik film sem,ez erősen szorongatja) -
North #20497 -Lebegés-
Úgy ültem le megnézni, hogy nem hallottam még róla, csak a főszereplők miatt választottam ki. Nem vártam tőle semmit, de nagyon kellemesen csalódtam. Biztos vagyok benne, hogy már jópáran bealudtak a filmen és/vagy unalmasnak találták. Tényleg szinte nincs is tempója a filmnek, olyan lebegő hangulata van.:) Nem is tudom mi tetszett benne igazán, de bejött. Néha kell egy ilyen nyugodtabb filmet is nézni, nem csak a csillogó-villogó akciókat, meg az agyatlan vígjátékokat. Billy Bob Thornton-t meg kezdem egyre jobban megkedvelni. 8/10 -
nincs
ha valaki szart csinál, hiába a nagy erőlködés, attól még szar -
"az elkészült végterméket értekelem, azt, amit nekem, a nézőnek készítettek"
Ebben benne van a munka tisztelete is. -
szerintem indíts vmi újságot :)) -
csakhogy a film fogyasztója a néző
mit érdekel engem, hogy mennyi munka van benne
az elkészült végterméket értekelem, azt, amit nekem, a nézőnek készítettek -
North #20492 - Blood Work -
Egyszerű krimi. Nem az évszázad alkotása, de sztem kiemelkedik a hasonlószőrű tv-ben is játszott tucatfilmek közül. Egy esti programnak elmegy, nem bántam meg, hogy megnéztem. 6.5/10 -
North #20491 Nem tudom értékelni. Kb. 15 perc után bealudtam. -
North #20490 Pl. IMBD? :) Vagy magyar nyelven esetleg a cspv.hu v. a cinematrix, bár ott nagyon kicsi az adatbázis. Ha konkrét filmet keresel, és nem találod az előb említetteknél, akkor egyszerűen írd be a google-be, biztos kiad valamit. -
mondjatok máá egy olyan honlapot! -
mindenesetre erdekes, lesz idom lehet elolvasok 1 regenyt rola -
Vhol máshol olvastam, hogy ő kb. olyan náluk, mint az angoloknak SH. :) Bár messze nem olyan ismert.
-
Sherlock Holmes? en ahogy olvastam, meg a sztori is inkabb egy tolvajrol szol, aki inkabb izgalmas kalandokat el at, mintsem nyomoz -
Bocsi:) -
Én ezeket direkt összerántottam, hogy más is megnézze, te meg jól szétspoilerezted. :) Az is tény, hogy a sztori nem egy nagy etvasz. ;)
-
Az én véleményem az Appleseed-ről Sok spoilerrel!!!!
Az Appleseed-et fél éve néztem meg és nekem történetileg egy animehez kevés volt a látvány tényleg ütős viszont tele van ordalmas nagy baromságokkal... (SPOILER: csak az egyik, hogy Deunan aki magában max 45 kiló fél kézzel fogja Braierost aki a cyborg testtel lehet kb 200 kiló) és a robotok nem idegen robotok már akkor sem, hanem egy másik állam robotjai. Ez nem derül ki részletesen az anime-ből de a világ itt is 2 részre osztott Egyik oldal droidokat és bioroidokat használ a másik oldal pedig speciálisan képzett armorba bújtatott katonákat... Az ESWAT pedig a katonákat használó világrész rendfentartó csoportja magyarul ők a BM:).. Sokadrészt pedig nekem túlsnassz volt a film... elment az összes puskapor a látványra.... és végig olyan érzésem volt mintha Braieros-t embernek gondolták volna ki a story megírásánál és a végén cyborg lett belőle, mert a CG-sek máshogy gondolták... ÉS utoljára pedig a bioroidokat nem "megújítani" kell hanem egymás közötti szaporodásra nem képesek viszont úgy lettek megtervezve, hogy képesek legyenek végszükség esetén az utódnemzésre ezért nekik is van ciklusuk folyamatosan termelődnek a hormonjaik és időnként meg kell szakítani a biológiai ciklusukat. Magyarul megakadályozzák az evolúciós fejlődést... és az egymás közötti szaporodásért felelős képességek létrejöttét.. a filmben ez jól el van magyarázva:) így fejből kicsit bonyás:) -
hol van olyan hely ahol leírják,hogy egy film miről szól? -
Nyiri #20481 Mint az elso resz. -
Végezetül még két film, amelyek láttán felsírnak a kábelek, miközben óvatlanul letölti az ember őket... Szóval ne tegyétek!
Dawn Of The Dead (2004, http://imdb.com/title/tt0363547
Jóformán a 28 Days Later óta a zombifilmek "újrafeltalálása" folyik, ennek egyik (mellék)terméke a klasszikus Living Dead trilógia középső elemének, az 1978-as filmnek a remake-je. Romero mesternek tudtommal nem sok köze volt ehhez a förtelemhez, így talán érthető az eredeti sztori teljes kizsigerelése és olcsó celluloid-selejtté történő lealázása - bár azt el kell ismerni, hogy az eredeti trilógiának is pont a Dawn a leggyengébb része (szerintem). Mindenesetre az mindenképpen művészi volt, ahogy az átdolgozás során megfosztották minden értelmes és nézhető részétől. Történetesen egy üres "B"-zombifilmről szólnék, ha nem lenne az eredeti film, de így képtelen vagyok bármit is értékelni benne. A szánalmas kísérlet a karakterek felélesztésére csak nyomokban sikerült, a bezártságérzet és a folyamatos fenyegetettség sehol, a belső konfliktusok szánalmasan sablonosak. Esküszöm a film egyetlen tökéletes szereplői a zombik, amelyekben nem kellett csalódnom. Még akkor sem, ha az eredeti "csoszogós"-tól eltérően már sprintelősre vették a figurát.
Értékelés: 1/10
Born To Fight (Kerd ma lui, 2004, http://imdb.com/title/tt0428725)
Az Ong-Bak oldalvizén evezve fel-feltűnnek más, nem kínai-hongkongi-japán akciófilmek is, és a vizet felkavarva óhatatlanul a felszínre kerülnek a sz*rdarabok is - mint ez a thai "akció"-film. A trailer-t még tavaly láttam és kellően meggyőzőnek tűnt, hogy megérjen egy megnézést, de a film után már azt kívánom, bár sohase hallottam volna erről a borzalomról.
Adott egy rendőrbácsi, aki egy gonosz drogtábornok üldözése közben elveszti partnerét, emiatt meghasonul kicsit és pihenésképpen elmegy a húgával meg egy atléta-csoporttal egy isten háta mögötti faluba, segélyt osztani, meg jótékonykodni. De nem úgy van ám! A gonosz drogtábornok még gonoszabb alvezére elfoglalja a falut (tök véletlen, hogy a rendőrbácsi is ott van), a falusiak felét lemászárolja, a másik felét összetereli, majd hájtek cuccokkal betör a thai kormány ülésére, átveszi a notebook-ok felett az uralmat (maga kész lol a "kormányülés" is: mindenki egy hosszú asztal körül ül, mindenki előtt notebook, és senki sem szól egy mukkot sem) és élő adásban bemutat pár kivégzést, nyomatékosítandó a gonosz drogtábornok elengedését. Rendőrbácsi persze kommandózni kezd, eközben rájön, hogy a gonosz alvezér aláaknázta az egész falut, valamint van egy atomrakétája is (csak úgy a semmiből), amellyel mindenképpen meg fogja támadni Bangkok városát - mer' csak (nem igazán derül ki, hogy miért, de ez legyen az ő baja). Rendőrbácsi elmondja a falusiaknak, mi a helyzet, erre jól fellázad mindenki (bősz thai zászlólengetésre mindenki számítson, többször is, lassítva, meg minden), és nekiesnek a támadóknak. Persze egy csomóan meghalnak, de rendőrbácsi, meg a sportolók nagy része túléli. Innentől kezdve jön némi stunt parádé (ezek között van néhány igazán ütős, azt meg kell hagyni), meg "összeszorított fogak csikorgatása" és "padlóról felkelés, gonoszbácsi leverés", és ennyi.
Figyelem: utólag szólok, hogy jól lespoilereztem az egész filmet... (még azt is elárulom, hogy a gonosz alvezér egyik jobbkeze ugyanaz a muay thai-os figura, aki az Ong Bak-ban is megkeseríti Tony Jaa pajtás életét - de ebben a filmben nincs harcművészkedés...). Aki teheti, csak a trailert töltse le, abban minden nézhető jelenet benne van, a többi nyolcvanegynéhány perc üres kitöltő.
Értékelés: 1/10
(Ui: Ennyi, nincs több. :) )
-
Boroskóla #20479 xXx 2
Tegnapnéztem meg, hát sok jót nemigazán lehet róla elmondani.Ice Cube még Supermant is megszégyenítené benne,az egész film egy nagy LOL.
2/10 nagyon jó indulattal. -
Vaze nem fajnak az ujjaid ? :DDD
Felreertes ne essek en imadom a leirasaidat csak hogy birod ?:D -
Appleseed (2004, http://imdb.com/title/tt0401233)
A japán képregény-rajongóknak nem nagyon kell bemutatni Shirow Masamune-t: a Ghost In The Shell-t mindenki ismeri, meg talán a hozzá kapcsolódó képregény sorozatot is (Stand Alone Complex; ebből tévésorozat is van). A GITS 1-2 óriási, világméretű sikere mellett valahogy kissé árnyékban maradt az Appleseed - méltatlanul, mert meggyőződésem, hogy sok tekintetben jobb, mint a GITS. Látványban mindenképpen. De erről majd később.
Az alapszituáció már-már szokásos: egy globális világháború után vagyunk valamikor, amikor megapoliszok rommá lőtt roncsai között vívják harcukat az emberiség kis csoportjai más csoportok és idegen(?; később ez is kiderül) eredetű robotok ellen. Az egyik ilyen csoportba tartozik Deunan, a híres harcosnő, akinek a híre már-már legendás. Egy nap ismeretlen robotok támadják meg a csapatát, és a harcba beavatkozik egy harmadik fél, a szintén ismeretlen ESWAT erőpáncélos egysége. Egy céljuk van: elfogni Deunan-t. Az utóbbiak járnak sikerrel és kiderül, egy utópisztikusan békés városból, Utopiából érkeztek, és céljuk valójában békés: Deunan segítségét kérik egy probléma megoldásában. Utopia tényleg rászolgált a nevére: távol minden romvárostól egy új szupercivilizáció épült, ahol békében élnek egymás mellett az emberek és a bioroid-ok (ezek a genetikailag kitenyésztett emberek, akik teljesen hasonlítanak "szüleikre", viszont sokkal gyorsabban öregednek (2-3 évente fel kell "újítani" őket), valamint nem képesek szaporodni és nem éreznek különösebb érzelmeket) Gaia, a szuperszámítógép és a Vének Tanácsa (hét öregember) irányítása alatt. Hamar kiderül, hogy azért nem annyira fenékig tejfel az élet: az emberek (bár elég ostoba, amolyan Final Fantasy movie-s módon) egy része (azaz a hadsereg vezetése) utálja a bioroid-okat és nehezen viseli el, hogy a város vezetője egy bioroid nő. Bár az egyensúly fennállását hivatott fenntartani az a tartály, ami Gaia tetején van, és olyan vírussal van tele, amely órák alatt elpusztítja az összes bioroid-ot, a belső konfliktusok miatt olybá tűnhet, valamelyik fél magához akarja ragadni a hatalmat.
Deunan eleinte luxuskörülmények között él, és rég eltűnt, halottnak hitt harcostársával - és szerelmével - Briareos-szal is találkozik - bár a férfi teste megsemmisült és most egy kiborg fémtestébe zárva él. Az idegen robotok azonban itt is megtalálják őt, az ember-bioroid konfliktus is kiéleződik és Utopia békés városában csakhamar kitör a háború, ráadásul egy terrorista akció során megsemmisül az a terem is, ahol a bioroid-ok megújításához szükséges anyagokat tárolták. Számukra csak egy megoldás marad: fel kell kutatniuk a bioroid-ok tervezőjének, Dr. Katherine-nak az elveszett feljegyzéseit, hogy kiderítsék, hogyan lehetne a DNS-üket úgy módosítani, hogy szaporodásra - és érzésekre - legyenek képesek. És itt jön a képbe Deunan: neki kellene vezetni azt az elit csapatot, ami behatol a rég elhagyatott, tengerre épült kutatólaborba és kideríti, mi történt ott, és hogy megtalálja az elrejtett "Almamag"-ot (vö. Appleseed), ami a bioroid-ok jövőjét rejtheti.
Akik a filmet szidják, mind egy dolgot emelnek ki: a sztori állítólag sehol sincs az eredetihez képest. Én sem olvastam, így nem tudom megítélni, de ami van, az nekem tökéletesen elég. A GITS2 esetén már a falat kapartam néhol az unalmas és semmitmondó magvas ostobaságok állandó idézgetésétől, de ez itt teljesen kimaradt. A sztori - sajnos - elég egysíkú, hamar kiszámítható és a vége is borítékolható (Deunan származásával kapcsolatban is), ennek ellenére pont elég volt egy ilyen filmhez, ami ilyen áll-leszakító módon lett megcsinálva - hiszen úgyis mindenki a látvánnyal és az akcióval lesz elfoglalva. Természetesen minden CGI, még a karakterek is, de ez utóbbiakat 100%-ig motion capture-ölték, és utána kockánként rakták rájuk a textúrákat, a hajat, meg egy kis cell shading-et, és az eredmény döbbenetesen kib*szott (elnézést :) ) hatalmas. Minden alak tökéletesen és teljesen élethűen mozog, abszolút hiányzik a CGI-s figurákon észrevehető elesettség, sutaság. Mindez a futurisztikus (emberek vs robotok vs erőpáncélok) akciójelenetekben sem törik meg, még az elméletileg szaggatottabb viselkedésű robotok és páncélok is tökéletesen higanyszerűen, könnyedén mozognak, ugyanakkor érezni rajtuk a "súlyt". Látvány etalon, vita nélkül.
Értékelés: 9/10 (a látvány erősen megdobta)
(Ui.: Bírjátok még? Már nincs sok hátra! :) )