[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Végezetül még két film, amelyek láttán felsírnak a kábelek, miközben óvatlanul letölti az ember őket... Szóval ne tegyétek!
Dawn Of The Dead (2004, http://imdb.com/title/tt0363547
Jóformán a 28 Days Later óta a zombifilmek "újrafeltalálása" folyik, ennek egyik (mellék)terméke a klasszikus Living Dead trilógia középső elemének, az 1978-as filmnek a remake-je. Romero mesternek tudtommal nem sok köze volt ehhez a förtelemhez, így talán érthető az eredeti sztori teljes kizsigerelése és olcsó celluloid-selejtté történő lealázása - bár azt el kell ismerni, hogy az eredeti trilógiának is pont a Dawn a leggyengébb része (szerintem). Mindenesetre az mindenképpen művészi volt, ahogy az átdolgozás során megfosztották minden értelmes és nézhető részétől. Történetesen egy üres "B"-zombifilmről szólnék, ha nem lenne az eredeti film, de így képtelen vagyok bármit is értékelni benne. A szánalmas kísérlet a karakterek felélesztésére csak nyomokban sikerült, a bezártságérzet és a folyamatos fenyegetettség sehol, a belső konfliktusok szánalmasan sablonosak. Esküszöm a film egyetlen tökéletes szereplői a zombik, amelyekben nem kellett csalódnom. Még akkor sem, ha az eredeti "csoszogós"-tól eltérően már sprintelősre vették a figurát.
Értékelés: 1/10
Born To Fight (Kerd ma lui, 2004, http://imdb.com/title/tt0428725)
Az Ong-Bak oldalvizén evezve fel-feltűnnek más, nem kínai-hongkongi-japán akciófilmek is, és a vizet felkavarva óhatatlanul a felszínre kerülnek a sz*rdarabok is - mint ez a thai "akció"-film. A trailer-t még tavaly láttam és kellően meggyőzőnek tűnt, hogy megérjen egy megnézést, de a film után már azt kívánom, bár sohase hallottam volna erről a borzalomról.
Adott egy rendőrbácsi, aki egy gonosz drogtábornok üldözése közben elveszti partnerét, emiatt meghasonul kicsit és pihenésképpen elmegy a húgával meg egy atléta-csoporttal egy isten háta mögötti faluba, segélyt osztani, meg jótékonykodni. De nem úgy van ám! A gonosz drogtábornok még gonoszabb alvezére elfoglalja a falut (tök véletlen, hogy a rendőrbácsi is ott van), a falusiak felét lemászárolja, a másik felét összetereli, majd hájtek cuccokkal betör a thai kormány ülésére, átveszi a notebook-ok felett az uralmat (maga kész lol a "kormányülés" is: mindenki egy hosszú asztal körül ül, mindenki előtt notebook, és senki sem szól egy mukkot sem) és élő adásban bemutat pár kivégzést, nyomatékosítandó a gonosz drogtábornok elengedését. Rendőrbácsi persze kommandózni kezd, eközben rájön, hogy a gonosz alvezér aláaknázta az egész falut, valamint van egy atomrakétája is (csak úgy a semmiből), amellyel mindenképpen meg fogja támadni Bangkok városát - mer' csak (nem igazán derül ki, hogy miért, de ez legyen az ő baja). Rendőrbácsi elmondja a falusiaknak, mi a helyzet, erre jól fellázad mindenki (bősz thai zászlólengetésre mindenki számítson, többször is, lassítva, meg minden), és nekiesnek a támadóknak. Persze egy csomóan meghalnak, de rendőrbácsi, meg a sportolók nagy része túléli. Innentől kezdve jön némi stunt parádé (ezek között van néhány igazán ütős, azt meg kell hagyni), meg "összeszorított fogak csikorgatása" és "padlóról felkelés, gonoszbácsi leverés", és ennyi.
Figyelem: utólag szólok, hogy jól lespoilereztem az egész filmet... (még azt is elárulom, hogy a gonosz alvezér egyik jobbkeze ugyanaz a muay thai-os figura, aki az Ong Bak-ban is megkeseríti Tony Jaa pajtás életét - de ebben a filmben nincs harcművészkedés...). Aki teheti, csak a trailert töltse le, abban minden nézhető jelenet benne van, a többi nyolcvanegynéhány perc üres kitöltő.
Értékelés: 1/10
(Ui: Ennyi, nincs több. :) )