106877

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Továbbra is - még inkább - tartom, amit a #20819-ben írtam. Minden egyes betűjét...
Szép napot.
-
Mindenképpen nézd meg, mert nem rossz film! Talán az eddigi legjobb képr. adaptáció. -
Hja, én azért megnézem a Sin City-t, háthanaizé... -
" Többek között azért írtam amit írtam, mert marhára nem tetszik, hogy egy művészfilmről, ami nem kasszasikerhajhászásra készült tömegfilm, olyasvalaki ír leálázó kritikát, aki a fentebb említett filmek rajongója, hiszen ez a film nem is ennek a célközönségnek készült."
Nem értek egyet! Ha sztárokat zsúfolsz egy akármilyen filmbe, az onnantól igenis KASSZAROBBANTÁSRA készült, lehet akárki a rendezője és szólhat akármiről!
Ugyanakkor én továbbra is tartom az a véleményem, hogy a Sin City-nek az erőszak bemutatásán kívül más értelme nincsen, illetve ez meg sem közelíti a "művészfilm" kategóriát. Ez alapján a Kill Bill is művészfilm...
Továbbá teljesen butaságnak tartom, hogy egy ilyen amerikai filmről azt jelented ki, hogy nem kellett volna széles körben vetíteni, mert SZERINTED ezt nem értik meg annyian mint ahányan beülnek rá, mert ez művészfilm. Továbbra is a RENDEZŐ egy film atyja, és ha Ő úgy találja, hogy Mo-on bizony bemutatjuk a filmet, had hozzon a konyhára, leszarjuk, hogy ott azt se tudják mi az a Sin City, akkor biza butaság művészfilmről beszélgetni.
Itt bizony hiba van az egész koncepcióval.
Ha sztárokkal pakolsz tele egy kultképregény-feldolgozást, és odaírod a plakátra, hogy "Q.T. társrendezésében" akkor biza tele lesz a mozi kis 12-14 éves fiatalokkal, akinek EZ KELL (mármint az erőszak, a bunyó, a vagesz csávók meg csöcsök) és bambán maguk elé néző idősebbekkel, akik többet vártak egy ilyen rendezőpáros munkájától... (ez utóbbi lennék én) :-D -
Adrian Graves #20835 Khm, megjegyezném finoman, éppen ezért fogalmaztam úgy, hogy ezekre a filmekre van igény. És megjegyezném finoman, éppen ezért mondtam, hogy a Sin City nem való mindenkinek. Továbba megjegyezném finoman, azt hiszem én is arra próbáltam kilyukadni, ez a film egy adott közönségnek készült. Csak épp azt nem értem, miért van mindenki lesápadva rajta, ha egyszer én se járok az xxx2 topicba (bár lehet, hogy tettem ott látogatást :D ).
Továbbra is tartom, hogy a Sin City világa nem csak a Blasta által megnevezett dolgokról szól. Nem csak a látványvilág érdekelt, bár zseniális a megvalósítása, ha belegondolsz, látványvilág terén a Mátrixot is isteníthetném. De nem teszem. Olyasvalamiről szól, ami a nyugati világ szemében, szemünkben manapság ismeretlen. No persze, a tüneti kezelés az erőszak volt, de könyörgöm, egy noir képregénytől mi mást vársz? De egy ok-okozati hálót felépítve... Erre nyílván kaphatnék negatív reakciót, nem áll szándékomban erről vitát nyitni, mert végeláthatlan órákig bomlaszhatnánk a fórumot ilyesmivel.
Egyébként a Kémkölykök (gyerekfimen túlmenő) létjogosultságán én is lesápadtam. Bár soha nem láttam, és nem is fogom, hacsak le nem kötöznek a székhez és ki nem peckelik a szemhéjaimat. De állítólag pl Peter Jacksonnak is van korai, marha szar filmje, ugyanakkor a Gyűrűk Ura forgatásánál kitett magáért, amennyire lehet, visszahozta a filmvászonra a könyv hangulatát.
Tartom azt is, hogy a filmet nem kellett volna ilyen széles körben vetíteni, éppen az említett viták keletkezése miatt. De teljesen jogos, hogy a forgalmazót nem ez, hanem a nevekkel elérhető profit érdekli.
Továbbá elnézést kérek mindenkitől, aikik az "ezekre van igény" felszólalásomat sértésnek vették. Ez nem egy durva kritika, bár a véleményem a filmekről (s nem feltétlenül a célközönségről) megvan, hanem egy tény kijelentése, mely alá is lett támasztva. A magam részéről még örülök is annak, hogy nem szereti mindenki ugyanazt, elég sivár lenne a körkép. Többek között azért írtam amit írtam, mert marhára nem tetszik, hogy egy művészfilmről, ami nem kasszasikerhajhászásra készült tömegfilm, olyasvalaki ír leálázó kritikát, aki a fentebb említett filmek rajongója, hiszen ez a film nem is ennek a célközönségnek készült.
Mindenesetre úgy vélem, hogy teljesen külöböző szempontokból vizsgáljuk az adott témát, így nincs értelme erről vitatkozni.
Ugyanakkor azt senkitől nem tűröm, hogy egy békésen megfogalmazott szöveget fellengzősnek ítéljen, avagy lekezelően szóljon. Direkt különállítottam a különböző célközönségeket, így e kijelentés alaptalan. Ezt a kifejezést akkor használhatnád, ha ismernél, és így is ez lenne a véleményed. De mivel fikarcnyi fogalmad sincs arról, hogy ki vagyok (max egy pár szó alapján kialakított, előítéletekkel dúsított vélemnyed), a legmélyebb tisztelettel kérlek, hogy fogd be azt a buzi nagy pofád. Egyébként, szerinted, a fellengzésnek (14-15 éves kort leszámítva) van értelme egy fórumon, ahol valamilyen szinten anonim emberek beszélnek egy-egy adott témáról? A szó, amit használni akartál: vélemény.
No, további szép napot -
Megőrülnél három perc alatt. Nekem anno a buzzert úgy kellett assembly-ből letiltanom a Laser 210-emen minden nap, mert sikongató lábrázást kaptam tőle egy-egy átkódolgatott nap után ! :DDD -
Nem, de most komolyan. Nézem a 24-et és a PC-ik mindenféle fasza hangot adnak ki meló közben, ilyen kell nekem is!!!!!!!!!! :-) -
Event Horizon, Naked Gun 33 1/3, Shop Show (hamár ment a TV-ben ugye) -
Itta'? -
amugy russel crow-t megenn letartoztattak:) -
szerintem is rulez a film.. bar a kepi megvalositas nagyon uber..v alamiert megis visszasirom a ghost in the shell tipusu kepi vilagot.. -
Rájöttem, hogy mi hiányzott eddig az életemből!!!:-)
Olyan oprendszert akarok mint a filmekben van a vageszamerikaiaknak!
Olyan ami:
-szöveg kiírásakor lágyan serceg
-találatkor finoman prüntyög
-kereséskor kellemesen ciripel
-ablak megnyitáskor halkan cuppan
-
ázs!
[HAGGYATOK] -
A MOHO az rajzos (flesses?) program, nem? :D -
JADE! rég volt ez má sry :) -
az nem valami SHOGO nevű játék volt?
-
APPLESEED (2004)
naggyon a durva! A képi megvalósítás az eddigi egyik legjobb amit rajzfilmben láttam a cgi nagyon okos cartoon shaderrel van tolva.... az erőszakteli részeket egyenesen imádtam -kár hogy nem ment végig ez a cyber/robot fighting... - de hát ez egy ilyen film... egyébként kb a felénél jöttem rá hogy volt anno a MOHO nevű monolith játék abba is ua ezek a karakterek voltak kb (robotpáncél roax!)
8/10 -
meg van méf egy rakadék ilyen csak nálunk baszódnak kiadni... -
the life aquatic 7/10
nagyon birom a rendező stilusát egész érdekes humor jellemző a filmre :)
csak inyenceknek ajánlom ! -
Azért vicces kicsit, hogy egy képregényfeldolgozást, amiben a világon semmi másról nincs szó csak a bosszúról, gyilokról, kurvákról, korrupt rendőrökről vagy sorozatgyilkosokról MAGASABB SZINTRE emeli egy XXX2-nél vagy Mátrixnál vagy pókembernél...
Csak azért mert egyedi a film stílusa, kép világa.
Mert egyéb iránt a Sin City semmi más mint az erőszak ilyen-olyan irányú bemutatása 3 rövid történetben amik egyenként mind gyengébbek mint a pl. Ponyvaregény akármelyik story vonala.
Köszi, én ezt nem zabálom be, nem hajtok fejet Robert "kémkölyök" Rodriguez eposza előtt. És Qrvára nem azért mert pókemberért, amerikai pitéért vagy mátrixért járok moziba... -
Ó, ezek szerint "igényes" mozira csak az pályázzon, aki viszi a hóna alatt Solohov Csendes Don-ját és fejből képes idézni belőle, majd kitölt egy IQ-tesztet, és a végén szabad kézzel lefirkant egy minden szempontból szabályos szürreális verset Bierce ördögi szótárának valamely címszavára ihletve, Byron stílusában. Menj a fenébe ezzel a távkiértékelős, fellengzős dumával. Majd a néző eldönti, mit akar nézni (akár szándékosan, akár véletlenül), a forgalmazót meg baromira nem érdekli. Ennyi erővel minden filmnek megvan a maga törzsközönsége, akik szerint a többiek mind hülyék és nem értik a filmet, azért fikázzák. Örülj, hogy van lyuk rajtad, és hogy az ízlésednek megfelelő filmek is széleskörűen moziba kerülnek, és így talán olyanok is felfigyelnek ezekre, akik egyébként nem...
-
Adrian Graves #20818 Sin City
A Sin City-t valsznleg sokan nem szerették. Az a sok ember, aki elmegy a moziba, és szereti az Ice Cube, a Vin Diesel, vagy stb filmeket, bizopnyára utálta. Vagy az a sok ember, aki meglátta a szereplők listáját, és elm,ent a moziba, az tuti, hogy utálta. Manapság ilyen filmekre nincs igény. Manapságaz XXX 2-re van igény, a Mátrixra van igény, az Amerikai Pite 226-ra van igény, a Star Warsra (mármint az újra, a régit én sem vetem meg) van igény, a Pókemberre van igény, stb. Nyilvánvalóan ezek lesznek az ász filmek.
Tökéletesen megértem, hogy sokaknak nem tetszett a film, mint ahogy én is utáltam a fentebb említett produkciókat, melyek egy videojáték színvonalával vetekedtek. De rengeteg embernek ez az izgalmas, ez a kikapcsolódás, a szórakozás. És tuti, hogy a nézők 70%-a tévúton került be a mozbia, azt sem tudva, mi valójában a Sin City, nem tudva, hogy mire ülnek be. Talán okosabb döntés lett volna a szervezők részéről, ha csak néhány helyen adják le, mint anno a Hero-t, a Musa-t, vagy az Interstate 60-t (Asszem, Úttalan út volt a magyar címe). VVagy ha publikálják rendesen a film alapanyagát Magyarországon.
A Sin City meg olyasfajta film, mint Ambrose Bierce, vagy Edgar Allen Poe művei. Nem való mindenkinek. Nagyon nem. De az a réteg, akiknek készült... szal a legjobb film, amit az utóbbi időkben láttam. -
Ahhoz látni kéne a filmet:)
-
hat sajna nekem feliratosan van meg... neha joak a magyar szinkronok:) -
#20811-re ment. -
"1 csomó elmebeteg ember kivonul a modernvilág elől és kolóniát épít, de miből? Az a pár ember hozzálátott olyan dolognak, amelyek csak az egerek tudnak?"
Hát ez érelmes komment volt.Mi az, hogy miből?Meg mi van az egerekkel? -
Garfield #20813 Alapvetően tényleg nem egy nagy durranás a film, de a magyar szinkron valami elképesztően jóra sikerült. -
Boat Trip
haaat mit mondjak?:)
sokaknak a buzi tema meg ma is kenyesnek vagy gusztustalannak tartott dolog
akik utaljak a buzikat ne nezzek meg a filmet... baaar szerencsere a filmben semmi 14 even feluli dolog nincsen.. tehat se csokolozas meg semmi gusztustalan dolog../kinek gusztustalan.. en orulok hogy ennel tobb nem volt a filmben/
a film aranyos volt de nem volt egy nagy cucc.. olyan 5/10
a madarfeszek c. buzis film jobb volt:)
-
Most fejeztem be "A falu" című filmet. Hát nem 1 nagy vász isz dász'! 1 csomó elmebeteg ember kivonul a modernvilág elől és kolóniát épít, de miből? Az a pár ember hozzálátott olyan dolognak, amelyek csak az egerek tudnak? Csupa érhetetlen filozófia, pedig látszik a filmen, hogy elgondolkodtató akar lenni. Sztem elcseszték!!!!!!!!!
-

Sorry, olvashatóbbá kell tennem a feliratot ezek szerint, jó, hogy szólsz! Az nem jó ha nem ismernek fel ;-) -
Hoppa. Fiu. Maskor amikor logot cserelsz szojal jo?
Faxomba nem tudtam kinek szolok be! :DDDD
Elnezest!!! Nem mondtam semmit! Az nem is neked szolt! Ott se voltam! :DDDDD -
Én csak visszapasszoltam a labdát CalebJoe-nak.
Az én kritikámban egy pillanatra nem térek ki a nézők ízlésére. Elhiszem, hogy sokaknak bejön, nekem nem jött be. Ettől szar az ízlésem???? -
14070 52.4% 10
5669 21.1% 9
3185 11.9% 8
1390 5.2% 7
670 2.5% 6
365 1.4% 5
222 0.8% 4
230 0.9% 3
213 0.8% 2
817 3.0% 1
Ez a Sin City pontozasi resze... magyarul tobb mint 20000 embernek (ezek csak akik szavaztak is) rosz izlese lenne? Vagy talan te vagy az izleses? -
"A Sin City-tit nem lehúzni mint mondtam mostanában nem nagyon csináltak ilyen egyedi filmet 6/10 pfff viccelsz ember én a pókemberre adtam ennyit úgy látszik némelyik embernek elég szar ízlése van."
Elképzelheted mennyire sajnálom, hogy lehúztam a Sin City-t de a film hangulata ide vagy oda ÉN AKKOR IS UNATKOZTAM RAJTA, összecsapott gyenge sztorikat láthattunk benne, amik nekem nem elegek ahhoz, hogy leessen az állam, akár tetszik neked, akár nem!
Ez a véleményem, nem muszáj bólogatni rá...
Te mennyit adtál rá? 9/10-et? Pfffff, úgy látszik némely embernek elég szar ízlése van... -
Jackie-t ne bentsuk:) igaz nem olyan hude elethuek a verekedesek. bar sok baj nincs vele..csak egy ilyen ong bak utan kezdjuk el atertekelni a tobbi film verekedeseit.. de Jackie filmjei nem is errol szolnak.. hanem inkabb a kaszkadorkodesrol. ez azt jackie nagyon jol nyomta -
-
Jaaaj, hát megfogta a gyapjú! ;)
-
Ez teljesen oké, egyedül az volt a bajom vele, hogy a jóhajú fickó 3x annyi fejkönyöklést bírt ki, mint a többiek, semmi más. Szimbólika ide, vagy oda. :) -
A "mikrofonfej" elleni verekedésnek egyrészt szimbolikusnak kellett lennie. Ugye a faluban a pap mindig azt tanította neki, hogy a muay thai-ból soha nem szerezhet pénzt, mert akkor nem lehet pap, stb. Erre miután leveri a csákót, van a lassított jelenet a röpködő pénzdarabokkal és a középen álló, megdöbbent / szomorú / zavarodott főhős. Másrészt miután egy rúgással padlóra küldte az előző ellenfelét, egyszerűen a film logikája azt követelte, hogy legyen egy következő is, különben a bosszús nézőközönség egyszerűen szétszaggatja.
Szerintem. :)
Mindenesetre egyetértek: az Ong-Bak az ezidáig látott legjobb, legdinamikusabb - és ugyanakkor a leghihetőbb (a bukósisakot kivéve :) ) - "bunyós" jellegű film, amelynek szvsz pont az adja az igazi erejét, hogy a főhős és a színészek ismeretlenek, a sztori teljesen kaptafa, de a rendező nem is akarta erőltetni ezt, viszont több is, mint vmi muay thai közvetítés, így van valami olyan "bája", szimpla egyszerűsége, ami miatt a harcjelenetek nyersessége átüt a celluloidon, egyszerűen a székbe szögez és leszakítja az állad. :)
Láttam a srác pár bemutató / filmreklám-interjú / "így készült" kisfilmjét is (www.tonyjaa.org). Semmi drót, semmi trükk, ez a gyerek tényleg tudja azt, amit a filmben látni lehet...
Majd ősszel jön az új filmje, ugyanazzal a rendezővel és mellékszereplővel; a trailer nagyon zúzda volt. :)
-
Hát, mondjuk a mikrofonfej elleni bunyóban van néhány igencsak eltúlzott dolog. Előtte a bengáli amerikai elleni verekedés inkább életszerű, mint az utóbbi. Jófrizurájú kollégánk ugyanis bekap néhány könyököst fejre, térdest mellkasra, de csak megrázza magát, és még fél órát bunyózik...
(Bár a legelső, egyrugásos leverés a legvalósághűbb - csak az persze nem igazán látványos/izgalmas egy filmben. :))