106875

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
"ha nincsen mesterien felépített története, nem sztoricentrikus"
na így akartam, csakhogy ne legyen szóismétlés:) -
Egy film szólhat nagyot akkor is ha nincsen mesterien felépített sztorija, nem sztoricentrikus. -
Jaja! De annyira vicces volt (értsd: bicskanyitogató) a sorban állva hallgatni a szőkéket!!! :-))))
(teeee és az a szin sziti az nem lenne jó? az valami tarantínó film!!!!) -
Lehetett volna jó a Sin City sztorija, ha nem 3 kis részt tárnak elénk, hanem egy nagy-komoly epizódot. -
Nem is értettemm ezt az állandó Tarantinozást.Az egész filmből csak a párc perc az ő keze munkája.(Amikor Dwight beszélget a kocsiban a félig levágott fejű Jackie Boy-jal) -
roszul fogalmaztam..a képregénynek nincs egy nagy törtéenete így a filmnek sem lehetett
-
Mondj egy képregényátiratot aminek jó volt a története. -
lol még a címét sem tudom rendesen leírni. Alexander !!! amúgy mág annyi hogy nagyon monumentális film volt. -
Nyiri #21349 Csak vicceltem. Tudom mirol van szo. A Kill Billben egyedul a rajzos resz tetszett, de az nagyon. Az elso resz meg nezheto volt az ugy 6-7-es a 10s skalan a masodik resz ugy 2 igy adok osszesen az egeszre (mivel egyben kell venni) ugy 4-t, ami nalam egyaltalan nem jelent jot.
A Kill Bill 2-ben annyira megutaltattak velem a fohosnot, hogy mar azt vartam mikor nyirjak ki. :) -
Alexandros [Nagy Sándor a hódító]
Hát, egy iszonyat pocsék filmre SZÁMÍTOTTAM, amiben sok "buzulás" van, de nem ezt kaptam. Elösször a rosz oldala annyi, hogy tényleg volt egy-két buzulós rész, és néhol kicsit vontatott részek voltak benne. Zenei világa csodálatos [by Vangelis], szereplők nagyon jót alakítottak, történet illetve a látvány kivitelezése szerintem csodás volt. Vérbeli kosztümös történelemi filmet láttam, és nemtudom mi a baj ezzel a filmem, hogy ennyire lehúzzák. [picit a görögöket megértem, de nem az ő kritikájukra vagyok kiváncs, hanem pl. M.O is lehúzzák].
Számomra jó film volt, kis meghatódással a végén.
8.8/10 -
:-DDDDD -
Nyiri #21346 Kill Bill az a komas csaj aki 6 ev utan 2 perc alatt felepul es lenyom mindenkit? Nah az volt igazan a sux muvi. -
"én ebből messzemenő következtetéseket vonok le, stb, stb... :D"
LOÁL :-DDDDDD
Jah, olvastam, hogy lesz második rész, hurrá hurrá, reméljük hasonlóan sok belet fognak kiontani és mégtöbb lőcsöt fognak letépni benne és 7köznapi zsarukák kibírnak mostmár 16 emelet zuhanást is!!!!!!!!4
-
Leírtam lentebb, de ha gondolod kifejtem:
-többen 10 pontot adtak rá, ezért hasonlítom a Pulp-hoz, mert az nálam 10-es film.
-a Pulp-nek volt hasonló szotrija, azaz 3-4 különálló történet, amik mégis mesterien kapcsolódtak 1máshoz
(Amúgy nem írtam sehol, hogy HASONLÍT a két film, láttam mindkettőt és képes vagyok különbséget tenni egy brilliáns amerikai filmszatíra és egy erőszakon alapuló uncsi képregény-adaptáció között.)
Slussz poénként, a magyar csokkerek többsége NEM TUDJA ki az a Robert Rodriquez, de Q.T. nevét olvasva beugrik valami véres-sárgaruhás-kardozós csaj bosszúhadjárata amit nagyon nagyon imádott és EZÉRT elmegy a moziba, hogy megnézze a Sin City-t mint az új Tarantino filmet. (megtörtént, mögöttem áltak a sorban a szőkék és Tarantinoval azonosították a Sin City-t, pedig felette még két másik név is szerepelt, de az már nem érdekelte őket).
De ez csak adalék, nem ezért hasonlítom hozzá, csak úgy mondom.
-
Sin City 2 is lesz, szal... :D
Nem húzom tovább a parttalan vitát, nekem jobban tetszett, mint Neked, én ebből messzemenő következtetéseket vonok le, stb, stb... :D -
Nyiri #21342 Ok. Csalodas. Ez van.
Total nem ertem, miert hasonlitod a Ponyvaregenyhez? Azert mert Tarantino? Tarantino csak besegeitett, egyaltalan nem O a rendezo. Rodrigez volt az agy. -
"annyiban kapcsolódnak, hogy a szereplők feltűnnek 1-1 pillanatra a másik szereplő történetében. Miért kéne ennél jobban kapcsolódniuk??? Van ilyen előírás valahol?"
Nincs, ellenben én EGY filmre vettem jegyet, nem 3 véres matinéra. :-)
4 szobát láttam, az megint más, hogy mind a 4 részt más más rendező készíti, de abban legalább EGY főszereplő volt, a portás. (Amúgy abban is Rodriquez ill Q.T. filmjei a legjobbak.)
"Legjelentéktelenebb egybe írandó, plusz Dwight túlélte a nőjével együtt"
Tudom, elgépeltem.
Mély nyomot hagyott bennem a túlélésük, nem is emlékeztem már a dologra.
"Azt ez e betűt felejtsd el a végéről. :D"
Sorry, a rohatt franciák nevelték belém :-))))
"Úgy tudom, a képregény sem CSAK RÓLA szól."
Jogos, azaz biztos így van, de a batman képregények sem csak Joker vs Batman-ről szólnak, mégis kapott egy teljes filmet ez az epizód. (vagy vegyük az X-Men-t, ahol majd' minden füzetben más-más X a főhős)
Amúgy lehet, hogy én is elnevettem magam 1x-2x, de NEM TÖBBSZÖR! Szal számomra csalódás... -
Igen, valóban teljesen felesleges, és értelmetlen a ponyvaregényhez hasonlítani. :D
"3 totál egysíkú, egymáshoz 99%-ban nem kapcsolódó sztorit" - 3 teljesen különálló történet, annyiban kapcsolódnak, hogy a szereplők feltűnnek 1-1 pillanatra a másik szereplő történetében. Miért kéne ennél jobban kapcsolódniuk??? Van ilyen előírás valahol? Ajánlom a 4 szoba című alkotást, abban is vendégrendez Tarantino bácsi, és totális a párhuzam. Ha láttad, akkor érted, miről beszélek. Ha már a Ponyvaregényt hoztad elő.
"nélkülöztek majdnem mindennemű poént" - Hát nemtom, én főleg a Marv-os történeten rengetegszer röhögtem a haverommal, meg a kisszámú közönséggel együtt (bár mi röhögtünk legtöbbször, a véres jeleneteken sokan nem). Ott meg egyenesen nyerítettem, mikor SPOILER!!! Dwight viszi a halott Jackie Boy-t, megállítja a motoros rendőr, megjegyzi, hogy "A barátja nagyon elázott!", ő meg, mint egy mintapolgár: "Nem is hagytam vezetni!". /SPOILER!!!
"leg jelentéktelenebb szereplők maradnak életben a végén" - Legjelentéktelenebb egybe írandó, plusz Dwight túlélte a nőjével együtt.
"film noire" - Azt ez e betűt felejtsd el a végéről. :D
"5-6 (esetleg több) pisztolygolyót is kibír" - Képregényátirat.
"Még ha esetleg azt csűrték-csavarták volna egy teljes filmen keresztül, tán még jó is lett volna..." - Úgy tudom, a képregény sem CSAK RÓLA szól. -
és mielőtt nekem ugrotok:
Azért hasonlítom a ponyvaregényhez, mert a tisztelt közönség nagy része azért ül be a moziba mert Q.T. neve feszít a plakátokon és nálam a ponyvaregény 10-es film, de minimum 9-es. (amit sokan dobálnak itt a Sin City-re) -
Igen ám, de hol volt ez a 3 rész összefonódása pl. egy Ponyvaregényhez képest? Sehol.
Láthattunk benne 3 totál egysíkú, egymáshoz 99%-ban nem kapcsolódó sztorit, amik nélkülöztek majdnem mindennemű poént illetve öncélúan minél erőszakosabb jelenetekből álltak. És unalmasak is voltak. Nekem legalábbis. Nem tudtam izgulni senkiért, mert tudtam, hogy úgyis a leg jelentéktelenebb szereplők maradnak életben a végén.
Az egész film vitathatatlan erénye a film noire hangulat és a tökéletes képregény feeling. Akinek elég annyi, hogy sin ciy-ben minden átlagos hekus illetve rosszfiú 5-6 (esetleg több) pisztolygolyót is kibír, az élvezze, de én nem tudtam.
Egyedül Marv sztorija jött be egy kicsit, jó volt az idióta nőimádó érzékeny vadbarom karaktere, de ennyi. Még ha esetleg azt csűrték-csavarták volna egy teljes filmen keresztül, tán még jó is lett volna... -
Gyenge...
Mit kéne nyújtania egy képregényátiratnak történetileg? Gondolják benne újra a relativitáselméletet?
Csak kíváncsi lennék 1-2 ötletre, mert szvsz teljesentotáltökelegendő volt ez, úgy, ahogy volt, annyira megfelelt a célnak, hogy nagyon, sőt, a 3 részlet apró egybefonása még egy jó keretet is adott az egésznek. -
Ugyvan. -
Jaja -
nemtom te 10 pontot szerintem kicsit túlzás adni a sin city-re. Igaz jó 5let a film és jó megjelenítés+jó feeling, de nem több ennél. Pl. a történet szerintem nagyon gyenge volt. -
:DDDDDDDDDDDD
tuti megnézem. :DDD -
Én is tegnap néztem meg. :) Ugyanezeket gondolom, mint Te. Nekem is nagyon tetszett, képi világa is toppon volt.
10/10 -
Sin City, tegnap, éjjelbe nyúlóan, olcsóé, kis létszámú közönséggel
Nagyon tetszett. Nem számítottam semmire, de ehhez képest (vagy ugyebár pont ezért) remekül szórakoztam rajta. A képi világ nagyon bejött, a történetek is pont jók voltak szvsz. Sokat röhögtem is, főleg Marv, a csepett eltúlzot keményfiú történetén, illetve "szimpatikus" volt Kevin, a kis elmebeteg is.
Az eredeti hangú verzióra is kíváncsi vagyok, a magyar szinkronban Marv hangja, Rajhona Ádám volt egy kicsit szokatlan, de ha az eredeti is hasonló, akkor nem szóltam.
Nyóc pont. :-o -
-
Lesz.Valamikor ez év okt-nov. környékén. -
Mi ugyerted az uj Kin gKong ami lesz az nem az erdeti story-t fogja kovetni? Tudtommal az eredetiben nem volt T-rex.
Vagy lehet hogy ebben a reszben King-Kong eleved es kikot a Julisics Park-ba Hammond-al :D -
uhhh uhhh most volt a tv ben az uj KING KONG film bemutatoja... vagy tok jo film suzletik vagy nagyon nagy baromsag..... t-rex vs king kong... -
nah mizu a batmanussal??? most a gyilkolason kivul hogy tetezett a film?? mert szerintem csalodas... -
Nyiri #21325 Lesz Torrente 3 :DDDD
Kiraly! -
A Sky Captain naon gyenge volt. -
inkább szar -
Kicsit off:
Most nézegetem, hogy mik lesznek a magyar mozikban.Kicsit fura, hogy még csak 1-2 hónap múlva lesz pl. az Ong-Bak és a Sky Captain, pedig már igen-igen tavalyi filmek.Persze tudom nem minden filmet adnak az amerikai premierrel egy időben, de azért fura, na:) -
scary movie = horrorra akadva...bár szerintem a magyar név 1000000x találóbb... -
RTL klub - gagyi esti film.
Eredeti cím: SHARK HUNTER
Magyar fordítás: SZÖRNYETEG A MÉLYBŐL
Kérdem én: mi a pics@ bajuk volt a CÁPAVADÁSZ fordítással? -
Igen, azt mostanság szúrtam ki az imdb-n. We'll see. -
Ja, és van ám folytatása is, mostanában fog moziba kerülni odaki' Sympathy for Mrs./Lady Vengeance címmel. :)