106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Akkor gondolom a nemi identitásod van megjelölve a profilodban.
-
Azzal pont semmi.
Csak annál a jelenetnél már feszített a hólyagom is, meg már mortyogott a gyomrom is, hogy végre enni is kéne már valamit :)
Így pihenőt tartottam pár perc erejéig, miközben ecseteltem magamban az addig látottakat..
Ennek eredményeképpen félretettem egy időre a filmet, mert nem éreztem azt a szokásos SW érzést, amit anno még a IV-V-VI nézése közben éltem át.. -
Lebuktam :)
Egyébként nem az ember neme számít, hanem a nemi identitása, ha filmekről beszélünk. S mivel a nemi identitás független az ember nemétől, így (itt meg pláne) nem is számít, hogy ki milyen nemű.. -
Top 10 Reasons Why The Last Jedi Made Me ANGRY! -
A semmiből Erő- és kardhasználaton kívül, és egy gyakorlott dark jedi legyőzésén kívül? Ugyan, semmi... -
Dunkirk
FÖl voltam készülve, egy újabb 3 órás Nolan zuhatagra, erre még 2 óra sem volt. Meglepett :D De aztán a film hozta a kötelezőt. Azt hittem, hogy ez a nem túl hagyományos történetmesélés majd zavaró lesz, de jól vezetgette a dolgokat és szépen fésülte össze a történeteket. Tengeren és vízen kellő feszültséget hozott a sztori, de a szárazföld eléggé elmaradt a várakozásoktól. Egyrészt nem tetszett, hogy ennyire szótlanul jártak keltek a főhősök. Persze van rá magyarázat, de akkor sem tetszik. Értem, hogy próbálta a vizualitásokra terelni a figyelmet, de nekem ez így nem tetszik. Másrészt meg nem igazán érződött végig, hogy a parton milyen szorongatott helyzetben vannak. Talán 1-2x bombázták a partot, néha lőttek párat, de igazából nem jött át, hogy itt kurva nagy baj van. Álldogáltak a parton és várták a hajókat, oszt ennyi. A légi ütközetek és a tengeri dráma sokkal érdekesebb volt. De összességében azért egy nagyon jó film.
Viszont ha egy film IMAX kamerát használ, akkor használják már az elejétől a végéig, mert ez így rohadt idegesítő egy idő után, hogy szinte jeleneteként váltakozik a képarány. Ha meg nem lehet minden helyzetben, akkor ne használják...
8/10
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2017.12.21. 16:56:12 -
és mi volt a probléma az erdős jelenettel? -
most esett le, hogy te csaj vagy, igy már sok minden világos :) -
Addig nem. De talán majd holnap ha lesz kedvem.. -
MrAndree #98533 Azért volt félreérthető mert (bár akkor addig nem jutottál) de a legvégén is van egy hasonló jelenet.
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2017.12.21. 14:19:55 -
Picit elszámoltam magam.
Mutatom az erdős jelenetet és a vége főcímet, ami alapján még hátra van bő 50 perc..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Azért olyan nagyon nem lőttem mellé..
-
buddabudda #98531 10 perccel a vége előtt hagytad abba?!?!?

Utoljára szerkesztette: buddabudda, 2017.12.21. 12:34:36 -
MrAndree #98530 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nekem se tetszett az a jelenet. Nem azért amit tett (SWben a világűr szabályai nem ugyanazok mint a mienkben, illetve Leia is erőérzékeny szóval simán belefért ez tőle) csak a megvalósítás volt kicsit gyenge. -
Kommentedet olvasván, csak előszedtem Az ébredő Erőt..bár inkább hallgattam volna rád 
Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (Az ébredő Erő) 2015 IMDb
Gyorsan tisztázom is, hogy csupán 1 óra húszon-valahány percet bírtam végignézni ebből..pontosan addig a jelenetig tartottam ki, amíg a maszkos ürge (Hangszóró fia) elkezd fénykardozni az erdőben a tökös csajszival, aki a fekete ipsébe van beleesve, csak még maga sem tudja..tudjátok, akinek az a guruló gömbdroidja is van..vagy lett időközben..
Egy pozitívumot tudnék hirtelen kiemelni, a játékbarlangos jelenetet, amit bevallom minden epizódban vártam már az Új Remény óta, ami csak nálunk Csillagok háborújaként futott..
Szóval mindent összevetve: tán még ilyet sosem írtam, de ez gagyi volt, a magyar szinkronmunka is kaka, még az a szerencse, hogy ezt lemezen ajándékba vettem, így tovább is battyog tőlem.
Még nem döntöttem el, egyáltalán végignézem é a maradék 1 órát..
Így nem is pontozok most..
Need for Speed 2014 IMDb
A játékot imádtam a kezdetektől
Amit nem értek: hogyhogy ez csak 6,5-ön áll, míg a számomra sokkal gagyibb SW7 meg már 8,1-en? Durva..
Full egy szereplőt sem ismertem a csajszin kívül, aki még mindig dögös (Imogen Poots)
Röviden, aki nem látta még: Villanykörte fejű Will (aki mellesleg Tobey) meg pár romagyerekre emlékeztető olaszos macsó kikupál egy Mustang-ot (persze nem mutatják, mert ők igazából csak színészek és fingjuk sincs az autószereléshez
) amit egy milliárdos megvesz 2.7 milláért..aztán majdnem van piff-puff, de mégsem, van helyette reccsenő csont és repkedő autóalkatrészek, na meg dögös szinkron és zajhangok (kárpótlásul az SW7-ért) aztán van még sitt ártatlanul, meg van bosszúvágy és persze verseny is.
Na kinyeri meg? Aki még nem tudja, az inkább nézze meg
Számomra csak egyszer nézős, de annak jó.
Legyen 10/5 (Poots miatt,mert nélküle csak 4 lenne)
Most pihenésképpen visszavonulok és megnézem vagy századjára ezt..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
..amit valamiért még mindig nem tudtam megunni
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem volt vele bőven felvétel még. Világos, hogy erőérzékeny, ezt már Bespin óta tudjuk. De ez akkor is "cringeworthy" jelenet volt. -
Prof William #98527 Leiát SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!simán megvédte az erő. Ez Star Wars. :) Nem értem miért vannak ezen fennakadva. Az erő -ahogy Luke mondta- sokkal hatalmasabb dolog mint a "kőreptetés" vagy fénykardal csápolás. Leia ráadásul maga is erőérzékeny. Ki tudja, hogy vajon nem vette-e pár leckét Luketól az elmúlt 30 évben.
Bár szerintem kiírhatták volna ebben a részben és mondjuk a Lila Hajú milf vehette volna át a helyét. Így most majd lehet agyalni a következő részben, hogy vajon hogyan oldják meg a dolgot.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2017.12.21. 11:55:21 -
nekem más bajom nem volt. űrmese, és kész. -
azta, ezt jól leírtam így. :(
sry -
*Leia -
Én azt kívánom, hogy bárcsak ezt lett volna a legbénább/legnagyobb hülyeség a filmben. :( -
Pont most olvastam. Úgy látszik tévedtem, nem gondoltam volna hogy ezt ki lehet bírni :)
Viszont valahogy nem illett a filmbe az a jelenet, elegánsabban is megoldhatták volna. -
Nekem nem a realitásával volt bajom. Hanem hogy kellemetlen, béna volt. Az is reális, hogy a wc-n ülve majszolok egy zacskó kukit, mégsem rakják bele filmekbe. -
Mennyi időt képes túlélni az ember a világűrben, űrruha nélkül? -
A leilás résznél én éreztem kellemetlenül magamat. -
Utolsó Jedik:
Nekem ez a film nagyon bejött.
Én SW fan vagyok, és számomra az Ébredő erő hatalmas csalódás volt. Amikor kijöttem arról a filmről nagyon szomorú voltam és dühös is, hogy 30 év alatt erre futotta csak.
Ettől a filmtől is féltem, de már úgy ültem be hogy nem érdekel mi lesz, biztos megint csinálnak egy látványos de semmitmondó filmet mert évek óta ez a divat. Attól is féltem hogy egy vígjáték lesz, mert sok olyan kritikát olvastam hogy túlzásba vitték a humort a filmben. Szerencsére egyik sem jött be, pont jó az arány.
Van persze sok apróság ami nem tetszik, van ahol fogtam a fejem hogy 'hát ez meg így hogy'SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!pl. amikor Leiát kiszippantja a robbanás az űrbe, ott megfagyva lebeg egy kicsit (-270 fok ugye), utána kinyitja a szemét, megrázza magát, aztán visszalebeg az űrhajóba(???!!). Itt majdnem röhögtem mert egy az egyben a Coppola féle Drakula jutott asz eszembe, ő lebegett hasonlóan.
De ennek ellenére is nagyot nőtt a szememben a rendező, szerintem jól lezárta a régi trilógiát és átadta a stafétát asz újaknak.
9/10 pont nálam
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.12.21. 08:26:09 -
Pay It Forward (A jövő kezdete) 2000 IMDb
Az első gondolatom az volt a film megtekintése közben, hogy ez egy megtörtént eseményt dolgoz fel..pedig nem.
Spacey és Hunt is zseniális, Bon Jovi a már lassan szokásos rossz fiút alakítja, Osment meg kár, hogy semmit sem tanult ebből a filmből.
Felnőttként maga is a drog és az alkohol rabja lett, pedig itt láthatta hová is vezet ez az út..
A sztori amúgy nem rossz: amolyan hogyan tehetnénk jobbá a világot együtt történet.
A vége könnyeket csal még a legkeményebb férfiak szemébe is. Már ha szorult beléjük némi empátia is..
Láttam már jobb filmet is Osmenttől, mint például az A.I. Mesterséges értelem, amit egy év múlva játszott el.
Ez csak egy gyengécske 10/6. -
DantesHUN #98516 Dunkirk.
Ez egy Nolan film, a kép, a zene, annyira Nolan film. Viszont mivel háborús...ez biztos megosztó film lett. A hábrús filmtől azt várja el az egyszeri filmnélző, hogy, legyen benne brutális csatajelenet, tömegjelenet, mint a Ryan közlegényben, vagy legyen sok vér , vagy hőseposz legyen, vagy rántson le a mocsokba.
Van többféle háborús film, mint az említett Ryan
Vagy Mel Gibson Katonűk voltunk ami mocskos, véres,. fröcsög a vér, a belsőség.
Vagy lehet egy őrület mint Apokalipszis most
Vagy realista, a háború értelmetlenségét bemutató, mint a Nyugaton a helyzet változatlan.
De ilyen háborús filmet még nem láttam. Nincs igazán tömegjelenet. Nincs vér. Se hősök. Se kimondottan főszereplők. Látunk karaktereket ide-oda hánykolódni,. A háborúból se sokat látunk,csak annyit amit maguk a katonák észlelnének a közvetlen környezetükben.
Nem lehet kötődni a szereplőkhöz, hisz a nevét se ismerem. Bár van aki szimpatikussá válik de igazán mégse tudnak megfogni.
Az ellenség teljesen láthatatlan. Repülők. Meg torpedók. Ennyi.
De a film mégis feszült, és bár nem ismerem a karaktereket, mégis megfog, hogy vajon ki éli túl, ki nem.
Nekem tetszett, de az bizos, aki hagyományos háborús filmet vár, annak ez egy nagy csalódás. -
SzinesGeza #98515 Komolyan ennyire nem jött le, mire céloztam? Még Sheldon Cooper is értette volna. -
laacika #98514 Elnézésedet kérem,nem láttam a válaszodban a nevet.Köszi. -
Csaba007 #98513 Star Wars-Az utolsó Jedik
Értem, hogyan a fanok és többen miért utalálják,de szerintem sokkal több jó dolog volt benne, mint rossz. Nekem tetszett, talán az év filmje is, mert a hangulat a mozi teremben,a feeling, a látvány, Luke karaktere nagyon erős. Kicsit hosszú lett és kicsit sok a poénkodás, meg vannak a hibái, de ez volt az igazi nagybetűs mozi élmény, amiért szeretek moziba járni.
8/10 -
2 Guns (2 kaliber) 2013 IMDb
A kábszerellenesek egyik ügynöke és a haditengerészet egyik nyomozója ugyanabba az ügybe ütik bele az orrukat.
Ezzel nem is lenne gond, ha tudnák egymásról, hogy beépített ügynökök, akik csak megjátsszák a rossz fiút. De nem tudják.
Aztán amikor kiderül, jelentik a főnökeiknek az új fejleményeket. De mielőtt ez még megtörténne, "bűnözőkként" közösen kirabolnak egy bankot, ahol egy drogbáró tart közel 3 millió dollárt. A pénzzel akarja mindkét ügynök lebuktatni a drogbárót.
A gond ott kezdődik, hogy 3 milla helyett 43 millát találnak és hoznak el. A 43 milla pedig a CIA titkos pénze, amit egy különösen szadista CIA ügynök felügyel. Ezért hát a CIA szadista ügynöke elindul a pénze után. És nincs aki megállítsa..
Kegyetlen jól összerakott akciófilm némi humorral elegyítve
10/9.
Atonement (Vágy és vezeklés) 2007 IMDb
2007-ben a legtöbb Golden Globe jelölést ez a film kapta. Végül kettőt vitt. Plusz egy Oscar-t és kért Bafta-t.
1935-ben járunk nem sokkal a 2. világháború kitörése előtt.
Egy forró vasárnapi családi hétvégén, az akkor 13 éves Briony, egy elkeveredett levél kapcsán, nővére, Cecilia szerelmét Robbie-t megvádolja azzal a nemi erőszakkal, aminek a birtokon lesz szemtanúja.
5 év telik el, amikor egy találkozás alkalmával felismeri, hogy tévedett az erőszaktevő személyét illetően. De már késő..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Cecilia-t egy lebombázott metróalagútban, Robbie-t pedig egy vérfertőzés miatt egy hideg pincében éri utol a tragikus halál.
Sosem lehettek egymáséi, pedig mindennél jobban vágytak egymásra.
..Briony ezért megteremti azt a jövőt, amit elvett a nővérétől és a kedvesétől.
Néhol elkerülhetetlenül felvillannak a háború borzalmai, talán emiatt is szomorú a történet.
10/8.
-
Jeepers Creepers 3
Ha valaha bárminek készült már 3. része és felettébb szart lett. Nos szorozzátok be vagy 10-el és megkapjuk ezt a fost..
-
hiper KOCKA #98510 Az IT-hez elég hasonló koncepció a Case 39... Egy nagyon geci kislányról szól, akinek ugyanolyan képessége van mint a bohócnak. Elég jó kis thriller. Akinek tetszett az IT, ajánlom ezt is. -
ebben lehet valami -
na, kérem nekem fogalmam sincs a sztoriról. SW nél szépen mindenki spoilerbe rakta a kommenteket, legyen IT(t) is. Ma/holnap én is meglesem. -
Köszönöm!
Én abszolút úgy fogtam fel, hogy amikor takarították a vért, azért fogyott el lassan, mert fokozatosan győzték le a félelmüket. (undorukat a vértől) -
Egyedül csak a "bohóc" valóságos, amit láttat a gyerekekkel az nem. Csak nagyon intenzív és realisztikus az élmény, ezért teljesen valóságosnak élik meg amit látnak. Ő profi ebben, hiszen az illúziókeltés képességével rendelkezik. A vér is csak illúzió volt, így a semmit sikálták és takarították, de nekik úgy tűnt hogy fogy a mocsok. Pennywise bizonyára jól szórakozott rajtuk.
Mindenesetre azt nem hiszem, hogy felül tudná írni az elemi fizikát, hiszen ha tényleg lett volna ott vér, apuka belépve érezte volna hogy csúszik a kövezet, még ha nem is látta volna hogy mitől. A csatornából feljövő penetráns bűzt is éreznie kellett volna.
Pennywise nyilvánvalóan nem sokszor konfrontálódott fizikális értelemben a gyerekekkel, csak a vége felé a csatornában, de akkor is illúzióval fedte el a valódi külsejét, hiszen igazából valamiféle nagyranőtt rovar vagy bogár ő, rendszertanilag besorolhatatlan nem evilági dolog. -
Prof William #98505 De a gyerekek számára már az is komoly hogy a szülők nem látják. Ez szerintem még jobban megijeszti őket. Ezen felül a Bohóc csak annyira akarja bevonni a felnőtteket amennyire szükséges. Egy felnőttnek talán elhinnék ha elmondaná mit látott. Egy gyereknél ugyanezt elintézik egy "de jó képzelőereje van" -al. :) -
-
Az eredeti sokkal jobban fel van építve.