106863

[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Az egyik borítón az arca hóból van, a trailerben pedig csak az alsó testét láthatjuk... mivel szeretem a misztikus sztorikat hibásan arra következtettem, hogy ezt akarják kihozni belőle, de ezek szerint a hóarc csak egy illusztráció, amolyan fantáziarajz, és nem ténylegesen így néz ki a gyilkos. Pedig az a havas atmoszféra nagyon adta magát. -
én láttam párszor a trailert, de nem tudom neked hogy jött le, hogy misztikus lény van benne mikor arra szerintem utalás sincs :D csak nem valami félreszinkronizált előzetest láttál? :) -
Ha ilyen irányú vágyaid vannak, nemsokára jön a Slender Man... abban lesz természetfeletti bőven. -
Ez a film akkora parasztvakítás volt... : /
A borítókép alapján számomra úgy jött le, hogy a Hóember valami misztikus természetfeletti figura, aki hóból van, és úgy gyilkol... még a trailer is ezt a benyomást keltette. Erre kiderül, hogy erről szó sincs. Persze ettől még lehetett volna jó film, de nem lett. Fassbender meg inkább menjen vissza droidnak, mert abban a szerepben bírtam. -
the snowman
ha valaki szereti a szar thriller-eket akkor ajánlom csak... zéró feszültség, szar vágás, rendezés.. pedig a sztori nem lett volna olyan szar, de ma már ennél jobb sorozat epizódok készülnek -
jaja, sokkal jobb volt a Blade Runner-ben látható, SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!szerintem ha valaki nem tudta, mi ujság akkor simán benyalta hogy igazi -
Szájmozgást soha nem sikerül megoldaniuk, itt is nagyon kilóg -
MPC Blade Runner 2049 VFX breakdown SPOILER-es ha még nem láttad.
Fényévekkel jobb mint Grand Moff Rogue One-ban. Persze nem ugyanaz a kettő, de utóbbit is egy nem kis csapat csinálta. -
inkább ne... kismillió van belőlük, a legkevésbé a spam hiányzik ide. -
vegyetek valami fasza mikrofont, amúgy szerintem nem gáz ha berakják. van akit érdekelhet. hajrá. -
Várom nagyon! -
Ez nem reklámtopik. -
kmkgaming #98690 Insidious 4 Az Utolsó Kulcs
Sziasztok!
Szerintem ez egy jól sikerült horrorfilm, a műfaj kedvelőinek ajánlom. Kicsit fura benne a viccelődés és kicsit talán könnyed lett a vége, viszont egész jó története van.
Itt egy bemutató róla amit mi csináltunk.
-
A Viszkis
A film után arról beszélgettünk a barátaimmal, hogy egyáltalán nem volt olyan érzésünk a film alatt, hogy ez egy (tipikus) magyar film.
A színészi játék is nagyon rendben volt. Nem volt maníros, nem érezte kellemetlenül az ember magát, miközben nézte a filmet.
A film zenéjét is jól összerakta Yonderboi.
Néhol kicsit jobban ügyelhettek volna a felvételeknél. Pl. egy Váci úti utcai felvételen ott van egy új Mercedes busz is. Ez nem egy óriási hiba, de nem lehetett volna még várni fél percet, hogy elmenjen és csak a csuklós Volvo maradjon a képen? De volt még 1-2 ilyen eset, az amúgy összességében korhűen összerakott filmben.
Illetve nekem volt még egy hiányosságom: egy pár kockát a börtönévekről is bevághattak volna, hogy kicsit árnyalva legyen a kép. A bankrablások és a szabadulás között egy fekete lyuk van. Oda azért elfért volna 1-2 snitt, hogy a börtönélet nem csak móka és kacagás.
Nekem a film után azon járt az agyam, hogy az a nyomozó, aki nyomozott a Viszkis után, illetve elkapta, vajon mit érezhet most, hogy sztárolva van egy - mondjuk ki - bűnöző?!
Jah, és a moziterem fullon volt! :)
7/10
Az állampolgár
Hát ezen a filmen sokkal jobban lehetett érezni, hogy magyar film. Még akkor is ha a főszereplők 2/3-a nem magyar származású.
Annyira ajnározva volt ez a film de nem tudom miért. Én teljesen más filmre, történetre számítottam. De valójában nem volt más mint egy szerelmi civódás...
Végigszenvedtük, nem volt jó.
Ami egyedül tetszett, hogy legalább a vége a valóságot tükrözte. A papírok nélküli kisgyerekes anyát kitoloncolták (anélkül, hogy figyelembe vette volna a hatóság, hogy Iránban valószínűleg megölik), a fekus meg a vénasszony szakítottak és a srác tovább állt nyugatra.
5/10 - de csak azért mert nem kapcsoltuk ki -
Nem, sajnos nem láttam, de a leírásod és a sztori alapján meg fogom nézni, köszi az ajánlást :) -
Jessica Chastaint nagyon-nagyon bírom. A film a listámon egy ideje.
//Gondolom, láttad tőle/vele a "Miss Sloane"-t is.
"[2016] - (imdb) - "Miss Sloane" / (---) - 8/10
(2017.04.17) (132 perc, amerikai) - Drama, Thriller
Gyorsan: baromi sok és (felirattal is) nehéz szöveg, de megérte - Jessica Chastain nagyon odatette magát. A 8 pont elsősorban neki szól, és a hangjának.
Elizabeth Sloane (Jessica Chastain) egy rendkívül híres és módszereiről hírhedt lobbista, akinek szolgálatait a pártok, szervezetek szívesen és bőkezűen honorálják --- természetesen a Kongresszus Etikai Kódexének megfelelően.
Aktuális munkája az lenne, hogy a fegyvergyártók érdekeit követve szervezzen meg egy kampányt a közelgő kongresszusi szavazásra - leginkább az eleddig mellőzött női szavazókra tekintettel. "Az édesanyák, akik fegyverek által vesztik el gyermekeiket helyett, az édesanyák, akik fegyverrel védik meg gyermekeiket" narratívát kellene erőltetnie.
Sloane nem vállalja. Sőt, az ellenlábashoz szerződik, és a fegyver lobby ellenében szervez kampányt, hogy a lehető legtöbb szenátort a jó ügy érdekében megszerezze, és a törvény javaslatot megbuktassa. Módszerekben nem válogat, és nem néz se Istent, se Máriát - a kollégáit éppúgy nem, ahogy a gyakorlatilag nem létező magánéletét sem.
Csakhogy, ezzel sokaknál kihúzza a gyufát.
//A film hosszú, szövegben nagyon erős - ezért csak a kifejezetten erre a sztorira vágyóknak ajánlom. A hősnő jól van körvonalazva, de nem viszi túlzásba sem (nincs emlékekben, gyerekkorban matatás, meg lelkizés). Sloane kiszámíthatatlansága és keménysége garantálja a meglepődéseket, fordulatokat.
//Érdemes a film elején a szokásosnál jobban összpontosítani. Sokat segít a végén.
//Csak 5 perces stáblista, ellentétben a "The Great Wall"-lal, ahol 12+ percig gördültek a nevek."
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.01.06. 19:35:49 -
Én elhiszem, mert utálom a star wars filmeket, nekem is várós nagyon. -
Elit játszma (Molly's Game)
Kövezzetek meg, de jobban lekötött a 140 perces játékidővel, mint az új SW a maga 156 percével.
Igaz történet alapján, rengeteg párbeszéddel, remek szereplőkkel; odafigyelős film.
8/10 -
Szerintem a Black Water lesz az, köszi! :) -
Shock Wave
Nem vagyok kimondott rajongója a kínai filmgyártásnak (bár ez hongkongi igazából), de ez most meglepően jó lett. A másik, hogy van egy propaganda jellegük vagy csak én látom bele (főleg a rendőrös filmekben. Mondjuk ez máshol is igaz) túlságosan.
A túsz ejtős filmeknek sem vagyok kifejezett kedvelője, mert elkövetői szemszögből eléggé bukó a dolog, kivéve ha nincs valami 1000%-os szökési terved (mint az Inside Jobban). És itt sem volt a meló túl jól kitervelve. Viszont a karakterek és az események elvitték a hátán a dolgot. Viszont a túszejtők nem szaroztak. Megszórták a népet azért rendesen. És teljes sikernek sem nevezném a befejezést. Rosszabbat vártam...
-
Lacc 88 #98682 Ha itt nincs nem is létezik :D Sok sikert hozzá
Nekem az első rémlik ilyennek de az nem mai darab már. -
Blade Runner 2049
Egy kicsit feszesebb tempóval nagyon jó film lehetett volna. De elhúzták, és a 2. órában már a hátam közepére kívántam a "minimal-industry" aláfestést. Pedig milyen jó képek, beállítások voltak benne. Ana de Armas is helyes volt, de még milyen helyes... nyami :)
7/10
Star Wars: The last jedi
Kövezzetek meg, de én már rohadtul unom ezt a 40éve zajló családi sorozatot. Itt a 8.-ban is megint Luke és Leia...bah. Pont ezért, nekem a "Rúzs 1" igazi felüdülés volt amikor kijött.
A hibákat nem sorolom. Millió helyen kivesézték már és nagy részükkel egyet is értek.
5/10 -
A cápa az kizárt. 100% krokodil. -
Biztos, hogy mocsár, nem pedig tenger? A csónak az meg nem egy zátony? A krokodil helyett cápa esetleg? :-)
Nekem nem rémlik mostani, nem ZS kategóriás krokodilos film.. -
Szerintem nem. Ez szörnyfilm meg abból is a Zs kategória (eléggé Asylum-osnak tűnik... :-) )
Amit keresek az minimum B kategóriás alkotás. -
Talán ez?: Freshwater (2016)
Bár a trailer alapján nem biztos:
-
Tudom nem ez az a topik de ez jobban pörög és ha még ma este válaszoltok akkor meg is tudnám nézni :)
Van egy viszonylag új (2-3 éves) film ami kb. annyiról szól, hogy egy nő bentragad a mocsárban egy (?)csónakban(?) és egy nagy krokodil van a vízben ami miatt kurvára nem tud kijönni. Nem kifejezetten horror inkább monodráma / kaland. Na ennyi. Ennek mi lehet a címe? -
Mögöttem egy csaj kapart néha a körmeivel, azt hittem 8.1-es hangzás. :D -
kurvajó zenéje van, bár elég industrial :D -
nekem tetszett a zene is. Néhol Vangelisre emlékeztetett máskor meg csak simán hangulatos volt... -
Az Emma Watson féle The Circle (2017)
Ez semmi nem volt. Pedig kiváncsi lettem volna, hogy mit hoznak ki ebből a "mindentátszövő szósölnetvörk" témából... Meh.
A megjelenő kommentek röhejesek voltak. Látszik, hogy a készítőknek nem sok fogalma van arról, hogyan kommentel a mai "netközönség" :-)
3/10
Realive (2016)
A sci-fi részét azt hagyjuk. Az kimerül annyiban, amit már a trailerből megtudunk, miszerint egy srácot újraélesztenek a halála után. Ezt pedig megdobták pár percnyi, az átlagostól kicsit gyengébb cgi-vel.
Ami marad, az a dráma. Olyan jó kis, nőneművel együttnézős, összebújós, néha a torokba gombócot rakó romantikus dráma. Az én nőneműm többször is elbőgte magát.
De mivel én pasi vagyok, ráadásul egy érzéketlen tuskó így nem komázom az ilyen filmeket. :-)
4/10
Utoljára szerkesztette: BenedekFeco, 2018.01.05. 13:11:37 -
hosszú, vontatott, semmi
-
Ja ez a durva "zene" vagy mi nagyon idegesítő.... -
"Blade Runner 2049"
Ehh... hosszú, vontatott, semmi, a "zene" néhol erőlködött és elment, máskor felesleges és idegesítő zörej... -
Látom mindenkinek húzós lett az év eleje..és csak én érek rá filmeket nézni 
Supercondriaque (Szuper-hipochonder) 2014 IMDb
Dobok spoiler alatt egy jó szinkronos trailert is, ami közel sem lövi le az összes poént..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A Pathé vállalat kezei alól került ki eme nemes alkotás is, ami logón mindig mosolyogni szoktam ha látom.
A szóról egyből a magyar patetikus ugrik be, de persze semmi köze hozzá. Mert a patetikus az franciául pathétique.
Ha meg angolra fordítanád, a pathetic-et dobja a "gép"..de az angol pathetic az meg ugye magyarul "szánalmas" és nem patetikus
Szóval a Pathé logó miatt máris jó hangulatban indult a film. Kivételesen most az előzetes alapján választottam a filmet..
A kis fura meghatározhatatlan arcképű Dany Boon-t eddig még csak a 2012-es Véletlen boldogságban láttam, ami 4 díjat közben be is zsebelt.
A Szuper-hipochonder egyetlen díjat sem kapott ugyan, de ettől még egy pofátlanul vicces alkotás lett.
Könnyeimmel küszködtem a patkányos jelenetnél, az nagyon durva volt
Kétséget kizáróan ez is többször nézős lesz nálam, és egyúttal viszi is részemről idén az első..
10/10.-et.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.01.05. 10:10:01 -
Továbbra is azt vallom, kár az igazságot kutatni bármilyen filmben is, hacsak nem doksifilmekről beszélünk..
De még ott is akadhatnak megkérdőjelezendő állítások néhanap
Asszony most dolgozik, és egyébként sem ír, hanem magyar és folyton bealszik a filmeken
Music and Lyrics (Zene és szöveg) 2007 IMDb
Na ez egy nekem való film volt
A zenéket imádom, szövegelni nemkülönben
tehát..
Palit, mint kiöregedett egykori egy zeneszámos popsztárt, felkeresi napjaink legtrendibb divatzene macája, hogy írjon neki valami újat, valami lehengerlőt, valami karmikusat.. A gond csak annyi, hogy főhősünknek nem erőssége a szövegírás. Legfeljebb a dallamszerzés.
De az meg kevés. Kell egy jó szöveg is. És ki más tudna ebben segíteni neki, mint egy helyettesként beugrott viráglocsoló lány, akinek ugyan a viráglocsolás nem éppen az erőssége, viszont jól tud szövegelni..
A film összességét tekintve (szereplők, humor, zene) 10/8.
-
Detroit (2017)
John Boyega személye nagyon fel lett kapva a Star Wars 7 után... egyre kapja a jobbnál-jobb szerepeket... és itt sokkal jobban is tetszett az alakítása, mint az Ébredő Erőnél... ez a szerep végre teljesen ráillett. A téma is komoly, mondhatni "based on true events", mivel az 1967-es detroiti eseményeket dolgozza fel.
A társadalmi forrongások, a faji diszkrimináció, és az állampolgári jogok csorbításánának e különösen zűrös időszakában egész Detroitban fellángolnak a harcok. Maga a film nem akció jellegű (bár ilyen jelenetek is akadnak bőven) hanem inkább pszichológiai hadviselés, melynek célja a feketék ellenállásának megtörése, és a személyiségük gyapotföldre történő visszaűzése a szolgai attitüd vonatkozásában.
De véletlenül sem arról van szó, hogy a film fehérellenes propaganda lenne, mert összességében véve kendőzetlenül bemutatja azt is, mennyi törvénytelenséget követtek el a feketék a jogaik csorbítására hivatkozva. Viszont amit néhány ténylegesen ártatlan feketével műveltek tisztán rasszista indítattásból, az jóval túlment a rendőri intézkedés hivatalos keretein.
8/10 -
az események megtörténtek, de hogy mennyi igaz belőlük, az már más kérdés :) A papa lelkész volt, szóval ja, a kisfiú jézushoz ment a menybe és nem mohamedhez meg a szűzekhez, szegény :D
De már megint a feleséged írogat ide? ;)
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2018.01.03. 15:42:13 -
Heaven Is for Real (Igazából mennyország) 2014 IMDb
Utólag tudtam meg a film végén, hogy ez megtörtént eseményeket dolgoz fel egy világsikerű könyv alapján.
Skac alig 4 mikor egy betegség leszedi a lábáról és kis híján feldobja a pacskert. Ám visszaér a földi síkra és meglepő dolgokat közöl a szüleivel, akik eleinte maguk is azt képzelik, hogy csupán hallucináció amit a kölök látott. Ám egyre érdekesebb és meglepőbb információkat is közöl a kismuki a szülőkkel..
Téma miatt legalább 10/8.
Down with Love (Pokolba a szerelemmel) 2003 IMDb
Ezt is második nekifutásra tudtam csak befejezni
Bridget, akarom mondani Renée Zellweger itt mint Barbara Novak tűnik fel.
Először híres akar lenni. Aztán sikerül, és interjút akar adni. De a nőcsábász legmenőbb riporter épp más nők után futkos, így rá nincs ideje. Közben megjelenik egy könyve, ami világsiker lesz. Aztán interjút akar vele készíteni már mindenki. Még a nagy elfoglalt nőcsábász is. De Novak ekkor már nem ér rá. Aztán eszébe jut, hogyan férkőzhetne ügyesen mégiscsak Novak közelébe hős riporterünk..
4 díjat bezsebelt, akiknek a Kaliforniai álom bejött, ezt is kedvelik majd..vagy máris
Nálam csak egy gyenge 10/5. -
Az új részben benne vannak a Raid sztárjai is, Mad Dog és Rama, és ugyanazt a parás bunyót szállítják, amit anno ezekben az indonéz akciófilmekben... csak itt 3 méteres űrlényeket kaszabolnak és rúgdosnak pofán, ami bár tényleg látványos, de valljuk be, nem túl reális. Viszont az imdb pontozást kicsit alulértékeltnek tartom, szerintem egy 6 és felet simán megér.