[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
A Viszkis
A film után arról beszélgettünk a barátaimmal, hogy egyáltalán nem volt olyan érzésünk a film alatt, hogy ez egy (tipikus) magyar film.
A színészi játék is nagyon rendben volt. Nem volt maníros, nem érezte kellemetlenül az ember magát, miközben nézte a filmet.
A film zenéjét is jól összerakta Yonderboi.
Néhol kicsit jobban ügyelhettek volna a felvételeknél. Pl. egy Váci úti utcai felvételen ott van egy új Mercedes busz is. Ez nem egy óriási hiba, de nem lehetett volna még várni fél percet, hogy elmenjen és csak a csuklós Volvo maradjon a képen? De volt még 1-2 ilyen eset, az amúgy összességében korhűen összerakott filmben.
Illetve nekem volt még egy hiányosságom: egy pár kockát a börtönévekről is bevághattak volna, hogy kicsit árnyalva legyen a kép. A bankrablások és a szabadulás között egy fekete lyuk van. Oda azért elfért volna 1-2 snitt, hogy a börtönélet nem csak móka és kacagás.
Nekem a film után azon járt az agyam, hogy az a nyomozó, aki nyomozott a Viszkis után, illetve elkapta, vajon mit érezhet most, hogy sztárolva van egy - mondjuk ki - bűnöző?!
Jah, és a moziterem fullon volt! :)
7/10
Az állampolgár
Hát ezen a filmen sokkal jobban lehetett érezni, hogy magyar film. Még akkor is ha a főszereplők 2/3-a nem magyar származású.
Annyira ajnározva volt ez a film de nem tudom miért. Én teljesen más filmre, történetre számítottam. De valójában nem volt más mint egy szerelmi civódás...
Végigszenvedtük, nem volt jó.
Ami egyedül tetszett, hogy legalább a vége a valóságot tükrözte. A papírok nélküli kisgyerekes anyát kitoloncolták (anélkül, hogy figyelembe vette volna a hatóság, hogy Iránban valószínűleg megölik), a fekus meg a vénasszony szakítottak és a srác tovább állt nyugatra.
5/10 - de csak azért mert nem kapcsoltuk ki