106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Hajnalcat
    Megnéztem ismét egy thrillert. The I Insidea címe. Valaki ajánlotta még a horror topikban...Hasonlított a Pillangó Hatásra, csak a vége bénább volt.
    Ha osztályoznom kéne, akkor 3/10. Nagyon gyenge film...:/ Jobbra számítottam.
  • Kandurex
    Elment egynek.
  • fifi
    nem most tévednek ekkorát először...
  • Sati84
    Quantum Leap
    A sorozatot régen láttam a tévében, most összegyűjtöm az összes részt, és nézem folyamatosan. Az első szezon már megvan, angolul, angol felirattal áll rendelkezésre torrenten, aki meg akarja szerezni...
    Szerintem 9/10 :-)

A sorozatokban továbbra is a 24 a király.
  • [Jakuza]
    Atyauristen.
    Hogy sikerult a Jacketbol, Fiokot forditani a forditoknak ? :P
  • Bandew
    Én nem elhamarkodottan adtam azt a tíz pontot a Sin Cityre.
    Ha pedig letámadnak, mert elmondtad a (kultúrált) véleményed, azt sz@rd le.
  • tormy
    A fiok. DVD-n lattam tegnap a baratnommel, es mindkettonnek nagyon tetszett. Ajanlom mindenkinek.

IMBD link:

http://www.imdb.com/title/tt0366627/
  • PetruZ
    Na de azokban természetesnek vetted anno, hogy ferdeszemű, tehát a vérében van, hogy feldobják a levegőbe és pillanatok alatt kezek-lábak kavargó masszájává válik, netán még nagy kardokat is suhogtat és fényes bizbazokat hajigál, miközben valami oknál fogva mindenki jobbra-balra dől körülötte. :) Nem tudom, te hogy vagy vele, de én már akkor is "ferde szemmel" néztem azokat a filmeket, amelyekben az ejrópai fehér csákó egy gyorstalpalón a fekete öv fonákját is megszerzi szűk két hét alatt. :) Egy Chan-nál még hihető, mert marhulós filmeket készített (pár kivétellel), simán belefért, de mondjuk egy belga ne álljon már oda nekem megtanítani a thai-oknak a thai box művészetét... Ez még ma is olyan oximoron számomra, mint... nem is tudom, mint mondjuk egy MCSA (Microsoft Certified System Administrator) vizsga Linuxból. ;)
  • Fülüke
    Most láttam a veszett kopó című filmet..Úgy 4 éve..de megvan kazin. :D
  • I.C.ram
    néha ez a topik a legfélelmetesebbe...
  • Hajnalcat
    Gondolom... :D
    Akkor még ajánlanám figylmedbe a Bambit, huh, ott milyen véres jelenetek vannak. Kész besz*rás.
  • Blasta
    Téged nem :DDDD
  • Bucser
    Te most szivatsz-e?:D
  • Blasta
    Én szeretem a nagyon félelmetes egy filmeket, pláne azokat amik százszor jobbak néhány horrornál, így tutira megnézem (megveszem dvd-n is, mer méne)!!!!!!!!!444444444444444444444444
  • Hajnalcat
    Tegnap láttam a Below-Merülés a félelembe című thrillert. Ide írom, mert nem tartalmaz túlságosan "véres" jeleneteket, csak égő hullák fetrengenek minden fele. :D Amúgy nagyon félelmetes egy film, és százszor jobb néhány horrornál...
  • Loál János #26942
    Vagy akkor felvetem még a Fekete Skorpiót, hátha. :D
  • Loál János #26941
    A Vérgonosznagymester elleni harcra felkészítés ideje ott sem egy emberöltő volt, halvány emlékeim szerint egyik film sem arra épült, hogy erre áldozta volna gyerekkorát a főszereplő. :D
    De mindkettőt nagyon rég láttam.
  • Bucser
    A drunken masterben nem 2 hét alatt faragtak kíváló harcost Jackie-ből... Ott volt egy vándorló bérgyilkos aki sorr ajárta a dojokat hogy megölje a nagy mestereket. Azért a korai kínában lábon ezt megcsinálni khmm nem "két hét":D
  • Sephi
    Most nem azert de en is a Matrix 3 masra 10/10 adtam mert akkor jottem mozibol es el voltam ajulva de kesobb jottem ra hogy messze nem akkora szam. Autan blasta felnyitotta a szememet hogy ne dontsek elhamarkodottan mert hulyenek neznek. Azota sem igazan pontozok. A masik meg amit Petruz mondott hogy nekem pl egyaltalan nem jott be a keresztapa sem es a eso ember sem. Viszont nem fogom hogy mi ez a szabad szolasos duma mert amikor kifejtettem hogy mi bajom veluk azonnal letamadtak a filmek kedveloi. Mas nezet mas izles... ez van.
  • Bandew
    Óóó az én szememben tökéletes volt! :-)
    Tudom, egy egszerű kis film, de a képi-világa (tom, te is mondtad, hogy az tetszik a legtöbb embernek) tényleg jó volt. Tökéletesen illeszkedett minden kis részlet, Sin City atmoszférája igen erőteljes volt. Ami engem még nagyon megfogott, az a mesélés része volt (ami teljesen újszerű volt a többi "mesélős" filmhez képest), amitől olyan volt, mintha egy könyvet olvastam volna, de mégsem. :-) Színészi teljesítmény? Itt nem kellett megeröltetniük magukat, szal ezzel sem volt baj, hozták azt amit kellett.
    Nem is tudom mit emeljek ki még ebből a filmből, hisz ez az egyik legegyszerűbb alkotás, amit láttam, de pont emiatt tudott megfelelni mindennek. Nem vállalt magára olyan dolgot, amit nem bírt volna el. Pontozás előtt végigpörgettem magamban a film minden percét (ilyenkor mindig olyan részt keresek, ami nem tetszett, hogy lássam, azért mégsem érdemel 10-et) de nem találtam benne egy leheletnyi rossz dolgot sem. De ez is olyan, hogy ez az én véleményem, volt aki nagyon unalmasnak találta a filmet, nekem meg pl végig pörgött.

Amúgy visszatérve a pontozásra:
    Én sem értem azokat akik minden filmre csak 1-et vagy 10-et képesek adni, akik lehúznak egy filmet és adnak rá egy jó pontot (vagy fordítva), de őket alapból nem veszem komolyan, így nem zavarnak sok vizet. Akik meg leírják a véleményüket, majd az alapján pontoznak (mégha egyet sem értek velük) elfogadom, bár ilyenkor azért én is leírom a véleményem, hogy "bocs, de sztem ez a film nem jó!".
    Igazából kár a pontozáson ennyire csüngeni, ez nem más mint a vélemény, amit már leírt, csak számban kifejezve, mégis mindenki a számokra koncentrál. :-)
  • Mentol
    Nekem a megvalósítás nem tetszik. Főleg az az idegesítő kamerarángatás ami mostanában nagy divat lett - tudjátok, mint a videóklippekben. Na, attól összegubancolódnak a neuronjaim.
  • Sephi
    En arra is gondoltam hogy talan tul hulye vagyok megerteni a dolgokat benne. Viszont en nem egyszer vegig olvastam a Dune-et es szamtalan Asimov konyvet es azokat meg tudtam ugy ahogy erteni :D BG-et nem ertem ... foleg a 14 resztol folfele.
  • Loál János #26935
    Mondjuk a gyorstalpaló harcművészképzés megjelent már a korai Jackie Chan-filmekben is, pl. Drunken Master, 1978.
  • Loál János #26934
    Jahogy azok!
    Pedig maga a Bloodsport fő alapsztori is elvileg igaz, de meglehet, hogy Frank Dux jobb író, mint harcos. :D
  • Mentol
    Jaja! A Battlestar Galactica-t én is elkezdtem nézni, mert olyan jó véleményeket olvasstam róla. Aztán kb.a 4-5.rész után hagytam a francba. Nem tetszett.
    Azóta sem értem ezt a hype-ot körülötte...
  • Blasta
    " és nem arról, hogy X filmet egyik 10-re értékel, a másik meg 1-re."

Hátőőő, javítanom kellett magam, mert a Sin City-ben már ilyen szintre vittem a dolgot, lévén az számomra nonszensz, viszont ez a dolog nem is vitatéma, hanem ízlés kérdése, szal ott nem volt igazam.
  • Sephi
    Firefly velemenyem szerint naon jo sorozat volt. Kitunt... nekem jobban bejott mint a BG persze nagyon magasan elternek egymastol.
  • Mentol
    To all: szerintem meg blasta elég jól megfogalmazta a pontozásos dolgot! És ne gyertek azzal, hogy ez szubjektív, mert pont arról volt szó, hogy valaki nem következetes, és nem arról, hogy X filmet egyik 10-re értékel, a másik meg 1-re.

A Chaos-t már én is várom! Megnéznék már egy jó WS filmet, ami hozza a régi színvonalat(pl.: a Simon Phoenix karakter).

Túl a sövényen: van már nézhető divx???

PetruZ: szerintem adj még egy esélyt a FireFly-nak, és ne csak a pilot feléig juss el!
  • PetruZ
    Pl. a "kb. két hét kurzus egy edzőnél tökéletes mestert farag belőlem" effektet nagyjából azóta eredeztetik. :) No meg a "nem látok semmit, de mindent kivédek" formációt is. ;)
    A Chok Dee-ben ezek nincsenek, vagy épeszű szintre vannak hozva (alapvetően több év története). A sztoriban viszont nagyon hasonló elemek vannak: ejrópai csákó keletre kerül; nem engedik be az über-suliba, de hetekig ül előtte és végül megkönyörülnek rajta; ki akarják rúgni, de bizonyít és maradhat; később egyetlen ejrópaiként rész vehet a naaagy-über-muay thay-tournament-en, amit meg is nyer; közben gonoszbácsi gonoszkodik és kavar. Viszont egyik elem sem olyan valóságtól elrugaszkodott, mint a Bloodsport-ban volt. :)
  • Loál János #26928
    Kb. 15 éve láttam utoljára a Bloodsport-ot, de nem úgy emlékszem, hogy annyira hihetetlen lenne a sztorija.
  • Bucser
    A sin city-t láttam moziban anno és megnéztem itthon is Moziban érdkees volt de itthon 3-szorra sikeróült a végére jutnom... igazából egyetlen egy kisfilm tetszett a goldie-s meg elvarázsolt elsőre a képi világ de semmi extra.. 10 pontot nem adtam volna rá soha de egy erős 8at azért megérdemel (különben is Mickey Rourke rulez a johny a Jóarcú óta:)
  • I.C.ram
    Erről eszembejutott egy japán kis videó, amiben bemutatják, hogy is működik ez a folyamat... inkább nem kérnék belőle, még tőle sem :)
  • DanielT
    Őszintén örülök!
  • Blasta
    Te srác, én ezen azóta röhögök ám :DDDDDD
  • Blasta
    "Ha szóban értékel, a pontozás is tükrözze azért a véleményét"

Köszönöm, hogy tömören megfogalmaztad, ami nekem ma nem sikerült :DDDDDDD
    (tényleg kösz, erről van szó)
  • PetruZ
    A magyar kiadású DVD-n is majdnem ugyanezt tették... Mondjuk csak két jelenet hiányzik, amelyek ráadásul totális mellékszálak, engem mégis zavart a hiányuk. Viszont legalább a thai nyelv megmaradt, és van mellé magyar felirat. Így szeretem. :)
  • Kandurex
    Túl a sövényen:

A mókus cipelte a vállán a filmet,...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ami megitta a Mac 6 -ot...atyaisten...:DDDDDDDDD

Mókus nélkül: 10 / 5
    Mókussal: 10 / 7
  • DanielT
    Ong-Bak ról jut eszembe, én abból csináltam egy vágott verziót amiből mindent kiszedtem ami nem akciójelenet, így lett egy 3/10 es filmből egy 7.5/10 :DDD

Bár már a mute gomb is legalább 3 pontot emel az élvezeti értékén (aki látta eredeti nyelven az tudja miről beszélek) :DDD
  • PetruZ
    Mindenkinél más a mérce, van, akinél pl. a Keresztapa a dögunalom 1/10, és mondjuk a Torque az etalon 10/10. Halál komolyan ismerek ilyen embert, ezt nem az ujjamból szoptam. :)
    Szóval olyan, hogy objektív mérce (avagy objektív kritika) nincs. Viszont tökéletesen igazad van abban, hogy volt itt nem is kevés olyan marhaság, amikor az illető szóban lehúzta a filmet, majd adott rá 7-8, netán 9 pontot. Ezt tényleg nem kellene, ennek ugyanis így nincs értelme. Ha szóban értékel, a pontozás is tükrözze azért a véleményét.
    Egy bármilyen filmtől független értéklistához kellene inkább viszonyítani, ha már nagyon keresni akarunk valami alapot. Filmes portálokon láttam ilyeneket, de már nem emlékszem pontosan, hol. Azok is ilyen 1-10 (vagy 1-5) skálásak, de minden szinthez egy általános szubjektív megjegyzés is tartozik (pl. ilyesmik, hogy "kóla, popcorn mellett elviselhető", vagy "totál katasztrófa"), amivel úgy belőhető, hogy az illető miért is adott annyit, amennyit. Bár az sg (és főleg ezen fórum) látogatói biztosan nem szoríthatók rá arra, hogy betartsák ezt...
    Én többnyire úgy mondok egy filmről valamit (és úgy is értékelem), ha már eltelt pár nap azóta, hogy megnéztem, volt ideje leülepedni a dolgoknak, és nem a pillanatnyi lelkendezés, vagy utálat jár az agyamban. Továbbra is maradok ennél.

Friss (és nagyon negatív leszek :) ):
    -SPL (aka Sat Poo Long, 2005, http://imdb.com/title/tt0478024/)
    Jó (bár nem új) ötletek, jó szituációk, jó csavarok, katasztrófális és borzasztóan unalmas filmezés. Kár érte, szorosabb gyeplővel, és az ábrándos képek helyett koncentrálással messze-messze jobb lehetett volna. Két pozitívumot tudnék kiemelni: Sammo Hung végre gonoszt játszik, illetve a végén a Donnie Yen - Sammo Hung összecsapás. Értékelés: 4/10
    -Seven Swords (2005, http://imdb.com/title/tt0429078/)
    Kapkodó, összevissza vágott, kb. 15 percig néztem.
    -Firefly sorozat
    Csak a pilot kb. első fél órájáig bírtam. Lehet, hogy nagyok voltak az elvárásaim a hype miatt, de egyszerűen nem találtam benne egyetlen aprócska dolgot sem, ami arra késztetett volna, hogy tovább nézzem. Elhiszem, hogy jó, de nekem nem jött be.
    -Chok Dee (2005, http://imdb.com/title/tt0402102/)
    Ne dőljetek be a reklámoknak, igen-igen messze van az Ong-Bak-tól, a trailer pedig mindent tartalmaz, amit megnézni érdemes benne... akciófilmes szemmel. Mondjuk azért annyira nem rossz a helyzet. Képzeljük el a Blood Sport-ot teljesen reális és hihető, normális sztorival, és megkapjuk ezt a filmet. Valós alapjai is vannak, talán ezért emészthetőbb. Értékelés: vacilálok az 5 és a 6 között. Valahol félúton. Az átlag "teszkós" szintet hozza, annyit megér (950 v. 990).

Hamarosan: Chaos (meglátjuk, Wesley Snipes vissza tud-e még kapaszkodni a tékás filmek gödréből valami szolídabb szintre), Shanghai Affairs (avagy mi volt a Kung Fu Hustle egyik fő forrása).
  • Blasta
    VVVÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD