1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • PetruZ
    Mindenkinél más a mérce, van, akinél pl. a Keresztapa a dögunalom 1/10, és mondjuk a Torque az etalon 10/10. Halál komolyan ismerek ilyen embert, ezt nem az ujjamból szoptam. :)
    Szóval olyan, hogy objektív mérce (avagy objektív kritika) nincs. Viszont tökéletesen igazad van abban, hogy volt itt nem is kevés olyan marhaság, amikor az illető szóban lehúzta a filmet, majd adott rá 7-8, netán 9 pontot. Ezt tényleg nem kellene, ennek ugyanis így nincs értelme. Ha szóban értékel, a pontozás is tükrözze azért a véleményét.
    Egy bármilyen filmtől független értéklistához kellene inkább viszonyítani, ha már nagyon keresni akarunk valami alapot. Filmes portálokon láttam ilyeneket, de már nem emlékszem pontosan, hol. Azok is ilyen 1-10 (vagy 1-5) skálásak, de minden szinthez egy általános szubjektív megjegyzés is tartozik (pl. ilyesmik, hogy "kóla, popcorn mellett elviselhető", vagy "totál katasztrófa"), amivel úgy belőhető, hogy az illető miért is adott annyit, amennyit. Bár az sg (és főleg ezen fórum) látogatói biztosan nem szoríthatók rá arra, hogy betartsák ezt...
    Én többnyire úgy mondok egy filmről valamit (és úgy is értékelem), ha már eltelt pár nap azóta, hogy megnéztem, volt ideje leülepedni a dolgoknak, és nem a pillanatnyi lelkendezés, vagy utálat jár az agyamban. Továbbra is maradok ennél.

Friss (és nagyon negatív leszek :) ):
    -SPL (aka Sat Poo Long, 2005, http://imdb.com/title/tt0478024/)
    Jó (bár nem új) ötletek, jó szituációk, jó csavarok, katasztrófális és borzasztóan unalmas filmezés. Kár érte, szorosabb gyeplővel, és az ábrándos képek helyett koncentrálással messze-messze jobb lehetett volna. Két pozitívumot tudnék kiemelni: Sammo Hung végre gonoszt játszik, illetve a végén a Donnie Yen - Sammo Hung összecsapás. Értékelés: 4/10
    -Seven Swords (2005, http://imdb.com/title/tt0429078/)
    Kapkodó, összevissza vágott, kb. 15 percig néztem.
    -Firefly sorozat
    Csak a pilot kb. első fél órájáig bírtam. Lehet, hogy nagyok voltak az elvárásaim a hype miatt, de egyszerűen nem találtam benne egyetlen aprócska dolgot sem, ami arra késztetett volna, hogy tovább nézzem. Elhiszem, hogy jó, de nekem nem jött be.
    -Chok Dee (2005, http://imdb.com/title/tt0402102/)
    Ne dőljetek be a reklámoknak, igen-igen messze van az Ong-Bak-tól, a trailer pedig mindent tartalmaz, amit megnézni érdemes benne... akciófilmes szemmel. Mondjuk azért annyira nem rossz a helyzet. Képzeljük el a Blood Sport-ot teljesen reális és hihető, normális sztorival, és megkapjuk ezt a filmet. Valós alapjai is vannak, talán ezért emészthetőbb. Értékelés: vacilálok az 5 és a 6 között. Valahol félúton. Az átlag "teszkós" szintet hozza, annyit megér (950 v. 990).

Hamarosan: Chaos (meglátjuk, Wesley Snipes vissza tud-e még kapaszkodni a tékás filmek gödréből valami szolídabb szintre), Shanghai Affairs (avagy mi volt a Kung Fu Hustle egyik fő forrása).