106867
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • CSOCSO
    Benchwarmers

Hat ez jo volt:D rohogtem jo sokat, bar a sztori nem a legjobb de ennyi idiota sizneszt egy helyen!!:D lol!! kircsi volt
  • Voltan
    :D Ez jó...:D
  • Hoz_Hun
    Ne is mond és Bereményi a rokonom (nem egyenesági mentségemre szóljon).
    Még ez sem volt elég hogy megszeressem a filmjeit.
  • Hoz_Hun
    Megvan a véleményem a magyar rendezőkről, de azért ANNYIRA nem xarok mint Uwe. Uwe az a szar-film alap mértékegysége az unios ISO szabvány szerint is.
  • Indigo
    Ne beszéljünk el egymás mellett... Ha címeket kellene kiragadnom, én is fel tudok sorolni sok szar magyar filmet. De itt néhányan eleve úgy en-block a magyar filmet tartják szarnak, és én arra reagáltam. Nem azon fogunk összeveszni, hogy a Hídember szar-e vagy sem.
  • Voltan
    Hát, néha bizony...
    Amit béldául Bereményi a Hídemberrel csinált, az szégyen.
    És akkor a Honfoglalásról ne is beszéljünk.
  • Indigo
    Valahogy úgy :)
  • Indigo
    Ezek szerint a magyar rendezőket Uwe Boll-hoz hasonlítod?
  • Bucser
    kis ország, kis pénz, kis foci... izé film:)
  • Hoz_Hun
    Ja tényleg a rendező!!! Uwe Boll óta tudom, hogy inkább a rendezőkön múlik mennyira xar vagy jó egy film. Uwe esetében mennyire xar of course.
  • Blasta
    Na az sztem is egy 10/10-es film, részemről is. Szintén nem tudok belekötni, minden pillanata, minden párbeszéd, minden poénja ÜBER. :)
  • Indigo
    Szerintem a rendezőkön több múlik, mint a szinészeken. Van a magyar rendezőknek valami egyedi stílusuk, amit nagyon sokan rühellenek, nekem viszont bejön, mert közelebb áll hozzám a filmjeik hangulata, mint bármelyik nagyvárosos-lövöldözős-szuperhősös-egyedülmentemmegavilágot jellegű ameriaki filmeké.
    Az "puritánság" pedig elsősorban annak köszönhető, hogy a itthon egy film NAGYSÁGRENDEKKEL kevesebb pénzből készül, mint külföldön, és ez sok dologra hatással van, egyrészt érinti az utómunkálatokat, másrészt nincsenek meg a szükséges eszközök. Nyilván sokkal több pénzből sokkal "amerikaiasabb" filmeket lehetne készíteni, ami úgy látom sokak ízlésének jobban megfelelne. Dehát kis ország vagyunk, kevés a filmekhez adott támogatás (örüljenek a filmkészítők, hogy egyáltalán van!), a befektetők pedig nem feccolnak túl sok pénzt a magyar filmbe, figyelembevéve a magyar lakosság számát és filmnézési "kultúráját". A rendszerváltozás után igencsak válságba került a magyar film, nemcsak anyagilag, de a filmszakma értékrendje is igencsak megingott, ezért készült egyre több szar film. Szerencsére ma már épp ellenkező a tendencia, egyre több pénzt tudnak fordítani egy-egy filmre, valamint egyre igényesebb alkotások készülnek. Persze, ahogy már írtam, az akciódús amerikai filmeken nevelkedett fiatal ízlését már nem igazán lehet befolyásolni, de szerencsére azért így is egyre több fiatal ül be magyar filmre.
  • REALista
    Igazán magas költségvetésű magyar film akkor készülhetne ha azt külföldön is játszanák mert egyébként esélytelen hogy nyereséges legyen!
  • Dynamic
    pénz,pénz...
    Csak gondolj bele hány millió dollárba kerül egy olyan b kategóriás amerikai film, ami meg sem közelíti a Star Warst vagy a Gyűrűk Urát.Az a pár millió dollár is Forintban milliárdos nagyságrendű, ehhez képest egy magyar filmre max. párszor 10millió Forintot tudnak költeni.Na jó, kevés kivételtől eltekintve(Hídember,Sorstalanság stb.), de az már tényleg nagy szó, ha itt milliárdos filmről beszélünk, miközben kint egy Chuck Norrisos filmre sem elég.
  • Hoz_Hun
    Valószínüleg abba nem szóltak bele a "nagyok"... azért sikerült jól.
  • Seth
    ezzel én is így vagyok,élből rühellem a magyar filmeket.De tudjátok mit? Aki látta a soproni reklámot(az a kincskeresős), bakker az tök igényes szerintem(effektek,színek,operatőr) pedig magyar. Lehet arra a fél percre több időt fordítottak mint egy teljes estés mozira? :D
  • Hoz_Hun
    Valóban. Mondjuk én nem szeretem a magyar filmeket. Ahogy homless barátunk lentebb írta pont úgyan így gondolom én is.
    Szerintem ez attól van hogy a színészek elsősorban nálunk színházi előadásra tanítják meg és nem filmezésre, ami teljessen más színészi játékot igényel. Ettől olyan..."szomszédos" és mesterkét a magyar színészi játék. Tiszetlet a kivételnek. Meg nálunk nem nagyon végeznek utólagos hangkeveréseket, meg a képpel sem foglalkoznak olyan szinten mint külföldön ezért van egy amolyan puritán volta a magyar filmeknek. Az Üvegtigrisben ezt alig lehet észervenni azt azért is bírtam megnézni.
    Amúgy a magyar csúcs számomra Az indul a bakterház
  • homeless
    Elhiheted, hogy elég sok magyar filmet láttam. Soknak már a címére se emlékszek annyira szar volt. Van valami a legtöbb magyar filmbe ami számomra nagyon idegesítő. Nem tudom elmondani, meg körülírni, hogy mi az de egyszerűen ott van és idegesít. A legtöbb magyar filmről meg tudnám mondani, hogy magyar emiatt a különös "magyar stílusjegy" miatt. Lehet, hogy az operatőri munka, lehet hogy a vágás vagy néhány színész erőltetett játéka, de szerintem szar. Ez az én véleményem, nyugodtan bele lehet kötni de nincs sok értelme, mert mindenkinek más tetszik és emiatt nem tudtok olyan érveket felhozni ami miatt változna a véleményem.

Nyugodtan elomdhatjátok a véleményeteket, leírhatjátok a kedvenc filmjeiteket, leszarozhatjátok az én kedvenc filmjeimet, én nem fogom személyes sértésnek venni, mint ahogy itt egyesek teszik.
  • Mike
    az Üvegtigris 1 óta egy jó magyar filmet nem láttam
  • SASboy
    nulla poenok? könnyesre nevettem rajta a szememet.
  • Dynamic
    Az Argo arra tökéletesen jó, hogy ha valami tipikusan magyar baromkodást akarsz nézni.A rendezés, a sztori, az operatőri munka mind-mind komolytalan egyedül a színészek ökörködése viszi el a filmet, mert hát Kovács Lajossal,Mucsival,Schererrel,Csujával nem igazán lehet mellényúlni, bármennyire vacak is a film.Az a baj, hogy a ma futtatott kommersz förmedvények(Egy szoknya...,Egy bolond...stb.) ugyanarra az elvre építenek: pocsék film, de majd a színészek megoldják.
  • Gladiator
    lol, na pont az Argo, ami az utobbi idok egyik legszarabb magyar filmje. Nulla eredeti otlet, nulla poenok. Lathatoan a rendezo nagyon szerette Guy Ritchie filmjeit. Szanalmas egy koppintas volt...
  • Seten

Én azért is belekötök: Lehetett volna még hosszabb! :)

• luckyboi
    Rocky Balboa

Elég hangulatos lett, na! Egyértelműen az első rész sikereire épít, sztem joggal és ésszerűen. Most megy ez a nagy retro-zás mindenhol, miért ne használta volna ki ezt Sly! Mondjuk nem lehetett rendkívüli kihívás neki, mint író-rendező-főszereplő, dehát megteheti :).

Pont egy 7est érdemel. Respekt Sly, várom a Rambo-t!
  • Calver
    "ugy látszik már csak a fikázás meg a kötekedés megy, akármit is írok."
    ha fikázol és kötekszel arra bizony a válasz is hasonló lesz. ostobaságokat írsz, paraszt stílusban, én a helyedben nem lennék meglepődve.

Amerikai Szépség - 10/10
    kerestem indokot h ne osszak ki rá ilyen magas pontszámot, de nem bírtam semmit kitalálni. ez a film egyszerűen tökéletes.
  • gettobuxa
    ezeket láttam, a többi 5000 közül meg meg se nénem amelyiknek szar a bemutatója
    nyugi, én se adok a te véleményedre, mert ugy látszik már csak a fikázás meg a kötekedés megy, akármit is írok.
  • Dynamic
    Ja, hogy még csak nem is láttad ezeket a filmeket, csak a bemutatójukat nézted meg?Szerinted ezek után komolyan lehet venni a hsz-aidat?
  • Dynamic
    Sikerült 3 valóban kommersz filmet említened(mondjuk a Konyecnek köze nincs ehhez a 3 limonádéhoz, nem értem mi nem tetszett rajta, mindegy), amiből levontad a következtetést a többi ötezer magyar filmre vonatkozóan.
  • Indigo
    Ja, mert te a bemutatójukból ítélted meg ezeket a filmeket? Nem semmi...
  • Indigo
    Mondd inkább úgy, hogy neked nem tetszettek. Amiket felsoroltál, még ha nem is a magyar filmgyártás csúcsát alkotják, azért bőven a nézhető kategóriába tartoznak még ezek is. A szar film nálam nem itt kezdődik.
    A Fehér tenyér pedig az egyik legsikeresebb magyar film külföldön, imdb-n is 8.1-et kapott, ami azért eleve soknak számít, magyar film meg pláne nem szokott ennyit kapni.
  • gettobuxa
    mért te egy bemutatóból nem tudod megítélni, hogy az a film tetszene-e vagy sem? mindenképp megnézed, ugye? hátha csak a bemutatója ilyen lapos, mi?
  • Kmarha
    magyarán 4 filmből levágtad a következtetést hogy csak szarabbnál szarabb filmeket csinálnak és kár magyar filmre beülni moziba :D értem

De semmi gond, ugysem akarunk rábeszélni semmire. Ha nem akkor nem
  • gettobuxa
    ja és a fehér tenyér akkor is ide sorolandó, nem érdekel hány díjat kap itthon és külföldön :)
  • gettobuxa
    akkor konkretizáljuk kicsit a dolgokat:
    kútfejek, egy szoknya egy nadrág, konyec, sos szerelem most nem jut több eszembe :)
    én konkrétan ezekre mondom h szar, igaz, ez csak az én véleményem (meg szinte az összes ismerősömé) biztos én vagyok izlésficamos, mert a konyec pl közönségdíjas lett a filmszemlén...
    szal ez csak az én véleményem, és leszarom ha egyedül vagyok ezzel :)
  • Kmarha
    épp ez az.. ne mondja hogy a magyar filmgyártás szar azért mert neki egy-két film nem tetszett belőle.
  • Seten

Abban a hibában vagytok, hogy azt hiszitek: vannak jó filmek (meg rossz filmek). Hülyeség. Lehet készíteni egy filmet ami sokaknak tetszik, de MINDENKINEK NEM FOG TETSZENI!
    A "rosszakra" meg ugyanez áll visszafelé. :)

• Dynamic
    "ott van a Kontroll. Azt is mindenki istenítette" - "szarok a magyar filmek"

Nem érzed az ellentmondást?Mindenkinek tetszik, csak neked nem, de bátran kijelented, hogy szarok a magyar filmek.Egyébként meg nem a kommersz selejteket kéne alapul venni.Az a baj, hogy sokan ezek alapján ítélik meg a magyar filmeket, meg azt hiszik, csak Kontroll meg bakterház létezik, miközben fingjuk sincs az olyan remekművek mint az Ötödik pecsét, Panelkapcsolat, Dögkeselyű, A nagy generáció, Eldorádó, Sztálin mennyasszonya stb.Ezek speciel, javarészt dráma.Kíváncsi vagyok ezekből mennyit láttál...
  • Indigo
    Így is van :)
  • gettobuxa
    higgy amit akarsz :)
  • Indigo
    Mert nem tudsz mit felelni.