[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!
Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
-
Indigo #29386 Szerintem a rendezőkön több múlik, mint a szinészeken. Van a magyar rendezőknek valami egyedi stílusuk, amit nagyon sokan rühellenek, nekem viszont bejön, mert közelebb áll hozzám a filmjeik hangulata, mint bármelyik nagyvárosos-lövöldözős-szuperhősös-egyedülmentemmegavilágot jellegű ameriaki filmeké.
Az "puritánság" pedig elsősorban annak köszönhető, hogy a itthon egy film NAGYSÁGRENDEKKEL kevesebb pénzből készül, mint külföldön, és ez sok dologra hatással van, egyrészt érinti az utómunkálatokat, másrészt nincsenek meg a szükséges eszközök. Nyilván sokkal több pénzből sokkal "amerikaiasabb" filmeket lehetne készíteni, ami úgy látom sokak ízlésének jobban megfelelne. Dehát kis ország vagyunk, kevés a filmekhez adott támogatás (örüljenek a filmkészítők, hogy egyáltalán van!), a befektetők pedig nem feccolnak túl sok pénzt a magyar filmbe, figyelembevéve a magyar lakosság számát és filmnézési "kultúráját". A rendszerváltozás után igencsak válságba került a magyar film, nemcsak anyagilag, de a filmszakma értékrendje is igencsak megingott, ezért készült egyre több szar film. Szerencsére ma már épp ellenkező a tendencia, egyre több pénzt tudnak fordítani egy-egy filmre, valamint egyre igényesebb alkotások készülnek. Persze, ahogy már írtam, az akciódús amerikai filmeken nevelkedett fiatal ízlését már nem igazán lehet befolyásolni, de szerencsére azért így is egyre több fiatal ül be magyar filmre.